Сообщение от
Будикка
Яке має значення, що счітаю я? Важливо, тобто не те що важливо а вагомо з ким себе в дійсності ідентифікує людина.
Приведу приклад, якби гіпотетичний.
От якщо взяти когось і уявити, що знаходиться у товаристві двох людей. Перша людина ледь розуміє російську мову, а може і зовсім не розуміє. Вона читає українську класику, вона дивиться українські фільми, любить українську естраду, оперу, гумор, вона греко-католик. Вона майже нічого не знає про Росію, для неї ця країна чужа і закрита книга. З іншого боку біля тебе росіянин, з яким розмовляєш однією мовою, ходиш в одну РПЦ, захоплюєшся фільмами "Дєвчата", "Освабаждєніє", вам обом подобається КВН, Галустян, Пугачова чи ще хтось. Хто тобі буде зрозумілішим, однодумцем, ближчим.
З ким ти себе будеш ідентифікувати? З тим україномовним, що тебе майже не розуміє, коли ти розмовляєш російською, який не знає, що таке "салат олів.є", улюблений письменник якої Ірина Вільде, чи людина з якою у тебе одна мова, одна віра, одна культура, вам обом подобається на НР салат олів"є, оселедець під шубою і мандарини з шампанським?
Питання риторичне. Дай собі відповідь хто такий же як ти і хто дуже відмінний від тебе.
Я підкреслюю ще раз, що не маю на увазі, що якась нація гірша чи краща. Я просто кажу, що всі нації різні. Просто зовні ми всі наче однакові, однаково хочемо бути щасливими, мати достаток, майбутнє. Але це лише поверхня, а шляхи різні.
Людина сама визначає хто вона є, з ким себе ідентифікує, хто її коріння, наприклад, древляни, поляни, чи сіверяни.
Але буває і так, що людина не може чітко сказати де її коріння, якого племені вона чи роду.
Социальные закладки