|
Любопытен тот факт, что носители суржика считают себя украиноговорящими..
/* мерзко хихикает */
Ты молодой парень,тебе 25 лет.
Уже достаточно взрослый,чтобы понять всю лживость галичанских теорий.Почитай уже мнение другой стороны.
Возвращайся,а? Ты ж еще не потерян,это видно.
Завтра тебя назовут еще кем-нибудь и набьют по макушку лживой пропагандой,перестанешь быть "украинцем"?Станешь уже кем-нибудь другим?
Вернись к своим корням,стань тем,кем были твои предки.Поизучай хотя бы свою семью.Возможно "украинцем" стал только твой прадед,которому в советском паспорте написали в пятой графе "украинец".А он жил и умер русским.
Сам говоришь,что не из галичан.
ДавайДумаю 1920-1940. Можливо й 1922 рік
І що це тобі дасть? Ну називалася б українська "малоруською" - яка різниця? Мова була є і буде і має давні корені й історію розвитку. І розвивалася вона окремо від російської. Навіть принципи російської і українськох мов різні - російська базується на морфологічному принципі, а українська - на фонетичному. Тобто в російській обов`язкове збереження всіх звуків в морфемах і їх передача на письмі - про+езд + н+ой = проездной (хоча буква "д" не вимовляється), а в українській, "що чуємо, те пишемо", відбувається спрощення і на письмі - про+їзд + н+ий = проїзний).
І є різні мови - білоруська, українська, російська. І їх назви ніяк не впливають на те, що це автономні мови, які розвивалися окремо. "Білоруська" зберегла свій корінь "рус", але продовжує залишатися окремою повноцінною мовою, а не діалектом![]()
Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)
Именно киевско-полтавский диалект лежит в основе современного литературного языка (без изысков последних лет).
Она утверждала, что в ее родном селе именно так и разговаривали.
Не верить ей у меня оснований нет. За весь регион утверждать, конечно, не могу.
Конечно. Но следы родного диалекта очень трудно изжить, нужно работать над этим целенаправленно.Социальные факторы отбрасываем, т.к. естественно они влияют на владение нормой на любом языке
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
та ладно, в Швейцарии, которую здесь так любят показывать в качестве примера, этих диалектов штук 30, причем чистоговорящие немцы этих диалектов практически не понимают...
а шо той Швейцарии?)))"Я говорю на бернском диалекте, а пишу на нормативном немецком языке. (...) Я постоянно вынужден отвергать в сознании родной язык, на котором говорю, и обращаться к чуждому мне языку, на котором я не могу говорить. Когда я говорю на немецком, то произношу слова с бернским акцентом. (...) Есть критики, упрекающие меня в том, что в моем немецком чувствуется бернский диалект. Я надеюсь, что чувствуется. Я пишу на том немецком, который лег на мой, уже с детства сформировавшийся, родной диалект".
Фридрих Дюрренматт (1921-1990), выдающийся писатель
Я не галичанин, але я "західняк"Я вивчав свої корені до прапрапрадіда - всі мої предки жили в тому самому регіоні, що і я. Мати - російський філолог, її батько був членом ОУН. Ні словаків, ні поляків, ні угорців (проти яких виступав до речі мій дід, перебуваючи в складі ОУН), ні росіян, ні югославів в роду немає. Так шо я не ваш клієнт
![]()
Я це розумію і нормально ставлюся до галичан, але щоб зруйнувати ці стереотипи, їм однозначно потрібно показати когось, хто до галичан ніяким боком не відноситься
Оффтоп: Ну це ще нормальний форум в порівнянні з севастопольським, я там навіть не реєструвався, почитавши всю ту неадекватщину, яку там пишуть![]()
Я не розумію, ми про котлети, чи про мухи?? То казали, що взагалі такої мови немає, це - "витівки" поляків і австрійців... Тепер переймаються правописом та діалектами... Так є мова чи її немає??? Бо ні правопису, ні діалектів у неіснуючої мови немає...
Социальные закладки