Тема: Языковая проблема в Украине - II

Закрытая тема
Страница 2277 из 3883 ПерваяПервая ... 1277 1777 2177 2227 2267 2275 2276 2277 2278 2279 2287 2327 2377 2777 3277 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 45,521 по 45,540 из 77651
  1. Вверх #45521
    User banned
    Цитата Сообщение от Bivaliu Посмотреть сообщение
    А він просто не отримає статусу другої державної мови... Вам пояснювали чому не можна цього зробити і тільки...
    У Білорусі дві державні мови!!!!! І там суворо виконують цей закон, якщо хтось би там ставив питання, що треба розмовляти скажемо лише на росіїській, або на білоруській і російську мову називав би мовою окупантів, чи білоруську. Його у кращему випадку би запреторили років так надцять до буцигарні!!!!!! Є таке правило навідь: Якщо людина звертається до іншої людини на росіїській мові, то людина до якої звернулися на росіїській мові за правилами хорошо тону відповідає на росіїській мові. А на телебаченні або радіо це вже не правило, а ЗАКОН!!!!! А у нас що? Якось я дивився СТБ якусь вікторину там треба було якесь речення вгадати. Ну ось дзвонить якась жіночка з Криму, та на російській мові відповідає, а цей шмаркач в ефірі каже їй треба казати не "сахар" а "цукор", хоча відповідь жіночки була побудована цілком на росіїській мові!!!!! Це що правова держава??? Те нахай б таку "правову державу" чорти б до пекла взяли!!!!!
    Последний раз редактировалось Iskander; 08.04.2010 в 22:05.

2. Вверх #45522
    User banned
    Цитата Сообщение от Одессит007 Посмотреть сообщение
    И часто у вас такое спрашивают? А то меня ещё не разу не спрашивали
    В Одесі? Ні.

3. Вверх #45523
    Не покидает форум Аватар для Bivaliu
    Цитата Сообщение от Iskander Посмотреть сообщение
    Тому коли мені дуже національно свідомий "щирий" українець починає повчати, на якій мові я повинен розмовляти, я відповію на українськії мові так: "Лише націоналістичне бидло не розуміє російську мову свого брата українця, сподіваюсь ви не націоналістичне бидло?"
    Дивлячись на Вашу не дуже впевнену мову (мені починає повчати...), стає зрозумілим, що роль провокатора ще не для Вас... Не силуйте себе зайве...

4. Вверх #45524
    User banned
    Дивлячись на Вашу не дуже впевнену мову (мені починає повчати...), стає зрозумілим, що роль провокатора ще не для Вас... Не силуйте себе зайве...
    Коли закінчуються аргументи, починається орфографія!!!!!!

5. Вверх #45525
    Политический аналитик
    Спасибо, г-н Бывалый, за обоснованное твоим бесценным опытом замечание,
    посмеялся от души.
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

6. Вверх #45526
    User banned
    А Вы по себе судите,или как? Роль провокатора только для Вас?

7. Вверх #45527
    Не покидает форум Аватар для Одессит007
    В Одесі? Ні.
    А где такое говорят? И в каком случае?

8. Вверх #45528
    User banned
    Цитата Сообщение от Одессит007 Посмотреть сообщение
    А где такое говорят?
    https://forumodua.com/showpost.php?p=11200375&postcount=45602

9. Вверх #45529
    User banned
    Так що мовне питання в Україні є і воно буде доти, поки буде живий хоча б один націоналіст!!!!!

10. Вверх #45530
    Не покидает форум Аватар для Loud_Swir
    Задело за живое?
    — Верить в наше время нельзя никому. Порой даже самому себе. Мне можно! ©

11. Вверх #45531
    Новичок Аватар для Шелли
    Цитата Сообщение от Ant Посмотреть сообщение
    Для меня не важно название статуса языка. Главное - душевный комфорт для русскоязычных людей. Просто опыт прошлых лет говорит о том, что ошибка в выборе президента тянет за собой неприятные последствия.
    Ошибка в выборе президента -трагическая "случайность".....может хоть сейчас у многих глаза открылись....... Статус языка обязательно должен быть государвственный и рано или поздно станет.Почему пол страны должны себя чувствовать как в гостях? Мы дома и хотим, чтобы наши дети в школах и в вузах учились на родном!!!! русском языке. Может с приходом Табачника что-то изменится.....
    Never say never! Никогда не говори никогда!

12. Вверх #45532
    Не покидает форум Аватар для Loud_Swir
    Цитата Сообщение от Шелли Посмотреть сообщение
    Ошибка в выборе президента -трагическая "случайность".....может хоть сейчас у многих глаза открылись....... Статус языка обязательно должен быть государвственный и рано или поздно станет.Почему пол страны должны себя чувствовать как в гостях? Мы дома и хотим, чтобы наши дети в школах и в вузах учились на родном!!!! русском языке. Может с приходом Табачника что-то изменится.....
    Может и изменится, но не значительно. Вон как Кулиняк повёл себя, фактически плюнул в лицо.
    — Верить в наше время нельзя никому. Порой даже самому себе. Мне можно! ©

