Тема: Новости с Западной Украины! II

Ответить в теме
Страница 871 из 1130 ПерваяПервая ... 371 771 821 861 869 870 871 872 873 881 921 971 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 17,401 по 17,420 из 22594
  1. Вверх #17401
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от FCKL Посмотреть сообщение
    У нас розмовляють своєї мовою, так що не треба
    наслідок нашого 500річного ополячення це декілька слів типу 'файно', а вас за 80 років союзу русифікували вщент

Ви ж щойно сказали що немає лісу, то вже виявляється він таки є?

то ви своїх україномовних людей з провінції за західняків вважаєте

Давайте
    Де зараз та полонізація? Української всі говорять

непощастило їм
    але я не ідеолог ОУН якщо що
    Ви варитися у своїй уяві про насильницьку русифікацію. Так вона була. Але після 30-х вона була м'якою. Але в СРСР, де я колись жив, були українські школи, де я вчився, було багато книжок на мові, яких сьогодні майже не має.

До речі, ви ніяк не можете визнати, що російська мова - то є наслідок того, що Україна була в складі Росії, а потім у складі СРСР. Багато міст и сіл у географічному районі Новоросія, були засновані у Росії. Одеса, Миколаів, Херсон, Єкатиринослав, то російські міста. І там російська поширена і досі. Така історія. Але до Львова це не має ніякого відношення. ЗУ николи не була у складі Росії, і порівнювати рівень російської в Львові чи Вінниці, чи навіть у Києві, це буде неправильно. ЗУ - це окреме утворення на мапі України і Галичина спокійно може бути окремою державою.

Про ліси казав, що вони щезають. Читайте уважніше.

Ні, я на власні очі бачив вихідців з ЗУ, котрі охороняли фірми за ліжко. А потім десь працювали. Сім'я однокурсниці продала хату у Калуші і вони всім скопом приїхали в Одесу. А горезвісні історії західняків, котрі валом поїхали по європах, вас не обходять?
    Последний раз редактировалось George_S; 13.06.2012 в 16:41.

2. Вверх #17402
    Постоялец форума Аватар для FCKL
    Цитата Сообщение от George_S Посмотреть сообщение
    Ви варитися у своїй уяві про насильницьку русифікацію. Так вона була. Але після 30-х вона була м'якою. Але в СРСР, де я колись жив, були українські школи, де я вчився, було багато книжок на мові, яких сьогодні майже не має.

До речі, ви ніяк не можете визнати, що російська мова - то є наслідок того, що Україна була в складі Росії, а потім у складі СРСР. Багато міст и сіл у географічному районі Новоросія, були засновані у Росії. Одеса, Миколаів, Херсон, Єкатиринослав, то російські міста. І там російська поширена і досі. Така історія. Але до Львова це не має ніякого відношення. ЗУ николи не була у складі Росії, і порівнювати рівень російської в Львові чи Вінниці, чи навіть у Києві, це буде неправильно. ЗУ - це окреме утворення на мапі України і Галичина спокійно може бути окремою державою.
    що значить м'яка русифікація
    за 500 років у складі Польщі, вся їхня полонізація спромоглася тільки на те, що мізерна кількість польських іменників та дієслів, стала вживатися як синоніми до українських
    а 80 років совєтів перетворили такі міста як Полтава, Чернігів, Черкаси, Житомир, в наполовину (а то й більше) російськомовні

3. Вверх #17403
    Не покидает форум Аватар для Natika
    ЗУ - це окреме утворення на мапі України і Галичина спокійно може бути окремою державою.
    И будет. Я в них верю.
    Как только пан Тягнибок сообразит, что никогда ему не быть президентом всей Украины, он начнет процесс развода..
    /* мерзко хихикает */

4. Вверх #17404
    Не покидает форум Аватар для Natika
    за 500 років у складі Польщі, вся їхня полонізація спромоглася тільки на те, що мізерна кількість польських іменників та дієслів, стала вживатися як синоніми до українських
    а 80 років совєтів перетворили такі міста як Полтава, Чернігів, Черкаси, Житомир, в наполовину (а то й більше) російськомовні
    Как? А Валуевский циркуляр? А Эмский указ? Вы забыли?
    /* мерзко хихикает */

5. Вверх #17405
    Не покидает форум
    Вчіть історію. Ці землі були в складі Росії декілька століть. Українська держава утворилася в 1917 році і потім ввійшла у склад СРСР. До речі, вся Житомирська область говорить на мові, досить наближеної до літературної. Це я знаю на власні очі. Школи там українські.

Після війни ЗУ була переповнена польскими словами. Із Закарпаття угорські не вийшли і досі. Вас насильно українізували, і зробили це швидко.

