Тема: Клуб принципиальных не плательщиков ЖКХ.

Ответить в теме
Страница 76 из 372 ПерваяПервая ... 26 66 74 75 76 77 78 86 126 176 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,501 по 1,520 из 7428
  1. Вверх #1501
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от lioness Посмотреть сообщение
    Я прочла Ваш пост и Вам его напоминаю.
    Почему и задан был мой вопрос))))
    Спросила серьезно,а Вы в детский сад ударились.
    Нервироваться мне по этому вопросу не приходится))))
    Только с Вашей стороны не красиво сначала говорить одно,потом съезжать с темы.
    1. Я не съезжаю с темы.
    2. Где Вы увидели противоречия? Я сказал всего лишь то, что юристам монстров (как и им самим) выгоднее бодаться в хозсудах с юрлицами, а не с нами в судах обычных. И потом, ну неужто Вы думаете, что при настоящем админ ресурсе и указаниях свыше нашему "правосудию" так тяжко отбить наши притязания? Посмотрите на опыт пенсионеров. Я это прошел и знаю не понаслышку... Впрочем, я уже повторяюсь. Не думаю, что есть необходимость сражаться друг с другом. Это уже просто флуд, да простят меня модеры...

2. Вверх #1502
    Частый гость
    Я сказал всего лишь то, что юристам монстров (как и им самим) выгоднее бодаться в хозсудах с юрлицами, а не с нами в судах обычных.
    Выгоднее бороться в хоз судах против кого?(против нас принципиальных неплательщиков?)
    Вас ввели в заблуждение,а Вы вводите остальных.

А настойчиво жду от Вас ответа,так как сама знаю,что теплосети уже начали использовать хоз суды с физ лицами обосновывая свои иски на на том,что был подписан договор.
    Хотя это бред сивой кобылы,но все же интересно насколько успешно у них проходят эти номера?
    В чем здесь Вы увидели флуд и борьбу друг с другом?
    В желании знать или понять?
    Последний раз редактировалось lioness; 29.01.2013 в 20:49.

3. Вверх #1503
    User banned
    Цитата Сообщение от vicodes Посмотреть сообщение
    1. Я не съезжаю с темы.
    2. Где Вы увидели противоречия? Я сказал всего лишь то, что юристам монстров (как и им самим) выгоднее бодаться в хозсудах с юрлицами, а не с нами в судах обычных. И потом, ну неужто Вы думаете, что при настоящем админ ресурсе и указаниях свыше нашему "правосудию" так тяжко отбить наши притязания? Посмотрите на опыт пенсионеров. Я это прошел и знаю не понаслышку... Впрочем, я уже повторяюсь. Не думаю, что есть необходимость сражаться друг с другом. Это уже просто флуд, да простят меня модеры...
    Вы еще не знаете какие бывают пенсионеры)) Был один пенсионер,даже репортаж показывали о нем.Сам выучил юрисприденцию далеко уже в пожилом возрасте без университетов и прочих ВУЗОВ,так к нему еще именитые юристы и адвокаты ходили за советом))

4. Вверх #1504
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Валерий С Посмотреть сообщение
    Подумал и передумал представлять ответы инфокса, муть несостоятельная, хотя правдоподобная, пререкались полгода, я не вытерпел и подал в суд. Позицию инфокса можно увидеть в ходе рассмотрения дела.
    Валерий, с иском вроде понятно, кроме одного. Вы ссылаетесь на приказ № 190 министерства по вопросам ЖКХК, утверждающих "ПРАВИЛА користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України". Однако данные правила справедливы для юридических лиц, к нам, физлицам, они отношения не имеют:
    1.1. Правила користування системами централізованого
    комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах
    України (далі - Правила) визначають порядок користування системами
    централізованого комунального водопостачання та водовідведення
    населених пунктів України.
    Ці Правила є обов'язковими для всіх юридичних осіб незалежно
    від форм власності і підпорядкування та фізичних осіб-підприємців,
    що мають у власності, господарському віданні або оперативному
    управлінні об'єкти, системи водопостачання та водовідведення, які
    безпосередньо приєднані до систем централізованого комунального
    водопостачання та водовідведення і з якими виробником укладено
    договір на отримання питної води, скидання стічних вод.
    Часть 2 п1.1 прямо гласит об этом. И хотелось бы знать финал иска - решение суда, была ли ап жалоба и тд. Ну и если уже все закончено, может быть линк на реестр судебных решений?

Ну и еще одна малая неточность - Закон "О метрологии..." имеет № 113/98-ВР от 11.02.1998 г. Указанный Вами Закон вносит изменения в основной документ... Иногда такого рода детали могут создать препоны...
    Последний раз редактировалось vicodes; 30.01.2013 в 08:55.

