До Долгинцівського районного суду м. Кривого Рогу
Дніпропетровська область
50086, г. Кривий Ріг, ул. Л. Бородича, д. 3,
Позивач:
Пххххх хххх ххххх, хх.хх.19ххр.н.
власник автомобілю хххххххххх, д/н хххххххххххх
який мешкає за адресою:
50ххх, м. Кривий Ріг, вул.. хххх, буд. 1хх, кв. ххх
Відповідач:
Сіпачук Дмитро Вадимович,
ІДПС БДПС ДАІ м. Кривого Рогу ст.. сержант міліції
м. Кривий Ріг, індекс 50069, вул. Волгоградська, 11,
т. 26-14-09, факс 74-32-63
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання дій відповідача протиправними та про скасування постанови про адміністративне правопорушення від 05.06.2010р № АЕ279824
відповідно до ч.5 ст. 288 КУпАП від сплати держмита звільнено
05.06.2010р. інспектором ДПС БДПС ДАІ м. Кривого Рогу ст.. сержантом міліції Сіпачуком Дмитром Вадимовичем винесено постанову № АЕ279824 у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122, ч 2 щодо мене.
У постанові сказано, що 05.06.2010р я на власному автомобілі хххх хххх, д/н Аххххх “рухався у крайній лівій полосі при наявності двох вільних з правого боку”. З цього Сіпачук Дмитро Вадимович робить висновок, що я порушив п. 11.2 та 11.5 ПДР України.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
В крайній лівій смузі постійно я не рухався. В крайню ліву смугу я, згідно п. 11.5 ПДР виїхав для здійснення випередження транспортного засобу, який рухався переді мною у центральній смузі. Після закінчення маневру, я почав перестроюватися праворуч, в цей час мене і зупинив інспектор. Через конструктивні особливості даної ділянки дороги інспектор не міг бачити автомобіль, випередження якого я здійснював. Не міг він бачити і початок маневру. Фактично, інспектор міг бачити лише закінчення маневру, під час якого я нетривалий час рухався в лівій смузі перед перестроюванням праворуч. Такі дії згідно ПДР України не є порушенням, а прямо прописані в п. 11.5. Мої пояснення по суті справи Сіпачук Дмитро Вадимович проігнорував.
Як доказ мого порушення, мені було продемонстровано відеозапис, на якому я побачив автомобіль, схожий на мій, який рухався по дорозі. План зйомки відповідач вибрав такий, що крім автомобіля, який рухається біля осьової лінії, нічого не видно. Також зйомка проводилась не достатньо тривалий час, і автомобіль, який я випереджував просто не встиг потрапити в кадр. Фактично, на відео мені було продемонстровано як автомобіль схожий на мій рухається декілька секунд в лівій смузі потім починає перестроюватися правіше. Доказів, що це саме мій автомобіль, а саме номерний знак мого автомобілю, на відео не видно.
Разом зі мною в автомобілі знаходився пасажир ххххх х.х., яку Сіпачук Дмитро Вадимович у графу свідки вписати відмовився, грубо порушивши ст. 251 КУпАП.
З огляду на викладене вважаю, що дії відповідача були незаконними.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, стст.287, 288 КпАП України,
ПРОШУ:
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
2. Визнати дії відповідача незаконними
3. Зазначену постанову № АЕ279824 від 05.06.2010 року у справі про адміністративне правопорушення визнати незаконною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо позивача закрити, за відсутністю у його діях складу такого правопорушення.
Додатки:
1. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення від 28.01.2010 року № АЕ163885 – 1 аркуш.(2 шт)
2. Копія позовної заяви 2 аркуша (2 шт);
3. Копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу – 1 аркуш. (2 шт)
7 червня 2010 року ________________________
Социальные закладки