Сообщение от
SunShine_
Большое спасибо! как раз сейчас пытаюсь тело жалобы организовать. Очень и очень вовремя прочитала Ваш ответ.
Можете воспользоваться текстом из иска для жалобы.
В спойлере:
Показать скрытый текст Фрагмент жалобы
16 січня 2013 року керуючись законодавством регулюючим порядок оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон (далі – Паспорт), а саме Законом України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», Правилами оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення (далі – Правила) затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 231 від 31.03.1995р. (із змінами та доповненнями), та відповідно до пункту 5 цих Правил, я особисто звернувся до територіального органу, а саме до ************* в *********** області, з метою подання документів для нетермінового оформлення Паспорта для тимчасових поїздок за кордон та надав посада + ПІБ (далі - працівник), який є представником цього територіального органу, усі документи відповідно до вимог цих Правил(пункт 10), а саме:
1. заяву-анкету (окремо сповістивши в ній, що жодних підстав, які відповідно до статті 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» тимчасово обмежують мої права на виїзд за кордон немає та що мені відомо, що свідомо подані мною неправдиві відомості можуть призвести до відмови у видачі паспорта);
2. паспорт громадянина України;
3. оригінал та копію виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
4. дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 сантиметра;
5. квитанцію про сплату державного мита 170 грн. 00 коп.;
Працівник відмовився приймати в мене вищевказані документи, при цьому під час мого звернення спілкувався зі мною використовуючи зверхній тон, грубість, зарозумілість, здійснюючи не ввічливе викладення своїх зауважень, використовуючи вирази та репліки, що ображають людську гідність, погрози, повчання і несправедливі докори, пред’являв до мене незаслужені звинувачення, та відмовився прийняти в мене надані документи та здійснювати, в межах своїх повноважень, провадження за моєю заявою про оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон на підставі поданих мною документів, які подавались мною відповідно до вимог чинних Правил.
Окрім того Працівник вимагав припинення відеофіксації мого звернення, яке здійснював за моїм особистим проханням мій знайомий – інший громадянин України.
Свою відмову в прийнятті документів Працівник мотивував тим, що в вищезазначеному переліку наданих мною документів не вистачає наступних документів:
1. По два примірника фотокопій мого паспорта громадянина України (1-ша і 2-га сторінки паспорта та сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання);
2. Довідки про відсутність або наявність судимості;
3. Квитанції про сплату платних послуг на 87.15 грн.;
4. Квитанції про сплату «за бланк паспорта» на 120 грн.
Щодо наданої мною заяви-анкети (відповідно до вимог абзацу 2 пункту 10 Правил) Відповідач наголосив, що йому моя заява-анкета не потрібна.
Щодо наданих мною двох фотокарток розміром 3,5 х 4,5 сантиметра (відповідно до вимог абзацу 6 пункту 10 Правил) Працівник також вказав що фотокартки не вимагаються.
Додатково Працівник заявив, що офіційно паспорт коштує 377 грн. відповідно до якогось переліку, який написаний десь на дверях (слід відзначити те, що не відомо хто є розробник таких роздруківок із зазначеним на них тексту з переліком на аркушах формату А4 та не відомо хто затверджував текст та самі роздруківки). Додатково Працівник декілька раз наголосив, що він в жодному разі не буде приймати від мене документи на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон зі сплатою лише державного мита, навіть якщо перелік наданих мною, як заявником, документів повністю відповідає вимогам Правил.
Социальные закладки