5. Вверх #1505
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Rulyasik Посмотреть сообщение
    Вы еще не знаете какие бывают пенсионеры)) Был один пенсионер,даже репортаж показывали о нем.Сам выучил юрисприденцию далеко уже в пожилом возрасте без университетов и прочих ВУЗОВ,так к нему еще именитые юристы и адвокаты ходили за советом))
    Ну Вы, видимо, думаете что я нанимал адвоката... Нет, ушло много времени, пока постиг что и как. Но это стоило того. Хотя бы для самообразования в этих вопросах (ну нах бы они мне надо при нормальном государстве??? А де его взять?). Тяжба выиграна пока только частично. 3 года...

6. Вверх #1506
    User banned
    Ну Вы, видимо, думаете что я нанимал адвоката... Нет, ушло много времени, пока постиг что и как. Но это стоило того. Хотя бы для самообразования в этих вопросах (ну нах бы они мне надо при нормальном государстве??? А де его взять?). Тяжба выиграна пока только частично. 3 года...
    Ну слава богу хоть что уже есть проблески раз частично выиграна,значит не так уж все и страшно.

7. Вверх #1507
    Постоялец форума
    Ну слава богу хоть что уже есть проблески раз частично выиграна,значит не так уж все и страшно.
    Дык это... Мне и не было страшно - невозможно потерять то, чего не дали... Частично вернул, а дальше вступил фактор админ ресурса. Указание - экономить бюджет одновременно с изменением Закона о пенсиях... Реформа-то провалилась, это уже все признали. Людей обокрали без возможности обратиться в суд. Моя апелляция почти год в суде лежит - ни ответа, ни привета. Думаю председателю суда письмо направить Результат ожидаем. Коллеги уже через ВАСУ прошли - результат тоже был известен. Готовится иск против Украины в ЕСПЧ. Но недавняя инфа о неисполнении Украиной решений ЕСПЧ наводит на мысль, что "жить в эту пору прекрасную..." Ну как то так...

8. Вверх #1508
    User banned
    Дык это... Мне и не было страшно - невозможно потерять то, чего не дали... Частично вернул, а дальше вступил фактор админ ресурса. Указание - экономить бюджет одновременно с изменением Закона о пенсиях... Реформа-то провалилась, это уже все признали. Людей обокрали без возможности обратиться в суд. Моя апелляция почти год в суде лежит - ни ответа, ни привета. Думаю председателю суда письмо направить Результат ожидаем. Коллеги уже через ВАСУ прошли - результат тоже был известен. Готовится иск против Украины в ЕСПЧ. Но недавняя инфа о неисполнении Украиной решений ЕСПЧ наводит на мысль, что "жить в эту пору прекрасную..." Ну как то так...
    Недавно репортаж был,что Украина должна выплатить по ЕСПЧ где то миллион двести тысяч евро по моему,депутат сказал,что все до копейки выплатит дабы так сказать перед Европой не позорится и так сказать что мы с ними в соглашении и все будет выполнено.

9. Вверх #1509
    Постоялец форума Аватар для seagor
    Рекламу не числить..

10. Вверх #1510
    Постоялец форума
    Недавно репортаж был,что Украина должна выплатить по ЕСПЧ где то миллион двести тысяч евро по моему,депутат сказал,что все до копейки выплатит дабы так сказать перед Европой не позорится и так сказать что мы с ними в соглашении и все будет выполнено.
    Хм... Да все рады только будут! Однако обещать жениться - это еще не жениться... Нашему волчаре да теляти съесть.

11. Вверх #1511
    User banned
    Скоро будет так наверное

12. Вверх #1512
    Постоялец форума Аватар для seagor

13. Вверх #1513
    User banned
    http://volnorez.com.ua/novosti/odess...platit-za-vodu

Одесситы будут больше платить за воду?

Филиал компании «Инфокс» взыскивает с горсовета четверть миллиарда, пишет Храбро.

По информации издания, после длительных склок, устроенных одесским мэром, “Инфокс” подал в суд на горсовет с требованием возместить 275 млн грн. В основном, эта разница в тарифах: якобы, установленный горсоветом тариф Инфоксводоканала по доставке воды одесситам ниже экономически обоснованного, и разница должна быть компенсирована.

Загадочным образом, пять лет Инфокс молча работал по заниженным тарифам и все жирел от убытков.

