Тема: Український націоналізм

Ответить в теме
Страница 8 из 359 ПерваяПервая ... 6 7 8 9 10 18 58 108 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 141 по 160 из 7165
  1. Вверх #141
    User banned
    Цитата Сообщение от Доктор Ливси Посмотреть сообщение
    Золоті слова, донесіть їх до керівництва РФ , щоб вони нарешті займались свої справами
    что это было?

2. Вверх #142
    Постоялец форума Аватар для Francheskа

КВИТКА ЦИСЫК — замечательная американская певица украинского происхождения, незабываемая исполнительница украинских песен.

Квитка Цисык — дочь украинских эмигрантов — родилась 4 апреля 1953 года в Квинси, Нью-Йорк. Ее отец, Владимир Цисык, скрипач, учил ее играть на скрипке с 5 лет.

Квитка Цисык получила образование по классу вокала в Mannes School of Music. Ее голос звучал в рекламных роликах таких известных американских брендов, как Coca-Cola, Ford и American Airlines.

Для нас Квитка Цисык интересна своими альбомами украинских песен: «Квітка. Пісні України» и «Два кольори». Чистый, нежный голос певицы зачаровывает своей душевностью и мягкостью, он навсегда остается в сердце слушателя, как неповторимый идеал, как совершенство исполнения. Оба альбома были семейными проектами: продюсировал их муж Квитки — Эдвард Ракович — инженер звукозаписи; сестра — Мария Цисык — играла на пианино, а мать — Иванна — следила за чистотой произношения дочери.

29 марта 1998, не дожив 5 дней до своего 45-летия, Квитка умерла от рака груди...
    Эту и другие замечательные украинские песни певали еще мои бабушки и дедушки, донские казаки.
    И я пою . Не всегда понятны националистические комменты украинцев .
    Братья и сестры , никого ближе нас нет , мы - славяне !
    Богом благословенная земля Украина. Какой красивый язык у украинцев. Я тайно им завидую что они из казацкого рода. И так жаль что страной управляют не достойные люди. Просто убили страну. Благо что народ борится. Гордитесь своей страной такой нет в мире.
    Демократія це не лише права, це і обов'язки. ОБОВ'ЯЗОК - кожного українця поважати Україну, українську культуру, українську історію! Розмовляти українською мовою, захищати українську мову, все українське! Нести національну відповідальніть за все що відбувається в нашій країні!
    Дивіться всі і вчітся, людина, яка народилася в Америці, яка тільки один раз була в Украіні дорослою. Яка мова, майже без акценту, слава батькам Квітки, за те, що навчили іі рідного слова, музики.
    Дякуємо - мине небагато часу і українське лишиться лише як посміховище в устах зеленських, азарових, єфремових, чечетових. Віддали ми Україну без бою партії іноземних розвідок. Дякуючи Квітці ми лишимося як племя інків або аборигени Австраліїї - без мови не буває народу, а мову вже знищили
    Дякую Вам за такі красиві відгуки про людей з закордону, але справжні українці також в Україні є, гордіться собою любіть і пишайтесь тим що Ви українського роду.Тут у нас просто все якось простіше чим в Україні.Сподіваюся що ми ще зможемо можливо лише візитом, але побачити нашу неньку Україну без корупції з красивими і стійкими ногами що стоять впевнено з піднятою головою яка дивиться у красиве і щасливе майбутнє.

3. Вверх #143
    User banned Аватар для ALKA
    Цитата Сообщение от Francheskа Посмотреть сообщение
    как в Амэрыци все выглядит красиво !у нас к сожалению укрнационализм -чистая уродина:

Цитата Сообщение от alinaz8 Посмотреть сообщение
    є такий гарний вислів...."Весь український націоналізм полягає в бажанні, щоб від нас нарешті всі від.....ись."....просто і вірно!

4. Вверх #144
    Не покидает форум Аватар для alinaz8
    Богом благословенная земля Украина. Какой красивый язык у украинцев. Я тайно им завидую что они из казацкого рода. И так жаль что страной управляют не достойные люди. Просто убили страну. Благо что народ борится. Гордитесь своей страной такой нет в мире.
    як приємно читати такі слова! дякую за цитати... від пісні аж мурашки )... шкода людей, яких не чіпляє це відчуття захвату від того, що він українець... від краси мови, від краси музики української, від гордості, що одного роду з героями, які боролися за Україну... більшість з них вимушені просто приховувати свою національність... і саме цим викликана ця агресія до всього українського... цим людям тяжко...

