|
Последний раз редактировалось Кац; 04.02.2020 в 12:47.
До 2002 было:
В 2002 добавили:Експлуатація транспортних засобів забороняється з вилученням державних номерних знаків у разі:
порушення правил, нормативів і стандартів у частині забезпечення безпеки дорожнього руху під час виготовлення транспортних засобів;
переобладнання транспортних засобів з порушенням вимог статті 32 цього Закону;
технічних неполадок, при яких експлуатація транспортних засобів не допускається;
невідповідності реєстраційних даних записам у свідоцтві про реєстрацію (технічному паспорті, технічному або реєстраційному талоні);
невідповідності державних номерних знаків вимогам стандартів або реєстраційним документам;
відсутності талона про проходження державного технічного огляду.
В 2008 изложили все абсолютно иными словами:Експлуатація транспортних засобів з метою недопущення небезпечного їх впливу на життя і здоров'я людей або загрози погіршення екологічної ситуації в установленому законодавством порядку може бути обмежена або заборонена в окремій місцевості, оголошеній зоною надзвичайної екологічної ситуації.
Забороняється експлуатація незареєстрованих (неперереєстрованих) транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах, знищені чи підроблені, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерними знаками, які закріплені у не встановлених для цього місцях, закриті іншими предметами чи забруднені, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів, перевернуті чи не освітлені, а також без талона про проходження державного технічного огляду в установлений строк чи з талоном, що не належить цьому транспортному засобу, та у випадках, передбачених законодавством, без чинного на території України поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка").
Експлуатація транспортних засобів також забороняється, а талон про проходження державного технічного огляду вилучається в разі:
порушення вимог щодо їх переобладнання;
порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв;
виявлення технічних несправностей і невідповідності вимогам правил, норм та стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, а також неукомплектованості відповідно до призначення.
З метою недопущення негативного впливу на життя і здоров'я людей або в разі загрози погіршення екологічної ситуації експлуатація транспортних засобів може бути в установленому законодавством порядку обмежена або заборонена в окремій місцевості, оголошеній зоною надзвичайної екологічної ситуації.
Я никогда не видел фильмов про роботов, чтобы робот был пьяный
Для любителей законности. Инспектор снимает госномер и составляет протокол, в котором пишет довольно просто:
При огляді автомобіля виявлено порушення вимоги п. 31.4.7. ПДД: медична аптечка є, але на аптечті відсутні обовязкові відомості про тип транспортного засобу, для якого вона призначена.
Ст. 37 Закону "Про дорожній рух" передбачено, що "Експлуатація транспортних засобів також забороняється, а талон про проходження державного технічного огляду вилучається в разі неукомплектованості відповідно до призначення.
З метою заборони подальшої експлуатації транспортного засобу тимчасово затримані (не вилучені !!) передній державний номерний знак та талон державного технічного огляду.
Подписи двух понятых и т.д. Можно жаловаться ))).
Примечание.
Вам не понравился "фокус с аптечкой"?
Прочтите внимательно и спокойно в ПДД "31. ТЕХНІЧНИЙ СТАН ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ТА ЇХ ОБЛАДНАННЯ" ( http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1306-2001-%EF ) и просто подумайте, чего из указанного в нем не хватает в Вашем авто ))).
Да! Оказывается, стало жестче, чем было!
Щас, оказывается, уже номера не снимают, а просто отвозят на штрафплощадку и забирают водительское удостоверение и талон техосмотра.
7. Права працівників підрозділів ДПС
7.5. ... забороняти експлуатацію транспортного засобу шляхом його блокування за допомогою технічних пристроїв або за допомогою евакуаторів і примусового доставлення на спеціальний майданчик чи стоянку, тимчасово вилучати посвідчення водія транспортного засобу талон про проходження державного технічного огляду та ліцензійну картку на транспортний засіб.
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0576-09
Это бессмысленно ))
я о диалоге с тобой ))
штрафплощадка если мешает проезду сильно. Если нет - то просто "путём блокирования". Напомните, к стати, где это написано, кроме ДК?![]()
Пушкин жив не хуже Цоя
Но лучше все же прочитать ))
7. Права працівників підрозділів ДПС
7.3. ... Оглядати транспортні засоби, перевіряти у водіїв документи на право користування і керування ними, дорожні (маршрутні) листи, наявність страхового поліса (сертифіката) про укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів ...
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0576-09&p=1296215815383221
Последний раз редактировалось multik; 03.02.2011 в 22:16.
ребят, у Вас явно проблемы с пониманием законов!
вот выдержка из закона:
она никак не противоречит ПДД! ПДД просто вносят еще один случай, когда полис обязан быть предоставлен!21.2. Контроль за наявністю договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів здійснюється:
Державтоінспекцією МВС України під час проведення державного технічного огляду, реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, а також при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху ( 1306-2001-п ) та оформленні матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
Одно дело противоречие - другое дело - дополнение...
Если в конституции не написано, что я обязательно должен быть застрахован, то это не значит, что я не должен быть! Есть дополнительные законы которые вводят это обязательство! и это никакое не противоречие.. а просто дополнение...
Как чувствовал - не надо тратить время на прочтение закона... впустую...
Типичный заскок начинающего юриста.
Закон говорит о страховом договоре. И четырех случаях, когда проверяется наличие договора.
А инструкция (п.7.3) говорит о проверке наличия отнюдь не страхового договора, а страхового полиса - см. выше.
Полис — документ, удостоверяющий заключение договора страхования. Т.е. инспектору на дороге наличие договора - пофигу, он обязан проверять только наличие полиса.
Социальные закладки