14. Вверх #1514
    Посетитель
    [QUOTE=vicodes;35834125]Валерий, с иском вроде понятно, кроме одного. Вы ссылаетесь на приказ № 190 министерства по вопросам ЖКХК, утверждающих "ПРАВИЛА користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України". Однако данные правила справедливы для юридических лиц, к нам, физлицам, они отношения не имеют:

Очень точно замечено, но не по существу.
    1. Приказ №190 мне был нужен для обоснования нелегитимности признания прибора учета неисправным в случае отсутствия плановой поверки. В п. 5.24 Приказа приведены условия при которых прибор учета считается неисправным: Разбито стекло, неисправности в механизме ...... и ни слова об отсутствии плановой поверки.
    2. Мы, как физические лица, этот закон можем игнорировать, но Инфокс должен чтить, на него он распространяется. Признавая прибор учета неисправным, в случае отсутствия плановой поверки Инфокс профонирует Приказ, которому должен следовать (нарушает закон)
    3. Указанный мною Закон Украины "О внесении изменений ...." гласит: Закон "О метрологии ..." следует читать в такой редакции.... Т.е. под №№ 113/98 зуществует несколько редакций. Я ссылаюсь на последнюю.
    4. Я в судебном процессе встретился с ситуацией, когда припертый к стенке Инфокс выкрутился, (сетябрь 2011), указав, что ПКМУ№ 529 уже утратило силу. Но на тот момент новое ПКМУ№869 еще обжаловалось в суде. В части моей аргументации пункты обоих постановлений полностью идентичны, но сволочной судья с ехидцей заметил. что документ на который я ссылаюсь утратил силу и перенес заседание.
    5. У меня и в мыслях небыло судитья с Инфоксом. Я не мог поверить, что так нагло можно лезть в карман потребителя, думал,что это недоразумение. Все ПКМУ и Законы я узнал из уст Инфокса, только ссылаясь на них, он плел сплошную ересь. Пришлось прочитать, что там написанно.Поэтому Ваше замечание достаточно значимо для начинающих в юриспруденции.

15. Вверх #1515
    Посетитель
    Надеюсь, интересна позиция Инфокса в суде. Привожу отрицание иска Инфоксом.Нажмите на изображение для увеличения
Название: 1.jpg
Просмотров: 43
Размер:	116.0 Кб
ID:	5598076Нажмите на изображение для увеличения
Название: lastscan10.jpg
Просмотров: 37
Размер:	207.9 Кб
ID:	5598082Нажмите на изображение для увеличения
Название: lastscan11.jpg
Просмотров: 29
Размер:	195.7 Кб
ID:	5598085Нажмите на изображение для увеличения
Название: lastscan12.jpg
Просмотров: 35
Размер:	63.9 Кб
ID:	5598095

16. Вверх #1516
    Постоялец форума
    Валерий С, знаете, крючкотвором меня сделала жизнь именно из-за юридической казуистики. Не судился пока по поводу ЖКУ, но зарекаться не буду. Хотя в 2005 г когда ЖЭК на меня навесил долг, я предложил им подать в суд на меня, а соседу помог отмазаться на 600 (тогда) грн долга там же. Я ждал долго, но до суда дело не дошло. Потому я и говорю - это надо инициировать либо огромной задолженностью и поставщик услуги д.б. уверен в победе, либо самому подавать иск. Для юр лица, коим являются наши оппоненты, такие деньги - не деньги. А проиграешь - еще и оплатить судебные издержки придется. Как я упоминал уже, у меня были судебные тяжбы с ПФУ. И вот там-то меня чуток наставили - я читал полгода документы и только потом, разобравшись, начал писать иск(и)... Здесь-то мне и помогли люди знающие и научили тонкости такого рода обходить уже в самом иске. В противном случае юрист конторы, если ему не влом, начнет крючкотворить в суде и судья может вынести решение совсем неудовлетворяющее истца. Так что не принимайте слова мои в виде издевки над Вашим иском...
    Ну и, наконец, последнее. Финал-то был?

17. Вверх #1517
    User banned
    Валерий С, знаете, крючкотвором меня сделала жизнь именно из-за юридической казуистики. Не судился пока по поводу ЖКУ, но зарекаться не буду. Хотя в 2005 г когда ЖЭК на меня навесил долг, я предложил им подать в суд на меня, а соседу помог отмазаться на 600 (тогда) грн долга там же. Я ждал долго, но до суда дело не дошло. Потому я и говорю - это надо инициировать либо огромной задолженностью и поставщик услуги д.б. уверен в победе, либо самому подавать иск. Для юр лица, коим являются наши оппоненты, такие деньги - не деньги. А проиграешь - еще и оплатить судебные издержки придется. Как я упоминал уже, у меня были судебные тяжбы с ПФУ. И вот там-то меня чуток наставили - я читал полгода документы и только потом, разобравшись, начал писать иск(и)... Здесь-то мне и помогли люди знающие и научили тонкости такого рода обходить уже в самом иске. В противном случае юрист конторы, если ему не влом, начнет крючкотворить в суде и судья может вынести решение совсем неудовлетворяющее истца. Так что не принимайте слова мои в виде издевки над Вашим иском...
    Ну и, наконец, последнее. Финал-то был?
    Не думаю,что через три года по сроку исковой давности НЕ будет большая задолжность а если в суде коммунальщики будут жевать сопли,так всегда можно спросить? :-Ваша честь! А что мешало подать в суд на меня в течении трех лет? Значит оно им не надо было и все утраивало?
    Последний раз редактировалось Rulyasik; 30.01.2013 в 13:15.