5. Вверх #145
    Цитата Сообщение от Olivi@ Посмотреть сообщение
    Я украинка, верю тогда, когда есть явные доказательства, пока не увидела. Верить слепо (даже великому Тягнибоку) глупо хотя бы потому, что он занимается политикой.
    доказів немає ні з одного ні з іншого боку... Тягнибок одне каже, Коломойський інше.... ви кому вірете?

6. Вверх #146
    User banned
    доказів немає ні з одного ні з іншого боку... Тягнибок одне каже, Коломойський інше.... ви кому вірете?
    Я верю классикам. В.И.Ленину,И.В.Сталину.

7. Вверх #147
    Цитата Сообщение от Дядя Стёба Посмотреть сообщение
    Я верю классикам. В.И.Ленину,И.В.Сталину.
    Зачем же так палиться?

8. Вверх #148
    Не покидает форум Аватар для mama68
    Зачем же так палиться?
    совестьнации
    Свет всего плотского есть солнце; свет души есть вечная Правда.

9. Вверх #149
    Цитата Сообщение от mama68 Посмотреть сообщение
    совестьнации
    Шо, опять клон?..

Надобранiч!..

Мріяли, що згину. Сподівались, що слів забракне, - Вивертали мені язика. Міркували, - спіткає зневіра, Та в навалі гаремнім розвіюсь Не зоставив по собі й сліда. Та я лише сплю, - снігом вкрилась. Повесні понесу, - квітом зірвусь, Не зтулити вам мої вуста. Бо я плідная тая! Я - Мова! Я з коріння, що глибше полови - Від Кохання - не з примусу я
    Дякую Квітка. Вічна память і нехай Господь прийме твою душу за Твою відданість свому народу і нашій мові.
    В пiснях продовжуе жити душа виконавця, тому ii пicнi слухаеш серцем а не вухами!!!!!!!
    Я ка чудова пісня ! яке чудове виконання!!! сумно від того,що й досі люди повинні шукати щастя на чужині, що люди за кордоном мають більше можливості зберегти мову та культуру, ніж ми, живучи на Україні. Чому ? Не має відповіді....
    Да Квитка, это лучшее, что у нас есть. Долго не мог понять, как она так почувствовала душу Украины, никогда в ней не живя. Но потом понял - песни народные. Жаль, что о ней мало кто знает...
    Щож ви робите люди вона народилась тай жила за кордоном, але знала свою мову ,таки пiснi могла спiвати тiлькi украiнка,а схiдна забула все ганьба,привiт з росii.(царствие небесное тобI)
    "Чуєш брате мій, товаришу мій,
    Відлітають сірим шнурком журавлі у вирій.
    Приспів:
    Кличуть "Кру-кру-кру, в чужині умру,
    Заки море перелечу, крилонька зітру, крилонька зітру".
    Мерехтить в очах безконечний шлях,
    Гине-гине в сірій мряці слід по журавлях..."
    Я теж вмру на чужині!!!!!!!!!!!!((
    Вмиваюсь сльозами, вiд серця давно зосталась паршива ганчiрка i нема сил вирватись з чужини.
    Це щось неймовірне...
    Не можливо без сліз слухати...
    Вона співає душею. Голосом від Бога.
    Квітко! Квітко! Розпач твоєї пісні, це не "кіч" ситої Америки. Це велике серце, що хоче бути поряд (чи разом?) з далекою Україною. За твоїми англомовними піснями стояли в черзі відомі співачки США. Дав би Господь щоб українська "Чуєш брате мій?" відізвалась у серці кожного українця, що тужить за рідними і близькими. Хай упокоїться в мирі твоя безсмертна душа!
    Последний раз редактировалось Francheskа; 10.09.2013 в 02:34.

10. Вверх #150
    дякую за таку красу,Francheskа!

я також зачарована тим, що відбулося на трибунах... ці молоді люди майбутнє нашої країни!!!!

11. Вверх #151
    а оце 2 години тому)

12. Вверх #152
    User banned
    Зачем же так палиться?
    А что такое? Неужели так страшно?

