Результаты опроса: Ваш родной язык, одесситы:

Голосовавшие
1226. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • русский

968 78.96%
  • украинский

212 17.29%
  • идиш

7 0.57%
  • иврит

6 0.49%
  • итальянский

0 0%
  • греческий

1 0.08%
  • татарский

1 0.08%
  • турецкий

0 0%
  • польский

2 0.16%
  • армянский

0 0%
  • грузинский

2 0.16%
  • китайский

3 0.24%
  • молдавский

0 0%
  • гагаузский

3 0.24%
  • французский

3 0.24%
  • другой

15 1.22%
  • болгарский

3 0.24%

Тема: Языковая проблема... Проблема ли?

Закрытая тема
Страница 532 из 1357 ПерваяПервая ... 32 432 482 522 530 531 532 533 534 542 582 632 1032 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 10,621 по 10,640 из 27124
  1. Вверх #10621
    Мичуринка Аватар для Select
    Цитата Сообщение от UPA Посмотреть сообщение
    Я що про вас особисто казав?
    а в этом топике только лично к кому-то обращаются, а остальные молчат?

2. Вверх #10622
    Не покидает форум Аватар для YOKO
    Цитата Сообщение от lens Посмотреть сообщение
    YOKO, перепрошую, це Ваш варіант відповіді. І відповіді в ньому немає. За що - я знаю: за українізацію. Повторюю питання - ПРОТИ КОГО?

Олеже, не сподівайтесь, що YOKO вас прикрив. І не падайте на мороз, пліз.
    Та до чого тут мій варіант?
    Це варіант Олега. Перечитай уважніше ЙОГО пост.

Ну раз для Вас культура - це порожній звук, то за що боретесь?
    Тут могла бути ваша реклама

3. Вверх #10623
    Живёт на форуме Аватар для UPA
    Цитата Сообщение от Select Посмотреть сообщение
    а в этом топике только лично к кому-то обращаются, а остальные молчат?
    Та ні...
    Доречі боротьба мається на увазі(мною принаймні) зовсім не фізична тому не дуже зрозумів таку реакцію

4. Вверх #10624
    Постоялец форума Аватар для Олег_кв
    Цитата Сообщение от Pinky Посмотреть сообщение
    Есть мировая культура, представляете?
    А вопрос про то, что даст вам украинская культура , кроме прибыли от туризма, не кажется вам розумним?
    А сколько украинских песен за Одессу Вы знаете?
    Ну є світова культура, дуже добре, не можу нею натішитись, а своя таки рідніша.
    Відчувати себе причетним до тисячолітньої культури свого народу, а не перекотиполем - мені це потрібно.
    Про Одесу чув декілька українських пісень, ну і про Тернопіль декілька чув. А співаємо переважно українські народні і повстанські пісні.

5. Вверх #10625
    Мичуринка Аватар для Select
    Та ні...
    Доречі боротьба мається на увазі(мною принаймні) зовсім не фізична тому не дуже зрозумів таку реакцію
    мир

6. Вверх #10626
    Не покидает форум Аватар для lens
    Цитата Сообщение от Олег_кв Посмотреть сообщение
    Достатньо підняти руські словники, щоб зрозуміти, що руська (росська, русска) - це українська мова і аж ніяк не російська. І наші землі звались руськими (Русь, навіть Россія) можна літописи підняти, древню літературу і карти, а народ був руським (русь, русичі, руснаки, русини). Чому ж декому так важко відрізнити Русь від Московії і руську (українську) від московської (російської)?
    Гм, напоминаю: я еще здесь. И жду ответа на поставленные не только мной прямые вопросы. Вы уже:

1) съехали с темы "украинец" - гражданин Украины. Я так понимаю, с демократическими ценностями проблемы.
    2) съехали с темы, что делать с украинцами, которые считают русский язык родным, зная и уважая при этом украинский. Я так понимаю, с восприятием чужой точки зрения проблемы.
    3) съехали с темы "украинец" как носитель украинской культуры. Я так понимаю, с культурологией проблемы.
    4) пытаетесь уйти в глубь веков, чтобы не отвечать на сугубо сегодняшний вопрос - С КЕМ БОРЕТЕСЬ за сплошную украинизацию? Кого намерены привести к счастью? Железной рукой привить любовь ко всему украинскому?

Замечу, кстати, если любовь по любви - то это любовь. Если любовь насильно, то для этого есть другое название. И соответствующая статья в УК.

Итак, внятный ответ будет? Или с этим тоже проблемы?
    И это пройдет.

7. Вверх #10627
    User banned Аватар для BWolF
    Достатньо підняти руські словники, щоб зрозуміти, що руська (росська, русска) - це українська мова і аж ніяк не російська. І наші землі звались руськими (Русь, навіть Россія) можна літописи підняти, древню літературу і карти, а народ був руським (русь, русичі, руснаки, русини). Чому ж декому так важко відрізнити Русь від Московії і руську (українську) від московської (російської)?
    Я в другой теме привёл карту 1641 года - https://forumodua.com/showpost.php?p=1698776&postcount=2299
    Там явно можно прочитать, где располагались Pars Russia Minoris (красный цвет) и Pars Russia Maxima (белый, зелёный, оранжевый, светло-фиолетовый цвета).

