Игорь Ликарчук
5 ч ·
І знову про цьогорічну вступну кампанію. Щойно у приваті до мене звернулася людина з таким проханням: "Пане Ігоре. Поясніть, будь ласка, чи правомірно вимагати при вступі на спеціальність "ветеринарна справа" ЗНО з математики, а не біології. Секретар приймальної комісії пояснив, що на засіданні вони так вирішили, хоча в попередні роки враховувалось ЗНО з біології. Саме через це ми до сьогодні не змогли зареєструватись на електронному вступі". Я не можу у приваті відповісти цій людині, бо маю обмеження на спілкування. Також знаю, що не допоможе ій ніхто. Якщо вони звернуться до МОН, то отримають пусту формальну відписку-писульку. Та думаю, що це прохання дуже гарно свідчить про такий рівень засилля безглуздя та безвідповідальності у цьогорічній вступній кампаніі, що далі нікуди... Рівень роботи відповідних підрозділів МОН та іхніх керівників - очевидний. Звичайно, це можна списати на, так звану, "автономію ВНЗ". Але автономія аж ніяк не означає безлад і безглуздя. А у даному випадку - це так і є.
https://www.facebook.com/igor.likarchuk.9/posts/730553257047820
Из комментов:
Леонід Булава Таке рішення виглядає дивним (хочби тому, що не може ж Вчена рада працювати проти свого внз у можливостях набору здобувачів). Тому потрібно знати конкретні мотиви такого рішення.
Показать перевод
Нравится · 2 · 4 ч · Отредактировано
Игорь Ликарчук Логіка такого рішення дуже проста. Заштатний ВНЗ, до якого абітурієнт не йде. Тож для них (як і для всіх інших) головним є набрати будь-кого, а не відібрати тих, кого потрібно. Кількість тих, хто складав ЗНО з математики у 5 разів більша, від тих, хто складав біологію. Тож, якщо поставити біологію, потенційних абітурієнтів може прийти в пять разів менше... От і все. Наступного разу на ветеринарію поставлять історію Украіни
Показать перевод
Нравится · 1 · 3 ч · Отредактировано
Социальные закладки