На рахунок відповіді на тій мові, на якій до вас звернулася. Повірте мені, ніколи донеччанин, луганчанин, одесит, кримчак і т.д. не відповість вам на українській, навіть якщо до нього звернулися на українській, з досвіду знаю

Де б він не жив - чи у Львові, чи в Закарпатті, чи в Франику.
На рахунок білоруської хай скажуть дякую партії за трасянку та реформу правопису 1933.

Я просто порівнюю ситуацію - ні угорці, ні румуни, ні татари не кричать всюди як їх притісняють в мовному питанні в Україні. Хоча ті ж угорці спокійно б могли заявити про свої права в моєму ж Закарпатті. Я ніколи ще не чув від угромовного - "вчи угорську", а от "говори по-русски, я не понимаю" від людей, які прожили у нас достатньо часу, чув. Я знаю хлопців та дівчат з угорських сел, які до 1 класу не знали ні слова українською чи російською, знаю й таких, що до вступу в університет розуміли тільки декілька слів по-українськи. Пройшло два-три роки і вони вивчили. І ніхто не говорив як їх притісняють, бо вони прекрасно розуміть, що в тій же Угорщині знання державної обов`язкове, як і в інших європейських країнах і обов`язкове при вступі. Не подобається - їдь в ту країну, де тебе розуміють. Вони так само спілкуються на угорській між собою, ходять в угорські школи, але, щоб ставити претензії про угорську як регіональну на тій же Берегівщині, я ще не чув.
Социальные закладки