18. Вверх #1518
    Посетитель
    Обратите особое внимание, как профессиональные юристы Инфокса "гонят мульку" в "Зпереченні"

"Згідно п. 1 ст.29 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" Договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем."
    Шедевр? Т.е. в доме есть арендатор одной квартиры, собственник другой и квартиросъемщик третей, которые между собой заключают договор про предоставлении коммунальных услуг. Причем этот бред в отрицании иска повторяется дважды. Более того, этот бред в дальнейшем, без изменений, переписывает профессиональный юрист, судья Науменко А.В. в решение суда. Более того этот бред пререписывают в решение апелляционного суда профессиональные судьи Жураковский и с ним еще парочка. Мало того, что потеряли балансодержателя, как вторую договаривающуюся сторону, так еще и подменили в дальнейшем балансодержателя - собственной персоной (Инфоксом).
    Об остальном судите по представленному мной объяснению.

Доповнення до справи № До Приморського районного суду
    м. Одеси вул. Балківська, 33,
    Одеська область
    Телефон: 7847110
    Позивач: : Сконечний Валерій Володимирович
    мешкає за адресою: м.. Одеса,

АНАЛІЗ І СПРОСТУВАННЯ ЗАПЕРЕЧЕНЬ
    ВИКОНАВЦЯ ПОСЛУГ З ВОДОПОСТАЧАННЯ ООО «ІНФОКС», ФІЛІЯ «ІНФОКС ВОДОКАНАЛ»
    ПРОТИ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ СПОЖИВАЧА
    СКОНЕЧНОГО В.В.

