| ||
Тема: Языковая проблема - 3D
А где и в каких случаях это целесообразно, принято и удобно для русскоязычных?
Вокруг либо говорят по-русски, либо по-русски понимают.
В случае с украинским это верно далеко не всегда и не везде даже на Украине, не говоря уж за её приделами.
Мне как русскоязычному, к примеру, удобно и целесообразно везде говорить по-русски. В пределах Украины на непонимание никто не жаловался.
Думаю, украиноязычному целесообразно и удобно говорить на своем родном языке. Я понимаю украинский, он понимает русский, поэтому взаимопонимание вполне обеспечено.
Кстати, там был вопрос, зачем украиноязычным русский и зачем его учить. Вот как раз для того, чтобы понимать своих русскоязычных соотечественников, которых миллионы в стране. Ну я уж не говорю про такие бонусы как возможность свободно общаться за пределами Украины и в пределах бывшего СССР и приобщение к богатому наследию русскоязычной культуры в оригинале.
Розумієте, річ у тому, що нормальна, інтелектуально розвинута російськомовна людина - громадянин України чудово розуміє українську. А, відтак, для спілкування з такими людьми вивчення російської не потрібне. Якщо ж людина, проживаючи пліч опліч зі своїми україномовними співгромадянами, не зуміла навчитись розмовляти українською - значить, на мою думку, інтелект такої людини пернебуває на дуже низькому рівні. А відтак спілкування з такою людиною навряд чи є доцільним
Можливість вільно спілкуватись в межах англомовного світу набагато більш важлива, оскільки бажаючих виїхати в Середню Азію серед українців я не помічав
Відтак, єдина причина вчити російську є у тих, хто їде в Росію. А оскільки в Росії така ж задниця, як в Україні - їхати туди, в більшості випадків, також недоцільно.
І знову таки, якщо вибирати між багатою світовою культурою та багатою російською культурою, яка складає десь близько неповного відсотка світової - я вибираю світову. Для того ж, щоб пізнати її мені потрібне знання англійської, а не російської
Відтак, жоден із ваших аргументів за вивчення російської для україномовних громадян України непереконливий![]()
Тому, що це правда...
Російська знатна старими заслугами...
На даному етапі заслуг немає...
Я просто констатую сучасну реальність...
Якісь геніальні російськомовні книги, кінофільми, поеми - співвідносні із Пушкіним, Достоєвським, Тарковським?
Наукові відкриття та винаходи співвідносні з Мендєлєєвим чи Павловим?
Я серйозно, не намагаюсь нікого підковирнути...
Що цінногоі являє собою сучасна російська культура та наука?
Розумієш, українська наука і культура не претендує на світову значимість
А російська претендує...
І "цивілізаційні цінності російського світу" є одним із аргументів агресивних російськомовних в дискусії на тему, чому україномовні повинні змиритись із домінуванням російської мови в Україні, а російськомовні мають право на українську в Україні забити
А по ходу, "цивілізаційні цінності" скінчились ще в 80-х роках минулого століття (та й ті що були раніше достатньо сумнівні, якщо порівняти із досягненнями інших культур) - залишилось тільки роздуте імперське его та бажання на халяву стати в ряд великих цивілізацій світу...
Так от - вірити у ці байки російськомовні звичайно можуть - їхнє право. А от україномовним такий "русскій мір" навіщо?![]()
Социальные закладки