Тема: Восточно-славянский менталитет?

Ответить в теме
Страница 9 из 10 ПерваяПервая ... 7 8 9 10 ПоследняяПоследняя
Показано с 161 по 180 из 185
  1. Вверх #161
    User banned Аватар для ALKA
    Воно й видно що ви у край далекі від
    Ії розуміння. Тому дискусію особисто з вами на історичні теми вважаю непотрібним марнуванням часу.
    mamay, а почему вы думаете что знание "истории КПСС" это недостаток ?
    Юношеский максимализм ?
    Еще дедушка Ленин советовал читать вражеские газеты...
    И покажите человека кто подошел близко ..Вы ?!
    Я тоже подустал.Удачи Вам на выпускных экзаменах!

2. Вверх #162
    Посетитель
    Цитата Сообщение от ALKA
    Воно й видно що ви у край далекі від
    Ії розуміння. Тому дискусію особисто з вами на історичні теми вважаю непотрібним марнуванням часу.
    mamay, а почему вы думаете что знание "истории КПСС" это недостаток ?
    Юношеский максимализм ?
    Еще дедушка Ленин советовал читать вражеские газеты...
    И покажите человека кто подошел близко ..Вы ?!
    Я тоже подустал.Удачи Вам на выпускных экзаменах!
    Я не казав, що знання історії КПРС це недолік!!!
    Але якщо це остання історична книга, тим паче якщо ви Ії читали па першому курсі інституту, то що ви нам можете нам розповісти з приводу історії України ?

3. Вверх #163
    Живёт на форуме
    Вообще по истории нашей страны сейчас, наверное лучше вообще ничего не читать, это в идеале. Лет через не знаю сколько, когда все устаканится и тому, что пигется можно будет хоть как-то верить и все это будет как-то более-менее скомпоновано до удоваримой кучи - вот тогда и почитать. Но идеал он и есть идеал, горизонт...

А сейчас нужн какие-то мелкие фильтры включать и пытаться ухватить только главные факты как таковые... Иначе - заглючит намертво.

4. Вверх #164
    Я не казав, що знання історії КПРС це недолік!!!
    Але якщо це остання історична книга, тим паче якщо ви Ії читали па першому курсі
    Это не книга-это предмет высшей школы.Я ее не только читал а и билеты тянул .....
    Мамай!Какой-то неуверенный тон.Выше голову!

5. Вверх #165
    Постоялец форума Аватар для Эшли
    Когда мой сын в школе стал изучать "Историю Украины" это стало кошмаром, при моем прохладном отношении к точным наукам, я стала больше любить математику! Возмешь, допустим, три разных учебника по истории, а они трактуют по-разному одни события! Авторы деньги зарабатывают, выдумывая "новую" историю Украины! Надеюсь, что время все расставит по местам. Мне кажется, Субтельный обЪетивен.
    Если проблемы решаются деньгами, то это не проблемы, а расходы

6. Вверх #166
    Посетитель
    Это проблема сегоднешнего дня,потому что именно националистические круги хотят перестроить под себя способ мышления всех остальных
    А вот основные черты восточно славянского менталитета сформировались под действием крайне неблагоприятных природных условий,потребности иметь сильную армию для борьбы с захватчиками,вследствии чего усложнением аппарата власти и большей деспотизмом в ней,а также введением православной церкви
    Всё это сформировала готовоность к любым невзгодам,восприятия общих интересов общества над личными,отсутсвием предельнеего внимания на собственной выгоде,а также сосредоточения на духовных апектах жизни
    Из всех примеров истории мы видим ,что любые славянские народы борются с агрессорами с Востока и Запада и окружающие их великие державы рассматривают их как отсталых и подчинённых себе,то есть всё это дает установку на постоянную борьбу как с Западом(НАТО),так и с Востоком

