Тема: "Мова об'єднує наш народ" (с)

Закрытая тема
Страница 57 из 87 ПерваяПервая ... 7 47 55 56 57 58 59 67 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,121 по 1,140 из 1735
  1. Вверх #1121
    Не покидает форум Аватар для Будикка
    село Пісюневичі, проспект Манюній, дім 2 кв. 84.
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    Ну, не претендуете, ну и ладно. я сегодня добра, как никогда. )))

Я вовсе о них не забываю. Но мне о них говорить нечего. У них и их языка все права есть. Что еще можно об этом сказать?

Вам привести примеры многоязычных стран. С несколькими государственными языками или вовсе без оных. Их есть у меня. Так же имеется значительное количество стран говорящих вовсе не на языке аборигенов сиречь "корінної етнічної більшості". А совершенно на другом языке. Примеры надо приводить? Так же есть себе такие страны, которые говорят языке соседа просто потому что "так получилось".
    Все это называется геополитика. Войны, завоевания, добровольные объединения (унии, Переяславская Рада), конфедерации.
    Я бы еще поняла, если бы границы государств были неизменны хотя бы на протяжении нескольких веков и располагались бы строго по границам обитания неких коренных этничных народностей, но ведь это же вовсе не так.
    Чтобы там не говорили, карты кроят не боги, а политики. И им на этничность обычно наплевать... Их, как правило больше интересуют территории с удобными проходами к морям или с ресурсами..
    И в результате мы маємо те, що маємо. Соборну и унитарну, но из разных кусков. Лоскутное одеяло, конечно же целый предмет, но говорить, что он выкроен из одного куска ткани по меньшей мере наивно...
    Мої права.... по-перше, ви російськомовні свідомо їх бойкотуєте, по-друге, ви посягаєте на мої права. Якщо я буду вчитись в Одеському університеті я маю право чути лекції українською. Я їх почую?

Мені вам привести приклади унітарних держав з однією державною?

Мені вам привести приклади держав з однією державною етнічної більшості?

Так вийшло, що ви , росіяни живете в україні. Мені вам привести приклади коли росіяни живуть в Польші, Штатах, Франції і розмовляють польскою, американською, французькою?

Ось це ви вважаєте аргументами? Тобто ми не маємо права творити свою країну, а моємо лише уподоблюватись тій країні, яка подобається росіянам?

Так, карту кроять війни і політики. От і скроїли і вам випало жити в унітарній україномовній Україні. Що ж тут поробиш...

Відносно різних кусків... ви ось ті 12% росіян розвіяні по Україні вважаєте кусками? Які кукски? Де ви їх побачили? 70% населення України - українці з рідною мовою українською.
    Ми переможемо цю російську наволоч.

2. Вверх #1122
    І у мене два запитання до всих російськомовних.

1. Для чого конкретно ви відстоюєте другу державну? Чого саме ви прагнете досягти?

Адже дивіться, якщо буде друга державна, то я як законослухняний громадянин маю знати дві державні мови, тобто ви мене примусите вивчити російську. Так?

Російськомовні теж будуть знати дві державні мови, чи зручність і комфорт має бути лише у російськомовних??

Чи можете ви гарантувати що ви вивчите і будете вільно володіти українською, щоб і нам, україномовним було зручно?

Тобто ви готові вчити українську і вільно нею спілкуватись?

2. І друге витікає з першого. Якщо ви готові вивчити українську тоді, то що вам заважає зараз це зробити, адже ми і без другої державної вивчили вашу мову. Чи готові ви вивчити у відповідь нашу?

Чи може будете і далі ганьбити російську націю, показуючи, що це пихаті люди, ледачі, не спроможні вивчити схожу мову, і з низькими людськими якостями, бо не шанують тих, хто живе поруч? Чи будете показувати світу. що росіяни - це високорозвинена нація, для якої нема проблем з мовою.

3. Вверх #1123
    Цитата Сообщение от fb_ua Посмотреть сообщение
    вы так говорите о русскоязычных, как будто это нечто единое целое. это кацапская пропаганда пытается представить дело таким образом, так вот не надо идти у них на поводу.
    русскоязычные ведь они разные. есть проукраинские русскоязычные и таких большинство. а есть русскоязычные, настроенные прокацапски, и таких меньшинство.
    или, переходя к конкретике, русскоязычный fb_ua - это одно, а русскоязычная Don Juan - это совсем другое.
    Мій чоловік - російськомовний....))))

