Тема: Покупка продажа недвижимости для чайника. (*)

Ответить в теме
Страница 134 из 1157 ПерваяПервая ... 34 84 124 132 133 134 135 136 144 184 234 634 1134 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 2,661 по 2,680 из 23124
  1. Вверх #1
    Циничный сисадмин Аватар для andrew

По умолчанию Покупка продажа недвижимости для чайника. (*)

Натолкнули на создание данной темы меня знакомые - которые хотят продать/купить, но делают это в первый раз или давно и поэтому не знают с какого конца взяться за это дело, и каждому надо объяснять с начала по три раза. Дабы не засорять тему прошу не создавать топы, а писать мне в личку и я буду делать исправления прямо в тексте. Вся инфа взята мною из личного опыта и опыта моих знакомых.
    Еще раз повторяю эта инфа хотя-бы даст вам приблизительный план действия. И это касается только квартир, может быть дальше кто-то допишет про землю, офисы.
    ЗЫ. Текст редактируется по ходу поступающей информации.
    Большое спасибо :
    Chemik и скрытику.
    и спасибо за теплые отзывы. Скоро займусь и покупкой.
    ----------------------------------------------------------------------
    Опитування: Чия допомога потрібна при укладанні угод із нерухомістю?
    Последний раз редактировалось audit_n; 22.10.2013 в 11:08.

2. Вверх #2661
    Страшный зверь Аватар для Штуша-Кутуша
    Цитата Сообщение от мыслитель Посмотреть сообщение
    так я не понял, можно прийти на судно и оформить у капитана договор купли-продажи квартиры, что б не платить хапугам нотариусам или нет?
    А то!
    Зараз тільки з’ясуємо його прізвище, назву та приписку судна ))))))).
    НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!

3. Вверх #2662
    Не покидает форум Аватар для T1m
    Цитата Сообщение от Штуша-Кутуша Посмотреть сообщение
    Ти все наламав!
    Ми вже всі почали відкрив рота читати щось новеньке, а ти……))))
    Було цікаво почитати юристів з Першого Московського юридичного центру, але я чомусь навіть не почала це робити…
    Чому?
    та я її теж не читав, я тільки побачив домен хттп://"бла-бла-бла".ру і все стало ясно... до речі - в російському законодавсті я теж не знаю н-п акта за яким капітан може посвідчувати довіреності, тим паче договори

4. Вверх #2663
    Цитата Сообщение от T1m Посмотреть сообщение
    та я її теж не читав, я тільки побачив домен хттп://"бла-бла-бла".ру і все стало ясно... до речі - в російському законодавсті я теж не знаю н-п акта за яким капітан може посвідчувати довіреності, тим паче договори
    Росія! Я вважаю, що навіть в Зімбабве до такого не дійшли! )))))
    Як виняток – посвідчення угод місцевими шаманами, шляхом проставляння підпису сечею скаженого поросятка на дупі набувача з обов’язковим відбитком копита антилопи гну))))))) Після проставлення апостилю, на підставі цього документу вже можливо далі посвідчувати відчуження капітанами наших суден. А інакше – ніяк!!!
    Ніфігасе я знайшла схему як посвідчити! )))))

5. Вверх #2664
    Частый гость Аватар для ALbViYa
    У меня такой вопрос: на 30.04.10 назначена сделка купли - продажи...при этом хозяин просит дать ему время для продажи мебели ещё месяц - т.е. 1.06.10 он квартиру покидает. Вопрос... с момента сделки- это моя собственность, гарантий, что он не устроит там шабаш, не затопит соседей и не утроит пожар - никакой, что нужно прописать в договоре К-П , чтоб себя уберечь, возможно стоит удерживать какую - то сумму ? ( в агенстве указали 1000 у.е. на случай долга, но мне кажется это мало). Или переносить сделку на 1.06?

