|
А не слишком, ли? Шевченко для украинцев, как Пушкин для русских.Верно. Не поэт он.
Поэзия, если это поэзия, не должна быть деструктивной.
О гармонии вообще ни слова....
Я думаю, что мягко говоря некорректно так считать.
А вы мнения людей тоже по Википедии узнаете?
Я просто знаю, что в 19 веке была Астрийская империя, и размеры были больше, чем сейчас у Австрии(т.е. растеряла уже земли). У Украины была аналогичная ситуация была? Или вы хотите, чтобы территория Украины развивалась так же, как было у Австрийской империи?
Извольте, но не соглашусь. Он - творец слова. В каждом его слове - правда, истина, судьба народа!Не смотря ни на что, Шевченко всё же Поэт. Мне лично не нравится, но, справедливости ради, всё же Поэт. Тяжеловесный,костный, но Поэт.![]()
Лариса Масенко: Відміна екзамена з української призведе до розколу
Відміна державного екзамена з української мови для бакалаврів посприяє розколу, оскільки всі випускники повинні володіти державною мовою. Таку думку в ексклюзивному коментарі UBR.UA висловила Лариса Масенко, завкафедрою Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА).
"Я проти відміни цього іспиту. Це неправильно, тому що в такому разі мова не виконуватиме свою функцію консолідації", - сказала Масенко.
"Нова влада весь час говорить, що вона хоче об'єднати країну. Вони цим (відміною іспиту, - ред.) лише поглиблюють розкол і роз'єднують. Тому що всі випускники шкіл повинні володіти українською мовою, незалежно від етнічної приналежності. Навіть ті, хто вчиться у школах національних меншин", - відзначила Л.Масенко.
"Якщо ми хочемо об'єднати країну, то всі повинні знати державну мову. Інша справа, як вони користуються нею у побуті - це як вони хочуть", - вказала Лариса Масенко.
"Але знання державної мови і в деяких офіційних ситуаціях, в адміністративній сфері, освітній, - державна мова повинна домінувати. Випускники повинні її знати - і середніх шкіл, і вищих навчальних закладів", - відзначила завкафедрою Києво-Могилянської академії.
"Дуже погано, що зараз вноситься хаос у викладання у ВНЗ - знову почнеться за бажанням навчання російською або українською мовами. У всіх державних ВНЗ повинна функціонувати українська мова, як у всіх цивілізованих країнах", - підсумувала Масенко.
Знаєте, я багато начиталася на форумі про мовне питання. Складається таке враження, що конесенсусу нам ніколи не отримати. Ось, вдумайтесь в ці "пророчі слова" класика Винниченка.
“Чудний наш народ – і сильний, і сумний...
Мав героїв – і ніхто їх не знав... Усе життя
любив волю – і все життя жив рабом...
Утворив багатство пісні – і сам її не знає...”
В. Винниченко
А, справді, чого нам чекати?
Конечно. Аж смешно! В моих словах про Винниченка все сказано.Зато Чехов украинский поэт
Нехай наша справжня українська мова й надалі залишатиметься для нас скарбом, отим “єдиним скарбом, що залишився нам від наших прадідів, що є виразом нашої духовної істоти, як символ нашої опрічності, як пам’ятка од минулого й надія на прийдущі...” Не губімо власної історії і підтвердження того, що ми є українці – справжні, непідробні, сильні тілом та нескоримі духом, а не суцільне схрещення третього сорту Бог зна з ким і казна для чого! Думайте, українці, і ще раз думайте! Минуть роки, десятиліття і нашої мови, як такої, може вже більше і не бути... І який же страшний гріх перед майбутніми нащадками ви на себе берете, коли ті запитають вас: “Хто ми : українці чи росіяни, поляки чи румуни?” Набирайте слів з польської, румунської, чеської, іспанську з італійською ще захопіть, а там недалеко буде і до японської з китайської... Всього потрошку! Та ким ви тоді залишитеся? Чи не прокляне вас історія та всі ті, хто поліг за українську мову, хто відроджував її , хто не зрадив її, як можете зрадити ви? Думай, народе мій! Адже спасіння утопаючого діло рук самого втопаючого!
Олена Галич
Українська мова – чи дійсно вона українська?
Це все я про те, що мене неодноразово на форумі закидали фразами: "Аргументами... від Мінора...", та багато інших прикладів. Хочу Вам сказати, що у нас нема чистої російської, ніколи, до речі не було!, нема, на превеликий жаль, і української (чистої!) мови. І про що тоді сперичатися, шановні?
Проблема в том, что мы не доверяем тому, кто против нас. Того, чья мысль-слово, кардинально отличается от нашего.Ну еще бы эта самая Лариса была бы за....
Это же у нее лично кусок хлеба изо рта вырывают..
Я б на ее месте тоже бы сопротивлялась и негодовала... И грозила бы карами небесными и земными святотатцам.
В нас, чаще всего говорят эмоции, достаточно лишь перечитать то, что пишем...
Социальные закладки