Тема: ОУН-УПА

Закрытая тема
Страница 93 из 147 ПерваяПервая ... 43 83 91 92 93 94 95 103 143 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,841 по 1,860 из 2933
  1. Вверх #1841
    Посетитель
    Цитата Сообщение от SergeyStep Посмотреть сообщение
    Шановний,
    Ви можете реготати скільки завгодно, якщо ця тема Вас веселить. Спробуйте пореготати в обличчя родичам тих, кого в мирний час, мирних людей вбили "доблесні" вояки УПА.

А з приводу "продавати", та самі ж себе і продавали, і ставали агентами НКВД, і здавали своїх ватажків, щоб собі прощення вимолити. НІ???
    Ця тема мене не веселить, мене веселить те. що Ви пишете, що безпідставно вбивали вчителів, лікарів, агрономів і т.д.. Це ж дурня повна.
    З приводу другого абзацу 100% з вами солідарний, знаю ці факти з перших уст, але не жителі сіл продавали, а шкурники, які переживали за свій зад. От через таких дибілів і гинули мужні хлопці.
    Последний раз редактировалось Степан_Г; 07.07.2008 в 12:58.

2. Вверх #1842
    Новичок
    Цитата Сообщение от Степан_Г Посмотреть сообщение
    Підсумовуючи все вище сказане, я проти, щоб всім воїнам УПА присвоювати звання героя України. Ветерани ВВвійни не всі ж герої України. Тим більше добре пам"ятаю, як в 70-их роках в будинку культури
    було організовано показове розкаяння в своїх діях ветеранів УПА. Звичайно все це було зроблено під тиском КДБ... Але не в тім суть. Були учасники, які так і не прибули на цей "концерт", а були й ті, які стоячи на сцені проклинали УПА, Бандеру і всіх решту, на чому світ стояв...
    І що цікаво ті, які проклинали на сцені, тепер теж деруть горло, і б"ють себе в груди, які вони українці, а ті що не прибули, продовжують мовчати... Я впевнений на 100%, що ті, яким можна присвоїти звання Героя України, ті лежать в землі, залишились в основному слабодухі і пристосуванці, на жаль...
    Інша справа. Чого тоді списи ламати? Не можу не погодитись, об"єктивний і виважений допис, як на мене.

3. Вверх #1843
    User banned
    Ця тема мене не веселить, мене веселить те. що Ви пишете, що безпідставно вбивали вчителів, лікарів, агрономів і т.д.. Це ж дурня повна.
    Простите, а какие основания могут быть, чтобы десять здоровенных лбов убили молодую школьную учительницу? Или вы отрицаете многочисленные факты гибели мирных невооруженных жителей от рук УПА, в т.ч. и после войны?

4. Вверх #1844
    Новичок
    ...
    Тобто, своїй рідній бабці, своєму батькові, своєму дядькові, Царство їм Небесне, я не повинен вірити? Даруйте, але все ж таки я краще буду вірити їм, ніж Вам. Вони в той час жили на ЗУ.

5. Вверх #1845
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Тугрик Посмотреть сообщение
    Простите, а какие основания могут быть, чтобы десять здоровенных лбов убили молодую школьную учительницу? Или вы отрицаете многочисленные факты гибели мирных невооруженных жителей от рук УПА, в т.ч. и после войны?
    Це могли бути енкаведистські перевертні, бійці з польської боївки переодіті в УПА або просто відморозки, серед яких були й наші місцеві, але ніякий воїн УПА. За такі справи розстрілювали без попередження. З якої рації вони проходили вишкіл, давали присягу на вірність народу України і їх же вбивали...? Де тут здоровий глузд...? Хто б що не зробив, невістка завжди винувата...

