Тема: ЖК "Новые Черемушки" на Малиновского - Гайдара

Ответить в теме
Страница 694 из 728 ПерваяПервая ... 194 594 644 684 692 693 694 695 696 704 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 13,861 по 13,880 из 14549
  1. Вверх #13861
    Частый гость Аватар для Сварог1
    Цитата Сообщение от Karina07 Посмотреть сообщение
    Что такое СНіП ?Нет,извините,не поняла
    Все що нас оточує, умовно, повинно відповідати ДБН (державним будівельним нормам) та СНіП (санітарні норми і правила). За цими нормами встановлюється мінімальна температура опалення (для тих хто каже: я тут не жив і платити за опалення не буду - це 18 С); норми споживання води якщо не встановлений лічильник (в нашому випадку 210-300 л. на добу з 1 чоловіка в залежності від наявності ванни чи душу, бойлеру. Ми поставили мінімальну норму), норми шуму в дБ і т.д. Якщо у Вас є лічильник, без проблем, покажіть його і проблема знята як це зробила ваша сусідка. Спитайте вона знає.
    Проаналізуй задачу, оціни ситуацію, прийми рішення

2. Вверх #13862
    Новичок Аватар для Karina07
    Цитата Сообщение от Сварог1 Посмотреть сообщение
    ...норми споживання води якщо не встановлений лічильник (в нашому випадку 210-300 л. на добу з 1 чоловіка в залежності від наявності ванни чи душу, бойлеру. Ми поставили мінімальну норму), норми шуму в дБ і т.д.
    А сколько стоит куб?

3. Вверх #13863
    Живёт на форуме Аватар для zlatovlaska
    А сколько стоит куб?
    14,12 грн (7,94грн хол.вода+6,18 водоотв)

4. Вверх #13864
    Новичок Аватар для Karina07
    Цитата Сообщение от zlatovlaska Посмотреть сообщение
    14,12 грн (7,94грн хол.вода+6,18 водоотв)
    Спасибо за ответ)

5. Вверх #13865
    Посетитель
    Мне очень интересно как считался тариф в моем случае,если у меня в квартире в принципе никто не прописан .И я так понимаю получатель не на прямую Инфоксводоканал?
    а где же ваш водомер?
    и зачем это всё писать на форуме ? есть бухгалтер, приходите к нему на сверку

6. Вверх #13866
    Посетитель
    Цитата Сообщение от records Посмотреть сообщение
    но это было в марте , кажется . ещё до создания осмд . хочется какой то ясности , про электричество я поняла , пока жильцы платят - оно есть , нестабильно значит . про достройку - не на форуме вопросы задавать .
    вы не могли бы свои мысли излагать в одном смс, а то 4 смс подряд и смысла мало как-то

7. Вверх #13867
    Посетитель

По умолчанию м2

Почему в смете по достройке дома среднемесячная оплата рассчитана опять на м2!!!! Неужели это справедливо. Все уже за свои квадратные метры давно заплатили и если мы решаем достраивать дом своими силами, то оплата со всех должна быть одинакова. Двор , парадные, лифты общие, но кто-то за все это должен платить больше!!! Неправильно и несправедливо!!!!!

8. Вверх #13868
    Посетитель
    Цитата Сообщение от skomoroshka Посмотреть сообщение
    Почему в смете по достройке дома среднемесячная оплата рассчитана опять на м2!!!! Неужели это справедливо. Все уже за свои квадратные метры давно заплатили и если мы решаем достраивать дом своими силами, то оплата со всех должна быть одинакова. Двор , парадные, лифты общие, но кто-то за все это должен платить больше!!! Неправильно и несправедливо!!!!!
    На собрании голос каждого владельца квартиры учитывается пропорционально площади, так почему платить надо поровну ?
    В 3-комнатной квартире, в которой живет 5 человек, будет платить столько же, сколько 1 человек, проживающий в однокомнатной ?

9. Вверх #13869
    Цитата Сообщение от skomoroshka Посмотреть сообщение
    Дякую за висловлену і зрозуміло позицію. В даній ситуації мені як власнику середньої площі, байдуже, який буде алгоритм внесків. Але при цьому, непорозуміння виникнуть між співвласниками одно (а є приміщення по 19 кв.м) і трьохкімнатними квартирами, а особливо у тих, хто має купу комірок та другий рівень над квартирою (а є і по 190 кв.м.). Тому, якщо не знаєш як правильно діяти – дій по закону. А що нам каже закон «Про ОСББ» та Статут? А закон нам каже:
    Стаття 20. Визначення часток внесків і платежів на утримання, експлуатацію та ремонт спільного майна «Частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів,технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири(квартир)та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності».
    Последний раз редактировалось Сварог1; 09.06.2017 в 16:46.