8. Вверх #10628
    Цитата Сообщение от Select Посмотреть сообщение
    мир
    Дякую

9. Вверх #10629
    Супер модератор
    Супер пользователь
    Про Одесу чув декілька українських пісень, ну і про Тернопіль декілька чув. А співаємо переважно українські народні і повстанські пісні.
    А про Одесу повстаньскі пісні ви вже теж співаєте?
    Так мы еще живы, слава Богу!
    ॐ श्रीं ह्रीं क्लीं ग्लौं गं गणपतये वर वरद सर्वजनं मे वशमानय स्वाहा

10. Вверх #10630
    Цитата Сообщение от Gloomy Wolf Посмотреть сообщение
    Саша, значит, русский. Олег_кв, как выглядит носитель украинской культуры, т.е. украинец, не говорящий по-украински? Ведь украинизацию именно таких вы считаете необходимой.
    Тоді поясню на прикладі Одеси. 18% одеситів на форумі назвали українську рідною, а скільки реально всюди нею спілкується? Думаю вони б не проти розмовляти рідною. То чому їм не створити такі умови? Хто проти?

11. Вверх #10631
    Гм, напоминаю: я еще здесь. И жду ответа на поставленные не только мной прямые вопросы. Вы уже:

1) съехали с темы "украинец" - гражданин Украины. Я так понимаю, с демократическими ценностями проблемы.
    2) съехали с темы, что делать с украинцами, которые считают русский язык родным, зная и уважая при этом украинский. Я так понимаю, с восприятием чужой точки зрения проблемы.
    3) съехали с темы "украинец" как носитель украинской культуры. Я так понимаю, с культурологией проблемы.
    4) пытаетесь уйти в глубь веков, чтобы не отвечать на сугубо сегодняшний вопрос - С КЕМ БОРЕТЕСЬ за сплошную украинизацию? Кого намерены привести к счастью? Железной рукой привить любовь ко всему украинскому?

Замечу, кстати, если любовь по любви - то это любовь. Если любовь насильно, то для этого есть другое название. И соответствующая статья в УК.

Треба щоб кожний українець-громадянин України володів українською мовою.
    2 Олег
    І треба переконувати тих хто проти ...
    А не мовчати у ганчірку

12. Вверх #10632

Може Ви не помітили, але я за всіма не встигаю.

1 - про українців я вже сьогодні писав кілька разів
    2 - називати їх якось інакше, або ми назвемось інакше, мені російськомовний не брат
    3 - я ще не чув іншої точки зору, як може українець бути носієм неукраїнської культури, культорологію навіть не проходив, а кажу так, як бачу ситуацію
    4 - про суцільну українізацію, залізною рукою і т. п. не писав.

13. Вверх #10633
    Не покидает форум Аватар для lens
    Треба щоб кожний українець-громадянин України володів українською мовою.
    2 Олег
    І треба переконувати тих хто проти ...
    А не мовчати у ганчірку
    Я погано володію українською мовою? В тебе є суттеві зауваження?.. Я хоч колись сказала погане слово про українську мову чи культуру? Чи про те, що іх треба "вичавлювати" (а саме це супротивники російської мріють зробити з моєю рідною мовою)?

Знайди. І дай посилання на такі приклади моїх дописів. Інакше адресовані мені подібні репліки сприйматиму просто як мороз.
    И это пройдет.

14. Вверх #10634
    User banned
    Тоді поясню на прикладі Одеси. 18% одеситів на форумі назвали українську рідною, а скільки реально всюди нею спілкується? Думаю вони б не проти розмовляти рідною. То чому їм не створити такі умови? Хто проти?
    Опрос открытый, загляни в профили его участников, и увидишь, сколько там, гм... ботов, и жителей разнообразных Хмельников.

15. Вверх #10635
    Я погано володію українською мовою? В тебе є суттеві зауваження?.. Я хоч колись сказала погане слово про українську мову чи культуру? Чи про те, що іх треба "вичавлювати" (а саме це супротивники російської мріють зробити з моєю рідною мовою)?

Знайди. І дай посилання на такі приклади моїх дописів. Інакше адресовані мені подібні репліки сприйматиму просто як мороз.
    Ти виняток
    А є деякі інші не забувай...

16. Вверх #10636
    Цитата Сообщение от lens
    Я погано володію українською мовою?
    Пардон, що знову зі своїма 5-ма копійками, такий вже я...
    Але ви просто чудово нею володієте!
    Я навіть став уважніший до того, що сам пишу, щоб помилок не наробити... ))

17. Вверх #10637
    Частый гость Аватар для wertu
    Цитата Сообщение от Castform Посмотреть сообщение
    Опрос открытый, загляни в профили его участников, и увидишь, сколько там, гм... ботов, и жителей разнообразных Хмельников.
    Та невже ? Приклади будь ласка !!
    А от серед тих хто голосував за російську є неодесити і неукраїнці - хоча б ВЕСТА

18. Вверх #10638
    User banned Аватар для BWolF
    ...
    ...
    ...
    2 - називати їх якось інакше, або ми назвемось інакше, мені російськомовний не брат
    ...
    А говорят, что Янукович делит страну на две части ...

19. Вверх #10639
    Цитата Сообщение от Castform Посмотреть сообщение
    Хех...
    В профілі не боти, а люди які прийшли на форум "по новодкі"

20. Вверх #10640
    User banned
    wertu, будь ласков,https://forumodua.com/member.php?u=17531
    остальных копошить нэма часу та натхнэння. Этот просто особенно наглый.
    Yoko, та я ж хотив толэрантно )))

Закрытая тема
Страница 532 из 1357 ПерваяПервая ... 32 432 482 522 530 531 532 533 534 542 582 632 1032 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права