6. Вверх #1846
    Посетитель
    Цитата Сообщение от SergeyStep Посмотреть сообщение
    Тобто, своїй рідній бабці, своєму батькові, своєму дядькові, Царство їм Небесне, я не повинен вірити? Даруйте, але все ж таки я краще буду вірити їм, ніж Вам. Вони в той час жили на ЗУ.
    Видно страх має великі очі... Ваші жили, а мої продовжують тут жити. А як вони так вижили, невже прорвались з оточення...?

7. Вверх #1847
    User banned
    З якої рації вони проходили вишкіл, давали присягу на вірність народу України і їх же вбивали...? Де тут здоровий глузд...?
    Меня это тоже интересует.
    Впрочем, директивы ОУН-УПА не только не запрещали, но даже призывали убивать все, кто не был согласен с политикой ОУН-УПа.
    Про переодетых НКВДшников - простите, но подтверждений МИФА о таких репрессиях против мирного населения нет. А они должны были бы остаться - приказы и т.п.
    Статистика по Армии Краевой есть, она идет отдельно, и жертвы среди мирного населения от ее рук не входят в те 30000 о которых я вам говорю.

8. Вверх #1848
    Посетитель
    Впрочем, директивы ОУН-УПА не только не запрещали, но даже призывали убивать все, кто не был согласен с политикой ОУН-УПа.
    Зате хто не поділяв політику Сталіна, тому виносили подяку...

9. Вверх #1849
    Постоялец форума Аватар для a_r_k
    Це могли бути енкаведистські перевертні, бійці з польської боївки переодіті в УПА або просто відморозки, серед яких були й наші місцеві, але ніякий воїн УПА. За такі справи розстрілювали без попередження. З якої рації вони проходили вишкіл, давали присягу на вірність народу України і їх же вбивали...? Де тут здоровий глузд...? Хто б що не зробив, невістка завжди винувата...
    А с какого перепугу они принимали присягу на верность фюлеру?

У нас тут тоже кое-кто присягу принимал на верность СССР, говорит, шо то понарошку, главное пальцы крестиком свести и поплевать потом через левое плечо.
    Я не червонец, чтобы всем нравиться

10. Вверх #1850
    Посетитель
    Цитата Сообщение от a_r_k Посмотреть сообщение
    А с какого перепугу они принимали присягу на верность фюлеру?

У нас тут тоже кое-кто присягу принимал на верность СССР, говорит, шо то понарошку, главное пальцы крестиком свести и поплевать потом через левое плечо.
    Хто знав, що Фюреру перемкне? На рахунок присяги, то я теж приймав, тим більше служив в Москві в військах КДБ. Що зробити, союзу немає, значить і присяга втратила свою актуальність. Немає предмету злочину, немає самого злочину.

11. Вверх #1851
    User banned
    Зате хто не поділяв політику Сталіна, тому виносили подяку...
    Я вообще не понял, зачем вы это написали.
    Вы отрицаете сами факты убийства УПА мирных жителей? Простите, но есть подтверждающие это факты.
    Я не спорю, что в вашей местности таких убийств могло и не быть, равно как вы можете знать бойцов УПА, которые были людьми достойными. Это не отменяет факта преступности организации вцелом (не ее членов в частности)

12. Вверх #1852
    Посетитель
    Я вообще не понял, зачем вы это написали.
    Вы отрицаете сами факты убийства УПА мирных жителей? Простите, но есть подтверждающие это факты.
    Я не спорю, что в вашей местности таких убийств могло и не быть, равно как вы можете знать бойцов УПА, которые были людьми достойными. Это не отменяет факта преступности организации вцелом (не ее членов в частности)
    Написав тому, що хто не виконував наказів Сталіна або був проти його політики, його теж знищували, то чому воїни УПА мали комусь прощати зраду або непокору...? Відносно другого, навпаки... В цілому роль УПА була позитивною, не рахуючи поодиноких випадків, причин на які може бути більше ніж достатньо.