10. Вверх #13870
    Новичок
    я не очень поняла - к чему колличество орендарей - если установлен счетчик на воду ?

11. Вверх #13871
    Новичок
    все - дуже вибачаюсь , есть квартиры без личильников . нема питань .

12. Вверх #13872
    я не очень поняла - к чему колличество орендарей - если установлен счетчик на воду ?
    В тому і справа, що є низка квартир 1 поверху 7 парадної де лічильники не встановлені. Скажу більше, найімовірніше вони навіть не передбачені проектом і їх встановлення - це порушенням. При цьому, якщо з водопостачанням можна вирішити питання, то коли дійте справа електролічильників до Обленерго, не знаю, хто буде вирішувати цю проблему (зміна проекту). Ну це вже так: думки в слух.
    Последний раз редактировалось Сварог1; 09.06.2017 в 17:04.

13. Вверх #13873
    Новичок
    мабуть там планувалось велике премищення , яке потiм препланували на дрiбнi

14. Вверх #13874
    Новичок
    так я розумiю - накрився мiй паркiнг олов] яною мискою )))

15. Вверх #13875
    так я розумiю - накрився мiй паркiнг олов] яною мискою )))
    Чому ж "накрився"? Дійде справа і до паркинку (без нього порядку і комфорту не буде), але спочатку подвір*я, яке залежить від будівництва другої черги.

16. Вверх #13876
    Новичок
    так , добре , це за нашi грошi ? скiлькi буде коштувати паркiнг , коли Iм можливо буде користуватись ?

17. Вверх #13877
    Новичок
    я доживу ? )))

18. Вверх #13878
    Новичок
    во всем надо искать хорошее , я уже поняла - что инвестиция в Новые Черемушки - это нашим детям от нас , предков - дар )

19. Вверх #13879
    Новичок
    Цитата Сообщение от Сварог1 Посмотреть сообщение
    Дякую за висловлену і зрозуміло позицію. В даній ситуації мені як власнику середньої площі, байдуже, який буде алгоритм внесків. Але при цьому, непорозуміння виникнуть між співвласниками одно (а є приміщення по 19 кв.м) і трьохкімнатними квартирами, а особливо у тих, хто має купу комірок та другий рівень над квартирою (а є і по 190 кв.м.). Тому, якщо не знаєш як правильно діяти – дій по закону. А що нам каже закон «Про ОСББ» та Статут? А закон нам каже:
    Стаття 20. Визначення часток внесків і платежів на утримання, експлуатацію та ремонт спільного майна «Частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів,технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі квартири(квартир)та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності».
    Все верно такая норма прописана в законе. Только, мое мнение, что у нас немного другой случай, это не реконструкция, не ремонт, не утримання и т.д. Это добудова, придбання, оснащення и так далее. Поэтому более подходит другая статья для определения размера взносов.
    Стаття 10. Статутні органи об'єднання
    ......
    До виключної компетенції загальних зборів співвласників
    відноситься:

... визначення порядку сплати, переліку та розмірів внесків і
    платежів співвласників;

Другими словами порядок взносов и перечень работ по достройке дома должен быть утвержден на общем собрании. Причем перечень должен быть обсужден не списком, а отдельно по каждому виду и проголосован отдельно.

Так же обращаю внимание, что не вина совладельцев, что дом в таком состоянии, поэтому мы имеем полное право обратится за финансирование к органам местного самоуправления с учетом ситуации и того что Стаття 21. Кошти об'єднання
    Кошти об’єднання складаються з:
    ........
    коштів державного та/або місцевого бюджетів, отриманих на
    підставі спільного фінансування для утримання, реконструкції,
    реставрації, проведення поточного і капітального ремонтів,
    технічного переоснащення багатоквартирного будинку;
    .....
    Надо попробовать обратиться официально от ОСМД в город, область, кабинет министров, депутатам Верховной Ради от Одессы. Так же надо учитывать что именно сейчас начата подготовка по формированию бюджетов всех уровней на 2018 год. Да и в 2017 году еще есть не использованные средства. Точно знаю что в городском бюджете такая статья есть и помощь ОСМД выделяется.

20. Вверх #13880
    Цитата Сообщение от Lavash Посмотреть сообщение
    .. Только, мое мнение..
    Відчувається власник трикімнатної квартири і напевно + 1 чи 2 кладовки, а також майстер… опустимо поняття «демагогія», а скажемо красиво – діалектики. Без образ.

