|
А ты (случайно) Гарри Потером не зачитываешься...?(очень популярная книжка...)[/QUOTE]
шановний, для совка між фантастикою та реалізмом - провалля, тому що всі совки виховані в дусі соцреалізму...
А з точки зору соцреалізму класикою може бути тільки реалістична література, а фантастична ні...
Фактично, совки в цьому плані є людьми, які перенесли таку собі естетичну лоботомію, і не в стані сприймати нереалістичне мистецтво як мистецтво
Натомість в цивілізованому світі, не зараженому совком, мистецтво оцінюється з точки зору його естетичного та морально-етичного рівня...
І з цієї точки зору, між творами Едгара Алана По та Чарльза Дікенза, Еріха Марії Ремарка та Джона Роналда Руела Толкіена немає різниці, тому що усе це - геніальні літературні витвори
До слова, "Аліса в задзеркаллі" та "Маленький принц" - дитячі книги, які сьогодні увійшли у класику світової літератури
Але на жаль, люди, які слабують на вірус совка не в стані цього зрозуміти...
а щодо Гарі Потера - не читав![]()
Політична сатира Марка Твена - поза конкуренцією
А Тарас Григорович - чисто українсьткий феномен, який знаходить відклик власне в українських серцях...
Навряд чи він буде настільки зрозумілим представникам інших націй
Шевченко подобається дещо більше...
І обидвоє подобаються набагато більше, ніж Достоєвський![]()
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
Сил би вистачило, тільки не розумію навіщо мені читати оцінку творчості Пушкіна, яку дав "Георг Лукач (не русский - венгр)", якщо я сам в стані прочитати твори Олександра Сергійовича і самостійно їх оцінити ?
А після того, як я подивився, хто був Георг Лукач:
взагалі не думаю, що він міг писати про Пушкіна щось, що б не відповідало лінії партіїДьёрдь (Георг) Бернат Лукач Сегедский (венг. Szegedi Lukács György Bernát[2], при рождении Дьёрдь Бернат Лёвингер, венг. Löwinger György Bernát; 13 апреля 1885, Будапешт — 4 июня 1971, там же) — венгерский философ-неомарксист, литературный критик. Является одним из основоположников западного марксизма.
Член Союза писателей СССР.
А лінія партії була - "Пушкін на ше всьо"![]()
Ви трошки не зрозуміли, шановна...
Я їх наводжу, аби пояснити, що не настільки багато важать в світовій літературі Достоєвський та Толстой...
Вони рядові письменники - серед сотень і сотень...
От і все, що я хотів пояснити...
А критерії "краще" чи "гірше" до літератури можна застосовувати тільки суб"єктивно, оскільки "на колір і смак товариш не всяк"![]()
так Шевченко вообще там веса не имеет, никакого
а вы его ставите выше Марка Твена.
маловато для несущего свет истины
две экранизации фантастики из всего наследия...
он выехал на лечениене дивно, що він виїхав з Союзу - не витримав дух радянської свободи ...
Социальные закладки