Тема: Украинизация веб-интерфейса Одесского форума (*)

Ответить в теме
Страница 4 из 9 ПерваяПервая ... 2 3 4 5 6 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 61 по 80 из 179
  1. Вверх #61
    Частый гость Аватар для Garran
    У панелі керування: "Налаштуванні і параметри"
    мабуть краще: "Налаштування і параметри"
    боязнь наказания не освобождает от ответственности

2. Вверх #62
    Не покидает форум Аватар для YOKO
    Цитата Сообщение от Night_the_only Посмотреть сообщение
    Возьми это на себя
    Тобто, мені нададуть права адміна, я правильно зрозумів?

Яким чином мені наприклад перекласти це: див. маль. (виділив синім кольором)

Я ж так розумію, частковий переклад - це від неуважності, а не через труднощі перекладу чи, технічну неможливість.
    Изображения
    • Тип файла: jpg data.jpg (63.4 Кб, Просмотров: 45)
    Тут могла бути ваша реклама

3. Вверх #63
    Новичок
    Цитата Сообщение от Garran
    У панелі керування: "Налаштуванні і параметри"
    мабуть краще: "Налаштування і параметри"
    Дякую, виправив (у себе). Знайшов ще кілька недоліків, виправляю. Скоро викладу виправлену версію перекладу.

Цитата Сообщение от YOKO Посмотреть сообщение
    Якщо там грамотно організовані мовні файли, тоді:
    Адмінка -> Мови і вирази -> Пошук у виразах -> пишете ключ пошуку (напр. "Город рождения") -> у списку результатів тикаєте кнопку "Редагувати" -> на новоявленій сторінці з'являється 2 основних блоки: "Стандартний вираз: назва_змінної" та "Переклад"
    ...якщо не помиляюсь (на моїх форумах стоїть по 2 мови), у блоці "Переклад" повинно бути 2 поля: "Русский переклад" та "Українська переклад". В укр. полі, якщо рядок не перекладений, повинно бути порожньо. Туди й потрібно вписати переклад рядка і натиснути кнопку "Зберегти".
    Якщо перекладено саме той рядок, тоді у інтерфейсі (на відповідній сторінці у відповідному місці) замість рос./англ. напису буде укр.

Цитата Сообщение от YOKO
    Я ж так розумію, частковий переклад - це від неуважності, а не через труднощі перекладу чи, технічну неможливість.
    Ще раз відповідаю:
    Цитата Сообщение от stopchan
    До перекладу vBulletin це відношення не має.
    Це "рядки" з модулів і хаків до vBulletin. Хоча їх теж можна перекласти. Через адмінку.
    ...Двигун vBulletin перекладено на 99,х%.

4. Вверх #64

Стерва
    Тобто, мені нададуть права адміна, я правильно зрозумів?

Насчет прав админа это даже не смешно. Предоставь текст. Копипейст еще никто не отменял. Если не можешь/не хочешь/не считаешь нужным, значит посиди тихонечко и подожди, пока это сделают другие.

Неконструктивная критика, возмущение и вопить лишь бы вопить достало уже, ей-богу.
    Иногда банан - это просто банан:)

5. Вверх #65

Стерва
    Цитата Сообщение от stopchan Посмотреть сообщение
    Дякую, виправив (у себе). Знайшов ще кілька недоліків, виправляю. Скоро викладу виправлену версію перекладу.

Якщо там грамотно організовані мовні файли, тоді:
    Адмінка -> Мови і вирази -> Пошук у виразах -> пишете ключ пошуку (напр. "Город рождения") -> у списку результатів тикаєте кнопку "Редагувати" -> на новоявленій сторінці з'являється 2 основних блоки: "Стандартний вираз: назва_змінної" та "Переклад"
    ...якщо не помиляюсь (на моїх форумах стоїть по 2 мови), у блоці "Переклад" повинно бути 2 поля: "Русский переклад" та "Українська переклад". В укр. полі, якщо рядок не перекладений, повинно бути порожньо. Туди й потрібно вписати переклад рядка і натиснути кнопку "Зберегти".
    Якщо перекладено саме той рядок, тоді у інтерфейсі (на відповідній сторінці у відповідному місці) замість рос./англ. напису буде укр.

