|
Вы это серьёзно сейчас написали? Вы что хотите сказать? Кучма мог одним росчерком пера внести изменения в Конституцию и просто этого сделать не захотел?? Безусловно, у Кучмы было гораздо больше полномочий как у президента, чем сейчас у Ющенко, но единолично изменять Конституцию он никак не мог!
Опять двадцать пять!
Вы спросили что будет сделано, я ответил что русский получит статус одного из государственных языков на Украине. Вам этого ответа не хватает? Ась? >;->
Вы странный человек: хотите плана действий, бухгалтерского расчёта и т.п.
Не хотите считать? Вот те раз! В таком случае этот Ваш аргумент - как несостоятельный - снимается! >:->
Извиняю (ибо это заявление голословно >:->), но не соглашаюсь с Вами (по этой же причине >:->)
И главное: когда речь идёт о государственном статусе родного языка подсчёт денег - дело последнее по важности.
Иногда меня дьявол искушает поверить в бога.
1. Ладно, ПОВТОРЯЮ ВОПРОС В ПОЛНОМ ВАРИАНТЕ -Что будет сделано для того чтобы русский язык получил статус второго государственного языка ? (Пока что ответ - получит статус второго государственного языка)
2. Я хочу знать сколько моих денег пойдет на то чтобы удовлетворить Ваши желания. (Имею полное право)
3. Если я не хочу считать затраты на Ваши желания - то аргумент снимается ?)))))
4. А если денег не хватит ?)))) Пусть внуки расплачиваются?
Ну какой же Вы упрямый! >:->
Что нужно сделать для того, чтобы русский язык получил статус второго государственного языка? Предоставить ему этот статус, только и всего!
Быть может Вы хотите услышать от меня про танцы с бубном, крестный ход, падение Трои???
Конечно имеете: Вы ничего не будете платить кроме того, что уже платите - это же очевидно! >;->
Вы противоречите сами себе: хотите знать затраты, но при этом... не хотите ничего делать для того, чтобы это узнать >:->
Не переживайте: денег хватит! Просто часть денег, направленных на украинизацию, меньшая часть этих денег, та часть налогов, которую мы с Вами вместе регулярно платим (Вы платите налоги? >:->), будет направлена на русский язык.
Вы не будете платить ни копейки лишних денег. >:->
Иногда меня дьявол искушает поверить в бога.
Ви так кажете, ніби в Одесі всього 3 кінотеатри, і в кожному тільки одна зала.
А я встигла в 4 побувати і була не в усіх.
Еееее... не зрозуміла, що Ви маєте на увазі.
Проте, дещо запитаю. Ви ніколи не помічали, що в різних супермаркетах різний асортимент продуктів. Наприклад, в одних є тільки Орбіт, в інших - тільки Дірол. І лише в небагатьох й Орбіт, й Дірол. Невже Ви вважаєте, що в тому супермаркеті, де немає Дірола насправді вважають, що він не користуватиметься попитом?! Справа ж не у жувальній гумці, правда ж?! Тому до чого тут комерція...
Навіть найкращі стають згодом катами
Не могли бы перечислить.....
Про вопрос повторяю ,если не поняли:
Кто мешает победоносному маршу украиского языка в Одессе ?
Вроде сила на его стороне.Законодательная,административная,материаль ная,демографическая(типа украинский родной)...
Если ответите КТО.Поймете почему мало украинских фильмов в кинотеатрах![]()
Згідно перепису 2001 року, українську мову вважали рідною 67,5% населення України, що на 2,8 відсоткового пункту більше ніж за даними перепису 1989 року. Російську мову визначили як рідну 29,6% населення – у порівнянні з попереднім переписом цей показник зменшився на 3,2 відсоткового пункту.
За результатами соціологічного дослідження, проведеного в грудні 2006 року, питома вага тих, хто вважає рідною українську мову, є відчутно меншою серед молоді. Якщо у віковій категорії „55 і старші” українську називають рідною 69%, то у віці 18-29 – лише 65,5%. Натомість серед 18-30-річних питома вага тих, хто рідною мовою вважає російську, складає 33,1% супроти 29,5% серед старших 55-ти. Це дає підстави прогнозувати, що в майбутньому кількість людей, які вважають рідною мовою українську, зменшиться через природній рух населення.
Українську мову вважає рідною більшість громадян України в усіх макрорегіонах: на Заході – 93,55%, в Центрі та на Північному Сході – 83, 58%; в макрорегіоні Південний Схід та Південь – 61, 29%. І лише в макрорегіоні Крим-Донбас ті, хто вважає рідною українську, становлять меншість: 22,21% при 76,88% тих, хто рідною називає російську.
Non pergam ad cetera!
Згідно даних перепису 2001 року, серед етнічних росіян, які живуть в Україні, рідною вважають мову своєї національності 96%. Натомість майже 89% українських греків називають рідною мовою російську. Те ж саме стосується 83% євреїв, 65% німців, 63% білорусів, 54% грузин, 38% азербайджанців і майже 15% українців.
Отже, всупереч поширюваній певними політичними колами думці про те, ніби в Україні українська мова розвивається за рахунок російської та мов інших національностей, всі неросійські мови, поширені в Україні, в тому числі і українська, були та залишаються донорами для російської мови. Значна частина громадян неукраїнської та неросійської національностей, а серед деяких етносів – переважна більшість, рівно як і 15% етнічних українців, вважають рідною російську, а не мову власної національності. Винятком є лише поляки: серед них 71% рідною вважають і не мову своєї національності, і не російську, а українську.
Non pergam ad cetera!
Non pergam ad cetera!
Я думаю, что многие украинцы писали родным украинский формально. Фактическое соотношение будет другим - очевидно, что с детства употребляет русский и думает на нем больше 30 процентов граждан Украины и украинцев.
Но даже эти пропорции в любом демократическом государстве являются достаточным условием (достаточным с запасом!) для придания второму языку статуса официального.
Социальные закладки