Тема: "Мова об'єднує наш народ" (с)

Закрытая тема
Страница 59 из 87 ПерваяПервая ... 9 49 57 58 59 60 61 69 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,161 по 1,180 из 1735
  1. Вверх #1161
    Постоялец форума Аватар для Астрид Линдгрен
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    Если людям удобнее говорить матом, то они будут на нем разговаривать вне зависимости, какой язык государственный. Украиноязычные граждане матерятся ничуть не меньше, чем русскоязычные. И ничуть не хуже.
    Благо тут уж язык всего один.
    Маете на увазi росiйську? Бо я в украiнськiй мовI I не згадаю стiлькi лайок...

2. Вверх #1162
    Не покидает форум Аватар для Будикка
    село Пісюневичі, проспект Манюній, дім 2 кв. 84.
    Цитата Сообщение от Vertep Посмотреть сообщение
    11 - дневній... - русизм? сейчас имеем денний
    Ні, не русизм. Прсото мова до 30-х років відрізняється від нинішньої української мови. Совєти проводили спеціальну урівнялівку, калькування української до російської. Моя бабуся ніколи не говорили "зонтик", "плаття", "да", "піки", "буби", "кольцо", "вертольот", "велосипед" і т.д. і це було в центральній частині України. Задача Росії поолягала в тому, щоб вбити в свідомість, що українці - це практично підвид росіян, про що зараз Путін говорить відкрито.
    Ми переможемо цю російську наволоч.

3. Вверх #1163
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Будикка Посмотреть сообщение
    Ні, не русизм. Прсото мова до 30-х років відрізняється від нинішньої української мови. Совєти проводили спеціальну урівнялівку, калькування української до російської. Моя бабуся ніколи не говорили "зонтик", "плаття", "да", "піки", "буби", "кольцо", "вертольот", "велосипед" і т.д. і це було в центральній частині України. Задача Росії поолягала в тому, щоб вбити в свідомість, що українці - це практично підвид росіян, про що зараз Путін говорить відкрито.
    Підтримую пані Будикку.

Було п'ять чи шість хвиль русифікації української мови.

Є така книга Хроника уничтожения украинской Церкви, языка, культуры, народа

Эта "Хроника...", создана на основе многих источников, документов и предыдущих подобных исследований, представляет перечень репрессивных мер, которыми угнетатели Украины в течение веков пытались искоренить и уничтожить её народ и культуру, присвоить землю, сокровища и многовековую историю Руси-Украины.

Приведены вопиющие факты, большинство из которых долгое время было запрещено разглашать, ярко удостоверяют непреодолимость хранимого Богом украинского народа, и выявляет богоборческую сущность империй-гнобителей.

Приложение, в котором приведены важные документы, свидетельства и отрывки из летописей, а также иллюстрации украинских икон и гравюр, дополняют ведущие мысли "Хроники ...", напоминают об истинных, вечных ценностях и личную ответственность перед Богом.

Для широкого круга читателей.

4. Вверх #1164
    Не покидает форум Аватар для fb_ua
    "Український орнамент. Собрала Ольга Косачева" Київ. Друкарня Кульженка. 1876 О.Косачева (Олена Пчілка)

опять же действовал эмский указ, украинский под запретом.
    более того. обратите внимание, на французском фамилия написана правильно (ольга косач - это мать леси украинки), а на русском уже начали русифицировать - "косачова".
    т.е.даже фамилию нельзя было написать правильно. во как кацапьё изгалялось!
    "Бреше, сучий москаль" (Н.В.Гоголь)

5. Вверх #1165
    13 md house Аватар для Don Juan
    Раз ти мене запитуєш як ти маєш трактувати мої слова, то я дам відповідь. Але скажи в якому саме слові ти побачила агресію? В слові "заважає"? А давай для чистоти експерименту на секунду уявимо собі ось таке фантастичне явище, що російська мова раптом зникла, ось вранці люди встали і не знають російської в Україні. Як ти думаєш буде в таких умовах розвиватись українська? Відповідь очевидна? А отже логічно зробити висновок, що заважає російська мова. Я ніде не сказала, що вони, російськомовні, лайно, що вони спеціально топчуть мою мову, я нічим не образила російськомовних. Тому стверджувати, що в моїх словах є ненависть чи агресія до російськомовних ти маєм морального права, тобто ти не можеш приписувати мені свої почуття. Категоричність? Так, я моїх твердження є категоричність, але образи чи агресії нема.

Тому, ти малаб, раз ти мене запитала, ти мала б подумати чому так кажу, якщо не дуже зрозуміло задати додаткові питання і зробити висновки. Я ж чомусь це кажу? У мене нема взагалі агресії до російськомовних, у мене чоловік розмовляє російською.

А от у твоїх словах є навіть скриті погрози, мол в натовпі спобувала б я щось там сказати.... це свого роду погроза, щоб я тримала язик за зубами, бо вловлю.