Ще раз відповідаю:
    Спасибо большое.

6. Вверх #66
    Насчет прав админа это даже не смешно. Предоставь текст. Копипейст еще никто не отменял. Если не можешь/не хочешь/не считаешь нужным, значит посиди тихонечко и подожди, пока это сделают другие.

Неконструктивная критика, возмущение и вопить лишь бы вопить достало уже, ей-богу.
    Саме так!
    ТВОЯ неконструктивна критика вже дістала.
    Я навіть указав, де й що неправильно, але тобі все ж простіше списати все на "неконструктивну критику". Будь хто незгодний з адміністрацієї автоматично вважається носієм неконструктивної критики.

Ще раз повторюю, неперекладені слова - ЦЕ НЕ ВІД БРАКУ ЗНАНЬ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ. ЇХ ПРОСТО ПРОПУСТИЛИ. Я показав де саме.
    Невже це неконструктивна критика?

7. Вверх #67
    stopchan
    Дякую за роботу.

8. Вверх #68

Стерва
    Саме так!
    ТВОЯ неконструктивна критика вже дістала.
    Я навіть указав, де й що неправильно, але тобі все ж простіше списати все на "неконструктивну критику". Будь хто незгодний з адміністрацієї автоматично вважається носієм неконструктивної критики.

Ще раз повторюю, неперекладені слова - ЦЕ НЕ ВІД БРАКУ ЗНАНЬ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ. ЇХ ПРОСТО ПРОПУСТИЛИ. Я показав де саме.
    Невже це неконструктивна критика?
    Это все слова. Никаких действий. Только слова. Такие люди с возрастом не меняются. Им нужно кого-то ругать или кого-то делать виноватыми вместо того, чтобы делать что-то самим. В дальнейшем поддержании этого пустого разговора смысла не вижу. А дальнейшие сообщения в этой теме без конструктива буду просто удалять.
    Последний раз редактировалось Найт; 26.03.2007 в 12:46.

9. Вверх #69
    Новичок
    Спасибо большое.
    Прошу.

Є ще другий шлях (для повнішої локалізації):
    Адмінка -> Мови і вирази -> Керування виразами -> Тип виразу: ->
    ...список складається з розділів мовного файлу двигуна vBulletin, мовних файлів хаків/модулів або, якщо модулі дуже великі (як vBGallery) - з розділів їхніх мовних файлів...
    -> Пунт зі списку -> з'являється список всіх виразів (рядків) обраного пункту, де видно які рядки/вирази на яку мову локалізовані. Далі все ясно, як Божий день.

@ YOKO, прошу.

10. Вверх #70
    Постоялец форума Аватар для wish
    Вот пара мелких недоделок

("Всього" с маленькой, вместо "цілком", по-моему следует употреблять "повністю").
    Да, с "ЧаПа-ми" я в с точки перевода согласен, но чисто визуально "Довідка" привычнее. Тем более что мало кто вообще заходит в этот раздел второй раз, незачем ему привлекать к себе лишнее внимание.
    Также, возможно стоит заменить "Ваші останні відвідини:" на "Ваш минулий візит:".
    Ignorance is a bliss but no excuse

11. Вверх #71
    пацанчик Аватар для unique
    Цитата Сообщение от wish Посмотреть сообщение
    Также, возможно стоит заменить "Ваші останні відвідини:" на "Ваш минулий візит:".
    "попередній"?
    - Я не могу умереть, пока не заведу себе девушку...
    --------
    - Будь осторожен, Тиль,- они тебя сожгут живьём...

12. Вверх #72
    stopchan
    Адмінка -> Мови і вирази -> Керування виразами -> Тип виразу: ->
    Це є у звичайних відвідувачів?
    Не можу знайти ніяк!

13. Вверх #73
    Новичок
    Щодо меню "Вибір стилю", то "Одесса" - це назва стилю. Якщо не помиляюсь, не перекладається.