и ещё, он гражданин России с видом жительства в Украине, имеет идетификационный код, --- с оформлением будет всё как обычно? 1% пенсионный и 1% пошлина? Заранее спасибо

6. Вверх #2665
    Росія! Я вважаю, що навіть в Зімбабве до такого не дійшли! )))))
    Як виняток – посвідчення угод місцевими шаманами, шляхом проставляння підпису сечею скаженого поросятка на дупі набувача з обов’язковим відбитком копита антилопи гну))))))) Після проставлення апостилю, на підставі цього документу вже можливо далі посвідчувати відчуження капітанами наших суден. А інакше – ніяк!!!
    Ніфігасе я знайшла схему як посвідчити! )))))
    не згоден... шаман при посвідчені такого правочину, ще повинен проставити, на лобі відчужувача, відбиток п'яти набувача, що буде свідчити про втрату права власності на майно

7. Вверх #2666
    Не покидает форум Аватар для ВВК_
    Цитата Сообщение от ALbViYa Посмотреть сообщение
    У меня такой вопрос: на 30.04.10 назначена сделка купли - продажи...при этом хозяин просит дать ему время для продажи мебели ещё месяц - т.е. 1.06.10 он квартиру покидает. Вопрос... с момента сделки- это моя собственность, гарантий, что он не устроит там шабаш, не затопит соседей и не утроит пожар - никакой, что нужно прописать в договоре К-П , чтоб себя уберечь, возможно стоит удерживать какую - то сумму ? ( в агенстве указали 1000 у.е. на случай долга, но мне кажется это мало). Или переносить сделку на 1.06?

и ещё, он гражданин России с видом жительства в Украине, имеет идетификационный код, --- с оформлением будет всё как обычно? 1% пенсионный и 1% пошлина? Заранее спасибо
    налоги такие же. Требуйте удержание в большей сумме.

8. Вверх #2667
    Новичок
    Добрый день! Подскажите пож-та. если человеку дали земельный участок в этом году "безоплатно у власність" то при купли-продаже другому человеку 5% налог не взымается? Заранее спасибо!

9. Вверх #2668
    Живёт на форуме Аватар для Duke_Vito
    Цитата Сообщение от komar Посмотреть сообщение
    Добрый день! Подскажите пож-та. если человеку дали земельный участок в этом году "безоплатно у власність" то при купли-продаже другому человеку 5% налог не взымается? Заранее спасибо!
    с чего вдруг, просто надо видеть ситуацию, но если на участке есть домик, то
    11.1.1. Дохід, отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), не оподатковується, якщо загальна площа такого житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку не перевищує 100 квадратних метрів.

Если же участок чистый, без строений, то извольте уплатить Родине (не путать с партией ) 5 % стоимости (цена договора).
    Последний раз редактировалось Duke_Vito; 21.04.2010 в 19:06.
    адвокат

10. Вверх #2669
    не згоден... шаман при посвідчені такого правочину, ще повинен проставити, на лобі відчужувача, відбиток п'яти набувача, що буде свідчити про втрату права власності на майно
    От ця звичка сперечатися! ))))

Ага, зараз. А за одне і втрату свідомості... Якщо відбиток п’яти - наслідком може бути втрата свідомості, що неодмінно призведе до втрати дієздатності однієї зі сторін правочину. Капітани суден про це знають, вони ніколи такий договір не приймуть! Так тільки фотокопію засвідчувати можна! Дієздатність у цьому випадку нікого не цікавить, навіть якщо на лобі буде парочка синців та подряпин від п’яточних мозолів та тріщін.
    Цитата Сообщение от Duke_Vito Посмотреть сообщение
    с чего вдруг, просто надо видеть ситуацию, но если на участке есть домик, то
    11.1.1. Дохід, отриманий платником податку від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), не оподатковується, якщо загальна площа такого житлового будинку, квартири або частини квартири, кімнати, садового будинку не перевищує 100 квадратних метрів.

Если же участок чистый, без строений то извольте уплатить Родине (не путать с партией ) 5 % стоимости (цена договора).
    Додам:
    Якщо ЗД з будинком – укладайте одним договором, так по податкам буде приємніше.
    Та і взагалі на оформленні заощадите...

11. Вверх #2670
    Новичок
    Если же участок чистый, без строений то извольте уплатить Родине (не путать с партией ) 5 % стоимости (цена договора).

Участок только выдан под садоводчество! Спасибо Вам! Значит нужно собирать дальше для государства!