P.S.: Бажано б було більше мене не провокувати на відповідь, тому що я ще вчора мав бажання припинити дискусію на цю тему. Все таки Ви знаєте своє з документів незрозумілого походження, якими володіє Росія.
    Це щось нагадує уголовника, який тримає в своєму сейфі компромати на ментів, які час-від-часу подає в ефір, щоб люди знали, які менти сволочі...
    Я ж не переконую Вас у недостовірності фактів з життя Одеси. томсу що там не живу, а дехто з Вас намагається переконати мене в більшості в тому. чого ніколи не було...

13. Вверх #1853
    User banned Аватар для Че Бурашка
    Не хочу продовжувати дискусії на цю тему, але бачу знову море питань на мою адресу.
    Мінаєв, які приклади Ви хочете, що хтось боровся не по своїй волі...? Ви ж розумний чоловік, невже Ви не розумієте. що служити в НКВД ніхто добровільно не йшов, була "всеобщая воинская объязанность". Якщо хтось і йшов добровільно, то хіба "представили центра", які заправляли цим "парадом". Може Ви ще й скажете, що тисячі молодих хлопців в Афгані теж йшли за власним бажанням, щоб звідти їх привезли в цинковій труні. Невже Ви настільки наївний, що думаєте, що я почну Вам зараз шукати документи про примусову службу в НКВД ? Та такого зроду віку ніхто ніде не писав, таких чудаків або зразу на Сибір, або кулю в лоб, як врагу народу.
    и Ягода, и Ежов были, оказывается, призваны на службу...
    Те, що в УПА йшли свідомо - це факт, тому що ці совіти їх вже були забембали в прямому смислі слова. Я маю свідків і учасників цих подій. Зрештою цього і не могло бути, тому що хто не хотів йти в УПА, той спокійно міг чухнути на фронт і кінці в воду...
    упа не проводила мобилизаций?
    І більше того, навіщо мені ці архівні документи ФСБ Росії, я ще раз кажу Вам не вірю я в цю енкаведистську підставу і підтасовку.
    неправду сказал. веришь, но - выборочно.
    замечу, что ни одного аргумента в пользу того, что эти документы "подстава и подтасовка" ты не привел. просто - не верю, потому что не хочу.
    так почему ты решил, что хоть кто-то поверит твоим размахиваниям "свидетельствами очевидцев"?

14. Вверх #1854
    Він міг і ненадівати цей костюм взагалі. Брали на фронт, міг спокійно йти, ніхто йому в цьому не заперечував, але чомусь між фронтом і УПА він обирав УПА...?
    кто - он? о ком речь-то?

15. Вверх #1855
    User banned
    Написав тому, що хто не виконував наказів Сталіна або був проти його політики, його теж знищували, то чому воїни УПА мали комусь прощати зраду або непокору...?
    Мы предлагаем сделать Сталина и НКВД героями Украины?

Відносно другого, навпаки... В цілому роль УПА була позитивною, не рахуючи поодиноких випадків, причин на які може бути більше ніж достатньо.
    Ваши единичные случаи - 30000

P.S.: Бажано б було більше мене не провокувати на відповідь, тому що я ще вчора мав бажання припинити дискусію на цю тему. Все таки Ви знаєте своє з документів незрозумілого походження, якими володіє Росія.
    Происхождение их вполне известно - тексты приказов и докладных записок КГБ СССР и немецкой администрации, которые хранятся в архивах России, Украины и Польши. Почитайте расшифровки номеров хранения, которые я приводил в начале темы...

