Тема: Как правильно составить иск в суд по штрафу ГАИ.(***)

Ответить в теме
Страница 7 из 20 ПерваяПервая ... 5 6 7 8 9 17 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 121 по 140 из 390
  1. Вверх #121
    Частый гость Аватар для HEAD-SHOT
    Цитата Сообщение от HEAD-SHOT Посмотреть сообщение
    Как предупредить судью,что я хочу чтобы обязательно велась аудиозапись,а то на предварительном не включали-типа поломался комп.?
    Так как?

2. Вверх #122
    Частый гость Аватар для farmukanx
    Напиши ходатайство на основе содержимого ст 12, 41, 43, 49 КАСУ.
    удалено

3. Вверх #123
    Новичок
    Сегодня подал свой первый иск в Киевский суд. Последовательность действий:
    1. Пишите иск. (иск и все приложения в 3-х экземплярах). + копия своего паспорта 1,2 страница и прописка.
    2. Едите на Варненскую 3 "Б" (посмотрите по дублгису, он в домах сразу и неразглядишь). Прием исков с 10:00 до 12:00 и с 14 до 16.
    3. Заходим, на входе охранник показываем паспорт, говорим что в 111 (кабинет при входе немного левее).
    4. С левой стороны касса, оплачиваем там госпошлину 3,4грн ( +5грн. банк берет).
    5. Ждем пока освободится девушка (там их две, я сдавал той которая ближе от входа - хорошая женщина без претензий объяснила, исправила).
    6. Если все в порядке то на четвертом варианте иска она ставит печать что приняла, и говорит позвонить или прийти через неделю (узнать когда рассмотрение и кто судья).

4. Вверх #124
    Новичок
    Вот мой иск. Большое спасибо за написание иска farmukanx, мой вдохновитель (без него бы не написал). И спасибо YuristOdessa за ценные уточнения и консультацию.

До Київського районного суду м. Одеси
    65000, м. Одеса, вул. Варненська, 3-«б» .

позивач: .
    65088, м. Одеса, вул. .
    м. тел. (067) - -80

відповідач: УДАІ ГУМВС України в Одеській обл.
    65114 м. Одеса вул. Ак.Корольова, 5
    тел. (0482)30-17-88

3-я особа: Федосов Олександр Сергійович,
    ІДПС 3-го взводу ВДАІ м. Одеси, сержант міліції,
    65114 м. Одеса, вул.Ак.Корольова, 5,
    тел. (0482)30-17-88

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
    про визнання протиправними дій посадової особи та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності ВН №357291 від 11.11.2010 року

11 листопада 2010 року приблизно о 19-30 стосовно мене було винесено постанову «в справі про адміністративне правопорушення» серії ВН №357291 за протоколом про адміністративне правопорушення серії ВН1 №191481 від 11.11.2010 року за порушення п.15.9 Правил дорожнього руху України.
    Із зазначеними протоколом не погоджуюсь, оскільки він оформлений з грубими порушеннями норм права, є таким, що не відповідає дійсності, у зв’язку з чим постанова ВН №357291 підлягає скасуванню з наступних підстав.
    11 листопада 2010 о 19-30 року я дійсно на своїй машині Сhеvrоlеt Aveo державний реєстраційний номер ВН....... на вулиці Водопровідній біля Автовокзалу зупинився на обочині з правої сторони для посадки пасажира. Коли збирався їхати, до мене підійшов відповідач, який, не представившись та не назвавши жодної причини, наказав передати йому посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, та наказав слідувати за ним до патрульної машини, яка стояла на протилежній стороні дороги. Сівши в машину, він почав пояснювати, що я порушив пункт правил 15.9 (зупинка на трамвайних коліях) і що мені доведеться заплатити штраф у розмірі 800грн., на що я відповів, що не порушував, тому що я зупинився на недіючому трамвайному полотні.
    Звертаю увагу суду, що трамвайні колії у місці, де я здійснив зупинку, є покинутими і на даний час не використовуються (схема місця зупинки додається).
    Почувши моє непогодження з порушенням інспектор почав складати протокол. Оформляючи протокол, інспектор не роз'яснив мені мої права й обов'язки, чим грубо порушив ст. 268 КупроАП, виявив грубе незнання діючої нормативно-правової бази .
    Розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, - не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КУпроАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.33 КУпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено.
    Завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності. До розгляду справи інспектор поставився формально, порушивши вимоги ст..ст..245, 248, 278, 279, 280 КУпАП. Мої пояснення по справі до уваги прийнято не було. Основною метою відповідач вважав якомога швидше винести постанову, поставившись до своїх службових обов’язків неналежним чином порушуючи чинне законодавство. Такі дії посадової особи є неприпустимими.
    Відповідач виніс постанову ВН №357291 про притягнення до адміністративного стягнення передбаченого згідно ст. 122.1 КУпАП штраф у розмірах 255-340 гривень. На мене було накладено максимальний штраф у розмірі 340гривень. Незрозуміло чим саме керувався відповідач при виборі максимальної суми покарання за дане начебто порушення.