13. Вверх #153

14. Вверх #154
    Затейница

из ссылки

Типичный идиотизм, характерен для слабоумных. Слово "приставать" - что оно может означать для иностранца? Заговорить, что-то спросить, т.е. не игнорировать, а уважать. Но агрессивность укрнаци просто поражает. Тьфу, тупость несусветная!
    💙💛
    Якщо у свободи є ім’я. То це ім’я — Україна! © Урсула фон дер Ляйен

15. Вверх #155
    из ссылки

Типичный идиотизм, характерен для слабоумных. Слово "приставать" - что оно может означать для иностранца? Заговорить, что-то спросить, т.е. не игнорировать, а уважать. Но агрессивность укрнаци просто поражает. Тьфу, тупость несусветная!
    Глупость несусветная! Вестись на такие провокации. Видеонарезка из трёх, не связанных между собой никак частей, заснятых в разных местах, с разными людьми. Мне особенно "понравилась" последняя, возле "Террановы", где парень с донецким акцентом ("домАГГАтельства" тому подтверждение), только что не избивает иностранца, "чёрта" как он сам говорит.
    Непонятно какое отношение это всё имеет к теме "украинский национализм"?
    Может стоит вам создать тему о засилье "донецких" в наших городах?

16. Вверх #156
    User banned Аватар для ALKA
    Глупость несусветная! Вестись на такие провокации. Видеонарезка из трёх, не связанных между собой никак частей, заснятых в разных местах, с разными людьми. Мне особенно "понравилась" последняя, возле "Террановы", где парень с донецким акцентом ("домАГГАтельства" тому подтверждение),
    мадам,не надо так усиленно припудривать носик если там прыщик...получается еще хуже....кстати акцент чиста харкивськый.

17. Вверх #157
    Ага, там, где показывают вашу укрнацистскую тупость, сразу "Вестись на такие провокации" (с) Это ваше лицо (я не о твоем лично). Этот ролик очень ярко демонстрирует агрессивность "нацпатриотов" по отношению к невинным иностранцам. Именно вы разжигаете межнац. рознь на пустом месте. Позорище, а не патриоты!
    Тебе надо, ты создавай.
    У вас дар видеть то, чего нет...

18. Вверх #158
    User banned
    дякую за таку красу,Francheskа!

я також зачарована тим, що відбулося на трибунах... ці молоді люди майбутнє нашої країни!!!!
    остается надеяться, что не такое

19. Вверх #159
    User banned
    из ссылки
    Типичный идиотизм, характерен для слабоумных. Слово "приставать" - что оно может означать для иностранца? Заговорить, что-то спросить, т.е. не игнорировать, а уважать.
    Повністю згоден. Якесь бидло дуже нахабно поводить себе з іноземцями, які абсолютно природньо знайомляться з нашими жінками. Це кримінал!
    Но агрессивность укрнаци просто поражает.
    А де тут укрнаци? Тут типове російськомовне бидло, схоже на донецьке. Ви помилилися темою. Я б написав "но агрессивность жлобов" просто поражает.
    Ну не подобаються вам націоналісти, але ними тут і не пахне!!!

20. Вверх #160

По умолчанию .

Дмитро Донцов - ідеолог українського націоналізму.
    Актуальність праць Донцова 100 років потому.

