|
Усім доброго дня!![]()
Я тут вперше, сподіваюсь що не в останнє, бо тема дуже наболіла!!! З Вашого дозволу я трошки розповім та попрошу поради. Отже, працюю в Університеті*, на кафедрі, почала працювати щє під час навчання, маю диплом магістра за своїм фахом, 24 роки мені. Проте, у нас на кафедрі такі порядки: якщо ти не захищений, або не в аспірантурі, то викладати зав.каф. не дозволяє, от і працюю я на "благо" кафедри, "відряджають" до Приймальної комісії вже другий рік поспіль, та потім у відпустку не відпускають, а аспірантуру обіцяє вона мені вже 2 рочки... А тут випала нагодва вступити до аспірантури у іншому місті нашої Батьківщини (одразу скажу, що це найчарівніше місто, не столиця), та щє й 0,25 за фахом викладати дають...проте не все так гарно як хотілося б: треба заплатити за аспірантуру (щоб мною "ретельно" займались) 2 тис.зеленихкарбованців((( От я і у шоці, відверто кажучи... Розумію, що навчання у аспірантурі та написання дисертації то є не лише важка розумова справа а щє й грошова, проте не можу вирішити... От вже тиждень не можу у руки себе взяти та почати до іспиту готуватись, який доречі відбудеться 27 вересня (два інших склала на відмінно, хоча кому воно треба...). Проте і покинути все не можу, я до цього так довго йшла... і статті в мене фахові є, і зацікавленість...була((( От не знаю, чи воно того варте, а у Вас були великі розтрати...
Дякую!
Нажаль, неможна!!! Або просто не вступати((( Ну мені "сказали" що то гроші на розтрати до Києва та на тему... Я вже і сама незнаю(((
Розумію, що гроші треба звісно, проте може більше не знадобиться... Отже, чимось сама себе починаю втішати, а від цього сума меншою не становиться
А у Києві у ВАКу коли тему затверджують багато надо? Розумію, що я і сама не чекала, що доведеться "оплатити таке", ми з керівником у гарних стосунках... А у Вас багато грошей уходило, ну, наприклад, коли треба експеримент ставити та по ВУЗах їздити та проводити свої дослідження, як ставляться до цього... Хоча розумію, що все залежить від керівника...
![]()
Делайте ноги, пока не поздно!
Какая специальность у Вас?
То що навіть їхати не треба на іспит??? Але то, напевно, мій останній шанс, або йти з Університету та забути про викладання
... Ось сьогодні увесь день дома сиджу та гадаю, чи готуватись надалі, чи то ні... А спеціальність 13.00.07-теорія та методика виховання...
Тема диссертации утверждается на ученом совете факультета к которому относиться кафедра. ВАК никакого отношения к утверждению темы не имеет. Все деньги, которые от Вас вымогают пойдут кому-то в карман, скорее всего не дальше кафедры и вряд ли повлияют на результаты защиты.
Тут еще надо учитывать позицию Ваших родных и наличие такой суммы (+способность свободно ею распорядиться).
Дракон, +1.
Последний раз редактировалось ukka; 22.09.2010 в 19:46.
похоже, Вас разводят
первый раз слышу, что за это надо платить поступающему
А у Києві у ВАКу коли тему затверджують багато надо?
насколько я знаю, бюджетник не платит, во всяком случае за поездки на конференцию точно нет.А у Вас багато грошей уходило, ну, наприклад, коли треба експеримент ставити та по ВУЗах їздити та проводити свої дослідження, як ставляться до цього... Хоча розумію, що все залежить від керівника...![]()
Если Вы идете на контракт, тогда понятно, но если это просто оплата при вступлении, то - это развод
Усім дякую за поради та підтримку!Бо я ось все вирішую... Щодо суми, то якби не ця сума, то і проблем би не було, але покидати зараз все що зроблено-навіть не уявляю як... А може воно потім якось відпрацюється... Хоча розумію, що ні((( Сума така-то для родини моєї великі гроші!!! Хоча я знала що навчання та написання дисертації десь у 5-6 тис. обійдеться...а ось який виявився початок...тож може залишилось 3-4 тис.))) Вирішую... Нажаль, білети вже купила, бо впевнена була у гарному результаті...
