|
Дякую, що виправили мою помилку.
Що робить Путін, мене хвилює, але не так, як Вас. Визволяти мене не потрібно, з Вами я маю намір домовитись, втручання Путіна тільки заважає. Моє бажання бачити російську мову другою державною в Україні немає ніякого відношення ні до політики сусідньої держави, ні до діяльності країн НАТО (з англійської, як державною, вони Вас не підтримають).
Політика Російської держави завжди була агресивна, не має значення як називалась ця держава - Московське царство, Російська імперія, СРСР, Російська Федерація. Але, на мою думку, це не є приводом для того, щоб ми, російськомовні мешканці Північного Причорномор'я, видмовлялися від своєї мови. Правителі приходять і йдуть, піде і Путін.
Нам треба вчтись самим будувати свою державу, враховуючи інтереси всіх громадян України, а не тільки україномовної її частини. Лозунг "Україна понад усе" не є конструктивним, "понад усе" повинні бути громадяни України.
Політики нашої держави зробили багато помилок, зараз є можливість виправити хоча б помилки в мовному питанні: надати статус другої державної російській мові, розширити права інших мов. Тім самим привід "захищати" у Путіна просто зникне.
На мою думку, тема "Программа по сохранению русского языка" як раз для цього і була відкрита. Але, нажаль, перетворилась на арену брудної боротьби між одеситами. Коментарі деяких учасників діскусії просто соромно читати...
Майже погоджуюсь з вами але мовне питання зараз не на часі, путін знайде мільйон приводів для вторгнення й без мови. Доречі мовний закон таки розробляють та вдосконалюють з урахуванням угорської, румунської, кримсько-татарської. Коли не буде небезпеки цілостності держави - цим законом будуть задоволені всі.
Я вважаю, що мовне питання як раз на часі. Я не хочу, щоб мене, яка народилась та все життя прожила в Одесі, називали "окупантом" та "зрадником" тільки тому, що я російськомовна. Я поважаю українську мову, намагаюсь вивчити її як умога краще. Але вимагаю від своїх опонентів також поваги до моєї мови. І закріплення сттатусу моєї мови допоможе мені та іншим російськомовним громадянам України відчути те, що ми також повноправні громадяни цієї держави. А вже потім відстоювати наши спільні права, але це буде вже на рівних.
прозріла.... як вам така точка зору? і хто ж це пише? львів'янин .....
Чому б не послати Ірину Фаріон із лекціями «Мова як віднова» по кримським дєрєвням - львівський журналіст
7.3.2014
ОСТАП ДРОЗДОВ, Львів
Події в Криму – це справедлива розплата України за свою відсутність упродовж 22 років. 22 роки Україна була тимчасовим явищем, і Юго-Восток терпів її тільки тому, що завжди мав у Києві свою владу. Україна для них чужа, а їхні предки всіх чужих вважали ворогами. Отже, Крим щирий у своїй українофобії.
Україна під дулом чужого автомата упритул підійшла до кардинального вибору, який мала би добровільно зробити вже давно: або ми скидаємо зі свого човна проросійський баласт – або ми приречені на громадянську війну. Боротьба за Крим не передбачає жодного трофею навіть у разі повної перемоги. Тому що Крим безповоротно програно.
З цим треба змиритися і не робити з цього трагедії. Крим ніколи не був і ніколи не буде українським. Крапка. Крим – це земля кримських татар і росіян. Українці навіть зараз там у шаленій меншості, та й то вони повністю асимільовані серед реципієнтів ОРТ. Усі українські норми (такі як одна державна мова, вшанування визвольної боротьби, вступ в ЄС тощо) не можуть бути зреалізовані в Криму. І ніколи цього не буде.
Цікаво як ми собі уявляємо врегулювання кримської проблеми? Завтра прийдуть війська НАТО, проженуть росіян – і кримський народ одягне вишиванки на знак солідарності з Галичиною? Чи, може, Путін добровільно дасть задній хід – і з завтрашнього дня кримчани перестануть голосувати за комуністів, Колєсніченка, Миримського та інших "достойників"?
Попри свою зазомбованість, люди там уміють читати – зокрема, передвиборчу програму "Свободи", яка обіцяє ліквідувати автономію і перетворити Крим у звичайну область. А чого б не піти далі – і не послати Ірину Фаріон із лекціями «Мова як віднова» по кримським дєрєвням? А виступ Тягнибока на Яворині прокрутити по всіх республіканських каналах. Додаймо сюди Сашка Білого з автоматом у руках. І весь Правий сектор, який буде озброюватися, щоб перешкодити Криму здійснити свою вікопомну мрію з’єднатися з Росією.
Овідій писав: "Нехай воюють інші". http://www.octpib.info/News.aspx?idNews=17735
Суди про моє життя,коли твоє стане прикладом...
Социальные закладки