У протоколі відповідач вказав невірну адресу мого начебто порушення, написавши адресу “вул.. Водопровідна 3”, проти насправді все відбувалося на 350 метрів ближче до вулиці Новощепной ряд (дивлячись схему). Цей факт я у протоколі зафіксував. На моє прохання уточнити місце нашого знаходження в протоколі, відповідач відмовився, сказавши, що “у нього є відеозйомка”. Крім того, Федосов А.С. у протоколі в графі "Огляд на стан сп'яніння", вписав свідка Глобус В.Е. Ніяких свідків, окрім мого пасажира, на місці оформлення адміністративного матеріалу, мені представлено не було. Огляд на стан сп'яніння, звісно, теж не проводився.
    Цими діями Федосов А.С. допустив викривлення в протоколі , що можна трактувати як порушення.Є свідчення свідка, ююююююююююююю, що проживає за адресою Одеська обл., ......... про те, що трамвайні колії є недіючими, перешкоди руху я нікому не створював та про те, що інспектор написав невірну адресу в протоколі.
    Протокол про адміністративне правопорушення ВН1 №191481 складено з грубим порушенням ч.1 ст.256 КУпАП, а саме в протоколі не зазначено свідків події, незважаючи на їх наявність і присутність. Такі дії жорстко суперечать ч.1-3 ст.7 КУпАП, в порядку якого виносився протокол.
    При винесенні постанови відповідач не врахував вимог ст.. 22 КУпроАП, яка стверджує, що при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням. А оскільки трамвайні колії не є діючими, то зупинка на них на час менше 5хвилин не завдає перешкод жодному учаснику руху і не може бути підставою для винесення максимально можливого штрафу у 340грн.
    Згідно ст.71 ч.2 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

На підставі викладеного, керуючись статтями 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 2,6-11,18,19,71 Кодексу адміністративного судочинства України,
    Прошу
    1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
    2. Визнати дії відповідача Федосова Олександра Сергійовича, ІДПС 3-го взводу ВДАІ м. Одеси сержанта міліції, при складанні протоколу ВН1 №191481 від 11.11.2010 та винесенні постанови ВН №357291 від 11.11.2010 про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ст122 ч 1КУпАП протиправними.
    3. Зазначену постанову ВН №357291від 11.11.2010 у справі про адміністративне правопорушення скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
    Додатки:
    1. Копія адміністративного позову 2 аркуши (3 шт)
    2. Копія постанови по справі про адміністративне правопорушення ВН №357291 від 11.11.2010 – 1 аркуш.(3 шт)
    3. Копія протоколу ВН1 №191481 від 11.11.2010 – 1 аркуш. (3 шт)
    4. Схема місця зупинки 1 аркуш. (3 шт)
    Последний раз редактировалось IT; 17.11.2010 в 21:32.

