Міська влада перестала годувати малозабезпечених
2011-03-02 18:50
Черговий неприємний сюрприз від міської влади! Муніципалітет сказав «Ні!» столовим для малозабезпечених. Благодійний фонд «Ветеран», який утримує чотири таких соціальних заклади і щодня годує близько 2-х тисяч одеситів, отримав припис з вимогою звільнити приміщення. В організації б*ють на сполох! Кажуть, таке рішення чиновників не вкаладається в рамки здорового глузду. Чим малозабезпечені заважають владі - дізнавалися наші кореспонденти.
Де столова «Ветеран»? На це питання в Одесі без сумніву знають відповідь. Для «соціально незахищених верств населення» ці столові - єдина можливість погодуватися. На додачу, тут ще й кухня гарна і атмосфера дружня. Справжня друга оселя, кажуть тутешні завсідники!
Марія Григорьєва, пенсіонерка: «Я живу сама...А знаете, сейчас пенсия какая? А я еще не вижу, я готовить не могу. Я с удовольствием к ним прихожу»
За 20 років існування чотири столові «Ветеран» нагодували 5 з половиною мільйонів одеситів! Більшість - власним коштом. Втім, міська влада чомусь визнала благодійні столові непотрібними!
Євген Валентинович: «Сейчас почему-то нас - обездоленных, хотят лишить горячих обедов. Я считаю, это несправедливо»
Віктор Станкевич, керівник благодійного фонду «Ветеран»: «Мы - единственная организация в нашем городе, которая кормит обездоленных одесситов. Мы делаем это уже 20 лет и кормим людей за свой счет»
Приписи з вимогою звільнити приміщення, де розташовані столові для малозабезпечених, благодійний фонд отримав 24-го лютого! Причина бюрократична - ліквідація управління праці та соціальної політики, арендодавця приміщень. Як зазначено в приписі, замість цієї структури в муніципалітеті з*явився одноіменний департамент, а от він угоду з «Ветераном» не укладав... і, схоже, не збирається. В благодійному фонді таким рішенням обурені!
Віктор Станкевич, керівник благодійного фонду «Ветеран»: «У нас аренда на 25 лет. Такая аренда неприкасаема, к тому же мы выполняли все требования договора. В договоре записано, что реорганизация арендодателя не является основанием для прерывания договора»
Цікаво, що управління праці та соціальної політики стало департаментом ще 2008-го. Тоді мови про виселення столових не йшло! Чому таке рішення ухвалили саме зараз - таємниця! Чиновники ситуацію коментувати відмовляються. А от представники опозиції кажуть, можливо, це ще один засіб зекономити? І додають, на тлі скорочення соціальних виплат це рішення просто позбавляє малозабезпечених можливостей до існування.
Марина Багрій-Шахматова, депутат Одеської міської ради: «Должны найти средства, чтобы погасить задолженность по питанию и продлить деятельность этих столовых. Потому что для ветеранов это единственная возможность поесть в течение дня»
Чи змінить міське керівництво своє рішення, невідомо. Якщо ні, то вже за місяць кілька тисяч безпритульних та пенсіонерів, які щодня гарантовано харчувались, втратять цю можливість!
http://www.riak.odessa.ua/news.php?news_id=3317&news_action=view&menu_alias= news
Социальные закладки