На Курилах?Сообщение от zet1
![]()
![]()
|
На Курилах?Сообщение от zet1
![]()
![]()
Учился-то папа в Днепропетровском медицинском ВУЗе, а Курилы - это потом, после окончания...Сообщение от НаОгонек
Причем, сначала Сахалин, затем Кунашир...
А потом родилась младшая сестра, ей не подошел климат и вернулись в Украину.
Судя по ответам, не все жители Украины будут праздновать 300 - летие полтавской битвы, иные вместе со шведами поражение Карла и Мазепы. А мог бы получиться не плохой праздник.
Перше що хочу сказати , що я написавши в темі про ОУН-УПА , що форум наповнився цікавим та сильним опонентом -НАогонек , я не помилився , а прочитавши його повідомлення в цій темі тільки впевнився в своїх словах .
Що я вам можу сказати , так ви праві велична перемога гетьмана Виговського під Конотопом не пренесла бажаних результатів -звільнення від Московського панування , уся історія українського народу пронизана таким аномальним явищем , як те що здобувши грандіозну перемогу в перший битві великої війни , український народ важаючи що справу вирішено розходиться по домівкам , не розуміючи , що головна боротьба ще тільки попереду .
Так було і тоді в середині 17 століття , так було і потім коли півмільйона армія Директорій УНР розішлася по домівками , після повалення гетьмана Скоропадського .
Друге стосовно самої теми підіймати таку тему , як святкування поразки спроби отримати незалежність , я важаю просто безсоромним , і думаю , як що ця людина має паспорт громадянина України , я йому скажу відверто , будьте чесними перед собою і зминіть його на громадянство Росії , так буде по совісті.
Шановный Братчику,добрый день!! Где вы пропадали?? Знаешь , я начинаю думать, что это хорошо, что помним историю. Только опираться в повседневной жизни на неё не стоит. Если будем помнить обиды которые нам наносили татаро-монголы, хазары, ногайцы, крымчаки, турки то далеко не уйдём. Посмотри на поляков. На их памятники. Наверное у них культура немного выше.
Братчик а как же те украинцы которые храбро сражались на стороне Петра ? За свою землю,против захватчика .Им тоже стыдится ? Что остались верными присяге а не пошли за элементарным предателем который обещал неизвестно что,и неизвестно кому.Это видно когда при дворе комплименты царю отвешивал....Сообщение от Братчик
Извините но Полтавская битва это НАША украинская история,и наша победа......а не ВАША националистическая.
"бороться за то то чего не было".Переписать уж никак не получится
Сообщение от Братчик
Проблема не в тому, що розійшлись по домівкам, а в тому, що і Виговського, і Мазепу більшість українців вважали зрадниками. Тому і не зрозуміло, чиїми героями вони є? Поляків і шведів?![]()
Ось тут ви , не праві . Я не думаю , що ви проводили соціологічне опитування сереред мешканців українських земель часів другої половини 17 сторіччя , щоб заявляти про те що Виговського та Мазепу вважали зрадником .Сообщение от НаОгонек
Тоді всіх гетьманів , які були по Богдані сміливо називати зрадниками : і Брюховецького , і Івана Самойловича і інший гетьмані , що продавали Україну за шубу та боярський титул .
Ми не можемо казати , хто був зрадником , бо в період 1656-1710 років відбувався переділ влади між старшиною Хмельницького , і зрадили всі і ті хто побіг прохати помічі в поляків , і ті хто в турків , і ті хто в Москві .
Розумієте перемога на Косовому полі 15 червня 1389 року , це і перемога сербів Петра Тедича , що перебіг від князя Лазаря зі своєю дружиною та загоном холопів подавшись на обіцянки стати князем Сербії , після перемоги турків , але ж серби не кажуть , що перемога на Косовом полі , це наша перемога , а не ваша націоналістична великосербська поразка .Сообщение от ALKA
Правда це безглуздо ?
А в вас , вистачає совісті так казати.