7. Вверх #167
    Постоялец форума Аватар для Shelton
    Цитата Сообщение от Che Guevara
    Это проблема сегоднешнего дня,потому что именно националистические круги хотят перестроить под себя способ мышления всех остальных
    А вот основные черты восточно славянского менталитета сформировались под действием крайне неблагоприятных природных условий,потребности иметь сильную армию для борьбы с захватчиками,вследствии чего усложнением аппарата власти и большей деспотизмом в ней,а также введением православной церкви
    Всё это сформировала готовоность к любым невзгодам,восприятия общих интересов общества над личными,отсутсвием предельнеего внимания на собственной выгоде,а также сосредоточения на духовных апектах жизни
    Из всех примеров истории мы видим ,что любые славянские народы борются с агрессорами с Востока и Запада и окружающие их великие державы рассматривают их как отсталых и подчинённых себе,то есть всё это дает установку на постоянную борьбу как с Западом(НАТО),так и с Востоком
    Вы имеете ввиду Болгарию, Словакию, Чехию и Польшу?
    Украина вслед за братскими славянскими странами идет в цивилизoванную Европу. Удачи тебе, Кремль!
    Aвтор Shelton (Избранное)

8. Вверх #168
    Посетитель
    mamay,
    Net-man, про яку свободу ви кажете? Коли українець у радянській армії не міг розмовляти українською!
    Ой, й не кажіть - яка трагедія. Ви навіть не уявляєте, як важко з цього приводу кримським татарам - вони ж не можуть в українській армії розмовляти татарською...
    Про яку свободу ви кажете коли вчитель української, як і других національних мов радянського союзу отримував зарплатню на 15% меншу за викладача російської!..
    Так, дійсно. Але при тій системі навіть висококваліфікований інженер отримував менш ніж якийсь там токар. Але то були лише недоліки системи, які обов`язково повинні бути у будь-якій системі, бо ми живемо у реальному світі. Хіба ні?
    Що ж до конкретики наведенного вами приклада - вважаю, що то було принаймні обгрунтовано. Якщо йдеться про мову, яка не є державною і, відповідно, вивчається менш посиленно, на мою думку, то є нормально для багатонаціональної країни. У цьому контексті можна говорити лише про те, що у радянській системі освіти було нехтування мовами взагалі - із цим можу погодитись. Бо в розвинених країнах люди говорять декількома мовами, а не займаються розповсюдженням ненависті до спорідненої мови сусідньої держави. Мене, наприклад, дуже вразило, що розповідали мої знайомі про свої поїздки за кордон. Наприклад, якщо їдуть до східної Європи (йдеться, як ви розумієте, вже не про россіян, а про наших з вами співвітчизників), то там їх розуміють лише россійською. Бо наші люди інших мов, окрім своєї та "мови клятих москалів" аж ніяких інших і не знають. А у В`єтнамі (навіть не розвинена країна) так взагалі тамтешні діти питають в наших щодо англійської, німецької, французської та інших європейських мов, і, коли розуміють, хто перед ними - посміхаються і говорять до наших співвітчизників теж таки російською.
    І що ж за часів незалежності змінилося, окрім того, що викладачів зрівняли в зарплатні? Чи наші діти, що народилися на світ вже за часів незалежності можуть похвалитися, що вільно володіють декількома європейськими мовами? Навряд. А ось це, на мій погляд, і є суттєво - бо за часів Радянського Союзу в Україні освіта була доступна кожному громадянину, і вчитися, чи залишатися бидлом - то був особистий вибір кожного. А в незалежній Україні цей вибір за наших дітей вже зроблено, якщо твій соціальний статус не є достатнім, то ти маєш залишатися бидлом назавжди. То ж висновок: ще 20 років тому хто хтів, міг вивчати будь яку мову, і не тільки мову. А зараз - хоча б нагодувати людей, яка вже там мова...
    З приводу менталітету, я раджу вам прочитати статі в яких Игорь Яковенко, дуже відома людина в Росії, розповідає про менталітет, історію, та про багато іншого.
    Я — русский. Кто я и зачем я? http://magazines.russ.ru/neva/2004/6/iak12.html
    ЧТО РУССКОМУ ЗДОРОВО, ТО УКРАИНЦУ СМЕРТЬ. http://www.zerkalo-nedeli.com/ie/show/515/48009/
    Не хочу вас розчарувати, але я формую власну думку лише на основі конкретних фактів та конкретних аргументів. Якщо ви її не поділяєте і маєте на це реальні підстави (конкретні факти, конкретні аргумети), я охоче з вами подискутую.
    Истина всегда естественна, но не всегда очевидна...

