Сообщение от
Bivaliu
А тому, продовжив би наступним чином: ніяких питань про мови чи їх утиск не виникало... Кучма вільно писав книги, що Україна - це не Росія, а Росія мовчки це слухала... Далі Росія почала нарощувати озброєння, упорядковувати армію, зростати економічно (в основному для цього і від цього), а тут ще розпочалися теревені (шантаж) про НАТО і ЄС!!!Розуміючи, що вступ України в будь-який з цих союзів дуже неприємно відіб'ється на Російських намірах намайбутнє (про геополітичні, військово-стратегічні і економічні чинники росіської політики я вже раніше писав)... Та й зрозуміло, одних лише кордонів скільки облаштувати потрібно! Оборона раніше була розвинута лише по периметру СРСР, а на кордоні з Україною - нічогісінько!!! Крім того, питання розміщення оперативного озброєння НАТО в Україні при загостренні обставин, це лише питання часу. Ось відтоді, Росія й звернула неабияку увагу на Україну... Не маючи змоги зовнішнього впливу цивілізованними чинниками, вона розпочала справжню пропагадистську війну, підключивши для цього радіо, телебачення, депутатів тощо)... Перша пробна кулька була розіграна при перемовинах про вступу до ВТО... Розпочались економічні утиски (м'ясо-молочно-винні "війни", контрагітація населення, робота з депутатами і "активом"... Пройшла хвиля виступів, що залякали владу, при цьому, вимагались навіть дурниці: вступити разом з Росією або лише після неї... Вища влада в Україні настояла на вступі (вступ став розмінною монетою у парламентських торгах), а щоб забезпечити політичну стабільність, влада поширила розмови про вступ до НАТО і ЄС... Росія зрозуміла, що це не жарти і вона може втратити Україну назавжди!!! От тут то і почалась нещівна ідеологічна боротьба, до цього підключили парламентські і позапарламентські (кишенькові) партії, спільноту проросіських (російських) блоків та союзів... Розпочалось розхитування політичної обстановки всередині країни: боротьба за мови, проти націоналізму ("нацизму", хоча саме його Росії й не займати)... Забили на сполох на всіх рівнях... Зараз трохи заспокоїлись, підписавши ряд кабальних договорів, які фактично вибудовують стіну на шляху до вступу до будь-яких союзів, і робота пішла на спад, більш того, почались перемовини про "дружбу", спільні телепередачі (телемости)... Мишинна возня з мовою ще продовжується, але це вже по інерції та на рівні "профілактики"...
Від себе додам, були б тут "нацики", з якими так скажено боролись, ці питання давно були б вже забуті...
Я переконаний, що Янукович не той за кого себе видає (за кого його сприймають), він відмінно розуміє ситуацію, але в силу обставин не може їй протидіяти!!! У той же час, не хоче бути (і не буде)у ролі сателіта Москви!! І це, з часом, коли він позбавиться від проросійського оточення (а тенденція до цього - очевидна) всі все зрозуміють... Дайте йому стати на ноги, подібне було навіть с Кучмою! Бо всі вони чітко розуміють (ми лише здогадуємся) ту роль, яка відводиться Україні Росією у примарному союзі з нею...Мені здається, що Янукович стане самим проукраїнським Президентом зі всіх, що були (це моя думка)...
Социальные закладки