| ||
Ну, я не кажу що розмовляю на літературній українськії мові (поліській діалект). Але коли навязують галицький діалект та субкультуру, мене всього пересмикує, и викликає відразу навідь від їх пісень у стилі (дана-дана, шидірікі дайда)!!!! А тепер скажіть мені, що буде якщо почнуть наприклад навязувати поліський діалект (Житомирська обл.), так ж сама відраза буде!!!!!
Это конечно так, навязывать всем какой-либо диалект, а тем более житомирский просто не корректно..
Но меня другой вопрос интересует..
Как при таком тотальном уничтожении украинского, как утверждают украинские националисты, могло сохраниться такое количество диалектов украинского? Сейчас диалектов столько, что трудно выбрать какой-либо из них в качестве государственного?
Вот в русском, например, диалектов почти не осталось...
И да, еще.. Какой все-таки диалект украинского принят в качестве государственного?
Помнится мне, что недавно кто-то здесь писал, что при отсутствии аргументов начинают выискивать ошибки. Да и количество Ваших ошибок вызывает недоумение, если учесть, что Вы позиционируете себя, как филолога. Вышесказанное относится к постам как на украинском, так и на русском языках. Прошу прощения за офф.
Душа обязана трудиться - и день, и ночь...
Взагалі, то гілка про мову!!! Крім того, Ви підзабули, що розселення слав'ян не обмежується названими країнами, їх ще багато західніще... Щось Ви пропустили Адама Міцкевича, теж слав'янин... Змішали до купи всі битви, які знали? Гляньте (для сміху) коли мала місце при Грюнвальді і коли на Чудському озері... То вже додавайте туди і Римник, і Фокшани, яка різниця, тож також були битви!! Що цікаво, що під час битви на Чудському озері ще й слів таких, як українці і росіяни в помині небуло... Нісенітниця?? Але Ви пишіть і "натискуйте" на мову, хай думають, що всі такі "навчені", як Ви...
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
От про це трохи детальніще, тут люди і непідозрюють щодо цього... Та споріднені всі слав'янські мови, в тій чи іншій мірі... Ще більше - польська... Тут видно не Ваш діалект, а Ваше знання мови та правопису елементарних слів і роблять висновок щодо Вашої "щирості"... Не напружуйтесь, пишіть на більш близькій Вам мові...
Последний раз редактировалось Bivaliu; 12.04.2010 в 11:14.
Пример трепетного отношения.
Подробности.
Получается, что настоящий украинский государственный язык уже не является никаким диалектом, как бы искусственный литературный язык?
Но выходит украиноязычные должны знать, как минимум, два языка - свой родной диалект и еще украинский литературный?
Тогда понятно, почему они упираются и не хотят иметь еще и русский государственным..))
Получается, что украинские власти запустили механизм уничтожения диалектов на Украине..(
И это произойдет рано или поздно.. Русский язык всегда существовал параллельно всем этим диалектам и в их языковой конструктив особо не вмешивался... Но такое невозможно с литературным украинским языком...
Это видно даже по форуму, когда люди выискивают друг у дружки непонятные им слова на украинском, считая это ошибками..
А ведь это всего-лишь разнообразие украинских диалектов..
Последний раз редактировалось Фэй; 12.04.2010 в 11:22.
Розумію, що ситуація для Вас цікава: людина, недолугою українською мовою висловлює вже надто антиукраїнські погляди!! Дійсно цікавинка... Справа ж не у помилках, а в тім, що то вовк під овечою шкірою, що видає себе за вівцю... Це всерівно, якби я, з "московським акцентом" (як пан тут посилається на свій суржик), робив спроби писати щось образливе та принизливе щодо Росії та росіян...
Не переходьте на фальцет, я ніколи й словом не ображав білорусів, а лише нагадав Вам, що Адам Міцкевич для поляків, як для нас Тарас Шевченко, а для білорусів - Янко Купала... І тільки здивувався, що Ви й його не привели у приклад... Не виміщуйте свою лють за незнання на інших людях, тримайтесь пристойно, я ж на Вашу особу не переходжу, а кажу де що не так і тільки... Ще раз Вам кажу: я не націоналіст, а українець, який любить свою Батьківщину такою, якою вона є, свій народ таким, яким він є і свою мову... І не дам паплюжити їх на догоду кому б то не було...
Последний раз редактировалось Bivaliu; 12.04.2010 в 11:35.
Социальные закладки