|
Почему я должна Вам верить? С какой это стати?
Вы твердо уверены, что на ЮВ, несмотря на то, что украинский изучается в школе (с 1 по 11 класс) и широко используется во взаимоотношениях человека с государством - украинского языка не знают.
У Вас проблемы возникают, видите ли..
И в тот же момент уверяете меня в том, что на ЗУ, в украиноязычной среде, люди, никогда не изучавшие руссского, не сталкивающиеся с ним ни в жизни, ни в общении с государством - прекрасно понимают русский язык..
Что ж за люди такие на ЗУ? У них что, врожденное знание русского языка?
/* мерзко хихикает */
Я з особистого досвіду беру. Я пам`ятаю як подруга спілкувалася з донеччанином, говорила повільно і не на "суржику" і він постійно її перепитував і видно було, що половину не розуміє, такі ж ситуації були в Криму і Кривому Розі. Друга справа, що я, чесно зізнаюсь, не зустрічав одеситів, які б не розуміли української.
На рахунок ЗУ, можете повірити мені "на слово". Якщо в тому ж Львові людина спілкується російською без проблем, то, виходить, її розуміють![]()
Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)
Не розумію. Тоді у вас якась друга партія. У нас, у Курську, нічого подібного! Нічого подібного! Всі говорять руською мовою. Прекрасною московською мовою, жаль тільки, що нам її трошки попсували євреї, що їм тепер дозволено жити у Курську. Та не про це, мої милі, я взялася вам сказати. Дуже жалько, дуже жалько, що у вас не виставляють на театрі "Дні Турбіних" - я бачила в Москві. Ах, мої ви милі, "Дні Турбіних". Це ж така розкіш. Така правда, що якби ви побачили, які взагалі осоружні, огидливі на сцені ваші українці, ви б зовсім одцуралися цієї назви… Грубі, дикі мужлани! Телефон попсувався, дак вони… Ха-ха-ха… трубку чоботом почали лагодити, об стіл, об стіл її, - бах, бах. Ідійоти! І хоть би один путній, хоть трішки пристойний був. Жодного! Ви розумієте? - Жодного! Всі, як один, дикі й жорстокі… Альошу, милого, благородного Альошу вбили, та як убили!… Якби ви, панове, знали, яка це драматична сцена, коли Альошина сестра довідується, що брата її вбито! Я плакала… (Утерла, сльози). І тобі, Моко, після цього не сором називатися українцем, не сором поставати проти нового папиного прізвища! Та в "Днях Турбіних" Альоша, ти знаєш, як про українізацію сказав: все це туман, чорний туман, каже, і все це минеться. І я вірю, що все оце минеться. Зостанеться єдина, неподільна…
МИ САМОТНІ В БЕЗМЕЖЖІ
ХАЙ НАМ СНЯТЬСЯ СТЕПИ
Во-первых, речь не о Ваших личных примерах..
Речь о тенденции..
Если сейчас и понимают на ЗУ русский, то тенденция такова, что его понимать не будут. И отнюдь не по субъективным причинам (потому что не хотят), а по вполне объективным ( потому что не учили и не знают).
Это справедливость?
Почему украиноязычного украинца должны (обязаны!) понимать на всей территории Украины, а русскоязычного украинца не обязаны?
На русском языке говорит ничуть не меньшее количество украинцев, чем на украинском. Как минимум...
/* мерзко хихикает */
Социальные закладки