| ||
Тема: Памятники и политика
Йоко, а Вам не здається, що насправді спекуляціями на минулому просто відволікають від сьогодення? Невже не можна спокійно ставитись до минулого - такого, як воно є, без істерик? Різні частини України в різні часи були складовою різних великих імперій. Країна фактично не мала тривалої традиції власної державності, а отримала її по суті як подарунок долі, причому в таких географічних межах, про які й не мріялось поборникам незалежності.
То, може, варто сприймати ці речі як факт, а не вишуковувати докази того, що за поляків чи Габсбургів було добре, а за Катерини - зле? Може, варто облишити національний мазохізм, пошук ворога й намагання сьогодні звести рахунки за давні образи?.. І, врешті-решт, визнати, що Галичина - то не вся Україна. А українець - то не лише приналежність до етносу, а громадянин України - РІЗНОЇ, але єдиної, в якій ні в кого - ні в галичан, ні в одеситів - не відбиратимуть іх власної історії...
И это пройдет.
Який зв`язок між тим, ким себе вважаю я і твоїми словами сказаними перед цим?
Новоросс
Та не секрет звісно, але я чесно кажучи вже втомився свою біографію розповідати, бо робив це вже багато разів.если не секрет ты сколько в Одессе живешь? или вообще в ней живешь?
Живу в Одесі 6-й рік.
lens
Ти говориш багато правильних речей.
Але знову ж таки, є кілька речей де хотілося б зробити ремарки.
По-перше, особисто мене це не стосується.Невже не можна спокійно ставитись до минулого - такого, як воно є, без істерик?
Я маю на увазі, що абсолютно спокійно перенесу встановлення монументу.
АЛЕ Я ТОЧНО ЗНАЮ, ЩО Є БАГАТО ЛЮДЕЙ ДЛЯ ЯКИХ ЦЕ БОЛЮЧА ТЕМА.
І ці люди не тільки гості Одеси про яких говорив Алка, а й самі одесити.
Хай таких менше, але вони все ж є! А сабжева скульптура буде РОЗ`ЄДНУЮЧИМ фактором між українцями та росіянами у місті. А так як я щиро і відверто люблю це місто, то мені зовсім не байдуже, як тут будуть жити люди населяючі "перлину біля моря".
Я доречі, просив замислитися про наслідки не тільки тих, хто за встановлення монумента, а також тих, хто проти нього.
Менш за все хотілося б, що б ми роззсварилися через шматок бронзи...
Це абсолютно справедливі і стовідсотково правильні слова.І, врешті-решт, визнати, що Галичина - то не вся Україна. А українець - то не лише приналежність до етносу, а громадянин України - РІЗНОЇ, але єдиної, в якій ні в кого - ні в галичан, ні в одеситів - не відбиратимуть іх власної історії...
Але навіщо їх взагалі говорити? Невже хтось думає інакше?
Це прописні істини. Це всеодно що батько скаже своєму синові, що не можна маму посилати в... "космос", при тому, що нічого подібного син і не думав робити. Але сам факт того, що ця фраза була сказана, вже підсвідомо відкладає в голові протилежне...
Доречі, в іншому топіку я писав про те що ти говориш зараз. (останній пассаж)
Последний раз редактировалось YOKO; 29.08.2007 в 12:39.
Тут могла бути ваша реклама
вчера в час ночи фигуры градоначальников стояли спокойно, патрюлей было много кругом - причем с разных организаций. Недовольных не замеченно![]()
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं ग्लौं गं गणपतये वर वरद सर्वजनं मे वशमानय स्वाहा
Нічого особистого на увазі не мала, Йоко, чесно!
Я так теж думала - доки не довелось поспілкуватись з тими, хто справді думає інакше, зокрема, й на цьому форумі. Для мене це було сумним відкриттям.Це абсолютно справедливі і стовідсотково правильні слова.
Але навіщо їх взагалі говорити? Невже хтось думає інакше?
Це прописні істини.
Стовідсотково підтримую!Менш за все хотілося б, що б ми роззсварилися через шматок бронзи...
И это пройдет.
Пролы и животные свободны !
Не читал последние страницы топеГа... Доктор 77 приходил? Говорил, что-то про памятник? Будет ли он стоять? Он же здесь у нас самый осведомленный...
"Друзьям" советую посетить мою домашнюю страницу.
не приходил... Видимо новых идей у "Свободы" пока нет..
Куда ж денеться памятник? Если Ющенко приезжает на 2 сентября, при этом Гурвиц явно знает, что делает..
ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं ग्लौं गं गणपतये वर वरद सर्वजनं मे वशमानय स्वाहा
Социальные закладки