|
Кое-что есть
"Нова громада" Літературно-науковий місячник №7 липень 1906
в отсканированном виде здесь
http://www.archive.org/stream/novahromadalite00unkngoog#page/n166/mode/1up
в текстовом виде здесь
http://www.archive.org/details/novahromadalite00unkngoog
стр.158
Еще в вике есть упоминание об издании «Розмови про сельське хозяйство», Чикаленко Євген Харламович, 5 кн., Одеса, 1897Статут Українського Товариства „Просвіта" в Одесі. Уставь
украинскаго общества „Просвіта" вть Одесеь. 1906. 7+7 бок. 16°. (Надру-
ковано паралельно два тексти: український і московський).
В сети к сожалению не нашла ни текста, ни сканов. Интересно там посмотреть.
Зато есть недюжинные способности рассуждать на филологические темы.
Олександр Іванович Бондар, завідувач кафедри українська мова, професор ОНУ, у інтерв"ю з радіо "Одеське державне" сказав, що за часів радянського союзу російська мова була у привільованому стані, сьогодні ж, коли говорять про рівні права російської та українською, люди "гнуть палицю", наголошуючи, що українська загрожує самостійності української.
Саме, що сьогодні утискають права російської - це міф. Саме головний акцент Олександр Іванович зробив на це.
Знаєте, я цілком довіряю цій людині, я відверто скажу, що він не бреше. Він, взагалі, дуже поважна та освічена людина.
Хто не вірить. У мене є аудіо. Але, як прикріпити, я не знаю(((((
Мабуть, що аудіо неможна(((((
Шановна, Октябрино! Якщо Ви цікавитесь українською мовою, мабуть, Вам відомо, хто такий Олександр Іванович Бондар. Зокрема, праці з соціолінгвістики, з мовознавства.
Може, Ви тоже філолог? Тоді, звісно, повинні знати цю людину.
Чему не верить? Тому что он самым бессовестным образом врет?
Дык этому я верю, такое сейчас запросто. Явление называется - мимикрия. Тот, у кого слабо развита способность к приспособленчеству, в системе долго не протянет.
Видимо вы еще очень молоды, раз доверчиво воспринимаете его слова и наивно верите во все, что говорят по радио.
Я і сама розмірковую. Але, ця людина - авторитет для мене. Я знаю Бондаря вже не один рік.Я смотрю вы многим доверяете, а сами подумать пробывали??)
Знаєте, Олександра Івановича я знаю, як цілком адекватну людину. Так, звичайно, у всіх є свої мінуси. Але, що-що Олександр Іванович ніколи не брехав, особливо у таких питаннях. Знаєте, у нього є імідж справжнього мовознавця, таких сьогодні дуже мало. З ним можна сперічатися, але жодна людина, жодний фахівець не називав його брехуном, пристосуванцем, та іншими образливими словами.Чему не верить? Тому что он самым бессовестным образом врет?
Дык этому я верю, такое сейчас запросто. Явление называется - мимикрия. Тот, у кого слабо развита способность к приспособленчеству, в системе долго не протянет.
Видимо вы еще очень молоды, раз доверчиво воспринимаете его слова и наивно верите во все, что говорят по радио.
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
Слова інтелігентної та думаючої людини! Знаєте, без коментарів такі слова.Александр Иванович Бондар бомж, пидарас и взяточник. И к тому же свидомый.
Я думаю, що люди, самі виришать, як їм думати.
Але без образ... Навіть, не хочу питати, чому Ви таке про нього написали. Чесно - байдуже. Він просто не заслуговує таких образливих слів.
Це Ваша думка. Але, я її не підтримаю.
Социальные закладки