Тема: "Мова об'єднує наш народ" (с)

Закрытая тема
Страница 56 из 87 ПерваяПервая ... 6 46 54 55 56 57 58 66 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 1,101 по 1,120 из 1735
  1. Вверх #1101
    Не покидает форум Аватар для fb_ua
    "Бреше, сучий москаль" (Н.В.Гоголь)

2. Вверх #1102
    13 md house Аватар для Don Juan
    Цитата Сообщение от Big525 Посмотреть сообщение
    Золоті слова, 300% правда. Скільки студентів вони переламують через коліно примусюючи їх розмовляти па рузькі!І в школах теж вони сидять. Для вирішення цього болючого питання потрібна тільки політична воля.
    Какой фееричный бред. Мало того что постоянно этим пользователем коверкается язык. Так еще и брехню пишет. Его тексты это разжигание межнациональной розни и ничего больше. Слава богу такие в меньшинстве, по крайней мере в Одессе были и будут.

3. Вверх #1103
    Не покидает форум Аватар для Будикка
    село Пісюневичі, проспект Манюній, дім 2 кв. 84.
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    Если людям удобнее говорить матом, то они будут на нем разговаривать вне зависимости, какой язык государственный. Украиноязычные граждане матерятся ничуть не меньше, чем русскоязычные. И ничуть не хуже.
    Благо тут уж язык всего один.
    Апріорі неправильно ставиться питання тобою і всіма рештою російськомовних.

Питання мови - це не питання комфорту, сюсі-пусі, хочу-нехАчу, - це питання державно-правового рівня. Тому що нема мови - нема нації, мова - це ідентифікатор нації. Саме тому головна задача рузгого міра - це поширення російської мови за межами Росії!!! Саме тому питання мови прописане в Конституції. Тобто - це підкреслює, що питання мови то не є приватним питанням, а отже не питання комфорту. Твій комфорт закінчується там, де починається комфорт іншої людини. А комфорт іншої людини - це магазин, лікарня, тролейбус, вулиця і всі державні установи.

Якщо я україномовна українка в Україні (відчуваєш один корінь слів?) поїду до Донецька і на вулиці запитаю як мені пройти кудись, чи в крамниці запитаю ціну українською то я маю повне право, яке захищено Конституцією почути відповідь українською. І ніхто не має права мене українку в Україні примушувати розмовляти і вчити мову сусідньої держави, я маю право її не знати.
    Ми переможемо цю російську наволоч.

4. Вверх #1104
    Обычно в группе студентов из 30 человек действительно 2-3 могут захотеть, чтобы курс читали на украинском. Почему именно этим двум или трем людям должно быть отдано предпочтение?
    Ще раз підкреслюю, що права цих 3 захищає Конституція України. Решта 27 її порушують і порушують права ось тих трьох.

5. Вверх #1105
    Цитата Сообщение от Don Juan Посмотреть сообщение
    Какой фееричный бред. Мало того что постоянно этим пользователем коверкается язык. Так еще и брехню пишет. Его тексты это разжигание межнациональной розни и ничего больше. Слава богу такие в меньшинстве, по крайней мере в Одессе были и будут.
    ти пророк? Знаєш, що буде?
    Все зщмінюється і нічого нема вічного. Хіба могла б подумати прабабуся Матвієно, що в російській думі, що її онучка буде топтати культуру і мову своєї прабабусі... (я образно)

6. Вверх #1106
    дадада.. давайте ставить в качестве самого определяющего и знания и умения именно язык. Далеко пойдем.
    И это совсем не дискриминация, о нет!
    В чому полягає дискримінація? Опиши по пунктам, починаючи з Конституції і прав україномовних. Розпиши як права україномовних захищені в Україні? і як цей захист діє?

7. Вверх #1107
    Цитата Сообщение от Big525 Посмотреть сообщение
    тому вам українофобам і країна рідною не стала
    саме захист російськомовних - головний лозунг російської армії при вторгненні в Грузію, Ічкерію, Україну, і втручання в справи прибалтійських держав.