Ваша Честь, перед тим як вдатись до розгляду Заперечень проти позивної заяви прошу звернути увагу на методи, які керівицтво «Інфоксводоканалу» використовує для прикриття протиправних дій.
    Спочатку, це створення інформаційного тиску переліченням ЦК, Законів, Постанов, Наказів і їх вибірковим цитуванням для створеня туману правового поля.
    За тим, в цей туман домішують власні бажання маскуючи їх під законні вимоги. Для цього створюють мішанину з різних статей законів і постанов як підгрунтя, і після слів «таким чином» викладають свої бажання ,як абсолютну істину. Якщо з першої спроби не виходить, то дістають з рукава інший закон, чи іншу постанову. Я одержав від «Інфоксводоканалу» три відповіді на заяви і в жодній з них не знайшов не тільки якого-небудь обгрунтування протиправних дій але й бажання вирішувати питання цивілізованим шляхом. Те саме маємо й у запереченнях проти позовної заяви.
    Перше Заперечення, абзац другий:
    1)По перше, ПОСТАНОВА КМУ від 1 червня 2011 р. N 869 (так званий Порядок) вийшла через півроку після виникнення прецеденту позову й не повинна підлягати розгляду. Закон зворотної сили не має, Ст.5 ЦК України
    По-друге, дія постанови призупинена, до 29.09.11 (оскаржена в суді)
    По-третє, корінних змін відносно формування тарифів на водопостачання й водовідведення , що відрізняють її від Постанови КМУ №959 –немає
    По-четверте, що найголовніше, не треба перекручувати зміст самої постанови.
    П. 24 Порядку визначає тільки те, що витрати на періодичну повірку лічильників, які є власністю лецінзіата треба віднести до витрат на збут, і більше нічого. Теж саме визначає п. 16 Постанови КМУ №959.
    Засоби обліку, що є власністю споживача згідно з їх призначенням розподілені на такі, що використовуються для обліку водопостачання (квартирні, будинкові) і інші (технологічні). Саме інші повіряються за рахунок споживача (НАКАЗ 27.06.2008 N 190 МІНІСТЕРСТВО З ПИТАНЬ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ) і, справді, кошти на їх повірку діючим тарифом не передбачені.
    Разом із тим, згідно Постанови :КМУ №630, лічильники, що використовуються для обліку водопостачання придбаються й установлюються за рахунок споживача, але повіряються за рахунок виконавця послуг:
    як квартирні - за Наказом N 190 МЗПЖКГ УКРАЇНИ і
    як засоби обліку водопостачання - за Законом про метрологію і метрологічну діяльність.
    Кошти на їх повірку передбачені п. 22 того самого Порядку на який посилається відповідач, (чи п. 13, Постанови КМУ №959). «До складу планованої виробничої собівартості включаються … - витрати на оплату послуг спеціалізованих підприємств з проведення планових перевірок стану обладнання,….»
    Енцикл. Обладнання (Синонім - Устаткування) (рос. оборудование, англ. equipment, нім. ausrüstung) f) — прилади, інструменти або конструкції, що використовуються в роботі.
    Лічильник води - це прилад, призначений для виміру кількості води (обсягу або маси), що протікає через поперечний переріз трубопроводу.
    Тобто лічильник води це обладнання, що призначене для обліку послуг із водопостачання, а його перевіркою повинно займатись спеціалізоване підприємство КП «Сервісний центр», чим, власне, він і займається. Інфоксводоканал, як Виконавець послуг і, звісно, ініціатор повірки, повинен був тільки передбачити ці витрати й включити їх у тариф.
    Інфоксводоканал мав змогу врахувати витрати на повірку і те, що він їх не передбачив (?) – його провина. Придбавши ліцензію на водопостачання Інфоксводоканал погодився з ліцензійними умовами.
    Юр.сл..Ліцензійні умови - установлений з урахуванням вимог законів вичерпний перелік організаційних, кваліфікаційних і інших спеціальних вимог, обов'язкових для виконання при виробництві видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню. Тобто Інфоксводоканал повинен був знати всі вимоги, що визначають закони і нормативні акти в галузі водопостачання і водовідведення, а також обов'язки і відповідальність виконавця
    Якщо рівень кваліфікації ліцензіата був достатнім для визначення «розбіжностей» у нормативних актах, треба було вчасно звернутись за їх тлумаченням.
    Хочу зазначити, що нові тарифи Інфоксводоканалом були сформовані, але за версією Інфоксводоканалу, хтось і чомусь повірку абонентських лічильників «загубив» й почалась ловля риби в мутній воді.
    Посилання на те, що за постановою КМУ №869 витрати за повірку засобів обліку віднесені до витрат на утримання будинків не правочинне, ( незважаючи ,що на той час дія постанови не розповсюджувалась), так як у цьому випадку вважається, що відносно споживача виконавцем послуг є балансоутримувач, а Інфоксводоканал – виробником послуг (див.Ст.19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»). У цьому випадку ніяких стосунків між споживачем багатоквартирного будинку й Інфоксводоканалом не може бути, бо згідно зі Ст.19. Законоу України «Про питну воду та питне водопостачання»
    Послуги з питного водопостачання надаються споживачам підприємством питного водопостачання на підставі договору з:
    ……..підприємствами…..
    …….об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами та іншими об'єднаннями власників житла, яким передано право управління багатоквартирними будинками та забезпечення надання послуг з водопостачання та водовідведення на підставі укладених ними договорів;
    ……власниками будинків, що перебувають у приватній власності.