9. Вверх #169
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Net-man
    mamay,
    Net-man, про яку свободу ви кажете? Коли українець у радянській армії не міг розмовляти українською!
    - Ой, й не кажіть - яка трагедія. Ви навіть не уявляєте, як важко з цього приводу кримським татарам - вони ж не можуть в українській армії розмовляти татарською...
    Про яку свободу ви кажете коли вчитель української, як і других національних мов радянського союзу отримував зарплатню на 15% меншу за викладача російської!..
    - Так, дійсно. Але при тій системі навіть висококваліфікований інженер отримував менш ніж якийсь там токар. Але то були лише недоліки системи, які обов`язково повинні бути у будь-якій системі, бо ми живемо у реальному світі. Хіба ні?

- Що ж до конкретики наведенного вами приклада - вважаю, що то було принаймні обгрунтовано. Якщо йдеться про мову, яка не є державною і, відповідно, вивчається менш посиленно, на мою думку, то є нормально для багатонаціональної країни. У цьому контексті можна говорити лише про те, що у радянській системі освіти було нехтування мовами взагалі - із цим можу погодитись.

- Бо в розвинених країнах люди говорять декількома мовами, а не займаються розповсюдженням ненависті до спорідненої мови сусідньої держави. Мене, наприклад, дуже вразило, що розповідали мої знайомі про свої поїздки за кордон. Наприклад, якщо їдуть до східної Європи (йдеться, як ви розумієте, вже не про россіян, а про наших з вами співвітчизників), то там їх розуміють лише россійською. Бо наші люди інших мов, окрім своєї та "мови клятих москалів" аж ніяких інших і не знають. А у В`єтнамі (навіть не розвинена країна) так взагалі тамтешні діти питають в наших щодо англійської, німецької, французської та інших європейських мов, і, коли розуміють, хто перед ними - посміхаються і говорять до наших співвітчизників теж таки російською.
    І що ж за часів незалежності змінилося, окрім того, що викладачів зрівняли в зарплатні?

- Чи наші діти, що народилися на світ вже за часів незалежності можуть похвалитися, що вільно володіють декількома європейськими мовами? Навряд. А ось це, на мій погляд, і є суттєво - бо за часів Радянського Союзу в Україні освіта була доступна кожному громадянину, і вчитися, чи залишатися бидлом - то був особистий вибір кожного.

- А в незалежній Україні цей вибір за наших дітей вже зроблено, якщо твій соціальний статус не є достатнім, то ти маєш залишатися бидлом назавжди. То ж висновок: ще 20 років тому хто хтів, міг вивчати будь яку мову, і не тільки мову. А зараз - хоча б нагодувати людей, яка вже там мова...
    Ну, так треба вирішувати цю проблему, треба розвивати в Криму татарську мову, та всіляко її підтримувати, але ті ж татари повинні знати українську бо мешкають на Україні. У знанні татарами української та у розвитку татарської в Криму я не бачу якоїсь суперечки.

Я згоден що ми живимо у реальному світі і помилки трапляються завжди. Але ж треба їх вирішувати а не приймати як даність!

От зараз я вас зовсім не розумію - ви погоджуєтесь з поведінкою радянського союзу у мовному питанні, при якому, у багатонаціональній державі СРСР вивчання та застосування офіційної мові (російської) було підтримано на державному рівні, офіційної мові приділялось набагато більше уваги на відміну національними мовам. Ви навіть даєте обґрунтування цім діям. Але у той самий час якщо розглянути сучасну Україну ви висловлюєте зовсім іншу точку зору.

Ви окреслили проблему поганого знання учнями Європейських мов, я з вами згоден, але якось не зрозуміло до чого тут українська? Чи невже вивчання у школі української якось заважає вивчати англійську чи французьку?

Повинен з вами не погодитись. У часи мого студентства, коли мене питали чи добре вчать у моєму вузі, я відповідав – якщо вчишся то добре, в іншому випадку погано. Тому що ніхто не заштовхає у людину ніякі знання якщо вона не побажає їх отримати.

10. Вверх #170

По умолчанию Re: Восточно-славянский менталитет?

Цитата Сообщение от Павлик-Морозов
    1. Духовное выше материального
    2. Общественное выше личного
    3. Справедливость выше закона
    бардак одним словом ;-)

11. Вверх #171
    User banned Аватар для Observer
    Это православные ценности. У хоббитов-мусульман они могут быть другие...

12. Вверх #172
    Цитата Сообщение от Павлик-Морозов
    Это православные ценности.
    А звідки людині з фашистським аватаром та комуняцким ніком знати, що таке православні цінності?
    Це ваше IMHO чи можете навести посилання?