8. Вверх #1108
    Цитата Сообщение от Будикка Посмотреть сообщение
    ти пророк? Знаєш, що буде?
    Все зщмінюється і нічого нема вічного. Хіба могла б подумати прабабуся Матвієно, що в російській думі, що її онучка буде топтати культуру і мову своєї прабабусі... (я образно)
    А что тут знать, я каждый день общаюсь с людьми. Одесса самый дружественный город, слава богу еще не разу не слышала и не видела таких злобных и невоспитанных "товарищей". Мову слышу реально редко в повседневной жизни, несмотря на то что переехала в пригород.( суржик не в счет). У нас только в соседнем селе одна принципиальная продавщица полтора года назад перешла на украинский, но совсем недавно снова заговорила по русски. На мой вопрос, а что случилось, молчит и отводит глаза.
    Я не сторонник топтать ничью культуру, все кто это делает просто невоспитанное быдло. Люди без рода и племени, что с таких взять......

9. Вверх #1109
    Не покидает форум Аватар для Natika

Питання мови - це не питання комфорту, сюсі-пусі, хочу-нехАчу, - це питання державно-правового рівня. Тому що нема мови - нема нації, мова - це ідентифікатор нації. Саме тому головна задача рузгого міра - це поширення російської мови за межами Росії!!! Саме тому питання мови прописане в Конституції. Тобто - це підкреслює, що питання мови то не є приватним питанням, а отже не питання комфорту. Твій комфорт закінчується там, де починається комфорт іншої людини. А комфорт іншої людини - це магазин, лікарня, тролейбус, вулиця і всі державні установи.

Якщо я україномовна українка в Україні (відчуваєш один корінь слів?) поїду до Донецька і на вулиці запитаю як мені пройти кудись, чи в крамниці запитаю ціну українською то я маю повне право, яке захищено Конституцією почути відповідь українською. І ніхто не має права мене українку в Україні примушувати розмовляти і вчити мову сусідньої держави, я маю право її не знати.
    Будикка, вы ж культурный человек. Во всяком случае так себя позиционируете. Я начинаю сомневаться в этом, когда вы употребляете слова типа "рузгого мира".
    Вы ж знаете определение джентльмена, что это человек, который наступив в темноте на кошку назовет ее кошкой. С культурными людьми та же фигня. Каково бы не было ваше раздражение на рузьгий мир, вы употреблением таких слов унижаете себе и теряете лицо. Имхо.
    В остальном вы не правы. Конституция не обязывает в Донецке или в Одессе обязательно отвечать вам на государственном языке. Если человек вас понял и ответил на русском, то ваше восприятие этого уже ваши проблемы. На улице он может вообще вам не ответить.. это его право. Да, в государственном учреждении вас должны выслушать и даже ответить на украинском. Но только в государственном. Если вам нравится требовать от людей соблюдения своих мовных прав, то вы этого в состоянии будете добиться. Только потом не надо жаловаться, что вас не любят. Вы все сделали для того, чтобы вас не любили.
    /* мерзко хихикает */

10. Вверх #1110
    А что тут знать, я каждый день общаюсь с людьми. Одесса самый дружественный город, слава богу еще не разу не слышала и не видела таких злобных и невоспитанных "товарищей". Мову слышу реально редко в повседневной жизни, несмотря на то что переехала в пригород.( суржик не в счет). У нас только в соседнем селе одна принципиальная продавщица полтора года назад перешла на украинский, но совсем недавно снова заговорила по русски. На мой вопрос, а что случилось, молчит и отводит глаза.
    Я не сторонник топтать ничью культуру, все кто это делает просто невоспитанное быдло. Люди без рода и племени, что с таких взять......
    І ти ж бачиш нинішній час. ти не можеш зенати. що буде у майбутньому, бо ти не пророк, а тому твої пророцтва - це чистої води бла бла

що ти маєш на увазі під "топтать чужую культуру"?

11. Вверх #1111
    Не покидает форум
    Ой, скільки цікавинок я знайшов у цьому повідомлені.

Мало того что постоянно этим пользователем коверкается язык.
    Ви маєте на увазі перекручення української мови?
    Тоді, якщо ви настільки добре володієте українською мовою, щоб оцінити помилки інших учасників дискусії, чому б вам не користуватись українською мовою у відповідях тим, хто вам пише?
    Чи тут має місце, як казав Свирид Петрович "Я в такие мужицкие танцы не гуляю"?

Так еще и брехню пишет.
    В російській мові, коли когось звинувачують у неправді, використовують декілька ступенів що характеризують цю неправду:

1. "Это неправда"
    2. "Это ложь",
    3. "Это враньё"

Це в межах культури.