Цитата Сообщение от wish Посмотреть сообщение
    ("Всього" с маленькой,
    Я вже собі печінки з'їв з тою бідою.
    Проблема в тому, що текстовий рядок виглядає як "Total" (змінна "total") і підставляється у багатьох місцях (теоретично - у всіх місцях форуму, де окремо використовується слово "Total", тобто де все "речення" складається з єдиного слова). Якщо "там" буде з маленької (правильно), тоді "сям" воно теж буде з маленької, але вже не в середині речення, а на його початку (неправильно). Колись давно (ще у vBulletin v3.0.x) я вже пробував написати з маленької - вилізли бочини (не пам'ятаю де). Мо' у vBulletin v3.5.x бочин немає?

Питання: Чи бачив хтось у російському інтерфейсі форуму, щоб слово "всего" було написано з маленької літери на початку речення, як заголовок стовпчика таблиці тощо??

Цитата Сообщение от wish
    вместо "цілком", по-моему следует употреблять "повністю").
    ЦІЛКОМ, присл. 1. У цілому вигляді, без поділу, членування на частини. // Весь, без винятку. // У всій сукупності основних ознак. // У повному складі, обсязі. 2. До кінця, зовсім, абсолютно.

ПОВНІСТЮ, присл. У повному обсязі, складі. // В усій повноті; сповна. // До кінця, цілком. Схвалювати цілком і повністю.

Не бачу суттєвої різниці...

Цитата Сообщение от wish
    Да, с "ЧаПа-ми" я в с точки перевода согласен, но чисто визуально "Довідка" привычнее. Тем более что мало кто вообще заходит в этот раздел второй раз, незачем ему привлекать к себе лишнее внимание.
    Тим паче. Коротше слово менеше видно

Цитата Сообщение от wish
    А сенс?

stopchan

Це є у звичайних відвідувачів?
    Не можу знайти ніяк!
    Тільки у адмінів та, якщо відкритий доступ, у модераторів.
    Последний раз редактировалось stopchan; 26.03.2007 в 18:13.

14. Вверх #74
    stopchan
    Прошу вибачення, якщо я повторюю запитання яке вже вам ставили, але чи можливий ПЕРЕКЛАД самих форумів?

Наприклад: "Домохозяйство" - "Домогосподарство" і описання до них?

Я усвідомлюю, що мабудь до двигуна форуму це ніякого відношення не має, а ле чи можливо це технічно?

Мається на увазі, щоб паралельно існували українська і російська версії назв форумів?

15. Вверх #75
    Новичок
    Чисто теоретично - це можливо. Але теорія від практики більше різниться на практиці, ніж в теорії...
    ...тим паче, що пробувати робити це потрібно "недокументованими" методами, через одне місце.

16. Вверх #76
    Постоялец форума Аватар для yaMaika
    а что, в английском варианте название тем переведено ?

17. Вверх #77
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Якщо у народа свої власні звання, то фіг з ним, якою вони мовою.
    Але якщо стандартні?! Ну просто мене дуже тішить "живёт на форуме", якщо решта україномовне.

18. Вверх #78
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Iрися Посмотреть сообщение
    Якщо у народа свої власні звання, то фіг з ним, якою вони мовою.
    Але якщо стандартні?! Ну просто мене дуже тішить "живёт на форуме", якщо решта україномовне.
    Как Вы хотите, чтобы оно звучало на украинском лично у Вас?
    Ничего я не хочу менять (с)

19. Вверх #79
    Частый гость Аватар для Garran
    Цитата Сообщение от stopchan Посмотреть сообщение
    Дякую, виправив (у себе). Знайшов ще кілька недоліків, виправляю. Скоро викладу виправлену версію перекладу...
    Це було 26.03.2007 11:48 Ще не час ?
    боязнь наказания не освобождает от ответственности

20. Вверх #80
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Цитата Сообщение от Maks..... Посмотреть сообщение
    Как Вы хотите, чтобы оно звучало на украинском лично у Вас?
    Ну я не знаю налаштування форуму. Мені здавалося, що якщо є стандартні звання, то вони можуть ставати автоматично українськими як решта українізованому варіанті форуму.

Ответить в теме
Страница 4 из 9 ПерваяПервая ... 2 3 4 5 6 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права

• Вы можете создавать новые темы
  • Вы можете отвечать в темах
  • Вы не можете прикреплять вложения
  • Вы не можете редактировать свои сообщения