13. Вверх #45533
    Постоялец форума Аватар для Арканум
    У Білорусі дві державні мови!!!!! І там суворо виконують цей закон, якщо хтось би там ставив питання, що треба розмовляти скажемо лише на росіїській, або на білоруській і російську мову називав би мовою окупантів, чи білоруську. Його у кращему випадку би запреторили років так надцять до буцигарні!!!!!! Є таке правило навідь: Якщо людина звертається до іншої людини на росіїській мові, то людина до якої звернулися на росіїській мові за правилами хорошо тону відповідає на росіїській мові. А на телебаченні або радіо це вже не правило, а ЗАКОН!!!!! А у нас що? Якось я дивився СТБ якусь вікторину там треба було якесь речення вгадати. Ну ось дзвонить якась жіночка з Криму, та на російській мові відповідає, а цей шмаркач в ефірі каже їй треба казати не "сахар" а "цукор", хоча відповідь жіночки була побудована цілком на росіїській мові!!!!! Це що правова держава??? Те нахай б таку "правову державу" чорти б до пекла взяли!!!!!
    На рахунок відповіді на тій мові, на якій до вас звернулася. Повірте мені, ніколи донеччанин, луганчанин, одесит, кримчак і т.д. не відповість вам на українській, навіть якщо до нього звернулися на українській, з досвіду знаю Де б він не жив - чи у Львові, чи в Закарпатті, чи в Франику.
    На рахунок білоруської хай скажуть дякую партії за трасянку та реформу правопису 1933.
    Я просто порівнюю ситуацію - ні угорці, ні румуни, ні татари не кричать всюди як їх притісняють в мовному питанні в Україні. Хоча ті ж угорці спокійно б могли заявити про свої права в моєму ж Закарпатті. Я ніколи ще не чув від угромовного - "вчи угорську", а от "говори по-русски, я не понимаю" від людей, які прожили у нас достатньо часу, чув. Я знаю хлопців та дівчат з угорських сел, які до 1 класу не знали ні слова українською чи російською, знаю й таких, що до вступу в університет розуміли тільки декілька слів по-українськи. Пройшло два-три роки і вони вивчили. І ніхто не говорив як їх притісняють, бо вони прекрасно розуміть, що в тій же Угорщині знання державної обов`язкове, як і в інших європейських країнах і обов`язкове при вступі. Не подобається - їдь в ту країну, де тебе розуміють. Вони так само спілкуються на угорській між собою, ходять в угорські школи, але, щоб ставити претензії про угорську як регіональну на тій же Берегівщині, я ще не чув.
    Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)

14. Вверх #45534
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Арканум Посмотреть сообщение
    На рахунок відповіді на тій мові, на якій до вас звернулася. Повірте мені, ніколи донеччанин, луганчанин, одесит, кримчак і т.д. не відповість вам на українській, навіть якщо до нього звернулися на українській, з досвіду знаю Де б він не жив - чи у Львові, чи в Закарпатті, чи в Франику.
    На рахунок білоруської хай скажуть дякую партії за трасянку та реформу правопису 1933.
    Я просто порівнюю ситуацію - ні угорці, ні румуни, ні татари не кричать всюди як їх притісняють в мовному питанні в Україні. Хоча ті ж угорці спокійно б могли заявити про свої права в моєму ж Закарпатті. Я ніколи ще не чув від угромовного - "вчи угорську", а от "говори по-русски, я не понимаю" від людей, які прожили у нас достатньо часу, чув. Я знаю хлопців та дівчат з угорських сел, які до 1 класу не знали ні слова українською чи російською, знаю й таких, що до вступу в університет розуміли тільки декілька слів по-українськи. Пройшло два-три роки і вони вивчили. І ніхто не говорив як їх притісняють, бо вони прекрасно розуміть, що в тій же Угорщині знання державної обов`язкове, як і в інших європейських країнах і обов`язкове при вступі. Не подобається - їдь в ту країну, де тебе розуміють. Вони так само спілкуються на угорській між собою, ходять в угорські школи, але, щоб ставити претензії про угорську як регіональну на тій же Берегівщині, я ще не чув.
    Слыш ты , может ты вернешся в карпаты, и не будеш тут указывать кому куда ехать, а то могу билетик прикупить)) схрон выкапать

15. Вверх #45535
    Не покидает форум Аватар для madbut
    Цитата Сообщение от Лабик Посмотреть сообщение
    Слыш ты , может ты вернешся в карпаты, и не будеш тут указывать кому куда ехать, а то могу билетик прикупить)) схрон выкапать
    ... и схоронить

16. Вверх #45536
    Схрон выкОпать. Карпаты - географическое название, пишется с большой буквы. Пожалуйста, подтяните свой русский

17. Вверх #45537
    Не покидает форум
    Мне както пофиг как пишется карпаты, а схрон я могу как выкопать, так и выкапать,

18. Вверх #45538
    Мне както пофиг как пишется карпаты, а схрон я могу как выкопать, так и выкапать,
    Не рой другому яму - сам в нее попадешь (с)

19. Вверх #45539
    Не покидает форум Аватар для Natika
    Цитата Сообщение от Арканум Посмотреть сообщение
    Относительно угорского, он же венгерский, да?
    Претензии у венгров были. Извинились и их претензии полностью удовлетворили...
    Венгров в Закарпатье порядка 150 к. 12% населения.
    Этого вполне достаточно, чтобы объявить язык региональным..Имхо.
    Но если им не нужно и их устраивает нынешнее положение - то не стоит и заморачиваться...
    Возможно, что у них какая-то региональность присутствует...
    Как иначе общаются с властями люди, которые не умеют разговаривать ни на украинском ни на русском?
    /* мерзко хихикает */

20. Вверх #45540
    СуперПабло
    Alfa-самец
    Так що мовне питання в Україні є і воно буде доти, поки буде живий хоча б один націоналіст!!!!!
    То й яка буде пропозиція? Повбивати націоналістів чи залишити мовне питання?
    Доктор Калембет, отбывший пять лет своего лагерного срока, не справился с послелагерной волей и через год покончил с собой, оставив записку: «Дураки жить не дают».

Закрытая тема
Страница 2277 из 3883 ПерваяПервая ... 1277 1777 2177 2227 2267 2275 2276 2277 2278 2279 2287 2327 2377 2777 3277 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права