Стоп. Хто сказав, що якщо людина розмовляє російською мовою вона 100% хоче, щоб російська мова стала другою державною?!Сообщение от avp
Щодо відсотку, то згідна, він великий, але кожного року зменшується. Це природньо. Кожна самостійна держава почала вивчати СВОЮ мову...
В мене наприклад є армянській канал. Там мовлення на 100% йде державної мови, і ніякої російської. Чи ви хочете сказати, що там ніхто російською не розмовляє і ця республіка колись не була частиною СРСР?!
До речі, а ким була заснована Одеса?! Мені аж цікаво стало... Виключно росіянами?! Вау... Це ви з якого підручника вичитали?!
Сьогодні почула геніальну фразу від Януковича (мовою оригінала): "Крым с незапамятных времён был тем местом, где всегда гармонично жили украинцы, русские и белоруссы". Ваші заяви з тієї ж опери....Як ви не розумієте, що це НОРМАЛЬНО, якщо в державі центральні ЗМІ транслюють передачі державною мовою.разговор здесь зашел о том, что надо сделать радио и телевидение на державной мове. а так же, что личные проблемы рускогоязычного населения никого не колышат. так? то что на данный момент есть ВСЕ на русском не значит , что оно останется на русском, если примут указ ТОЛЬКО укр. язык. а вот тогда уже кулаками махать будет поздно. когда переведут на укр. яз. последнюю русскую школу уже никто не сможет возмутиться и т.д.
Поясніть мені будь ласка, чому проблеми російської мови мають вирішуватися на референдумі?! Чому саме російська мова має стати другою державною?! Ще й це видають як рішення всіх негараздів...
ну добре, зроблять росіську мову другою державною, а далі?! А що робити скажімо болгарам?! Також добиватися статуса?! Й іншим меншинам аналогічно?!
Ви розумієте безглуздість цього твердження. Надання російській мові статуса державної ніяких мовних проблем не вирішить.
У Верховній Раді знаходяться зокрема і ті депутати, за яких голосовали Ви!!!А так уж больно не похоже на демократию. однобокая какая то демократия. защищающая права только мыслящих так, как ты. интересно получается) А я вот хочу проголосовать за это. почему моего мнения никто не спрашивает? а так же остальных людей. вы , украиноразмовляющие, все уже решили без нас?))
там сьогодні знаходяться чимало народу, які обіцяли вирішити проблему з російською мовою (хоча я власне такої проблеми не бачу). так запитайте у них!!! Чого ви мене запитуєте?!
Якщо україномовні щось і вирішували, то російськомовні аж ніяк не протестували...
22 роки.Девушка, вопрос не скромный: сколько Вам лет?))
Якщо ви бажаєте бути Анною, то маєте на це повне право. Ви мали просто написати заяву, що хочете бути за паспортом саме Анною.а ещё, товарищи, меня дико бесит, что переводятся на украинский язык без согласия чьего-либо имена собственные. допустим даже те же имена. допустим даже моё. в паспорте мне написали , что я Ганна. кто давал право изменить мое имя? меня назвали Анной, и только ею. И это не украинское имя, что бы его вот так лихо переводить.
Просто за нормами українського правопису російське ім'я Анна перекладається як Ганна. Ніякого криміналу.Про більшість ви загнули... Але добре, проїхали...большинство людей вообще , а не только здесь, говорит на русском. и о правах этих людей тоже надо думать, а не без спроса закрывать русскоязычные школы, русскоязычные сми и т.д.
Покажіть на цьому форумі хоч одну людину, яка б заявляла, що російьску мову не треба вивчати, російські школи треба закривати тощо... Таких нема.
Такі проблеми треба вирішувати, але не так як пропонуєте Ви. Ось у чому різниця.
Уявіть собі, ви живете в Україні. Державна мова цієї держави - українська. Решта - іноземні. Я не розумію, що вас тут дивує. Це нормально для будь-якої держави.всю жизнь говорили и говорим на русском (поправка: те кто хотел говорить на украинском на нем говорил всегда и никто ему не мешал), а теперь он иностранный) супер, вообще))
Інше мвожливо лише в спеціалізованих школах. І, між іншим, загальносвітова практика така, що держава сама піклується про те, щоб в інших державах, де є її національні меншини, були школи з вивченням мови, культури, тощо.
Україна власне може забеспечити вільний розвиток всіх мов і нац меншин загалом. Але це не її обов'язок турбуватися про те, щоб існували наприклад школи всіх нац меншин.
Проблема зі школами з російською мовою викладання у тому, що вони малокомплектні... У нас не надзвичайно багата держава, щоб нести такі збитки. Якби Росія виділяла гроші на такі школи, то повірте мені, проблеми не було б...
Ви бачите політику там, де її нема.Так це проблема власне не мови, а освіти. Зокрема викладачів. Якщо питань щодо компетентності викладачів у вас не було, проблеми також не було б?!другое дело, что преподаватели говорят непонятно на каком языке, выдавая его за украинский, да учебники на украинском.
Яка більшість дітей?! Про що ви?! Мені здається, що ми живемо в різних Українах.чего нельзя сказать о большинстве детей, которые стали жертвами насильного перевода школ на гос. язык.
Чогось я не зустрічала дітей - жертв насильницької українізації.
Знайдіть логіку у цьому вашому твердженні. Я її там не знайшла. :?и мое благосостояние и будущее моих детей для меня - это не умение петь песни на украинском языке, а умение бабки зарабатывать и не ходить в нищите
О, боже... А вам хтось забороняє?!А кому мешает если они будут петь русские песни?)))
Здається, навпаки...
Вам треба вже давно змиритися, що окрім російського є ще й українське, яке має право на існування, тим більше в Україні.
Розумієте, в Україні пріоритетним правом має кристуватись власне українське. А сьогодні виходить так, що українське вважають за дрогостортне.
Ви взагалі знаєте українську культуру?! Ви знайомі з українською літературою, музикою, кінематографом?!
І я розумію Томенко, який наполегливо попросив українські радіостанції приділити більше уваги українській музиці.
Ви знаєет, що за один показ кліпу українського виконавця на ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ каналі М1 треба заплатити 100 зелених. Російські виконавці не платять ані копійки.
Для того, щоб знайти книжку українського письменники Андруховича можна облазити всю Одесу і не знайти. З російськими письменниками таких проблем нема.
Це не насильницька українізація, просто інакше народ не змусити звернути увагу на українське.
І якщо за для цього іноді будуть потрібні різкі рішення, я буду згодна.
Социальные закладки