| ||
Тема: Сепаратизм в Украине
Теорія хороша, однак чи має вона місце в сучасній Україні? Протиріч багато, і в тої чи іншої частини країни є свої причини для невдоволення. Але чи є ці протиріччя настільки вагомими, щоб викликати справжній сепаратизм? Так, на Сході менш схильні підтримувати ідею неподільної незалежної України, ратуючи за союз із Росією чи навіть переходу якихсь регіонів до складу РФ. Це факт, такі настрої є, але навряд чи вони набули масової підтримки. Я тут трохи подивився архіви, в "Зеркалі тижня" за минулий серпень є результати всеукраїнського соцопитування, згідно з якими:
"Если бы референдум проходил сегодня, то независимость страны поддержало бы 52% украинцев - столько же, сколько и в августе прошлого года. Против независимости проголосовали бы 25% (в прошлом году - 22%). Остальные 23% - либо не определились, либо на референдум не пошли бы (в августе 2008-го - 26%).
Сторонники независимости составляют большинство в каждом регионе страны. На Западе их - 86% против 4% тех, кто не поддержал бы независимость, в Центре - 52% против 25%, на Востоке - 41% против 35%, на Юге - 36% против 32%".
Як бачимо, попри всі непорозуміння народ України, будь то Схід чи Захід, все ж бачить себе в незалежній і - хочу думати - неподільній Україні. Щодо Закарпаття і так званого русинського сепаратизму. Скажу коротко - він є, але це справа суто купки активістів, які фінансуються з Росії (і прошу не вбачати в цьому параноїдальний пошук "руки Москви") і яких місцеве населення не те що не підтримує, а часто навіть не знає, хто то такі. Розмови про русинський сепаратизм мають ефект хіба за межами паобобласті, де менш обізнані з реаліями Закарпаття.
Гаразд.
Ідеї про федеративний устрій України як спосіб подолання, скажімо, мовних протиріч чи поглядів на історію.
Зовнішній вплив Росії.
Інтереси? Знаєте, тут інтереси випливають через одну просту річ - бажання повернути Україну під контроль, в ідеалі - територіальний. Власне, це і є ціль, а засоби вже різні: політичні, економічні, культурні. Зрозуміло, що Росії не потрібна сильна Україна, потрібні міжусобиці. Я розумію політику Росії з точки зору Росії як держави, котра хоче повернути контроль над втраченою територією, але різниця в тому, що я з цього боку.
Противоречия, как мне представляется, в бОльшей части состоят в различии взглядов на будущее страны. Попробуй порассуждать с этой точки зрения.
Было, есть и будет. Почему такое влияние больше, чем влияние, к примеру, Польши или Зимбабве - нужно объяснять или так примем?Зовнішній вплив Росії.
Это политическая цель любого государства по отношению к соседу, отношения с которым являются стратегически важными.Інтереси? Знаєте, тут інтереси випливають через одну просту річ - бажання повернути Україну під контроль, в ідеалі - територіальний. Власне, це і є ціль, а засоби вже різні: політичні, економічні, культурні.
За территориальный контроль - к Андерсену. Гансу Христиану.
Ничем не подкрепленное утверждение. Обезьяна с гранатой в соседней комнате напрягает.Зрозуміло, що Росії не потрібна сильна Україна, потрібні міжусобиці.
Опять же, по поводу территории - к братьям Гримм.Я розумію політику Росії з точки зору Росії як держави, котра хоче повернути контроль над втраченою територією,
Ну так твой взгляд на будущее не является законом либо аксиомой, правда?але різниця в тому, що я з цього боку.
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
Аргументів чого? Я говорив з іншою людиною, аж тут налетіли Ви з проханням уточнити свої тези, оскільки Ви, бачте, не розумієте. Я уточнив, що я мав наувазі. А далі що? А далі Ви втягуєте мене в незрозумілу дискусію.
Ви спитали: Какие внутренние идеи?
До чого тут взагалі Ваш погляд на те, у чому може полягати причина протиріч? Я щось про це говорив? І чого Ви мені радите міркувати про речі, за які мова взагалі не йшла?Цитата:Сообщение от Сірко
Ідеї про федеративний устрій України як спосіб подолання, скажімо, мовних протиріч чи поглядів на історію.
Противоречия, как мне представляется, в бОльшей части состоят в различии взглядов на будущее страны. Попробуй порассуждать с этой точки зрения.
Ви спитали: Какое внешнее влияние?
А це до чого? Хіба я казав, що впливу нема чи питав, чому він більше за вплив Польші? Я просто говорив про зовнішній вплив Росії, не більше й не менше. Ви ж спитали, який зовнішній вплив я мав наувазі?Цитата:Зовнішній вплив Росії.
Было, есть и будет. Почему такое влияние больше, чем влияние, к примеру, Польши или Зимбабве - нужно объяснять или так примем?
Ви спитали: Какие интересы?
Ви знов погоджуєтесь зі мною, доповнюєте, пояснюєте? Дякую. А от про Андерсена не аргумент. Хоч що.Цитата:Інтереси? Знаєте, тут інтереси випливають через одну просту річ - бажання повернути Україну під контроль, в ідеалі - територіальний. Власне, це і є ціль, а засоби вже різні: політичні, економічні, культурні.
Это политическая цель любого государства по отношению к соседу, отношения с которым являются стратегически важными.
За территориальный контроль - к Андерсену. Гансу Христиану.
З ручною мавпочкою міжусобиці вже не потрібні, погоджуюсь. Але це не аргумент.Цитата:Зрозуміло, що Росії не потрібна сильна Україна, потрібні міжусобиці.
Ничем не подкрепленное утверждение. Обезьяна с гранатой в соседней комнате напрягает.
Повторюватись не буду.Цитата:Я розумію політику Росії з точки зору Росії як держави, котра хоче повернути контроль над втраченою територією,
Опять же, по поводу территории - к братьям Гримм.
То ще раз питаю, яких аргументів Ви чекаєте від мене, коли самі пишете невідомо що. Питання риторичне. Прошу припинити розмову.
Простые люди, живущие на Западной Украине, сейчас интенсивно обсуждают необходимость разделения страны". Об этом в эфире одного из украинских телеканалов заявил экс-глава МВД Украины, один из ближайших соратников Юлии Тимошенко Юрий Луценко.
"Я на выходных был в Западной Украине - в Тернополе, во Львове, был в Луцке, в Ровно. Я видел обстановку среди людей. Я в основном был в книжных магазинах и разговаривал с продавцами. Такого напряжения и количества вопросов: "Не пора ли уже разделять страну?" - я никогда раньше не слышал", - отметил он. "Сегодня начинают говорить, что страна стенка на стенку дальше жить не может - или миримся, или разделяемся. Не дай Бог об этом говорить политикам, но это начали говорить простые люди", - добавил также Луценко.
http://www.regnum.ru/news/1284274.html
нет, зачем же расставаться – федерация
хотят в Европу? начнем с гос. устройства, как говорится «децентрализация» власти
только центр у них будет не Киев, а то что они пожелают
там и героев своих можно будет иметь и бюджет свой на это вытрачать
Социальные закладки