У Тернополі сміття – біля гойдалок
Матері бояться гуляти з дітьми на майданчику, що межує зі смітником на вул. Гнатюка. Влада каже, що мешканці самі обрали місце, де складувати відходи
Три заповнені сміттєві баки та купа відходів навколо “притулилися” до паркану дитячого майданчика, що на вул. Гнатюка – мікрорайон “Новий світ”. Відходи займають і половину дороги. Тепер у цьому місці може проїхати лише одна автівка. Двом розминутися ніде.
Мешканці сусідніх будинків розповідають, що востаннє сміття забирали минулої суботи, 20 березня. Та й то сміттярі вивезли відходи тільки із контейнерів, а пакети навколо просто поскидали на купу.
Якщо не рахувати того мізеру, що забрали у суботу, то сміття від нас не вивозили уже три тижні, - обурюється мешканка сусіднього будинку Наталія Горецька. - Неприємний запах, незручності і неестетичний вигляд — це півбіди. Ця гора відходів розташована безпосередньо біля дитмайданчика. Це суцільна антисанітарія.
Дівчина розповідає, що до жителів приватного сектора, які змушені викидати у цьому місці сміття, приєдналися і мешканці п’ятиповерхової новобудови. Адже з баків, що стоять на їхньому дворі, сміттєвоз поки не забирає відходи. Також пакети зі сміттям сюди зносять і з вул. Рівної, додає пані Горецька.
Сусід пані Наталії Юрій Койльба згадує, що минулої осені, коли сміттєві баки поставили біля дитячого майданчика, він звернувся у міськраду.
Мене тоді запевнили, що до весни збудують спеціальний навіс для цих контейнерів – подалі від майданчика. Але вже весна, а змін жодних, - каже він.
Молода мама Зоряна Атаманець розповідає, що старші діти виходять гратися на цей майданчик, адже там є декілька каруселей. Та й матерям легше контролювати їх поблизу будинку.
Я зі своєю річною донечкою йду кожного дня у парк гуляти. Там повітря чистіше і собак не так багато, - каже вона. - Звичайно, коли обмаль часу, легше піти за кілька кроків на дитмайданчик. Але не думаю, що моїй дитині піде на користь така прогулянка.
Міський голова Роман Заставний запевняє, що йому відомо про такі ситуації.
В окремі дні з міста машини вивозять від 25 до 50% об’єму сміття. Решту прибиральники запаковують у мішки. Іншого шляху немає, - коментує ситуацію зі сміттям мер. - Врегулювати ситуацію з тим, де мешканці вибрали місце для складування сміття, ми не можемо. Це питання поведінки самих жителів. Я бачив будинки, біля яких люди з контейнерів зробили коло, а в середину скидають відходи. У деяких дворах вже за три-п’ять метрів від будівлі валяються пакети зі сміттям. Ми неодноразово зверталися до мешканців, аби вони не викидали відходи насипом і будь-де.
Социальные закладки