В нинішній ситуації слоган "російськомовний" "русскоговорящий" - це не є показник, якою мовою людина розмовляє, якої вона нації, чи до якого народу вона належить. Він, цей слоган, втрачає свій реальний зміст, як показник мовної належності. Це вже більш показник політичної позиції, зневажливого ставлення до корінного населення будь-якої країни. Саме в цьому контекстій це словсполучення і виникло, було придумано рузгім міром - окрема нація "русскоговорящие".

Для нормальних людей такого просто не існує. Є традиції, є культура, є обряди тієї місцини, де ти живеш і ти хочеш/не хочеш, а притримуєшся такого способу життя, тієї культури , яка прийнята на даній території, місті. селі, районі і т.д.

Тому не приймай на свій рахунок "русскоязичний". Ти українець не як етнічний, а як народ україни і не важливо яка у тебе рідна мова.

4. Вверх #1124
    13 md house Аватар для Don Juan
    Цитата Сообщение от fb_ua Посмотреть сообщение
    вы так говорите о русскоязычных, как будто это нечто единое целое. это кацапская пропаганда пытается представить дело таким образом, так вот не надо идти у них на поводу.
    русскоязычные ведь они разные. есть проукраинские русскоязычные и таких большинство. а есть русскоязычные, настроенные прокацапски, и таких меньшинство.
    или, переходя к конкретике, русскоязычный fb_ua - это одно, а русскоязычная Don Juan - это совсем другое.
    Не могу не согласиться и это радует)))))). Меня больше интересует мир и позитивные люди, а вас ненависть ко всему русскому.

5. Вверх #1125
    Цитата Сообщение от Don Juan Посмотреть сообщение
    Не могу не согласиться и это радует)))))). Меня больше интересует мир и позитивные люди, а вас ненависть ко всему русскому.
    і знову бла бла бла...

Виділіть будь ласка жирним шрифтом ті слова в моїх постах, які свідчать про ненависть до всього російського і є негативним по відношенню до російського або принесіть вибачення за наглий наклеп.

6. Вверх #1126
    Цитата Сообщение от Будикка Посмотреть сообщение

1. Для чого конкретно ви відстоюєте другу державну? Чого саме ви прагнете досягти?

Адже дивіться, якщо буде друга державна, то я як законослухняний громадянин маю знати дві державні мови, тобто ви мене примусите вивчити російську. Так?

Російськомовні теж будуть знати дві державні мови, чи зручність і комфорт має бути лише у російськомовних??

Чи можете ви гарантувати що ви вивчите і будете вільно володіти українською, щоб і нам, україномовним було зручно?

2. І друге витікає з першого. Якщо ви готові вивчити українську тоді, то що вам заважає зараз це зробити, адже ми і без другої державної вивчили вашу мову. Чи готові ви вивчити у відповідь нашу?

Чи може будете і далі ганьбити російську націю, показуючи, що це пихаті люди, ледачі, не спроможні вивчити схожу мову, і з низькими людськими якостями, бо не шанують тих, хто живе поруч? Чи будете показувати світу. що росіяни - це високорозвинена нація, для якої нема проблем з мовою.
    Напишу только за себя. Мне никогда ничего не мешало общаться и понимать людей, говорящих по украински.Было в жизни только одно исключение и это было очень давно. В устном разговоре могу перейти, если надо, но это редкость. Пишу с ошибками, позориться не буду))))
    Но смотрю между нормальными людьми и тут не проблема в общении, вы пишите по украински, я по русски, но мы друг друга понимаем....Что еще надо?))))
    Повторюсь, рядом со мной не живут те, кто говорит на украинском, поэтому я никому дискомфорта не создаю.

7. Вверх #1127
    і знову бла бла бла...

Виділіть будь ласка жирним шрифтом ті слова в моїх постах, які свідчать про ненависть до всього російського і є негативним по відношенню до російського або принесіть вибачення за наглий наклеп.
    Ответ был не вам!!!!! Посмотрите внимательно! Что ж вы все на свой счет)))))
    А тому человеку, кому это адресовывалось, он это и не скрывает.

8. Вверх #1128
    Напишу только за себя. Мне никогда ничего не мешало общаться и понимать людей, говорящих по украински.Было в жизни только одно исключение и это было очень давно. В устном разговоре могу перейти, если надо, но это редкость. Пишу с ошибками, позориться не буду))))
    Но смотрю между нормальными людьми и тут не проблема в общении, вы пишите по украински, я по русски, но мы друг друга понимаем....Что еще надо?))))
    Повторюсь, рядом со мной не живут те, кто говорит на украинском, поэтому я никому дискомфорта не создаю.
    То тобі не потрібна друга державна? Відмінно!!! Нормальна людина з нормальним рівнем розвитку. Були б всі такі.