Потім починається лайка:

4. Лайка для "культурної" людини - перейти на українську мову, і використати українське слово "брехня". Жінки дуже рідко переходять за цю межу - це для них "за межею фола".

5. Лайка некультурної людини: використати слово, яке починається зі самої знаменитої математичної константи

Его тексты это разжигание межнациональной розни и ничего больше.
    Так, для українофоба любий текст українською мовою - це вже виклик.

12. Вверх #1112
    І ти ж бачиш нинішній час. ти не можеш зенати. що буде у майбутньому, бо ти не пророк, а тому твої пророцтва - це чистої води бла бла

що ти маєш на увазі під "топтать чужую культуру"?
    Да, конечно я не пророк))). Зачем мне это? Просто логические выводы из того, что уже имеем. А вообще на форуме это все бла, бла бла))))). В жизни зачастую все не так и люди не те за кого себя здесь выдают. Это ж виртуальный мир....

Имею ввиду не признавать, или намеренно унижать культурные достижения того или иного народа.

13. Вверх #1113
    саме захист російськомовних - головний лозунг російської армії при вторгненні в Грузію, Ічкерію, Україну, і втручання в справи прибалтійських держав.
    я русскоязычный, но не желаю, чтобы какая-то вонючая кацапская орда лезла меня защищать

14. Вверх #1114
    Ортодокс, я буду общаться на том языке, на котором мне удобно. Заимствование слов тоже никто не отменял. Слово брехня очень точное слово в украинском языке, и не такое высокопарное как ложь...
    И к некоторым товарищам только оно и подходит.

15. Вверх #1115
    Будикка, вы ж культурный человек. Во всяком случае так себя позиционируете. Я начинаю сомневаться в этом, когда вы употребляете слова типа "рузгого мира".
    Вы ж знаете определение джентльмена, что это человек, который наступив в темноте на кошку назовет ее кошкой. С культурными людьми та же фигня. Каково бы не было ваше раздражение на рузьгий мир, вы употреблением таких слов унижаете себе и теряете лицо. Имхо.
    В остальном вы не правы. Конституция не обязывает в Донецке или в Одессе обязательно отвечать вам на государственном языке. Если человек вас понял и ответил на русском, то ваше восприятие этого уже ваши проблемы. На улице он может вообще вам не ответить.. это его право. Да, в государственном учреждении вас должны выслушать и даже ответить на украинском. Но только в государственном. Если вам нравится требовать от людей соблюдения своих мовных прав, то вы этого в состоянии будете добиться. Только потом не надо жаловаться, что вас не любят. Вы все сделали для того, чтобы вас не любили.
    я не претендую на високий рівень культури, я претендую лише на свої права, тому можу дозволити себе те, що вважаю нікчемним і тим. що приносить горе людям назвати як хочу.

А тепер дивіться, ви весь час робите акцент на російськомовних і так сором"язливо делікатно забуваєте про україномовних.

Давайте спочатку розжуємо От є країна. Там живе багато людей, різних і розмовляють вони всі різними мовами. Як помирити цих людей? Як допомогти їм спілкуватись? Чому взагалі виникло таке питання в світі, що кожна країна встановлює свою державну мову? Відповідь проста. Тому що має бути одна спільна мова для всіх, яку всі будуть розуміти. Кожна країна обирає державною мовою не просто мову більшості, а корінної етнічної більшості. І це є справедливим на даний час.

В Україні корінна більшість - українці і їхня мова рідна українська. До чого тут рсоійська мова? лише тому що хтось вважає принизливо для себе знати українську? чи слабО вивчити? То ми допоможемо.

Конституція - це закон прямої дії, тобто закон, який не підлягає ніякому іншому тлумаченню. В Конституції чітко сказано, що мова України - українська.

І ось це: "Если человек вас понял и ответил на русском, то ваше восприятие этого уже ваши проблемы. "
    А якщо не зрозумів? То то вже його проблеми? Абсолютно правильно. Якщо студенти не розуміють українську в Донецькому університеті, то то вже "то их восприятие этого уже их проблемы" Справедливо? За вашою теорією - Так!.

16. Вверх #1116
    Не покидает форум Аватар для Natika
    я не претендую на високий рівень культури, я претендую лише на свої права, тому можу дозволити себе те, що вважаю нікчемним і тим. що приносить горе людям назвати як хочу.
    Ну, не претендуете, ну и ладно. я сегодня добра, как никогда. )))

А тепер дивіться, ви весь час робите акцент на російськомовних і так сором"язливо делікатно забуваєте про україномовних.
    Я вовсе о них не забываю. Но мне о них говорить нечего. У них и их языка все права есть. Что еще можно об этом сказать?

