|
2штуша кутуша
Это говорит о том, что бред заставлять уже имеющих опыт, сложившихся специалистов переходить на чужой язык.
Склероз, конечно, новостийная болезнь! Но иногда мешает
Буквально на днях смотрели что-то политическое, кажется, в пятницу Шустера.
Там презентабельный мужчина всё верно излагал и демонстрировал экономическую подкованность и владение цифрами и событиями. А ему в оппоненты моложавая женщина (надо заметить, вполне милой внешности). И она с ходу - "миролюбивое незамороченное создание"- начинает на украинском со слов: "Во-первых, почему Вы не на государственном языке отвечаете? Вы же представитель правительства! Уважайте!".
Как же было забавно пронаблюдать, когда этот мужчина ответил ей на чистом беглом украинском, непринуждённо заметив, что автоматически вежлив с любыми собеседниками: на каком к нему обращаются, на том и отвечает.
Вот в этом и вся языковая проблема, возглавленная националистами: у нормальных мирных людей ВО-ПЕРВЫХ идёт профессионализм управленцев и экономическое благополучие граждан. Во-вторых - вежливость. А всё остальное - вещи третьего порядка.
п.с. Люди добрые! Если кто обратил внимание на этот эпизод, подскажите фамилии участников, пожалуйста. Политик известный. Просто на фамилию клин сейчас. Женщину зовут Ирина.
Передача таки Шустера.
Последний раз редактировалось Truly; 22.05.2010 в 13:08.
Всё начинается с любви.
Дійсно, змусити вивчити їх українську, хоча б для того щоб бути хоч трішки ввічливими з україномовними - неможливо...
Мені насправді лякає у цій сумній історії тільки одне, (я без будь-якого гумору) – це постійно зростаюча велика кількість у нашій країні громадян В’єтнаму та КНР.
Такими темпами є велика ймовірність того, що наші онуки матимуть не тільки вигляд вихідців східних країн, а й ще і розмовляти, наприклад, на в’єтнамської, або китайській мовах, або у подальшому не зможуть працевлаштуватися без знання китайської чи в’єтнамської мови. Не замислювались?
Для мене це не націоналістичне та не расистське питання, це питання збереження національностей, культурних традицій та безперечно мов, для КОЖНІЙ нації!
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
Штуша, в том-то и цимис: ОН ОТВЕЧАЛ ШУСТЕРУ НА ТОМ ЯЗЫКЕ (РУССКОМ),
на котором Шустер обращался к нему.
А девушка (с места в карьер!))) в праведную гневность. Смешно, ей-богу.
И сделал он её элегантно, ответив не худшим украинским, чем её собственный.
Всё начинается с любви.
Я думаю что всё это очередная удачная попытка разделения нас по языковому признаку, по национальному...!!!!!
Разделяй и властвуй !!! Чем мельче они нас разделят, тем легче нами дураками будет управлять... Гораздо проще управлять отдельными домами чем целым народом... Наша страна - очень богатая, богатая не деньгами(к сажалению..)) ) а багата СВОИМ НАРОДОМ..!!!!
ДЕЛАЮТ ЭТО ТЕ КОМУ НЕ ВЫГОДНО , ЧТОБЫ ЛЮДИ ДУМАЛИ... ИМ НУЖНО СТАДО ТУПЫХ БАРАНОВ КОТОРЫЕ ОРУТ ГАНЬБА... ИЛИ ЧТО ТО В ЭТОМ РОДЕ...
miles803, не надо только так кричать) Пожалуйста)
И это пройдет.
Перспектив у Вашої місії небагато. Прогнозу можна вірити, сама була такою))) Люди втомилися від нав’язування. Природна реакція відторгнення у великої кількості навіть тих, хто українську знає з радянських часів. Отаке… Це провина попереднього Президента та його Уряду перед громадянами України.
Всё начинается с любви.
Це традиційна помилка багатьох супротивників надання російській мові офіційного статусу - вважати, ніби ті, хто за таке надання, української на загал не знають, не шанують, не бажають вивчити. Котраргументи в цій темі наводились не раз і не два.
Пробачте, але агресивне "спонукання" виликає лише спротив. В цьому сенсі абсолютно солідарна з Truly. Своєю тупою активністю українізатори при владі вдарили передусім власне по українській мові. І аби виправити цю ситуацію, тепер знадобляться розум, такт (в наявності котрих є певні сумніви) і не знаю скільки часу.
В общем, вышло по классической формуле: "Заставь дурака Богу молиться"...
И это пройдет.
Весна забыла, что есть осень
14/88
Штуша, а кто мешает вам беседовать на запашной и спивучей? И под вышкой подразумевали, надо полагать, высшую математику, изнт ит?
гастарбайтер з пiд Мэлитополя - наш помирювач!
А я переважно на ній і розмовляю!
Під якою вишкою? Щось я не пригадаю та не второпаю про що йдеться...
Я взагалі не зрозуміла питання.
До чого тут математика? Я за першою освітою хімік - технолог, а за другою - юрист. В обох випадках захищала дипломи українською. Реалізуючи свою першу освіту, займалась науковою роботою, отримала визнання та була запрошена до співпраці в м. Київ та Харків, але вирішила що це не зовсім те, що мені потрібно, тому все покинула, перевернула все своє життя і розпочала все спочатку, тільки зовсім в іншому напрямку. В двох випадках моя ділова мова була суто українська, навіть на рівні звичайного ділового листування. Всі документи та роботи, що я писала були тільки українською й досі такими залишаються.
А чого Ви вирішили що я тільки тут, ну щоб вас подражнити українською спілкуюся?
Мені українська дійсно подобається,та мені так зручніше!
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
Социальные закладки