http://testportal.com.ua/files/Nak_1171_25122007.zip вот ссылка на приказ,наличие у вас высшего образование даже не оговаривается,тоесть нада писать тесты
|
да
нет
http://testportal.com.ua/files/Nak_1171_25122007.zip вот ссылка на приказ,наличие у вас высшего образование даже не оговаривается,тоесть нада писать тесты
если верить сайту тестпортала, то регистрацию продлили до 1 марта, так что те кто не успевал, еще могут успеть![]()
Ну вот я собралась уйти с 9 класс, что мне светит дальше? Тестирование или что?
А я не был бы так категоричен.
Цитирую ниже статьи Закона Украины "О высшем образовании"
Стаття 6. Структура вищої освіти
1. До структури вищої освіти входять освітні й освітньо-кваліфікаційні рівні:
1) освітні рівні:
неповна вища освіта;
базова вища освіта;
повна вища освіта;
2) освітньо-кваліфікаційні рівні:
молодший спеціаліст;
бакалавр;
спеціаліст, магістр.
2. У вищих навчальних закладах підготовка за напрямами і спеціальностями фахівців всіх освітніх та освітньо-кваліфікаційних рівнів здійснюється за відповідними освітньо-професійними програмами ступенево або неперервно залежно від вимог до рівня оволодіння певною сукупністю умінь та навичок, необхідних для майбутньої професійної діяльності
Стаття 25. Типи вищих навчальних закладів
Відповідно до існуючих напрямів освітньої діяльності в Україні діють вищі навчальні заклади таких типів:
1) університет - багатопрофільний вищий навчальний заклад четвертого рівня акредитації, який провадить освітню діяльність, пов'язану із здобуттям певної вищої освіти та кваліфікації широкого спектра природничих, гуманітарних, технічних, економічних та інших напрямів науки, техніки, культури і мистецтв, проводить фундаментальні та прикладні наукові дослідження, є провідним науково-методичним центром, має розвинуту інфраструктуру навчальних, наукових і науково-виробничих підрозділів, відповідний рівень кадрового і матеріально-технічного забезпечення, сприяє поширенню наукових знань та здійснює культурно-просвітницьку діяльність.
Можуть створюватися класичні та профільні (технічні, технологічні, економічні, педагогічні, медичні, аграрні, мистецькі, культурологічні тощо) університети;
2) академія - вищий навчальний заклад четвертого рівня акредитації, який провадить освітню діяльність, пов'язану із здобуттям певної вищої освіти та кваліфікації у певній галузі науки, виробництва, освіти, культури і мистецтва, проводить фундаментальні та прикладні наукові дослідження, є провідним науково-методичним центром у сфері своєї діяльності і має відповідний рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення;
3) інститут - вищий навчальний заклад третього або четвертого рівня акредитації або структурний підрозділ університету, академії, який провадить освітню діяльність, пов'язану із здобуттям певної вищої освіти та кваліфікації у певній галузі науки, виробництва, освіти, культури і мистецтва, проводить наукову, науково-методичну та науково-виробничу діяльність і має відповідний рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення;
4) консерваторія (музична академія) - вищий навчальний заклад третього або четвертого рівня акредитації, який провадить освітню діяльність, пов'язану із здобуттям певної вищої освіти та кваліфікації у галузі культури і мистецтва - музичних виконавців, композиторів, музикознавців, викладачів музичних дисциплін, проводить наукові дослідження, є провідним центром у сфері своєї діяльності і має відповідний рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення;
5) коледж - вищий навчальний заклад другого рівня акредитації або структурний підрозділ вищого навчального закладу третього або четвертого рівня акредитації, який провадить освітню діяльність, пов'язану із здобуттям певної вищої освіти та кваліфікації у споріднених напрямах підготовки (якщо є структурним підрозділом вищого навчального закладу третього або четвертого рівня акредитації або входить до навчального чи навчально-науково-виробничого комплексу) або за кількома спорідненими спеціальностями і має відповідний рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення;
6) технікум (училище) - вищий навчальний заклад першого рівня акредитації або структурний підрозділ вищого навчального закладу третього або четвертого рівня акредитації, який провадить освітню діяльність, пов'язану із здобуттям певної вищої освіти та кваліфікації за кількома спорідненими спеціальностями, і має відповідний рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення.
Таким образом, для перестраховки лучше уточнить в каком порядке в этом году будет осуществляться зачисление абитуриентов.в том учебном заведении, в которое Высобираетесь поступать
23. Граматична помилка допущена в реченні
А Коли світило яскраве сонце, я вийшов з дому.
Б Яскраве сонце засліпило мене, коли я виходив з дому.
В Виходячи з дому, я мружився від яскравого сонця.
Г Коли я виходив з дому, мене засліпило яскраве сонце.
Д Виходячи з дому, мене засліпило яскраве сонце.
Кто знает ответ?)))
Ответ Д по идее. Получается, что солнце выходило из дома и ослепило тебя...
Ответ Д неправильный.
Там не должно быть деепричастного оборота.
Невидима и свободна!..
да, 100% Д. он даже как-то слух режет.
кстати, кто был на пробном тестировании?
я была на математике. задания были немного легче, чем в книжках для подготовки. я сама не ожидала, что напишу на 9. теперь буду заниматься, чтоб сдать на самом тестировании на 10.
а вчера я была на укр. ну и тупые вопросы по лит-ре: "кто сказал про Лесю Украинку, что она...?" ну разве это литература. по мове вопросы нормальные. и ещё сочинение на тему "Что такое духовность?". в общем, терпимо
Человек настолько счастлив, насколько он "решил" быть счастливым.
А вот ответьте мне еще на такой вопрос: правда ли, что математика обязательна для сдачи?.. Мы все уверены, что нет, но наша математичка вечно трепется, какая математика святая наука, и что ее теперь обязательно сдавать! Это правда???
Невидима и свободна!..
ну на тестировании необязательна. слышала, что вроде на выпускных экзаменах, если школа не с гуманитарным уклоном, то обязательна.
На выпускных экзаменах вы обязательно сдаёте математику, историю и украинский язык + предмет по выбору. Но: если вы сдали внешнее тестирование по математике и удовлетворены оценкой - несёте сертификат в школу и автоматом получаете эту же оценку. То же самое с остальными экзаменами.
вроде оценка в баллах по тестированию и в 12-балльной системе.
Социальные закладки