Відносно "каким боком Путин"? Ну можливо ти дійсно просто живеш, розмовляєш собі російською, ніяк не реагуєш на українську, тобто тобі пофіг якою до тебе звертаються і можливо ти пропустила момент, коли вся Росія і мій рідний брат-мацквіч у тому числі горланили про русофобію, про те, що тут притісняють "рускогАваршчих" і що Путін іде їх спасати. Скільки криків було в Росії про те, що вони ідуть захищати тих самих рускоговорящих, такі поняття як "Русский мир", чи Русская весна тобі знайомі? Що таке "Русский мир" я вже писала. Путін вторгся в нашу країну під поводом. що він захищає права російськомовних. Нема рсоійськомовних, нікого захищати. Логічно?
    Ну уж как поняла тебя так и написала. Может действительно минус в том, что мы пишем с одними эмоциями, но в тексте бывает их вычитать сложно.
    С последним предложением не совсем согласна. У нас что ВСЕ русскоязычные вдруг захотели защиты? Конечно нет. Еще раз говорю все дело в пропаганде и нам и им.
    И мне действительно все равно на каком языке со мной заговорят. Я всегда найду с приятным человеком возможность поговорить)))))

6. Вверх #1166
    Цитата Сообщение от Don Juan Посмотреть сообщение
    Ну уж как поняла тебя так и написала. Может действительно минус в том, что мы пишем с одними эмоциями, но в тексте бывает их вычитать сложно.
    С последним предложением не совсем согласна. У нас что ВСЕ русскоязычные вдруг захотели защиты? Конечно нет. Еще раз говорю все дело в пропаганде и нам и им.
    И мне действительно все равно на каком языке со мной заговорят. Я всегда найду с приятным человеком возможность поговорить)))))
    думаю. що таких взагалі не було, бо ніхто не потребує захисту (в цьому аспекті)

Я не маю на увазі, під словами "заважають", що вони не потрібні, чи їх потрібно якось притісняти. Я маю на увазі лише те, що вони, російськомовні, мають збагнути, що не вони одні тут живуть і що у нас, україномовних нема іншої країни, яка б могла розвивати нашу українську мову, а у них є Росія, яка це робить успішно.

7. Вверх #1167
    13 md house Аватар для Don Juan

Я не маю на увазі, під словами "заважають", що вони не потрібні, чи їх потрібно якось притісняти. Я маю на увазі лише те, що вони, російськомовні, мають збагнути, що не вони одні тут живуть і що у нас, україномовних нема іншої країни, яка б могла розвивати нашу українську мову, а у них є Росія, яка це робить успішно.
    Не вижу причин, чтобы не делать это параллельно. Тем более, что качественный продукт, имею ввиду литературу, музыку и прочее хорошо продается на любом языке. Для примера приведу Океан Эльзы, когда много лет назад он покорил не только Украину, но и Россию. Если это талант и есть поддержка для него все будут и слушать и смотреть и читать.

8. Вверх #1168
    Постоялец форума Аватар для Mrs N

Тут мається на увазі, що саме факт існування "російськомовних" - це привід їх "захищати" незалежно від їх бажання чи відношення до цього "захисту".

9. Вверх #1169
    Не покидает форум Аватар для Onewinged

Нет у них России. Если человек сознательно работает на благо этого государства, презирает Путина, оплакивает павших на востоке и т.д. - для него не существует России. По крайней мере, той, которая могла бы его каким-то образом "развивать". Для него она - угроза. Такая же, как угрозой была Великобритания для Америки во времена становления независимости последней.
    Sometimes the burning bridge is the best way to enlighten your path.

10. Вверх #1170
    Не покидает форум Аватар для ValVed
    А ще капелюх, моя бабуся казала капелюх , а не шапка !

и eto в Чернiгiвcьka область
    Радуюсь успехам людей, как своим, но пока еще не реализованным!

11. Вверх #1171
    Не покидает форум Аватар для ~Amalia~
    Цитата Сообщение от Onewinged Посмотреть сообщение
    Нет у них России. Если человек сознательно работает на благо этого государства, презирает Путина, оплакивает павших на востоке и т.д. - для него не существует России. По крайней мере, той, которая могла бы его каким-то образом "развивать"...
    Эх... побольше бы таких людей. Но есть и другие. За примером далеко ходить не нужно, вот здесь люди, едва получив украинское гражданство, публично мечтают о том как нелегально получить российское, так чтобы "не поймали": http://forumodua.com/showthread.php?t=76329&page=228

12. Вверх #1172
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Mrs N Посмотреть сообщение
    Тут мається на увазі, що саме факт існування "російськомовних" - це привід їх "захищати" незалежно від їх бажання чи відношення до цього "захисту".
    не буде цього привіду, знайдеться іншій, тому це не причина .....