Я ж не переконую Вас у недостовірності фактів з життя Одеси. томсу що там не живу, а дехто з Вас намагається переконати мене в більшості в тому. чого ніколи не було...
    Вы как раз говорите, что "москали" враги и угнетали украинцев, в то время как они построили мой город.
    Я не собираюсь переубеждать вас в истинности того, свидетелями чего были вы или ваши родственники. Но ведь вы же не можете таким способом отвечать за ВСЕХ бойцов УПА, правда?
    Если бы вы (и ваши единомышленники) признали преступления УПА, подтвержденные архивами, признали бы, что они непростительны, привели бы СМЯГЧАЮЩИЕ обстоятельства типа действий НКВД и т.п, но настаивали бы на обелении отдельных бойцов, то мы бы могли прийти к общему мнению. Но вы говорите об героизации (!) УПА вцелом, как организации, а была она организацией фашистского толка, бандитской по сути действий. Вот в чем проблема. Вы приводите примеры ЧАСТНОСТЕЙ, пытаясь оправдать целое. А я говорю вам о ЦЕЛОМ, признавая возможность наличия отличных частностей
    Последний раз редактировалось Тугрик; 07.07.2008 в 14:11.

16. Вверх #1856
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение
    Степан_Г А откуда Вы эти подробности узнали ? Прикрывал отход отряда ...подорвался..выкололи очи...то есть в этих ситуациях свидетелями могли быть только эти самые НКВДШники...они Вам поведали ?
    ну, Ромко тоже о гибели своего деда рассказывал так, будто сам сидел с ним рядом в осажденной хате.
    может,у граждан видения?

17. Вверх #1857
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Че Бурашка Посмотреть сообщение
    так почему ты решил, что хоть кто-то поверит твоим размахиваниям "свидетельствами очевидцев"?
    Приїзджайте і повірите !

18. Вверх #1858
    Живёт на форуме Аватар для Romko
    Мы предлагаем сделать Сталина и НКВД героями Украины?

Ваши единичные случаи - 30000

Происхождение их вполне известно - тексты приказов и докладных записок КГБ СССР и немецкой администрации, которые хранятся в архивах России, Украины и Польши. Почитайте расшифровки номеров хранения, которые я приводил в начале темы...

Вы как раз говорите, что "москали" враги и угнетали украинцев, в то время как они построили мой город.
    Я не собираюсь переубеждать вас в истинности того, свидетелями чего были вы или ваши родственники. Но ведь вы же не можете таким способом отвечать за ВСЕХ бойцов УПА, правда?
    Если бы вы (и ваши единомышленники) признали преступления УПА, подтвержденные архивами, признали бы, что они непростительны, привели бы СМЯГЧАЮЩИЕ обстоятельства типа действий НКВД и т.п, но настаивали бы на обелении отдельных бойцов, то мы бы могли прийти к общему мнению. Но вы говорите об героизации (!) УПА вцелом, как организации, а была она организацией фашистского толка, бандитской по сути действий. Вот в чем проблема. Вы приводите примеры ЧАСТНОСТЕЙ, пытаясь оправдать целое. А я говорю вам о ЦЕЛОМ, признавая возможность наличия отличных частностей
    А НКВД була організацією комуністичного штибу.
    Що незрівняно страшніше за фашизм.
    Suum cuique

19. Вверх #1859
    Не покидает форум Аватар для GoshaD
    Хто знав, що Фюреру перемкне? На рахунок присяги, то я теж приймав, тим більше служив в Москві в військах КДБ. Що зробити, союзу немає, значить і присяга втратила свою актуальність. Немає предмету злочину, немає самого злочину.
    мде.. От так и наши принципиальные бывшие комсомольцы и бухгальтеры сейчас и ведут свою принципиальную линию! И Кравчук в том числе.
    -" а шо? Я нишо! Кому? я некому!Это всё Cталин виноват и москали!"
    А если Фюрера не перемкнуло? И он таки шото бы там кое-где порой вам-с и кинул? Вот бы зажили независимо! Мамадарагая!!!

20. Вверх #1860
    Посетитель
    Я не воїн УПА. Я лише передаю те, що чув від воїнів УПА. І Героя України їм присвоювати не буду, це зробить президент, якщо вважатиме за потрібне... А якщо зробить це,значить матиме для цього підстави.

Закрытая тема
Страница 93 из 147 ПерваяПервая ... 43 83 91 92 93 94 95 103 143 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права