Давайте спочатку розжуємо От є країна. Там живе багато людей, різних і розмовляють вони всі різними мовами. Як помирити цих людей? Як допомогти їм спілкуватись? Чому взагалі виникло таке питання в світі, що кожна країна встановлює свою державну мову? Відповідь проста. Тому що має бути одна спільна мова для всіх, яку всі будуть розуміти. Кожна країна обирає державною мовою не просто мову більшості, а корінної етнічної більшості. І це є справедливим на даний час.
    Вам привести примеры многоязычных стран. С несколькими государственными языками или вовсе без оных. Их есть у меня. Так же имеется значительное количество стран говорящих вовсе не на языке аборигенов сиречь "корінної етнічної більшості". А совершенно на другом языке. Примеры надо приводить? Так же есть себе такие страны, которые говорят языке соседа просто потому что "так получилось".
    Все это называется геополитика. Войны, завоевания, добровольные объединения (унии, Переяславская Рада), конфедерации.
    Я бы еще поняла, если бы границы государств были неизменны хотя бы на протяжении нескольких веков и располагались бы строго по границам обитания неких коренных этничных народностей, но ведь это же вовсе не так.
    Чтобы там не говорили, карты кроят не боги, а политики. И им на этничность обычно наплевать... Их, как правило больше интересуют территории с удобными проходами к морям или с ресурсами..
    И в результате мы маємо те, що маємо. Соборну и унитарну, но из разных кусков. Лоскутное одеяло, конечно же целый предмет, но говорить, что он выкроен из одного куска ткани по меньшей мере наивно...
    /* мерзко хихикает */

17. Вверх #1117
    Да, конечно я не пророк))). Зачем мне это? Просто логические выводы из того, что уже имеем. А вообще на форуме это все бла, бла бла))))). В жизни зачастую все не так и люди не те за кого себя здесь выдают. Это ж виртуальный мир....

Имею ввиду не признавать, или намеренно унижать культурные достижения того или иного народа.
    Так і я тебе запитую: Навіщо ти береш на себе тягар пророка?

І в чому ж логіка? Ти врахувала всі чинники, які впливають на майбутнє?

18. Вверх #1118
    Цитата Сообщение от fb_ua Посмотреть сообщение
    я русскоязычный, но не желаю, чтобы какая-то вонючая кацапская орда лезла меня защищать
    На жаль у них не прийнято цікавитись думкою тих, кого вони збираються захищати, причому, стоячи ЗА спиною "женщин и детей"

19. Вверх #1119
    Ортодокс, я буду общаться на том языке, на котором мне удобно. Заимствование слов тоже никто не отменял. Слово брехня очень точное слово в украинском языке, и не такое высокопарное как ложь...
    И к некоторым товарищам только оно и подходит.
    якби ти гарно знала українську, то не лише це слово було б дуже точним для тебе. Справа в тому. що українська мова розвивалась сама по собі, дуже повільно, тисячоліттями, щось запозичувалось, щось відмирало і народжувалось нове і саме тому слова влучні. Російська мова (не хочу ніяк принижувати мову чи її носіїв, лише голі факти) - це здебільшого мова запозичень з тюркської, грецької, польської, і інших мов. Тобто в якійсь мірі це мова штучна. Вона базується більш на древньотюркській мові з впливом слов"янської. Тому інколи мені україномовній людині важкувато підібрати слово, яке буде дуже глибоко визначати зміст того, що хочу сказати.

Ти можеш розмовляти тією мовою, яка тобі зручна чи подобається, але не потрібно примушувати і мене розмовляти цією мовою. Ок?

20. Вверх #1120
    вы так говорите о русскоязычных, как будто это нечто единое целое. это кацапская пропаганда пытается представить дело таким образом, так вот не надо идти у них на поводу.
    русскоязычные ведь они разные. есть проукраинские русскоязычные и таких большинство. а есть русскоязычные, настроенные прокацапски, и таких меньшинство.
    или, переходя к конкретике, русскоязычный fb_ua - это одно, а русскоязычная Don Juan - это совсем другое.

Закрытая тема
Страница 56 из 87 ПерваяПервая ... 6 46 54 55 56 57 58 66 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права