5. Вверх #125
    Новичок Аватар для Sasha VA
    А Мне 17.11.2010 отказали в удовлетворении иска, вызвали гайца ,присутствовал юрист с стороны гайца, я привёл свидетеля, но судья просидел все заседание с ухмылкой на лице, как бы уже за ранее зная какое он примет решение, погрузили меня дебильными вопросами, как бы пытаясь поймать меня на чем то... спрашивал у гаишника не грубо ли я общался с ним во время выписывания штрафа.... и отказали в полной мере, при этом не одного аргумента и причины по которой они отказали мне - они не предоставили. Так что буду писать жалобы, и всеми путями буду напоминать о себе, встречаться с юристами, в общем уже дело принципа, а не 500 гривен.
    IT желаю удачи, может дадут судью более адекватного . А вообще в Киевском суде похоже на то ,что там круговая порука с гайцами , это Я сделал вывод после суда.

6. Вверх #126
    Частый гость Аватар для farmukanx
    интересное развитие событий. гайцы редко приходят. за что штраф (пункт ПДД какой и статья КУпАП какая?)?
    хотелось бы подробностей.
    можно в личку, чтоб не засорять тему.
    удалено

7. Вверх #127
    Живёт на форуме Аватар для --Stas--
    Т.е. там и юрист был и гаец?

8. Вверх #128
    Юрист Аватар для YuristOdessa
    Цитата Сообщение от farmukanx Посмотреть сообщение
    интересное развитие событий. гайцы редко приходят. за что штраф (пункт ПДД какой и статья КУпАП какая?)?
    хотелось бы подробностей.
    можно в личку, чтоб не засорять тему.
    Цитата Сообщение от --Stas-- Посмотреть сообщение
    Т.е. там и юрист был и гаец?
    У меня несколько раз приходил и юрист(ка) и ГАЙ. Я сам до этого доводил, т.к. гораздо интереснее "валить" гайца в заседнии, однако это обычно было не раньше чем на 5-7 заседании. На первые заседания приходит, в лучшем случае, юрист.
    Юрий Олегович Каникаев

9. Вверх #129
    Новичок Аватар для Sasha VA
    Мне тоже так говорили, что суд могут перенести или рассматривать месяцами. Но всё решилось за одно заседание, так что в понедельник возьму копии решения и дальше всемя возможными методами, статьями, законами, жалобами ....

10. Вверх #130
    Посетитель
    Всем добрый день!
    Статья 124."Порушення, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів,......." штраф від 340 до 425 грн. або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до 1 року.
    Вопрос: можно ли за ДТП отделаться штрафом без лишения прав и что для этого надо! Киевский суд.

11. Вверх #131
    Цитата Сообщение от LGP Посмотреть сообщение
    Всем добрый день!
    Статья 124."Порушення, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів,......." штраф від 340 до 425 грн. або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до 1 року.
    Вопрос: можно ли за ДТП отделаться штрафом без лишения прав и что для этого надо! Киевский суд.
    Можно. На суде признавай свою вину, кайся, говори что готов компенсировать нарушение державе материально и проси назначить штраф.
    Ещё желательно принести положительные характеристики с места работы и места жительства. Зависит от того какой судья, однако в Киевском Войтов обратил внимание на характеристики, а Калашникова - проигнорила
    Юрий Олегович Каникаев

12. Вверх #132
    Посетитель
    С работы нет - не работаю. Калашникова и Войтов, только они рассматривают дела о ДТП? И как узнать к кому попадёт моё дело? ДТП было 18.11.10.

13. Вверх #133
    Частый гость Аватар для Komissar
    Да сейчас в основном штрафуют, а не лишают (бюджет наполняют). Главное - дату рассмотрения не пропустить. ГАИ в протоколе пишут дату рассмотрения, но лучше не обращать на неё внимания, а САМОМУ звонить или приходить в канцелярию и узнавать когда и какой судья будет рассматривать дело. В суд необходимо явится, признать вину и рассказать о смягчающих обстоятельствах: ездил без нарушений, первое ДТП, пострадавших людей нет, ущерб будет возмещен страховой компанией и т.п. Можно еще, как уже советовали, характеристику с места работы предоставить ( мол законопослушный до тошноты). После этого, просить судью наказать минимальным штрафом (340грн.)
    0632200130

14. Вверх #134
    Посетитель
    А если лишат(пфу-пфу-пфу), то потом пересдача?

