грузинскийKertis
1 0.66%
Гогги! Вай какой чюшь! Твоя апрос! И тэма тоже! Чюшь дарагой! Зачем люди голова дурить?! Зачем проблэма подымай?! Нэт проблэма дарагой! Панял, да?
Зы: Скептик это не тебе. Так... просто мысли о главном![]()
| ||
грузинскийKertis
1 0.66%
Гогги! Вай какой чюшь! Твоя апрос! И тэма тоже! Чюшь дарагой! Зачем люди голова дурить?! Зачем проблэма подымай?! Нэт проблэма дарагой! Панял, да?
Зы: Скептик это не тебе. Так... просто мысли о главном![]()
Последний раз редактировалось Kertis; 30.06.2007 в 19:55.
Так уважно прочитайте те що я написав вище, ми повинні боротися не за державні статуси того чи іншого суспільно важливого явища, які нам як громадянам нічого не дадуть, бо успішно будуть зарапортовані чиновниками, а нам необхідно мати можливість самостійно, в межах громади визначати що нам необхідно і для цього нам потрібні кошти, які зараз забирає Київ, щоб потім милостиво нам їх виділити. В такому разі і в мовних питаннях можливо знайти порозуміння в самій громаді, але це не означає, що загальноукраїнські закони не повинні діяти на території громади, в тому числі і мовні.
Сима, при чем тут громада? Я за усиление самостоятельности регионов, но языковый вопрос можно решить только на уровне страны. Ведь мы же об Украине говорим...
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
А я Вам кажу про те що мовне питання необхідно вирішувати в в окремих громадах,в тіж самій Одеській області не в усіх територіальних громадах є потреба в російській мові, на відміну від Одеси. Якщо надавати можливість людям самім визначати якою мовою користуватись в суспільному житті на території громади, то не обов"язково це повинна бути російська, або українська, і чому тіж болгарські та гагаузькі діти повинні вивчати окрім української та своєї рідної, ще й російську.
это не ответ. ваш выбор сводится к "уехать-не уехать-умереть". это уход от ответа.
при чем здесь деньги я вас спрашиваю? и при чем здесь самостоятельность регионов? она и так есть. наблюдаются ведь чахленькие попытки провозглашения русского региональным в некоторых местах. и чем все заканчивается? киев нам пальчиком грозно так - "цэ нэ припустымо". так может дело все же в консерватории? может все же на уровне страны надо подправить что-то? может надо выйти президенту и сказать - мы 4 года как ратифицировали хартию о региональных языках, так давайте начнем ее выполнять в конце концов, а не заниматься тотальной украинизацией всего что шевелится и весит больше трех килограмм.
Держава проводить свою політику, а громаді повиннімати можливість на самовизначення в своїх, окремо їх стосуючигся питань, і саме на це необхідні кошти. Для чого державна російська мова українцям, молдованам,румунам,болгарам,гагаузам та іншим національностям проживаючим в Україні? Питання регіональних мов можливо визначати в окремих територіальних громадах.
Сима, этот вопрос решать в рамках региона бесполезно. Слишком много людей говорят по-русски и не собираются это менять. Если это Государство, то оно должно уважать права таких людей на всей своей территории. А за болгар и гагаузов не расписывайтесь, они даным - давно выучили русский. Насчет украинского не уверен...А я Вам кажу про те що мовне питання необхідно вирішувати в в окремих громадах,в тіж самій Одеській області не в усіх територіальних громадах є потреба в російській мові, на відміну від Одеси. Якщо надавати можливість людям самім визначати якою мовою користуватись в суспільному житті на території громади, то не обов"язково це повинна бути російська, або українська, і чому тіж болгарські та гагаузькі діти повинні вивчати окрім української та своєї рідної, ще й російську.
OH, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
sima, я вам за петра, а вы мне за ивана. я вам говорю что в киеве на уровне страны идет полное неприятие того факта что некоторые регионы хотят быть официально русскоговорящими, а вы мне про то что дескать на местах нет денег.
PS слив по поводу иллюзии выбора при принятии укр гражданства не засчитан.
Ви маєте на увазі міста, а я Вам кажу не тільки про міста, а і про села, це після декількох років проживання в місті, українці, болгари та гагаузи починають добре розмовляти російською, а Ви їх бачили коли вони тільки приїзджають у місто, так для чого їм державна російська. Російська, це мова великих міст, тому що така була мовна політика при СРСР.
Я объездил много сел вокруг Одессы и везде, где я общался с аборигенами, общение шло на русском либо на суржике. На правильном украинском говорило не более 10% тех, с кем я общался.
Ви не плутайте поняття "хотять" і "є", місто Одеса є російськомовним регіоном, тут абсолютна більшість розмовляє російською, це факт і в Києві по-моєму не треба його доводити. Проблема полягає як я зрозумів в навчанні дітей в школах, та заповненні офіційних документів в державних та банківських установах українською. З навчанням вирішується просто, відкриваються муніципальні школи з російською мовою навчання і для цього потрібні громадам кошти, щоб не просити їх у Києва. З документацією складніше, це загальнодержавна вимога до ведення документообігу, дублювати його двома мовами мабуть складно, а віддавати приорітет російській нелогічно.
Що Ви від мене хочете почути? Що Вам треба було виїзджати в Росію, скажете, що я Вас виганяю і це шлях до фашизму. Вибір був, але треба було міняти місце проживання, Ви сказали що це неприйнятно, тому Ви обрали громадянство України. Відповідно Ви зробили свій вибір, тому чого казати про ілюзію вибору.
Сэр я всё свое детство (вернее каникулы летние)провёл в городе Сочи,так вот приезжая туда и разговаривая на русском (ну как я его себе представлял),вызывал удивление у своих сверстников наличием слов которые там просто не понимали ,а ведь мы говорили на одном языке,так что не надо рассказывать о нормальном или ненормальном языкеИ было это во времена повальной грамотности и заметьте никакой украинизации
Социальные закладки