Ну що б, здавалося, слова...
Слова та голос - більш нічого.
А серце б'ється - ожива,
Як їх почує!..
Знать од Бога
І голос той, і ті слова...
Тарас Шевченко
|
Знаю і розмовляю
Знаю, але не розмовляю
Знаю, але розмовляю, коли це необхідно
Погано знаю, тому не використовую
Погано знаю, але хочу знати краще
Погано знаю, але знати краще не потрібно
Не знаю, але хочу вивчити
Не знаю і не хочу знати
Яка українська мова?! Немає такої!!!
А что спрашивают?!
Ну що б, здавалося, слова...
Слова та голос - більш нічого.
А серце б'ється - ожива,
Як їх почує!..
Знать од Бога
І голос той, і ті слова...
Тарас Шевченко
Не пора, на пора, не пора
Москалеви й ляхови служить!
Довершилась Україні кривда стара –
Нам пора для України жить!
мольфар писал:
Мдя...английская,испанская,французская,опять же украинская мова исключительная!За твердженням доктора історичних наук Олександра Майбороди в української мови (на противагу російській) є незаперечна перевага: вона не була мовою, яка служила політиці соціального й національного гноблення, політиці упокорення народів. Фактично українська мова є мовою з „чистою совістю”(4).
А еще нечистая совесть у Беловежской пущи-развалила СССР.
у корабля "Санта Мария" с которого началась колонизация Америки.
у семейства Жолио Кюри за изобретение атомного оружия
у Берлина за то что был логовом фашизма.
.........................
Список бесконечен.Хоррроший доктор исторических наук.Диссертация
"Навешивание ярлыков на города,моря и языки" :twisted:
Не варто також відкидати тенденції до зменшення частини україномовних в етномовній структурі східних областей України з 1991 року, що є причиною відсутності державної політики направленої на посилення національно-державницької, загальноукраїнської ідеології.
Т.е.это можно рассматривать как нормальный естесственный процес, который протекал сам по себе, без искуственного стимулирования и навязывания чего-либо. Хотя-бы думал, что пишет, господин Незнаюкто и с какой целью.
Не варто також відкидати тенденції до зменшення частини україномовних в етномовній структурі східних областей України з 1991 року, що є причиною відсутності державної політики направленої на посилення національно-державницької, загальноукраїнської ідеології.
Ну хочется сказать что это опять же тенженция вызваная эк сотрудничеством с Россией и ответной реакцией на украинизации
И ещё интересно поставлен вопрос приспешниками тягнибока "державницька"
IMHO по смотрев на тягнибоковский сайт я понял,что это организация сродни росийской чёрной сотне,со смешением опять же втот фашизм (разговоры об угрозе украинской нации
Che Guevara, Не подсматривайте!![]()
ага :roll:
ALKA, у вас що нав`язлива ідея? Чи якась хвороба, що ви мене згадуєте навіть тоді коли мене нема? Цитата яку ви мені приписали насправді МЕНІ НЕ НАЛЕЖИТЬ!
"у вас що нав`язлива ідея? Чи якась хвороба, що ви мене згадуєте навіть тоді коли мене нема?"
мольфар, так и пишите что плагиатом занимаетесь! Откуда я знал что это не из 200 надрукованных работ .Или перечитывайте хотя бы что копируете!Пт Ноя 11, 2005 15:54
Заголовок сообщения:
Українська мова, як предмет і засіб національної самоідентифікації
Ррррррррррр.....а на душе приятно... 8) .
ALKA, цитата дійсно не моя, нажаль забув вказати автора (Сергій Сахацький).
мольфар,про болезнь забыли и все такое прочее....
Не пора, на пора, не пора
Москалеви й ляхови служить!
Довершилась Україні кривда стара –
Нам пора для України жить!
Рисунки выполнены в духе политплаката 20-х годов,
Лишний раз напоминает о родственности душ камуняк и этих "воинствующих патриотов"
"Нащо нам чуже письменство
І чужеє слово,"
А с этим согласен.Живем никому не мешаем.Нарисовались "филологи"! :evil:
У вас якесь дивно світосприйняття, мені здається що ви про природі бунтар. Таке враження, що ви формуєте свій погляд, свою думку - на противагу тому що вам кажуть. Не виключно якщо я висловлював би не про українські погляди, ви були би щирим українцем. Дивно якось :)Сообщение от ALKA
mamay, открою секрет.Не виключно якщо я висловлював би не про українські погляди, ви були би щирим українцем.
Мои взгляды сформировались до того как вы здесь появились.Может даже до Вашего рождения.
Вы бы по теме.
Меня никто не "русифицировал".Я родился и вырос с мультиками "Ну погоди" а не "Ну постривай"
А вот украинизировать моих детей как раз и ваша "великая" цель.
Почему мультик вспомнил.Своему малому сегодня дивидишку купил со всеми сериями да плюс винни пух впридачу .Пацан в восторге,и ему невдомек про ваши агитплакаты.Тужтесь.
ALKA, "звернення до російськомовних українців" ~ главное вот такой подход во всей этой истории. Просветители...
Они молодцы, потому, что сохранили, пронесли и наслаждаются. А мы должны от своего языка отказаться и поступить таким образом, каторый они считали предательством.
Від чистого серця кажучи я не хтів щоб у нашому спілкуванні лунали слова на зразок “Тужтесь” бо це принижує обох, а не тільки тому кому адресується !!!Сообщение от ALKA
Якщо ви кажете що вас ні хто не русіфіцировал – цьому є два пояснення.
По перше, у вас дуже коротка пам’ять якщо ви не пам’ятаєте ваших батьків, дідів та прадідів!
По друге, русифікація вас це не торкнулось у разі якщо ваші пращури приїхали десь з Московської області, чи десь з тих країв. Але у такому разі я вас прошу не заважати людям у яких сімейне коріння глибоко пов’язано з Україною але які народились російськомовними.
Я теж у дитинстві з радістю переглядав "Ну погоди", та що з того?
Ні хто не каже вам відмовитись!!! Ні в якому разі, від цього перш за все Україна стане біднішою, а цього мені дуже на хтілося би. Але своїми діями не заважайте розвитку української мови та культури.Сообщение от cape
Правильное впечатление. В режиме "А Баба-Яга против" здесь общаются очень многие...Сообщение от mamay
mamay, какого прадеда я не помню!? А? Двух волжан или двух сельских хохлов!
Кого предать? :evil:
"Пояснення" придумали...епсть :evil:
Моя мать,может быть чистая хохлушка НЕ ХОЧЕТ впоминать украинский.
Может быть потому что найдити "этнически чистых" после 70-ти лет миксера проблематично почти у каждого "с Московської області" ктонедь найдется.
"тужиться" это матюк ?
cape, "не заважайте" типа "сидите и не рыпайтесь пока мы вас будем переделывать",пацаны сама непосредственность..
Толкование слова "тужтесь", похоже, в русском и украинском имеет значительные расхожденияСообщение от mamay
Мамай, поясните, кем Вы считаете русскоговорящих: иммигрантами, оккупантами или украинцами? И еще: Вы знаете еще какие-нибудь российские города, кроме Москвы?По друге, русифікація вас це не торкнулось у разі якщо ваші пращури приїхали десь з Московської області, чи десь з тих країв.
Социальные закладки