Абзац п'ятий, хоча й починається словами «таким чином» ніякого підґрунтя не має.
    Правда, що плата за повірку згідно Рішення виконкому Одеської міської Ради виключена з тарифів УБПТ. Правда, що ЖКСам доручено провести розрахунок витрат на повірку і вилучити ці витрати з тарифів УБПТ, і це зрозуміло так, як ЖКС перестав бути виконавцем (Розрахунки передані Інфоксводоканалу).
    АЛЕ!!!!!Де в рішенні виконкому Одеської міської ради №970 від 21.08. 08 відповідач знайшов такий пасаж, що витрати за повірку несе ЖКС, якщо ці витрати прописані в УБПТ Постановою від 1 червня 2011 р. N 869 , що вийшла майже через три роки поспіль, і тим паче такий вислів як «оплата здійснюється самим власником засобу обліку»? Не заперечення, а якийсь фантастичний роман від Інфоксводоканалу.
    Схожий вислів, справді існує, але в наказі N 190 МЗПЖКГ УКРАЇНИ
    5.15. Повірка, ремонт та обслуговування засобів обліку, що
    належать споживачам (крім квартирних), виконуються за їх рахунок.
    Зауважую: Крім квартирних
    І Закони, і Постанови і Накази багаторазово визначають, що повірку квартирних засобів обліку забезпечує організація, що визнана виконавцем послуг із водопостачання і, якщо виконавцем послуг із водопостачання і водовідведення призначити ЖКС, то тоді, і тільки тоді, витрати на повірку квартирних засобів обліку можна віднести до витрат на УБПТ. У даному випадку виконавцем послуг є Інфоксводоканал.
    Абзац шостий починається із цитування незаперечних істин:«засоби вимірювальної техніки підлягають повірці», «повірка - це встановлення придатності», а далі – знову фантазії Інфоксводоканалу: «прилад, що не пройшов повірку непридатний для використання».
    Ваша Честь, повіркою саме встановлюється придатність приладу обліку, після якої можна стверджувати придатний прилад, чи ні. Засіб вимірювальної техніки, який не пройшов повірку у встановленому порядку не може вважатися несправним чи справним (поки це на буде доведено повіркою), а прилад,що пройшов повірку, за її результатами може бути визнаний несправним. Таким чином відсутність повірки не може бути запорукою тверджень про придатність,чи не придатність приладу обліку, так як придатність, чи непридатність установлюються aposteriori, (виключно після повірки).
    Apriori визначати прилад непридатним можна тільки за ознаками, які чітко прописані в Наказі МПЖКГ №190, де зазначені умови, за якими вести облік води за показами засобу обліку неможливо із причин, що не залежать від споживача та зафіксовані в установленому порядку, це:
    зняття засобу обліку виробником, пошкодження скла, корозія циферблата, припинення нормальної роботи засобу обліку через несправності, що виникли в його механізмі, тощо…Де тут вбачається відсутність повірки?
    Зміст п. 15 Постанови КМ №630 в Запереченні умисно перекручений.
    Дослівно останній абзац має такий зміст:
    У разі несправності засобів обліку води і теплової енергії, що не підлягає усуненню, плата за послуги з моменту її виявлення вноситься згідно з нормативами (нормами) споживання
    У Запереченні умисно пропущені дві умови:
    Несправності, «що не підлягають усуненню» і «з моменту її виявлення»
    Відсутність повірки не є несправністю і, тим більше, такою, що не підлягає усуненню, це, по-перше, а по друге – хто,коли і яким чином виявив цю «несправність» і зафіксував у порядку, встановленому нормативними документами з метрології ЦОВМ.
    Таким чином, посилання на п. 15 Постанови не правочинне і розрахунки за нормами споживання в даному випадку безпідставні. Крім того, плата за нормами порушує Постанову КМ України від 3 вересня 2009 р. N 933, Т.Д. п. 11, справляння плати за нормами при наявності лічильників не допускається, крім випадків коли несправність лічильника не підлягає усуненню.
    Останній аргумент Інфоксводоканалу з посиланням на п. 32, Постанови №630, що споживач до теперішнього часу не звернувся з заявою на взяття його лічильника на абонентський облік, хоча доброчинний Інфоксводоканал неодноразово звертався до споживача про надання копій належних документів і навіть перелічує документи в Запереченні: Паспорт приладу, акт його встановлення, акт повірки засобу. Знову-таки словоблуддя.
