|
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
у нас тоже можно столкнуться с таким. но такая слава о таких адвокатах быстро распространяется, а учитывая, что адвокатам внешняя реклама бесполезна и запрещена, хорошо работает репутация, передаваемая от клиента к клиенту, то адвокатские кидалова приводят к финансовому краху.
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
я знаю, что были уголовные дела против адвокатов, которые рассказывали клиентам, сколько денег нужно отдать судье за выигрыш дела. а клиентом был засланый казачок с диктофоном. после того, как адвокат брал деньги, его задерживали. уголовные дела возбуждали не по статье "посредничество во взяточнистве", а по статье "мошеничество", поскольку судьи то взяток не берут, а адвокат умышленно вводил клиента в заблуждение о том, что деньги нужны именно судье, имея умысел присвоить их себе.
поэтому первое правило начинающему адвокату: деньги вы берете себе, это гонорар, а куда и кому адвокат их раздает, клиента не должно интересовать.
Во-во! Чуть по другому назвал и сам статью получил! )))))))))))
«Хорошими делами прославиться нельзя, ха-ха-ха-ха!»
Слова истинно мудрой женщины – старухи Шеполкляк.
Ну когда у нас уже будут справедливые суды,
чтобы в любом случае название - ГОНОРАР соответствовало
действительности и от его размера на столько принципиально
не зависел исход дела...
P.S. Мыслитель, я гадина, про обещание забыла,
телефонную книгу оставила на работе,
в понедельник скину телефоны нотариусов.
как наезжать, так крупным шрифтом, а как обещанное в пределах общего срока исковой давности, так мелким
не знаю, возможны ли действительно независимые судьи, которые будут принимать законные решения и без взяток. боюсь что утопия. пока стоимость судейского места будет стоить эквивалент трехкомнатной квартиры в Одессе, судье надо отбить вложения и заробатывать дальше. такой вот бизнес-проект. ну и всем это выгодно, кроме участников процесса без денег![]()
Дык я мелким, чтоб не сглазили, а то снова забуду.
Кстати что такое женская память:
Сперва это - это «девичья память»,
затем – «женские секреты»,
ну а потом уже естественно «старческий склероз»...
Тогда остается только ждать и следить за развитием событий в теме: https://forumodua.com/showthread.php?t=16364
Я - бзнадежна...
Оставила это сообщение вообще в другой теме.
Вопрос: как поступает суд, если по месту регистрации ответчик не проживает (он иностранец, с видом на жительство) и повестку, соответственно, вручить как бы некому?
И если ответчик будет всячески избегать и уклоняться от явки в суд? Возможно ли слушание дела без него?
ч. 9 ст. 74 ЦПК. Відповідач, місце проживання (перебування чи роботи) або місцезнаходження якого позивачеві невідоме, навіть після його звернення до адресного бюро і органів внутрішніх справ, викликається в суд через оголошення у пресі. З опублікуванням оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про час і місце розгляду справи. На ці випадки поширюється правило частини четвертої цієї статті. 4. Судова повістка про виклик повинна бути вручена з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи, але не пізніше ніж за сім днів до судового засідання, а судова повістка-повідомлення - завчасно. ч. 4 ст. 169 ЦПК.
Якщо суд не має відомостей про причину неявки відповідача, повідомленого належним чином, або причину неявки буде визнано неповажною, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення). Заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з'явився в судове засідання та не повідомив про причини неявки з поважних причин і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи (ч. 1 ст. 232 ЦПК).
Ну Дык, тогда так:
ЦПКУ:
Стаття 74. Судові повістки
4. Судова повістка про виклик повинна бути вручена з таким
розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу для
явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи, але
не пізніше ніж за сім днів до судового засідання, а судова
повістка-повідомлення - завчасно.
9. Відповідач, місце проживання (перебування чи роботи) або
місцезнаходження якого позивачеві невідоме, навіть після його
звернення до адресного бюро і органів внутрішніх справ,
викликається в суд через оголошення у пресі. З опублікуванням
оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про час і
місце розгляду справи. На ці випадки поширюється правило частини
четвертої цієї статті.
Стаття 75. Зміст судової повістки і оголошення про виклик
у суд
9) роз'яснення про наслідки неявки залежно від процесуального
статусу особи, яка викликається (накладення штрафу, примусовий
привід, розгляд справи за відсутності, залишення заяви без
розгляду), і про обов'язок повідомити суд про причини неявки.
Стаття 76. Порядок вручення судових повісток
7. Особам, які проживають за межами України, судові повістки
вручаються в порядку, визначеному міжнародними договорами, згода
на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, в разі
відсутності таких - через дипломатичні представництва та
консульські установи України за місцем проживання цих осіб.
8. У разі відмови адресата одержати судову повістку особа,
яка її доставляє, робить відповідну помітку на повістці і повертає
її до суду. Особа, яка відмовилася одержати судову повістку,
вважається повідомленою.
Стаття 78. Розшук відповідача
1. Якщо місцеперебування відповідача в справах за позовами
про стягнення аліментів або про відшкодування шкоди, завданої
каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи,
невідоме, суд ухвалою оголошує його розшук. Розшук проводиться
органами внутрішніх справ, а витрати на його проведення стягуються
з відповідача в дохід держави за рішенням суду.
Я имела в виду банальный иск о взыскании алиментов...
Социальные закладки