Это Вы хорошо апнули прошлогоднюю тему.Только-только за баранку сели?
![]()
|
Это Вы хорошо апнули прошлогоднюю тему.Только-только за баранку сели?
![]()
Цитата:
2. Аптечка, перелік медикаментів якої відповідає ДСТУ 3961-2000 для відповідного типу транспортного засобу, і вогнегасник повинні бути в закріпленому стані у місцях, визначених підприємством-виробником. Якщо конструкцією транспортного засобу ці місця не передбачено, медична аптечка і вогнегасник повинні знаходитися в легкодоступних місцях, крім багажника легкового автомобіля. В автобусі один вогнегасник повинен бути в кабіні водія, другий - у салоні для пасажирів;
(Постанова КМ, КМ України, від 10.10.2001, № 1306 "Про Правила дорожнього руху")
Цитата:
3.10. На транспортних засобах переносні вогнегасники розміщують у кабіні біля водія в легкодоступному для нього місці і встановлюють за допомогою кронштейнів. Конструкція кронштейна згідно з ГОСТ 12.2.037-78 повинна надійно утримувати вогнегасник, не закривати своїми елементами маркувальні написи на його корпусі, бути зручною для встановлення і оперативного зняття вогнегасника. Вогнегасники, які розміщують поза кабіною, потрібно захищати від впливу атмосферних опадів, сонячних променів і бруду. Згідно з НАПБ В.01.054-98/510 забороняється зберігання вогнегасника в багажнику легкового автомобіля, кузові вантажного автомобіля та інших місцях, доступ до яких обмежений.
(Наказ|Правила, Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (1), від 02.04.2004, № 152 "Про затвердження Правил експлуатації вогнегасників")
2 sergey84: Нет, не только что)) Просто информация поступила такая только что. А тему соотвествующу не нашла. Да и аптечку пора обновить.
В моем автомобиле нет таких легкодоступных мест "рядом с водителем", где мог бы быть закреплен огнетушитель какими то украинскими кронштейнами,да чтобы при этом он еще и не мешал управлению, это просто не предусмотрено заводом конструктивно,а все вмешательства в конструкцию авта могут привести к возможному созданию аварийной ситуации и ДТП,не говоря уже о том,что мобиль снимут с гарантии![]()
Ну это н6е я придумала. Я вообще не могу себе представить где можно в салоне поместить мой килограммовый огнетушитель? Разве что вместо одного пассажира.
И я так думал, пока не увидел горящую машину с четырьмя человеками внутри, которую потушили только седьмым по счету огнетушителем, да и то,только после того, как выдернули аккумулятор. Теперь буду возить два, один в салоне (поменьше) и один в багажнике . И аптечку укомплектую по самое "нимагу". И Вам советую!
Все меняется!!! У нас требуют огнетушытель ВП2 и аптечки проверяют , все лекарства по штучно . Ф у Вас???
Все меняется!!! У нас требуют огнетушытель ВП2 и аптечки проверяют , все лекарства по штучно . А у Вас???
А у Вас - это где?
Я не буду проще. И не надо ко мне тянуться.
До уваги громадян ! При перетині кордонів Митного Союзу автовласникам потрібно перевірити свої медичні аптечки!
Законодавство України та Митного союзу має певні відмінності, які можуть спричинити ненавмисні правопорушення з боку фізичних осіб, що прямують до Росії, Білорусії або Казахстану на особистому автотранспорті.
Препарат "Буторфанолу тартрат", який є обов'язковим в медичних аптечках першої допомоги, що реалізуються на території України, включено до Єдиного переліку товарів, до яких застосовується заборона чи обмеження на вивіз чи ввіз державами-учасницями Митного союзу в рамках Євразійського економічної союзу в торгівлі з третіми країнами.
У зв'язку з цим просимо подорожуючих бути уважними при перетині кордону Митного Союзу.
Державна митна служба України
Социальные закладки