|
Хто дійсно говорить українською чи російською? Яка мова дійсно руська?
Етноніми русь, руський, русинський - давні й органічні для українців найменування. Але через несприятливі політичні обставини й відсутність української державности після розпаду Київської Руси й занепаду Галицько-Волинського князівства термін Русь не став політичною атрибуцією на українській території. Його присвоїли собі наші північно-східні сусіди - росіяни.
Читайте львівського дослідника Є. Наконечного "Украдене ім'я: Чому русини стали українцями" (Львів, 1998. - 162 с. Наклад - 700 прим.). З цієї праці довідуємося, що присвоєння Московією давнього імени України - Русь - відбулося в XIV-XV ст. і було зумовлене насамперед великодержавницькими амбіціями московських царів.
....С фашистской силой темною , с москальскою ордой....
Я ранее уже говорил - все мои наблюдения относятся к совковому периоду 78-86 годы..
С тех пор и приобрел уверенность, что соотношение русско-украино-язычных в Украине - примерно поровну...
Не думаю, что попытки тотальной украинизации как-то кардинально изменили картину.
А все цифры 80% укромовных, или 80% русскоязычных - шо те, шо те могут засунуть себе.. ну сам знаешь, куда
Предлагаю изменить ст.10 Конституции Украины в соответствии с исследованиями Е.Наконечного... аргументы №№2,7 выпадают...
А він думає якщо всі загаварят па руські життя одразу стане краще та заможніше. Поки що воно стало тільки веселіше (зі слів руського азарова). Тому не підраховуйте скільки відсотків українців на якій мові розмовляють а почуйте хочаб один одного.
Блин, а я не знал что урожай гречки зависит от того на какой мове говорят)))))И то что гречки не урожай это чьято вина??? а вы знаете что сельское хоз-во в украине по климатическим условиям находится в зоне риска)))))
Галичфобія закріпилась в мозку надійно. Надії на взаимопонимание НОЛЬ! Час розсудить.
Вон, давеча кто-то (вроде Шумахер?) рассказывал, как он рассекал в футболке с гербом Галиции - и остался цел и невредим...
Социальные закладки