    По-перше, лічильник установлений відповідно вимогам законодавства, і вже знаходиться на обліку на протязі всього терміну експлуатації. Його неодноразово перевіряли фахівці КП «Сервісний центр» і з обліку ніхто не знімав.
    По-друге, копії звернень Інфоксводоканалу до споживачів є в справі і їх можна звірити з твердженнями в Запереченні. Перелік вимог у них не співпадають.
    По-третє, документи про встановлення засобу обліку згідно з діючим законодавством уже були надані виконавцю послуг з водопостачання, яким на момент установлення лічильника був (ДЕЗ Арнаутський), зараз ЖКС «Фонтанський», для постановки лічильника на облік.
    Зазначу, що в додатку до Рішення Одеської міської ради №1173 \/ від 05.04.07. «Об определении исполнителей жилищно-коммунальных услуг» предписано:
    п. 9. ЖКС передать «Инфоксводоканалу» базу данных по населению, проживающему в домах коммунальной собственности для начисления платежей за водопользование.;
    п. 10. КП «Сервисный центр» предоставить «Инфоксводоканалу» инфрмацию по квартирным средствам учета водопотребления.
    По-четверте, не треба вводити Суд в оману. Заяву від споживача Інфоксводоканал прийняв би тільки, якщо між споживачем і Інфоксводоканалом був укладений договір, інакше заява не буде чинною. Тобто, спочатку треба укласти договір між споживачем і Інфоксводоканалом, а потім уже звертатись з заявами. Договір між споживачем і Інфоксводоканалом – це окреме питання другого Заперечення.
    Не зовсім зрозуміло яке відношення до даного Заперечення має Рішення міського голови про призначення балансоутримувачем зазначеного будинку КП ЖКС «Фонтанський» й перелічення обов'язків балансоутримувача, з посиланням на Закон України «Про житлово-комунальні послуги».
    По-перше, якщо б я укладав договір з КП ЖКС «Фонтанський» як виконавцем водопостачання і водовідведення, то не треба мене впевняти, що з усіма проблемами в роботі водопостачання, каналізації й повірки лічильників я повинен був звертатись в ЖКС. Я багато років так і робив.
    У першому зверненні до дирекції Інфоксводоканалу я спеціально звернув увагу, що договір про водопостачання споживачу багатоквартирного дому треба укладати з балансоутримувачем, як того вимагає Ст. 29, Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
    Але Рішенням Одеської міської ради №1173 \/ виконавцем послуг з водопостачання призначений Інфоксводоканал, виграв тендер, виборов ліцензію й прийняв на себе статус виконавця з водопостачання і водовідведення для споживача багатоквартирного будинку, щось на зразок «Одесагазу». Зверніть увагу виконавця, а не виробника послуг і тарифи сформував і гроші за послуги одержує. Послуги, що надає виконавець і його обов'язки, чітко прописані в законах і постановах і тлумачити їх на свій розсуд Інфоксводоканал не має права.
    Ваша Честь, ЦК України Ст.8 Аналогія
    1. Якщо цивільні відносини не врегульовані цим Кодексом, іншими актами цивільного законодавства або договором, вони регулюються тими правовими нормами цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, що регулюють подібні за змістом цивільні відносини (аналогія закону).
    2. У разі неможливості використати аналогію закону для регулювання цивільних відносин вони регулюються відповідно до загальних засад цивільного законодавства (аналогія права).( Одессагаз, Одессаэнерго)
    ЦК України Ст. 902, п. 1 «Виконавець надає послугу особисто»
    Шановні, назвались груздем лізьте в кошик. Гроші за водопостачання і водовідведення берете з споживача , а воду надаєте балансоутримувачу. Які ж це договірні відносини, які ви так наполегливо проголошуєте. Ви повинні надавати воду до точки розподілу споживача, а не в якийсь там перший колодязь.
    Навіть, якщо Постанова КМУ №869 стане через деякий час чинною, це для даного Заперечення не має ніякого відношення.
    Ваша Честь з викладеного видно, що для першого заперечення немає жодної законної підстави, тільки відсутність у Інфоксводоканалу бажання нести відповідальність.