6. Вверх #17406
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    И будет. Я в них верю.
    Как только пан Тягнибок сообразит, что никогда ему не быть президентом всей Украины, он начнет процесс развода..
    Это единственное, в чем я его поддержу. Если он провозгласит государство Галичина или ЗУНР, или еще как, я ему буду аплодировать. )

7. Вверх #17407
    User banned Аватар для Че Бурашка
    И будет. Я в них верю.
    кто ему разрешит?

8. Вверх #17408
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Че Бурашка Посмотреть сообщение
    кто ему разрешит?
    Понятно, что никто. Но сам процесс хотелось бы видеть.

9. Вверх #17409
    Как? А Валуевский циркуляр? А Эмский указ? Вы забыли?
    В ті часи не було урбанізації і масової освіти
    95% населення жило в селах, і якщо діти вчилися на російській мові, як ти їх русифікуєш коли всі навколо говорили українською
    А за совєтів при величезній колективізації, індустріалізації та урбанізації їм хватило 2-3 покоління
    И будет. Я в них верю.
    розмріялися
    Вчіть історію. Ці землі були в складі Росії декілька століть. Українська держава утворилася в 1917 році і потім ввійшла у склад СРСР. До речі, вся Житомирська область говорить на мові, досить наближеної до літературної. Це я знаю на власні очі. Школи там українські.
    є перепис 1897 року
    по ньому процентів 85 підросійської України говорить малороссийским наречием
    і маємо 100 років потому
    якщо брати незахідну Україну, українською мовою вже говорить далеко не 85 відсотків, а в кращому разі 40
    от вам і русифікація
    Після війни ЗУ була переповнена польскими словами. Із Закарпаття угорські не вийшли і досі. Вас насильно українізували, і зробили це швидко.
    Ой, прямо таки переповнена
    Враховуючи скільки років ці землі були в складі Польщі, то такого опору асиміляції напевно немає ніде в світі. Вся їхня асиміляція це слова ровер, дупа, файно, ліпше
    Ну максимум буде 10 полонізмів, які зараз реально поширені
    в 1939 їх було ненабагато більше
    Закарпаття 1939 рік
    перечисліть будь-ласка якісь румунські чи угорські слова з цього відео
    Наголоси, інтонація, трохи інші, але то таке

10. Вверх #17410
    Не покидает форум
    В ті часи не було урбанізації і масової освіти
    95% населення жило в селах, і якщо діти вчилися на російській мові, як ти їх русифікуєш коли всі навколо говорили українською
    А за совєтів при величезній колективізації, індустріалізації та урбанізації їм хватило 2-3 покоління

розмріялися

є перепис 1897 року
    по ньому процентів 85 підросійської України говорить малороссийским наречием
    і маємо 100 років потому
    якщо брати незахідну Україну, українською мовою вже говорить далеко не 85 відсотків, а в кращому разі 40
    от вам і русифікація

Ой, прямо таки переповнена
    Враховуючи скільки років ці землі були в складі Польщі, то такого опору асиміляції напевно немає ніде в світі. Вся їхня асиміляція це слова ровер, дупа, файно, ліпше
    Ну максимум буде 10 полонізмів, які зараз реально поширені
    в 1939 їх було ненабагато більше
    Закарпаття 1939 рік
    перечисліть будь-ласка якісь румунські чи угорські слова з цього відео
    Наголоси, інтонація, трохи інші, але то таке
    Це було давно. Реакція на це відома, 20-ті, 30-ті роки, масова українізація і відродження мови. ЗУ до цього немає відношення.

"Ніц не вєм" Я не знаю, що це таке, але такий вислів був у Львові зразу після війни. Мабуть, "не знаю" на польській.

Я кажу про СРСР. Українскькій мові ніщо не загрожувало. А от зразу після виходу України зі складу СРСР, на офіційне телебачення полізли західняки з їх "долярами" та іншими дикунськими словами. В мене очі повзли на лоба від такої наруги над центральним телебаченням. І якщо ЗУ відділиться від України, я не буду проти.

А ЗУ була українізована за короткий час і майже всі полонізми щезли разом с поляками, котрі кинули Лемберг після війни. Назад на ЗУ поляки викинули тамошніх українців під час операції "Вісла".