12. Вверх #2671
    От ця звичка сперечатися! ))))

Ага, зараз. А за одне і втрату свідомості... Якщо відбиток п’яти - наслідком може бути втрата свідомості, що неодмінно призведе до втрати дієздатності однієї зі сторін правочину. Капітани суден про це знають, вони ніколи такий договір не приймуть! Так тільки фотокопію засвідчувати можна! Дієздатність у цьому випадку нікого не цікавить, навіть якщо на лобі буде парочка синців та подряпин від п’яточних мозолів та тріщін.
    гаразд, переконала

Додам:
    Якщо ЗД з будинком – укладайте одним договором, так по податкам буде приємніше.
    Та і взагалі на оформленні заощадите...
    багато нотаріусів вважають таке оформленя не вірним... аля як на мене, я згоден, що зручніше і правильніше оформлювати одним договіром, т.я. всеодно неможливо продати дім без продажу зем. діл. на якій він знаходиться, та навпаки...
    але це вопрос відкритий, "завтра" наша Рада "назасідає", що треба оформлювати двома, т.я. на кожну нерухомість повинен бути окремий правовстановлювальний документ - і усе "приплыли", як кажуть

Доречі, а яка практика видачі свідоцтва про право на спадщину в таких випадках? два чи одне?

Цитата Сообщение от komar Посмотреть сообщение
    Участок только выдан под садоводчество! Спасибо Вам! Значит нужно собирать дальше для государства!
    вам чуть чуть не правильно ответили:

если это первая приватизация то действительно она не облагается налогом (5%), но - нормальный нотариус вас пошлет в земельные ресурсы для подтвержедения что это была "первичная приватизация", и в налоговую для подтверждения, что данная сделка налогом не облагается (налоговые не сильно любят такие справки давать).....

вообще нотариусы тоже не любят заморачиватся с этими льготами, т.к. в случае если налоговая посчитает, что к-п должна была облагаться пеня будет очень не маленькая, и судиться прийдется долго... поэтому и берется справка из налоговой

вообщем смотрите сами стоит ли "игра свечь"

13. Вверх #2672
    багато нотаріусів вважають таке оформленя не вірним... аля як на мене, я згоден, що зручніше і правильніше оформлювати одним договіром, т.я. всеодно неможливо продати дім без продажу зем. діл. на якій він знаходиться, та навпаки...
    але це вопрос відкритий, "завтра" наша Рада "назасідає", що треба оформлювати двома, т.я. на кожну нерухомість повинен бути окремий правовстановлювальний документ - і усе "приплыли", як кажуть

Доречі, а яка практика видачі свідоцтва про право на спадщину в таких випадках? два чи одне?
    Згодна, згодна, згодна!!!

Вони не вважають, вони хочуть грошенят! )))) А якщо вважають, то нехай посилаються на якусь норму права.
    Свідоцтво про право на спадщину видається на кожний об’єкт нерухомого майна ОКРЕМО!
    Раніше видавали одним свідоцтвом, в якому була і ділянка, і будинок, і грошові заощадження!
    Зараз нерухоме майно на кожний об’єкт окремо, а рухоме – та хоч все в одному свідоцтві.
    Але щодо неможливості посвідчити одним договором 2 об’єкти нерухомості – такого жодний законодавчий акт не містить. Це зручніше та приємніше лише для нотаріуса.

14. Вверх #2673
    Свідоцтво про право на спадщину видається на кожний об’єкт нерухомого майна ОКРЕМО!
    теж, якось через "ЖО"... договір можна, а свідоцтво про право на спадщину - "нізя"....

Зараз нерухоме майно на кожний об’єкт окремо, а рухоме – та хоч все в одному свідоцтві.
    про те що на рухоме і нерухоме майно видаються різні свідоцтва я бачив в інструкції, а ось про те що на кожне нерухоме майно видається окреме свідоцтво - не бачив можеш підказати пункт?

Але щодо неможливості посвідчити одним договором 2 об’єкти нерухомості – такого жодний законодавчий акт не містить. Це зручніше та приємніше лише для нотаріуса.
    згоден... але в нашій державі нема гарантії, що договори не постигне участь "свідоцтво про право на спадщину"

15. Вверх #2674
    теж, якось через "ЖО"... договір можна, а свідоцтво про право на спадщину - "нізя"....

про те що на рухоме і нерухоме майно видаються різні свідоцтва я бачив в інструкції, а ось про те що на кожне нерухоме майно видається окреме свідоцтво - не бачив можеш підказати пункт?

згоден... але в нашій державі нема гарантії, що договори не постигне участь "свідоцтво про право на спадщину"
    п. 206 Інструкції про порядок вчинення....