Цього року виповнюється 130 років з дня народження Дмитра Донцова, а також 40 років з дня смерті цієї видатної людини. У свій час його праці мали величезний резонанс в українському суспільстві. Донцов володів майстерністю прямого впливу на громадськість, виховуючи лідерів націоналістичного руху.
    Праці Дмитра Івановича Донцова мають таке потужне ідейне наповнення, що цілком доречно було б зараз викладати їх у школах. Предметові справедливо було б дати назву «Уроки патріотизму» чи щось на кшталт того. Раніше, звичайно, викладалося щось подібне, але не будемо лицемірити - приклади патріотизму, які наводили молоді, цю молодь не надихали, та й викладачі особливо не переймалися результатом і доцільністю такого викладання. А ось концепція Донцова є такою, що перевертає світогляд молодої людини цілком і повністю. Змінюються пріоритети, коректуються цінності, життя юної особистості набуває сенсу. Саме на молодь робить ставку Дмитро Донцов.
    Може комусь тяжко зрозуміти, що головніше в житті це здобуття волі і незалежності своїй вітчизні, а інше все другорядне. І це не фанатизм, це природнє єство людини…нормальної людини. І коли більшість молодих людей будуть жити саме такими ідеями, матимуть такі духовні цінності, саме тоді настануть фундаментальні зміни в нашій країні.
    Донцов це така потужна міць думки! хто не читав - прочитайте його. Ви очманієте від сили! від неймовірної сили духу, віри в ідею! Познайомившись з Донцовим, людина отримує сенс життя і починає усвідомлювати, що ми копирсаємося у багнюці, і що настали часи змінювати все. І головне! Хочемо звернутися до юнаків! Хлопці, саме в працях Донцова ви знайдете те, що більшість чоловіків не знаходять до кінця життя – зразок того, яким повинен бути чоловік, яким має бути справжній провід нації. На жаль, таких людей одиниці. Але це люди з великої літери, і саме їх ми маємо брати собі за приклад.
    Прочитавши Донцова, людина починає розуміти, що бути просто частиною натовпу - то є приниження, що головне в житті - мати мету і прокладати шлях до неї. Людина докорінно змінюється. Тому цінність праць Донцова не тільки в глибокому розкритті суті українського націоналізму, але й у надиханні молоді до дій, у поясненні, що життя без боротьби, без ідеї - бліде, нікчемне й позбавлене сенсу.
    Закликаємо в першу чергу прихильників до ознайомлення з Донцовим, щоб пройнятися потужною думкою цієї великої людини, яка ще 100 років тому стверджувала, що саме націоналізм повинен бути основоположною ідеологією держави.
    Також закликаємо противників до ознайомлення з його працями, бо чи варто таврувати ідеолога українського націоналізму, не знаючи предмету дискусії?
    На одеському телебаченні куратори так званого «антифашистського» руху намагалися вдавати з себе розумників: «Вы почитайте труды этого идеолога украинского национализма Дмитрия Донцова! Я прочитала. «Сила! Напор! Идти к поставленой цели!»… Вот основные посылы Донцова.» Ми переконані, що дамочка лукавить і Донцова не читала. Людям так довго втокмачували, що націоналізм - то є зло, що вони наразі втратили здатність об’єктивно думати, аналізувати це питання. Звинувачення у тому, що для націоналістів головне сила і натиск, просто смішні. Бути наполегливим на шляху у здійсненні свої мети - це погано? Ну що ж, мабуть, ми дійсно різні… Виховувати тюхтіїв – то справа ліберастів, а не справжніх патріотів.
    У цьому дописі представлені найцікавіші цитати з праць Донцова, які найвлучніше перекликаються з сьогоденням. Сто років минуло… Але політична ситуація в Україні мало змінилося. Ті ж самі проблеми і, на жаль, той самий ворог: свій внутрішній і той зовнішній. До того ж праці Донцова це структурований історичний допис, в якому все розкладено по поличках. Праці важкі для сприйняття. Викладено безліч історичних фактів і людині не підготовленій важко розібратись у вирії думки автора.
    Свідомо не будемо коментувати цитати, наведені нижче. Хай кожен матиме змогу самотужки пересвідчитись в актуальності думок Донцова і провести паралелі з сучасністю.

ЦИТАТИ

Великі здаються нам такими тому що ми стоїмо перед ними на колінах.
    Відвагу звали в нас брутальністю, силу насильством, жадобу пригод забіяцтвом. Метою була пасивна насолода бути щасливим, а не активна насолода здобути це щастя. Безплідна туга за вимріяною долею, безплідний сум на звалищах рідного Єрусалиму стали в нас чеснотами, в яких розпливалось все мужнє і здорове.
    Бо лише культ особистої ініціативи, замість культу маси,лише жадоба випередити інших, замість рівно правництва,культ змагання для змагання, замість спокою, культ невбитих національних догм, замість дискусій і сумнівів, культ відваги, замість людяності, культ волі виконати накази свого сумління, замість безвольного мрійництва, нарешті культ великих ідей, виведе націю з морального занепаду.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Слушно каже французький соціолог: «Брутальна і сміла більшість все поведе за собою нерішучу і боязку меншість»
    Коли б агресивно і доцільно виступало українство в своїй тактиці, не змогла б пара крикунів загрожувати «Просвіті»
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~
    «Бестія без голови» - так охрестив націю колись київський воєвода Адам Кисіль, влучаючи в саме ядро української проблеми. Кожний народ має свою болячку : французи-вилюднення, москалі – потульність і некультурність, німці – партикуляризм. Нашою болячкою було і є безголов»я. »Брак проводу», «невиразність ідеалу»,»політична незрілість» - ось назви недуги, відкритої вже літ майже триста одним із людей, які найбільше причинилися до того, що Україна стала «нацією без голови».
    Скрізь в Европі йде реакція проти російського духу, проти культури. Що не знає розуміння ні людської гідності, ні почуття прав і обов’язку; культури, соціальним ідеалом якої є казарма і кнут, яку характеризує повний брак духовної рівноваги і витривалості, безмежна сентиментальність у чуттю і безмежне варварство в чині. Лише ми мусимо репетувати про «братній по крові, духу і культурі» народ російський. Даючи себе стягнути разом з ним у провалля «ізгоїв», паріїв серед народів.
    На думку наших демократів і інших форм політичної творчості, опріч демократичних «нє било і нєт і бить не можєт». У сій заскорузлості і є наша трагедія. Тоді як інші шукають інших доріг, у нас проклинається все, що сміє думати про нове.. тоді як деінде незалежність нації стає аксіомою, в нас провідники нації конвульсивно чіпляються хвоста Богданового коня.
    Постають групи націоналістичної молоді, і це добре. Перед її запалом і захопленням новими ідеями повний респект.