11. Вверх #17411
    Це було давно. Реакція на це відома, 20-ті, 30-ті роки, масова українізація і відродження мови. ЗУ до цього немає відношення.
    по-перше ніхто й не каже що ЗУ якось причетна до українізації
    але толку з тої українізації було небагато, оскільки в результаті маємо українців які розмовляють російською, а не росіян які розмовляють українською
    "Ніц не вєм" Я не знаю, що це таке, але такий вислів був у Львові зразу після війни. Мабуть, "не знаю" на польській.
    до кінця 40х у Львові була ще купа поляків
    очевидно вони так говорили
    Я кажу про СРСР. Українскькій мові ніщо не загрожувало. А от зразу після виходу України зі складу СРСР, на офіційне телебачення полізли західняки з їх "долярами" та іншими дикунськими словами. В мене очі повзли на лоба від такої наруги над центральним телебаченням.
    У нас все телебачення і влада в руках східняків, до них претензії
    І якщо ЗУ відділиться від України, я не буду проти.
    Цього ніколи не буде, навіть не сподівайтеся, як би цього не хотіли всякі українофоби і російські шовіністи
    А ЗУ була українізована за короткий час і майже всі полонізми щезли разом с поляками, котрі кинули Лемберг після війни. Назад на ЗУ поляки викинули тамошніх українців під час операції "Вісла".
    І до того полонізмів була мізерна кількість

12. Вверх #17412
    User banned
    І до того полонізмів була мізерна кількість
    А откуда вот эти все мапы, гвинтокрылы, милияциянты, автивки, доляры, членкини и прочие явно не украинские слова взялись? Если это не польские, то явно чисто галицийские слова. Вот и сидите в своей Галычине с вашей ридной мовой. Чего ее навязывать другим то?

13. Вверх #17413
    Цитата Сообщение от Семирек Посмотреть сообщение
    А откуда вот эти все мапы, гвинтокрылы, милияциянты, автивки, доляры, членкини и прочие явно не украинские слова взялись? Если это не польские, то явно чисто галицийские слова. Вот и сидите в своей Галычине с вашей ридной мовой. Чего ее навязывать другим то?
    мапа нормальне слово, гвинтокрил такий же архаїзм як і винтокрыл у вас, міліціянт, автівка, членкіня то хз що, це точно у нас не вживається

14. Вверх #17414
    User banned
    мапа нормальне слово, гвинтокрил такий же архаїзм як і винтокрыл у вас, міліціянт, автівка, членкіня то хз що, це точно у нас не вживається
    У меня нет винтокрыла. Я не знаю, що це таке...

15. Вверх #17415
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Семирек Посмотреть сообщение
    Именно такие дикие выражения я слышал по телевизору УТ-1 в 1992 или 93 году. Это было мерзко. Мало того, что экономика в жопе, так еще и орда чужаков пытается насадить тут свои порядки. Хотелось бы, чтобы уважаемый житель ЗУ прояснил, что это все значит. Уверен, что эти слова до сих пор в ходу.

16. Вверх #17416
    Не покидает форум

Цього ніколи не буде, навіть не сподівайтеся, як би цього не хотіли всякі українофоби і російські шовіністи
    Не беріть на себе так багато. Діячі з ЗУ - перші запроданці на селі. Хто тягне Україну в смердюче НАТО? Позбулися СРСР, так що, дехто хоче лизнути чобіт новому хазяю? От відділяйтеся і ідіть у своє НАТО.

17. Вверх #17417
    Частый гость Аватар для zucila
    дурень думкою багатіє
    С трудом улавливаю мысль. Галичину кто то рассматривает как возможный объект для серьезной геополитической игры?
    С уважением , zucila

18. Вверх #17418
    User banned

19. Вверх #17419
    User banned Аватар для Че Бурашка
    map

20. Вверх #17420
    Не покидает форум Аватар для Nikles
    -мапа
    Запозичено з середньовічної латини, можливо, через посередництво польської і німецької мов; середньолатинська mappa (mundi) «карта (світу)» пов'язане з лат. mappa «серветка; сигнальний прапор», що походить від гебрайського mappā́h «серветка; тканина, прапор», стягненої форми гебрайського mĕnāphā́h «тканина, що розвівається; прапор», утвореного від кореня n-w-p «рухати туди й сюди, коливатися, хитатися».
    Польська, чеська, словацька, верхньолужицька, нижньолужицька mapa, мак. мапа

(с) Етимологічний словник української мови
    -карта
    Французское – carte.
    Латинское – charta (лист бумаги).
    Слово было заимствовано из французского языка и со значением «игральная» получило распространение в XVI в. В значении «географической карты» начало употребляться лишь в XVIII в.
    Родственным является:
    Польское – karta.

(с) Семенов А.В. Этимологический словарь русского языка

------------------------------------------------------------------

уже у Петра I (см. Смирнов 135), укр., блр. ка́рта. Заимств. через польск. karta или нем. Karte из ит. саrtа, лат. charta "бумага"

(с) Фасмер Макс Этимологический словарь русского языка

P.S. Кстати, слова "мапа" так же есть и в белорусском, и в сербском языках... Удивительно почему местные украинофбствующие "специалисты-лингвисты" считают его странным...
    Последний раз редактировалось Nikles; 14.06.2012 в 09:41.
    Человек - это животное, которое умеет смеяться (с)

Ответить в теме
Страница 871 из 1130 ПерваяПервая ... 371 771 821 861 869 870 871 872 873 881 921 971 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права