я думала, що то стосується всіх.

9. Вверх #1129
    То тобі не потрібна друга державна? Відмінно!!! Нормальна людина з нормальним рівнем розвитку. Були б всі такі.

я думала, що то стосується всіх.
    Какая разница на каком языке заполнять документы? Если сама на справлюсь (вдруг), дам чтобы помогли. Где еще столь принципиально? ( Это я к тому, где гос. язык в моей жизни присутствует)
    Хотя, я бы еще хотела, чтобы в кинотеатрах был выбор на каком языке смотреть фильм. телевизор смотрю редко и мне все равно на каком языке.
    Повторюсь, писала уже давно, что эту проблему нам навязывают. Нет ее, мы все прекрасно понимаем друг друга, но нам вдалбливают, что мы разные....Может не стоит на это вестись.

Допишу, что раньше я вообще об этом и не задумывалась, только последние два года. Думайте господа кому это выгодно....
    Последний раз редактировалось Don Juan; 14.09.2015 в 15:57.

10. Вверх #1130
    Живёт на форуме Аватар для Big525
    Какой фееричный бред. Мало того что постоянно этим пользователем коверкается язык. Так еще и брехню пишет. Его тексты это разжигание межнациональной розни и ничего больше. Слава богу такие в меньшинстве, по крайней мере в Одессе были и будут.
    не робіть собі компліменти. Кого меншість? Це ви меншина в країні. Де ви бачите розпал міжнаціональної ворожнечі? Що мерещеться вже від ненависті, що по вашому не виходить?
    ....С фашистской силой темною , с москальскою ордой....

11. Вверх #1131
    Постоялец форума
    де вона може бути любою? Дома? Так, саме так, може бути будь-якою. В державній установі, чи в місцях роботи злюдьми, мова має бути українська, а російська лише на підхваті, так само як і англійська.
    що таке мова? по -вашому мова не може бути англійською? Чи англійська, французька та інші мови об'єднувати не можуть? В назві теми вказано "мова об'єднує", і в цьому словосполученні йдеться про те, що мова будь-яка може об'єднувати, тому що основна функція мови (будь-якої мови) - комунікативна, а ні яка мова має бути в державній установі. Головне не сваритися та бути толерантними))

12. Вверх #1132
    Цитата Сообщение от Lania Посмотреть сообщение
    що таке мова? по -вашому мова не може бути англійською? Чи англійська, французька та інші мови об'єднувати не можуть? В назві теми вказано "мова об'єднує", і в цьому словосполученні йдеться про те, що мова будь-яка може об'єднувати, тому що основна функція мови (будь-якої мови) - комунікативна, а ні яка мова має бути в державній установі. Головне не сваритися та бути толерантними))
    Скажіть це російськомовним....)))))) А ми і так вже багато століть толерантні...)))

13. Вверх #1133

14. Вверх #1134

15. Вверх #1135
    Не покидает форум Аватар для Natika
    Ну и? Кто вам доктор? Кляты москали виноваты?
    25 лет! (25, Иероним!) и не создать ни единого смотрибельного фильма....
    /* мерзко хихикает */

16. Вверх #1136

пихаті та ледачі навіть не знайшли що відповісти! от потвори

17. Вверх #1137
    Ну и? Кто вам доктор? Кляты москали виноваты?
    25 лет! (25, Иероним!) и не создать ни единого смотрибельного фильма....
    доки таких як ви не вилікуємо українських фільмів буде мало. Але процес вже пішов.

18. Вверх #1138
    Цитата Сообщение от Lania Посмотреть сообщение
    З нашою телерантністю вони вже на голову сіли і ноги звісили.

19. Вверх #1139
    Не покидает форум Аватар для Natika
    Цитата Сообщение от Big525 Посмотреть сообщение
    доки таких як ви не вилікуємо українських фільмів буде мало. Але процес вже пішов.
    ааа... я мешаю )))
    Так это и так было понятно.
    /* мерзко хихикает */

20. Вверх #1140
    ааа... я мешаю )))
    Так это и так было понятно.
    ні, Ви не зможите перешкодити, не перебільшуйте свої можливості.
    https://uk.wikipedia.org/wiki/Категорія:Українські_фільми_періоду_Незалежності

Закрытая тема
Страница 57 из 87 ПерваяПервая ... 7 47 55 56 57 58 59 67 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права