Можна сперечатись, що у нас: технічне переоснащення, будівництво чи добудова , всі ці поняття можна об'єднати одним словом - «ВНЕСОК співвласників» і не важливо в що. Припустимо, що посилання Вами на ст..10 – доречне, згоден. Тоді, ви можете чітко визначити, що повинно бути в даному ПОРЯДКУ? Чи є типовий Порядок як документ, який встановлений підзаконним актом? Ні, не можете, його нема, його дійсно потрібно розробляти чим я і займаюсь та затверджувати загальними зборами. Але будь-що повинно мати посилання, на голому місці нічого не робиться ні курсові, ні дипломи, ні дисертації, скрізь є посилання на джерела. Розробка будь-якого документу проводиться з оглядом на інші норми, в нашому випадку норма прямо дії - ст.20 цього закону щодо порядку та розміру цих внесків. І
    Другими словами
    перепрошує – це лише ваші забаганки, викручування під себе. А потрібно не «інші слова», а посилання, аналогія на інші подібні випадки - ст..8 ЦКУ «Аналогія». Давайте візьмемо за аналогію Закон «Про КСП», організаційна форма - об'єднання співвласників. Під цей закон є підзаконний акт – Постанова КМ 177 та низка роз'яснень міністерств АПК як і що трактувати. Цими підзаконними актами встановлений ТИПОВИЙ ПОРЯДОК визначання майнових паїв (внесків) співвласників майна, який регламентує це визначати по стажу роботи (трудовим внескам) і цей Порядок в решті теж затверджується загальними зборами. Подібність підходу, не вдаючись в нюанси, характерна і для ПАТ, і для ТОВ. А в ОСББ закріплена норма прямої дії – ст..20 і змінювати її на загальних зборах, я вважаю, не потрібно і не справедливо – накупили нерухомості,нема питань, але несіть в рівній степені зобов'язання. І на загальні збори, в даному Порядку, буде закріплено норма щодо будь-яких внесків згідно ст..20, тобто, внески – пропорційно площам, окрім ліфтів для першого поверху, газопостачання для першого і технічного поверху та платежів, які сплачується за приборами обліку.
    Так же обращаю внимание …
    Це взагалі феєрично. Ну, правда, головне мене з бухгалтером наставить на шлях істинний. А то як сліпі котенята, а тут Ви із своїм «Ахтуном» і ми прозріли. Ладно, думаю, що ви зрозуміли сарказм.
    обратится за финансирование к органам местного самоуправления… бюджетов всех уровней на 2018 год. Да и в 2017 году еще есть не использованные средства. Точно знаю что в городском бюджете такая статья есть и помощь ОСМД выделяется.
    Чули дзвін, да, не знаєте де він. Відпрацювали це питання, коротко – не дадуть, по певним критеріям (термін експлуатації) ми не підходимо, не по ліфтам, не по інженерній інфраструктурі. Кошти виділяються лише на ТП.

Ну-і вершина, в Вашому випадку - демагогії, саме демагогії, а не діалектики
    Причем перечень должен быть обсужден не списком, а ОТДЕЛЬНО по каждому виду и ПРОГОЛОСОВАН ОТДЕЛЬНО.
    Гарно сказано, «красава». Ви розумієте щодо практичного втілення вашої поради: про розмір протоколу, про те як голосують, про особистий підпис за кожне питання, про черги на підпис, про підписні листи і т.д. Якщо те, що ви написали Ви особисто можете втілити в реальність, при цьому зберегти нерви, спокій, я зніму шляпу. І в мене є надія і мрія, що прочитавши ст..10, Ви вибрали не тільки, що Вас цікавить, а і не пропустили наступне: «Загальні збори скликаються і проводяться… ініціативною групою з не менш як трьох співвласників», - так що знаходьте ще двох співвласників, пишіть їм в «лічку», зустрічайтесь, обговорюйте Ваш порядок денний, скликайте збори і давайте протокол в Правління, і ми всі законні рішення виконаємо. Інакше Ваші слова, я особисто, як просто людина, буду сприймати на кшталт: «балакати – не мішки ворочати». Хоча мені чомусь здається, що Ви належите до тих, кому буде простіше оскаржити рішення в суді, аніж взяти і створити щось самому.

П.С. Правління на загальні збори винесе Порядок сплати внесків на добудову та утримання саме за пропорційністю площі, згідно до ст..20. А загальні збори чи затвердять такий підхід чи ні. І ваше право прийти поставити свій підпис під «за» чи «проти» або організувати самому ці збори як ви вважаєте за потрібне в рамках закону. І не забудьте всі прочитати статут ОСББ щодо розміру внесків. Все, ТЧК.
    Последний раз редактировалось Сварог1; 10.06.2017 в 09:09.

Ответить в теме
Страница 694 из 728 ПерваяПервая ... 194 594 644 684 692 693 694 695 696 704 ... ПоследняяПоследняя