13. Вверх #1173
    User banned
    Цитата Сообщение от Mrs N;58391611[B
    ]Тут мається на увазі, що саме факт існування [/B]"російськомовних" - це привід їх "захищати" незалежно від їх бажання чи відношення до цього "захисту".
    Чому Ви так кажете? В Україні віками проживають болгари, греки, шведи, мадьяри, молдовани, роми, поляки та інші, в тому числі і російськомовні люди...Це не є проблема, усі люди і мають право на життя. Просто, серед російськомовних найбільше нині є людей з шовіністичними, імперіалістичними та нацистськими поглядами...Що є то є...саме вони кидають тінь і на всіх інших порядних людей. Тому і узагальнений вираз: "Москаляку на гілляку" чи "Не вір кацапам" сьогодні сприймається спокійно...Повторюю, це узагальнений вираз завдяки російській агресії. А невже могло би бути інакше? Братський ніж у спину....а таких ніде і ніхто не любить. Чому ж до "руських" українські люди мають відноситись інакше? Вони символізують ворога...так, як німці під час ВВВ символізували усіх фашистів...бо навіть гірше: каїнів

14. Вверх #1174
    Постоялец форума Аватар для Mrs N
    Маю на увазі саме теперішній час та ситуацію
    Поважаю всі народи та їх мови, але зараз колишній "брат" дотримується прямо протилежних поглядів та дій. На жаль. І не можна на це не зважати.

15. Вверх #1175
    Цитата Сообщение от Don Juan Посмотреть сообщение
    Не вижу причин, чтобы не делать это параллельно. Тем более, что качественный продукт, имею ввиду литературу, музыку и прочее хорошо продается на любом языке. Для примера приведу Океан Эльзы, когда много лет назад он покорил не только Украину, но и Россию. Если это талант и есть поддержка для него все будут и слушать и смотреть и читать.
    Що означає "паралельно"? Ти маєш на увазі підтягнути україномовний продукт хоча б до нинішнього російськомовного? Я не проти, але для цього потрібен і час і гроші, і державна підтримка. Без цього, на голому моєму і твоєму бажанні нічого не вийде.

16. Вверх #1176
    Цитата Сообщение от Mrs N Посмотреть сообщение
    абсолютно правильно. Добавлю лише, що якби в Донецьку народ був україномовним, то це означало б, що Росія для них чужа держава автоматиЧно.

17. Вверх #1177
    Цитата Сообщение от Lania Посмотреть сообщение
    не буде цього привіду, знайдеться іншій, тому це не причина .....
    мається на увазі не формально, а те, що україномовні громадяни не будуть підтримувати агресію сусідньої держави, бо для них вона буде чужою, а так ми для них чужі, бо з Росією їх об"єднує мова, а що їх може об"єднувати з нами...

18. Вверх #1178
    Живёт на форуме Аватар для Big525
    расейські мавпи намагаються бути схожими на людей.
    ....С фашистской силой темною , с москальскою ордой....

19. Вверх #1179
    Живёт на форуме Аватар для Big525
    абсолютно правильно. Добавлю лише, що якби в Донецьку народ був україномовним, то це означало б, що Росія для них чужа держава автоматиЧно.
    та не тільки в даунецьку. А що робилось в одеській міськраді коли поставили питання про те, що расея агресор! Побились. Та де там патріоти української держави?!
    ....С фашистской силой темною , с москальскою ордой....

20. Вверх #1180
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от Big525 Посмотреть сообщение
    расейські мавпи намагаються бути схожими на людей.
    Довгий час, коли вже існувала земна куля, і по ній бігали різноманітні тварюки, і, також, були розумні істоти, яких кликали "гомосапієс". То відомо, що в той час на землі іще не було москалів. Там, де вони зараз є, жили і засирали ту місцевість, мамонти.
    Аж, потім, гульк. І появились москалі. Вчені Гарвардського університету мають, чотири теорії звідки взялись ці двоногі істоти. Що стосується мене, то, я піддержую наукову теорію, вельми шановного Дарвіна. Якщо прослідкуєш за москалем, то дійсно теорія Дарвіна має під собою ґрунт.
    А, як думаєш, ти?

И перевод для людей с ограниченными возможностями, мне не тяжело.

Долгое время, когда уже существовал земной шар, и по нём бегали различные твари, и, также, были разумные существа, которых звали "гомосапиес". Так известно, что в то время на земле еще не было креационистов. Там, где они сейчас, жили и гадили ту местность, мамонты.
    И, потом, глядь. И появились креационисты. Ученые Гарвардского университета имеют, четыре теории, откуда взялись эти двуногие существа. Что касается меня, то, я поддерживаю научную теорию, весьма уважаемого Дарвина. Если проследишь за креационистами, то действительно теория Дарвина имеет место.
    А, как думаешь, ты?

Закрытая тема
Страница 59 из 87 ПерваяПервая ... 9 49 57 58 59 60 61 69 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права