Можемо. І для цього не потрібно проводити соціологічних опитувань, бо відношення до тієї чи іншої особи люди висловлювали своїми діями. А те, що і проти Виговського, і проти Мазепи виступила більшість українців, а підтримала їх невеличка меньшість і дозволяє казати, що самі українці вважали їх зрадниками. До речі, ця оцінка закріпилася і в українських історичних джерелах.Сообщение от Братчик
![]()
То есть 1654 год Вы отметаете.Этого события не было .Что же интересно было на территории нынешней северо-восточной украины.Иностранные государтсва считали эту территорию чьей ?Сообщение от Братчик
Сообщение от НаОгонек
Які історичні джерела , яка пітримка коли кількість козаків активних учасників події , що Руїни , що виступу Мазепи , не перевишувала 10-15 % відсотків від "гречкосіїв" , так в часи національно-визвольної війни бунтувала вся Україна , кожен селянин брався за вила та приєднувався до армії Хмельницького , так це була єдина сила нема питань .
Але після смерті нова шляхта , вчорашння сірома та голота козацька , що вибилася в полковники та сотники козацькогог війська -стали новою арестократією України , і вирішували до кого приєднатися чисто з причин " матеріально забезпеченного майбутнього" -це стосується Руїни.
А щодо Мазепинського виступу , то більшість все тієї старшини подумало , що це не зрада Мазепи , а тонкий хід на кшалт того , що полюбляв робити римський Калігула .
Бо перед цим було не зрозумілість дій Мазепи при антимосковському повстанню канцеляриста Мазепи -Петрика Іваненка в 1690-1700 роках .
А Вы проводили социологическое исследование ?А щодо Мазепинського виступу , то більшість все тієї старшини подумало , що це не зрада Мазепи , а тонкий хід на кшалт того , що полюбляв робити римський Калігула .
Хааааароший ход ! лишиться всего.
Нажаль події 1654 року були , і була Переяславська рада і був Іван Богун , все це було .Сообщение от ALKA
Якщо ви не розумієте про що я , то так і скажіть я е знаю хто такий Калігула і які в нього були політичні ходи.Сообщение от ALKA
То есть факт входа Украины в состав россии (московию если хотите не отрицаете ?)Жалеете или нет это не спрашивал.Ваше личное дело.Сообщение от Братчик
Братчик, в чём историческая ценность победы Виговского под Конотопом, что это дало Украине( если она была в это время государством) и куда после этого делся сам Выговский. Может быит именно эта победа дала полную независимость? А Выговский почему закончил свою жизнь в Польше?
А если серьёзно, есть битвы которые вносят какой-то нговый шаг в историю, а есть просто борьба за власть и деньги. Так вот битва под Конотопом - это битва ради чего?
Последний раз редактировалось капитан; 04.02.2007 в 17:53.
Как Вы меня раскусили ! Калигулу не "смотрел" ! Ах незадача.Сообщение от Братчик
Только одно Вы забыли- я не историк.По крайней мере никогда не был человеком называющим себя историком.Просто интересно иногда,а знания среднестатистические если хотите.Но легко повышаемые при желании...Можно было спросить Вас пару вопросов из гидрометеорологии например а потом стать в позу знатока и "Ха-ха-ха !" Расслабтесь.Мазепа предатель.Присягу давал.А домыслы про римских императоров это личное ваше восприятие.Подкрепить исследованиями можете ?НЕЗАВИСИМЫМИ.Шведскими или Польскими на худой конец.....
Последний раз редактировалось ALKA; 04.02.2007 в 17:42.
Братчику! Так саме про це я і кажу! Б.Хмельницький - герой, бо його підтримало майже все населення України, а все інше - це лише боротьба за булави, клейноди, землі та інше. Які герої? Чого герої? Свого гаманця? А історичні джерела, - якщо цікаво наведу цитати з практично всіх відомих україньских козацьких літописів та інших джерел.Сообщение от Братчик
![]()
Ну розумієте , якщо я чогось не знаю , то я не лізу в теми наприклад :"бризовий вектор", бо нічого нового я не внесу .Сообщение от ALKA
Социальные закладки