19. Вверх #1519
    Посетитель
    Продолжение

Друге Заперечення, відносно скасування переліку «необхідних» документів для укладення договору на водопостачання і водовідведення.
    Зауважу, що необхідними ці документи вважає Інфоксводоканал, а не Закон, але по-порядку.
    Заперечення починається з посилання на Ст. 19, Закону України «Про житлово-комунальні послуги» Тактика така сама. З п. 1, Ст. 19 вихоплюємо перше слово «відносини», пропускаємо слова «між учасниками договірних відносин», далі цитуємо «у сфері ЖКП», від себе додаємо «у тому числі водокористування» і далі знову цитуємо «здійснюються виключно на договірних засадах». Щоб поважний Суд не оговтався, (цитую вислів заперечення, що висмоктаний з пальця): «Вказаний закон чітко закріплює обовязок споживача укласти договір ………підготовлений виконавцем.…» (Мабуть Інфоксводоканал має на увазі той договір, що він підсуне). Далі підкріплюємо, так званий, «обов'язок» споживача посиланням на Постанову КМУ №630. Мабуть для сміху вставлена вирізка з п. 1 Ст. 29, Закону України «Про житлово-комунальні послуги" про те, що договір укладається «…..між власником квартири, орендарем чи квартинаймачем», і на завершення, цитую:«Виходячи з вищенаведенного………споживачеві необхідно мати слідуючий перлік документів.
    Як з вищенаведеної галіматьї можна щось мати? Не зрозуміло.
    Тепер по суті.
    Ст. 19, Закону України «Про житлово-комунальні послуги» має чотири пункти.
    Перший дійсно закріплює договірні засади між учасниками відносин у сфері ЖКП
    Другий ідентифікує учасників договірних відносин, цитую: власник, споживач, виконавець, виробник
    Третій дозволяє виробнику послуг бути їх виконавцем.
    У четвертому – ідентифікуються особливі учасники відносин у сфері ЖКП , а саме балансоутримувач та управитель, які залежно від цивільно-правових угод можуть бути споживачами, виконавцями чи виробниками
    Згідно з цією статтею я, можу вступати в договірні відносини з виконавцем у якості споживача, (як фізична особа, що хоче споживати послуги з водопостачання), Інфоксводоканал у якості виконавця (як призначений ліцензіат).
    Тобто договір між мною й Інфоксводоканалом це договір споживача з виконавцем. Більше нічого дана стаття не регламентує. У Постановах КМ України від 21 липня 2005 р. №630, і від 3 вересня 2009 р. N 933 пропонується структура і зміст типового договору.
    От і все
    Виникають питання:
    1. Навіщо в Запереченні двічі посилаються на Ст. 29 Закону «Про житлово-комунальні послуги». Стаття 29 регламентує укладання договору між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем багатоквартирного будинку та балансоутримувачем. Яке відношення до договору між споживачем і балансоутримувачем за цією статтею має Інфоксводоканал?
    2. Яким чином указаний закон, цитую «також чітко закріплює обов'язок споживача» укласти договір і, тим паче, цитую, «підготовлений виконавцем». Хіба вже не діють загальні засади цивільного законодавства, що прописані Ст. 3 ЦК України,п. 3. про свободу договору?
    Чому Інфоксводоканал позбавляє споживача права формувати умови договору, чи вже відмінені Ст. 6, Ст.627, Ст. 638 ЦК України про акти цивільного законодавства і договір? Чи зміст договірних відносин не в користі, зацікавленості й участі усіх сторін, що домовляються?
    3. І останнє й наголовніше. Де в законі і постанові, на які посилається відповідач, він знайшов наведений ним перелік документів?
    У Типовому договорі зазначені данні про споживача, що потрібні для укладання договору з водопостачання і водовідведення. Це прізвище, ім'я, по батькову, адреса і телефон, (якщо є).А також данні приладу обліку: вид, тип, № і початкові показання. Прошу зазначити, що всі ці данні Інфоксводоканал мав одержати без участі споживача за запитом до ЖКС і КП «Сервісний центр» відповідно до Рішення Одеської міської ради №1173 \/ від 05.04.07, зауважую: ОДНИМ запитом - данні про всі прилади обліку всіх споживачів.
    Інші данні з типового договору, наприклад, про наявність у споживача, що мешкає в багатоквартирному будинку рогатої худоби та птиці, (якщо навіть вона і є), при наявності лічильника, не істотні. Але при бажанні Інфокс може одержати й ці данні, звернувшись із запитом до ЖКС, (Форма 1) відповідно до Рішення Одеської міської ради №1173 \/ від 05.04.07.Я розумію, що кожен з перелічених у запереченні документів, (не копія, а оригінал), може знадобитися для ознайомлення при вирішенні яких-небудь не передбачених типовим договором питань (пільги, форс мажорні обставини і т. і.). Але тоді, і тільки тоді, коли це конче необхідно і в цьому зацікавлений споживач. І не треба було в запереченні перелічувати копії документів на всі випадки життя.
    Взагалі, збирання конфіденційної інформації про особу забороняє ЦК України Ст. 302,п. 1, Закон України « Про внесення змін до Закону України "Про інформацію", п. 11, (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, N 32, а також Закон України «Про інформацію», Ст. 37, дослівно «така інформація не підлягає наданню для ознайомлення за запитами без згоди особи».
    Особливо небезпечною є вимога Інфоксводоканалу в копіюванні конфіденційних документів, що призводить до їх неконтрольованого розповсюдження і можливо, сумнівного, з точки зору Закону, використання. Чи може в Інфоксводоканалу є зайві кошти для складування, архивізації й охорони зібраних паперових копій конфіденційних документів з регістрацією створювальної БД, як того вимагає Ст.31 Закону про інформацію?
    Таким чином можна зробити висновок, що заперечення щодо скасування «необхідного» переліку документів для укладання договору про надання послуг з водопостачання та водовідведення це заперечення проти вимог трьох статей ЦК України і заперечення проти і двух статей Закону України «Про інформацію», тобто безпідставні.
    ВашаЧесть, всі наведені мною підстави були надані відповідачу у письмових зверненнях і були відповідачем проігноровані, що і стало причиною виникнення позивної заяви
    Оскільки відносно другої і четвертої вимоги позову заперечень у відповідача немає прошу Суд задовільнити вимоги позову у повному обсязі.

20. Вверх #1520
    Не покидает форум Аватар для Versense
    подскажите, а где посмотреть нормативные документы по обязательствам жкс по спдт перед гражданами...действий нет никаких, а бумажками,что подадут в суд за неуплату (хотя долг маленький) в ящик закидали

Ответить в теме
Страница 76 из 372 ПерваяПервая ... 26 66 74 75 76 77 78 86 126 176 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права