13. Вверх #173
    Постоялец форума
    А звідки людині з фашистським аватаром та комуняцким ніком знати, що таке православні цінності?
    Це ваше IMHO чи можете навести посилання?
    xobbit, это ты забаненного веган дарка имел в виду?
    гастарбайтер з пiд Мэлитополя - наш помирювач!

14. Вверх #174

По умолчанию Так что - Милошевич был восточный славянин?

Цитата Сообщение от Net-man
    По-моему, главное, что НЕ БЫЛО ЗАПРЕТА на украинский язык....
    Увы, был

Массу людей тупо исключали из ВУЗов за мову, не говоря про заключенных и уничтоженных - чего стоит убийство Ивасюка за "Червону руту"?

Назовите мне хоть один случай притеснения за русский язык - реальный, желательно - в ОДессе?

ПС Веган дурика видел на Рок-клубе, там его ***сили всем форумом ;-)

Однако работал я недавно с хорватами - они славяне, но работать умеют и бардака не допускают, за что их сербский фюрер очень невзлюбил, известно так же, как он закончил: не лучше фюрера немецкого. Так что - Милошевич был восточный славянин, а весь его народ и остальная Югославия тогда - какие?

15. Вверх #175
    чего стоит убийство Ивасюка за "Червону руту"?
    А Вы это помните ?
    "1979 году 30-летний Ивасюк был найден мертвым в лесу под Львовом, обстоятельства его смерти до сих пор не установлены. В 1971 году его песня «Червона Рута» победила на первом всесоюзном фестивале «Песня-71..."

Значица наградили а потом убили.Интересная версия.
    Обстоятельства не выяснены а Вы уже выводы настроили.
    А почему Ротару благоденствует,не на соловках ?

Назовите мне хоть один случай притеснения за русский язык - реальный, желательно - в ОДессе?
    Уже писал.Отцу пришлось перевестись из театрального института. Не мог украинские тексты заучивать.Это случай реальный хотя и не в Одессе.А Ваши ?Я учился в глубокой одесской совдепии о таком не слышал.Другое что человеку ничего не оставалось делать как переходить на русский,программа,учебники,преподаватели,девицы... ..У меня таких однокурсников человек 5 было.
    Да,для Вашего сведения.Выпусники украинских школ при поступлении имели право писать не сочинение а изложение . Поблажечка такая. А Вы ....гонения....

16. Вверх #176
    Постоялец форума
    чего стоит убийство Ивасюка за "Червону руту"?
    что , доказано ? Или Вы так, прилгнули вскользь в пылу полемики?
    гастарбайтер з пiд Мэлитополя - наш помирювач!

17. Вверх #177
    Ивасюк был уничтожен КГБ - это моё ИМХО на основании ряда доказательств. Если Вас интересует _правда_ - милости прошу завести отдельную тему, а офтопить тут я не собираюсь.

Приятно, что на остальные мои аргументы возразить нечего

18. Вверх #178
    это моё ИМХО на основании ряда доказательств.
    цитатты,ссылки ?Не на ИМХО конечно , на доказательства... :P

19. Вверх #179
    с хорватами - они славяне, но работать умеют и бардака не допускают, за что их сербский фюрер очень невзлюбил, известно так же, как он закончил: не лучше фюрера немецкого.
    как поверхностно ! Сербско-хорватский конфликт уходит корнями глубоко в средневековье
    http://www.x-libri.ru/elib/myalo000/00000136.htm

Если фюрер И.Б.Тито так тот сам хорватом был,и тоже неплохо пожил.
    Если фюрер это Милошевич то закончил он довольно достойно , "непобежденным".ИМХО.
    Кто из двух народов виноват а кто прав :roll: ....наверное оба проиграли.

20. Вверх #180
    Ивасюк: https://forumodua.com/viewtopic.php?t=13371
    Ротару, кстити, не "националистка" - она румыно/русско/украинский репертуар имеет...

По сербохорватам - воистину не офтоп ;-)
    Просто объясните - почему при Тито был порядок?

" ...пришлось перевестись из театрального института. Не мог украинские тексты заучивать..."

Liberty of speech for the dumb ;-)

Вы еще скажите, что в большом спорте притесняют одноногих 8)

Ответить в теме
Страница 9 из 10 ПерваяПервая ... 7 8 9 10 ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права