16. Вверх #2675
    п. 206 Інструкції про порядок вчинення....
    читав, але не побачив в ньому де йдеться що на кожне нерухоме майно видається окреме свідоцтво

206. Свідоцтво про право на спадщину видається за заявою
    спадкоємців, які прийняли спадщину в порядку, установленому
    цивільним законодавством, кожному з них окремо із визначенням
    прізвища, імені, по батькові та часток у спадщині інших
    спадкоємців.
    При цьому в кожному свідоцтві може зазначатися все спадкове
    майно, крім нерухомого.
    Спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є нерухоме
    майно, зобов'язаний звернутися до нотаріуса за видачею йому
    свідоцтва про право на спадщину на нерухомість (стаття 1297
    Цивільного кодексу України ( 435-15 ).
    Якщо спадщину на нерухоме майно прийняло кілька спадкоємців,
    свідоцтво про право на спадщину видається на ім'я кожного з них,
    із зазначенням імені та частки у спадщині інших спадкоємців.
    Якщо свідоцтво про право на спадщину видається нотаріусом не
    всім спадкоємцям і не на все спадкове майно, у тексті його
    зазначається, яка частка спадщини залишається відкритою.
    Якщо особи, які могли б спадкувати одна після одної, померли
    протягом однієї доби, спадщина відкривається одночасно і щодо
    кожного з них окремо.

Якщо спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є декілька об'єктів нерухомого майна,
    свідоцтва видаються на кожний об'єкт окремо.
    (повинно писатися щось подібне, як на мене)

17. Вверх #2676
    читав, але не побачив в ньому де йдеться що на кожне нерухоме майно видається окреме свідоцтво

206. Свідоцтво про право на спадщину видається за заявою
    спадкоємців, які прийняли спадщину в порядку, установленому
    цивільним законодавством, кожному з них окремо із визначенням
    прізвища, імені, по батькові та часток у спадщині інших
    спадкоємців.
    При цьому в кожному свідоцтві може зазначатися все спадкове
    майно, крім нерухомого.

Спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є нерухоме
    майно, зобов'язаний звернутися до нотаріуса за видачею йому
    свідоцтва про право на спадщину на нерухомість (стаття 1297
    Цивільного кодексу України ( 435-15 ).
    Якщо спадщину на нерухоме майно прийняло кілька спадкоємців,
    свідоцтво про право на спадщину видається на ім'я кожного з них,
    із зазначенням імені та частки у спадщині інших спадкоємців.
    Якщо свідоцтво про право на спадщину видається нотаріусом не
    всім спадкоємцям і не на все спадкове майно, у тексті його
    зазначається, яка частка спадщини залишається відкритою.
    Якщо особи, які могли б спадкувати одна після одної, померли
    протягом однієї доби, спадщина відкривається одночасно і щодо
    кожного з них окремо.

Якщо спадкоємець, який прийняв спадщину, у складі якої є декілька об'єктів нерухомого майна,
    свідоцтва видаються на кожний об'єкт окремо.
    (повинно писатися щось подібне, як на мене)
    Ну так напиши в МЮУ що до тебе щось не доходить, надай їм свої пропозиції що до того як це повинно бути, і все буде гаразд.

18. Вверх #2677
    Ну так напиши в МЮУ що до тебе щось не доходить, надай їм свої пропозиції що до того як це повинно бути, і все буде гаразд.
    так, треба якось написати

19. Вверх #2678
    так, треба якось написати
    Тільки не кажи, що це була моя ідея, бо мені буде повний гаплик...

20. Вверх #2679
    Тільки не кажи, що це була моя ідея, бо мені буде повний гаплик...
    я свої джерела не видаю ))))

21. Вверх #2680
    Постоялец форума
    объясните, пожалуйста, чем может грозить, если при покупке квартиры одного из прописанных в ней "выпишут через суд", т.к. он в командировке/рейсе/за границей и т.п. (короче, в данный момент отсутствует)?
    какие "сюрпризы" могут ожидать покупателя через некоторое время?
    и как, вообще, эта "выписка через суд" происходит?
    доченька, обойди машинку, а то дядя припарковался как тётя

Ответить в теме
Страница 134 из 1157 ПерваяПервая ... 34 84 124 132 133 134 135 136 144 184 234 634 1134 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права