сдавайте билеты..... просто на Вас решили нажиться и всё...
Вставлю и свои 5 коп... Тема дис после утверждения на кафедре, утверждения на Науч. совете факультета обязательно утверждается в ВАКе (и далеко не всегда удачно или с первого-второго раза! там всегда ищут за что можно зацепиться и придраться! даже если не за что!) Поездки на конференции универ оплачивает только бюджету стационара 1 раз в год - и-то только по чекам! тоесть Вы не покроете расходы на печать Вашей статьи и оргвзнос... И ещё много мелких нюансов...
А почему бы Вам сейчас в качестве соискателя, прикрепленного по кафедре вместе с научным руководителем не подготовить диссертацию, поездить на конференцию (за свой счет соответственно)? Это будет намного дешевле. А потом с почти готовой диссертацией поступить в аспирантуру и досрочно защитить ее. Я не думаю, что с таким багажом кафедра посмеет Вас не пропустить...![]()
Если девушка станет соискателем, то и защищаться она будет как соискатель! Тогда аспирантура отпадает сама собой...
Нужна помощь
Где-то в инете можно найти перечень отдел и направлений аспирантуры в Нархозе ? А то "Проблем рынка" нашла у них на сайте. А сайт Нархоза не работает у меня (
Может у кого-то есть этот перечень? Спасибо)
Мне за 3 года оплатили поездку на конф только 1 разВ итого эта сумма составила 30% того, что я в тот раз потратила
В дальнейшем мне отказывали даже в такой "помощи" ссылаясь на недостаточное финансирование данных "проэктов"
![]()
В принципі те, що Ви описуєте - привід для того, щоб Вашого майбутнього керівника притягати до кримінальної відповідальності. Офіційно та за законом ніяких грошей при закріпленні теми нікому платити не передбачається. Тема закріплюється на засіданні кафедри та затверджується вченою радою факультету й університету. Ніде у ВАК ніщо не сплачується. ВАК взагалі не знає про існування аспірантів, до нього потрапляє лише інформація про тих, хто висуває роботу на захист (вже готову, обговорену й рекомендовану) - ВАК друкує оголошення про захист.
Але якщо з Вас стільки вимагають "на вході", думаю, слід замислитися про те, у скільки обійдеться захист. Адже там дійсно є витрати, яких не дисертанту не уникнути (оплата власного проїзду-проживання та опонентів й керівника, якщо захист не у своїй установі, банкет тощо)
Щодо вартості експериментів - якщо Ви стаєте аспірантом, то формально маєте такі самі права користуватися будь-чим на цій кафедрі, як інші її члени. Відтак сплата за проведення експерименту - це знов "поза кассою", в особистий карман керівника (можливо з відсотками завідувачеві кафедри). Інша справа - матеріали (реактиви, папір, касети, флешки, картриджі тощо) - оскільки кафедри загалом жебрачать, то це приносять своє (його ж й уносять). Але це не означає, що це коштує 2 тис. баксів - у нас, наприклад, можеш купити й принести з собою, з собою ж унести.
Поїхати в інше місто в Україні можна за рахунок закладу у відрядження (для стаціонару у Мечникова, наприклад, передбачено відшкодування 1 відрядження аспіранта на рік) або на конференцію. За межами України - за свій власний кошт або за рахунок гранту.
Моє відчуття - Вас елементарно "розводять" на гроші. Якщо вагаєтесь, краще відверто сказати, що Ви спілкувалися з колегами з інших внз, ніхто про такий вступний внесок гадки не має.
Хоча, можливо, Вас просто беруть на контрактну форму, і це сплата річна, у касу. Ви не з'ясовували, куди нести гроші?
Ви тільки не подумайте, що мій майбутній або "не майбутній" науковий керівник погана людина, ні, вона дуже приємна, чуйна та розуміюча, просто може це через те що я з іншого міста, та закінчувала зовсім інший ВУЗ... а беруть мене на бюджет, очне навчання... Отже, майже усі вважають що то "розводять" мене... а коли тему стверджують на засіданні кафедри та факультетській раді, потім все-рівно треба ж щоб затвердили у Києві...?!?
І все буде добре :-)
Социальные закладки