– Як за часів вашого перебування в цій команді обговорювалася тема нейтралізації судимостей Януковича?
– Почалося все з
дурної заяви Герман, яка похоронила Януковича. Усі знали про його проблеми, але вважали, що обговорювати їх – це якось непристойно. Люди в штабі Ющенка, з якими я був добре знайомий, розказували: "У нас на найвищому рівні вирішили, що чіпати судимості Януковича некоректно, бо це буде бити по самому Ющенку".
Тобто цей компромат похоронили, і він виринув тільки після заяви Герман. Як на мене, то була дуже немудра ідея. Я думаю, що рішення приймалося на рівні тодішніх російських технологів середовища Грановського, Павловського, Маркова, Гельмана... Мабуть, хтось їм порадив, що це буде для Сходу й Півдня України позитивний імідж – мовляв "свой рубаха–парень, который сидел, трудное детство", і це повинно було дати позитив.
Але це спричинило зворотній ефект. Уже при мені було декілька "мозкових штурмів", де вирішили в подальшому уникати теми судимостей. Хоча
тоді штаб підготував фільм про Януковича, який мав піти на телебачення, де обігравалася тема судимостей. "Трудное детство", він сидів, але розповідалося, що "це все повністю сфальсифіковано", і як доля била Януковича, але не добила, і він піднявся до президента...
Ми той фільм забракували, тому що побачили, як тема судимостей пішла в негатив – наші опоненти придумали йому прізвисько "Бандюкович".
Социальные закладки