Дехто з націоналістів дурить себе надією, що вступаючи до інших українськиї груп,»ми їх переробимо». Як ви їх переробите, коли життя їх не здолало переробити?Що може випростувати горбатого? На словах вони погодяться з вами, приймуть вашу програму, але незабаром вилізуть різні «але».

Коли нації радять «сидіти тихо» і ждати спокійно», тому що «світ хоче миру», як се радить наш «видатний політик» (Грушевський) – то се політика людей, яким стільки віків вбивали в голову догмат нижчості їхньої раси. Що вони самі в нього повірили.

Братерство має бути законом життя? Може, але ним не є. «така, власне,є цікава дивичність сеї життєвої гри,-пише Джек Лондон, що дорогою життя однієї істоти є пожертя другої, а дорогою життя тої другої є оборона перед пожертям. Законом є: життя виростає на іншому житті. Існують поежрачі і пожер ані. Право звучить:з»їсти або бути з»їдженим.»!Жорстокий закон? Певно, але не ми його встановили. І бідний той народ, який дасть собі вбити у голову галасом прекрасних кличів, блискучим феєрверком снів, за якими ховається стара мудрість невблаганної боротьби за існування, мудрість «пожирачів».

Зараз є на потребі виховання твердих характерів. Коли ви занадто загналися в один бік, тільки різкий зворот у інший бік поставить вас на належний шлях, а не шукання «гармонії».

Моторами історії, які здвигають і валять народи, є одиниці, за якими тягнеться маса. Командує над іншими не завше найінтелігентніший, не завше найдужчий, але все найзавзятіший, який виявляє найтвердішу вдачу. Мрйсей, магомет, Олександр, Тамерлан, Аттила, Цезар, Рішельє, Піт , Бісмарк, Кромвел, Наполеон-усі відзначилися небуденною силою характеру.Амбіція, навіть геніальність – ніщо, де нема характеру.

Обсервуючи сучасний стан інтелігенції, хочеться порівняти його з ментальністю наших минулих років. У нас багато говорять про шанування традицій. Але традиції не є вишивані сорочки, ні навіть Шевченкові концерти (на яких домінує настрій «сиди і нічогісінько не жди!») Відсвіжити традиції – значить сопричаститися з духом старих часів, коли люди дивилися на світ не як на ідилію, а на життя як на непевний герць.

З стану рабства вийдемо не скоріше, поки не змусимо зтулити уста тим, таки серед нас самих, - які торочать про всяку «приязнь» експлуататора до експлуатованого. Демостен до ат енців казав: « Ні, ви мусите душею і серцем ненавидіти тих, які серед вас обстають за ним, пам`ятаючи, що вам ніколи не вдасться змогти ворога поза мурами міста, поки ви в самім місті не приборкаєте тих, що простягають до нього руки»
    Цей допис для тих, хто не читав і немає уявлення про що писав Донцов, але робить розумний вигляд у темі "Український націоналізм"

www.odesa.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/041905/

Ответить в теме
Страница 8 из 359 ПерваяПервая ... 6 7 8 9 10 18 58 108 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права