15. Вверх #135
    С работы нет - не работаю. Калашникова и Войтов, только они рассматривают дела о ДТП? И как узнать к кому попадёт моё дело? ДТП было 18.11.10.
    Может ещё Сватаненко рассмотреть. А вообще Сватаненко иногда разбрасывает непредсказуемо дела на судей, но в основном там все ГАИшные у этой тройки.
    Узнать можно в канцелярии.
    Юрий Олегович Каникаев

16. Вверх #136
    А если лишат(пфу-пфу-пфу), то потом пересдача?
    Потом пиши апелляцию(смотри срок 10 дней не пропусти). Апелляционный обычно на штраф изменяет, если были предприняты указанные выше меры.
    Если бы работал водилой(подумай может быть в такси оформишься временно... может даже немного задним числом) - тогда принёс бы справку с места работы и подал бы письменные пояснения, в которых слёзно просил бы не лишать, т.к. это единственный источник дохода. Тогда точно не лишат, а если даже и лишат - апелляция порвёт такое решение.
    Юрий Олегович Каникаев

17. Вверх #137
    НеЧеловек Аватар для Trooper
    Цитата Сообщение от YuristOdessa Посмотреть сообщение
    Потом пиши апелляцию(смотри срок 10 дней не пропусти). Апелляционный обычно на штраф изменяет, если были предприняты указанные выше меры.
    Если бы работал водилой(подумай может быть в такси оформишься временно... может даже немного задним числом) - тогда принёс бы справку с места работы и подал бы письменные пояснения, в которых слёзно просил бы не лишать, т.к. это единственный источник дохода. Тогда точно не лишат, а если даже и лишат - апелляция порвёт такое решение.
    позволю добавить , что еще одно смягчающее обстоятельство (кроме шоферства) - это малые дети до 2-х лет.
    В наше время люди узнают о том, что они думают, по телевизору (c) Пелевин

18. Вверх #138
    Цитата Сообщение от Mr_Ice Посмотреть сообщение
    Форумчане приветствую!

Сбросьте, плиз, "рыбу" на Ст. №121 КоАП (порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами, штраф - 51 грн.).

Понимаю, что проще уплатить 51 грн. и забыть, НО дай во время выписывания протокола и постановы вёл себя неподобающим образом, хамил и прочие..., хотя мотивы мне не до сих пор не понятны (может предыдущий водитель вывел его из равновесия, но это не повод так вести себя "при исполнении"), так как Я был, честно, сама толерантность и ответственность... без всяких там "интернетовских" замашек.

Заранее сенкс.
    Если бы у тебя были "интернетовские" замашки,то и штрафа не было б!!!!Это ж какое надо иметь счастье,чтоб такой штраф словить,может у тебя вообще ремней нет?Какие доказы гаец предъявил,и что ты в протоколе написал?

19. Вверх #139
    Апелляционный суд вернул на устранение (написал неправильно одну цифру).Я исправил-подскажите как правильно начать текст повторной апелляции.

20. Вверх #140
    Не покидает форум Аватар для Mr_Ice
    Цитата Сообщение от HEAD-SHOT Посмотреть сообщение
    Если бы у тебя были "интернетовские" замашки,то и штрафа не было б!!!!Это ж какое надо иметь счастье,чтоб такой штраф словить,может у тебя вообще ремней нет?Какие доказы гаец предъявил,и что ты в протоколе написал?
    а какие доказательства может предъявить гай - да не каких... просто выписал, так как был, реально не в адеквате, повторюсь - (может предыдущий водитель вывел его из равновесия, но это не повод так вести себя "при исполнении") - вот и всё.

из пояснений к протоколу - вкратце: я такой-то, двигался на авто таком-то, соблюдая ПДД, в момент движения авто был пристегнутым, после того как инспектор... подал знак остановки, совершил остановку согласно ПДД, отстегнул ремень безопасности, для того, чтоб взять документы из бардачка автомашины. Доказательств моего нарушения нет, и свидетелей со стороны инжектора не было.

Ответить в теме
Страница 7 из 20 ПерваяПервая ... 5 6 7 8 9 17 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права