Сonquer, наші дії у мовному питання не в яке порівняння не йдуть от з цим:Вот именно! Как угнетаемая нация в прошлом, в настоящем украинская нация сама становится угнетателем.
"Три века искоренения украинского языка"
http://www.grivna.ks.ua/arhiv/text.php?id=7918
Авжеж у радянському союзі вивчали українську мову, але вивчали по бажанню, це по перше, а по друге - як правило на цьому все й скінчалося. Мій дід с дитинства розмовляв українською мовою, після школи вчився в інститути в Україні , після пішов у армію також в Україні. Але мій батько народився у російськомовній родині, хоча його батьки були з роду україномовні. Провини діда в цьому немає, тому що була така система яка викоріняла с території України Ії мову, і мій дід був одним з великої кількості людей з якими так сталося.Не могу согласиться с вами в целом. В СССР изучение украинского языка (в школах на территории УССР) было обязательным.
Якщо державні закони будуть всіляко підтримувати використання української мови, якщо ввійде в дію якась державна програма яка буде стимулювати розвиток української мови, чи будете ви на нею розмовляти, чи будите ви Ії прихильником? Якщо так, що це повинна бути за програма?А к языку я отношусь как к товару: какой востребован, на таком и будут говорить. Не исключено, что наши внуки будут говорить на английском.

Тема:
По-моему, главное, что НЕ БЫЛО ЗАПРЕТА на украинский язык. А теперь даже средствам массовой информации указывают, на каком языке вещать...
....борюсь со страшной силой, вот - курить бросил
(это я Павлику-Морозову)
Социальные закладки