У суботу, 26 листопада, у російському місті Казань, що є столицею Республіки Татарстан, влаштували пікет проти встановлення пам’ятника радянському диктатору Йосифу Сталіну у Зеленодольську. Новину повідомляє видання «Idel.Реалії».
У пікеті взяли участь представники Всетатарського громадського центру (ВТГЦ) та спільноти жертв політичних репресій. За словами голови ВТГЦ Фаріта Закієва, ті, хто ставить пам’ятник Сталіну, «опосередковано схвалюють масові вбивства людей та політику масового терору».
Як інформує видання, місцева влада Зеленодольська задумалася над тим, щоб створити у місті «комуністичний сквер», одним з елементів якого має стати пам’ятник Сталіну. «Наша влада безграмотна. Я думаю, що Олександр Тигін (мер Зеленодольська – ред.) не знає страшних цифр про загиблих, він відчуває загальний тренд на посилення режиму, і через це вони не виступають проти цієї ініціативи. Але я сумніваюся, що в Зеленодольську поставлять пам'ятник Сталіну», - вважає Закієв. Окрім того, учасники акції мітингували проти встановлення пам’ятника Івану Грозному в Орлі та скульптури «Кінь-країна» у Казані.
Социальные закладки