Чув на власні вуха, так що можеш не сумніватися.Сообщение от Че Бурашка
У мене також родичі в вінницькій області живуть, хоча і називають Одесу Одесою. Зате "банку" - "слоіком", а "олію" - "гулій".
|
Чув на власні вуха, так що можеш не сумніватися.Сообщение от Че Бурашка
У мене також родичі в вінницькій області живуть, хоча і називають Одесу Одесою. Зате "банку" - "слоіком", а "олію" - "гулій".
Тут могла бути ваша реклама
Одессо
А по-моему, то Одесситам виднее.. Как решат, так и запишем.![]()
Взагалі то, вірність написаного визначають не одесити, а лінгвісти.Сообщение от zet1
Тут могла бути ваша реклама
На украинском - ОдесаСообщение от YOKO
на русском - Одесса
И при чем тут лингвисты?
Маразм.
Російською Одесса
Українською Одеса
Англійською Odesa.
Яка політика?! тільки правила кожної конкретної мови.
Навіть найкращі стають згодом катами
Ирыся Англицкою была Odessa,но тут влезла политика....Кстати об Odesa еще не все англичане знают.Хотя на картах поменяли....Сообщение от Iрися
Звісно.Сообщение от ALKA
Тому шо раніше однією державною була російська мова. тому і всі міста транслітерувалися так як є в російській мові.
Зараз державна мова змінилася, змінилася і транслітерація. Цілком логічно.
Так само як і всіх українців за кордоном називають на ім'я українською. Наприклад, Андрій Шевченко, а не Андрей.
Дивна манера все і вся робити зручним для російської мови.
Пам'ятаю, була відома гімнастка ЕвА Серано. Наголос в імені на останню голосну. Франзцузька ж гімнастка була. Так всі російські коментатори та спеціалісти її називали Єва з наголосом на першу голосну. Просто тому, що російській мові останнє ім'я більш звичне.
І не хочу я, щоб моє ім'я змінювали тільки тому, що комусь там щось здається. Вже була подібна дискусія. І я наполягаю, що російською мовою мене треба називати ніяк інакше як Ирыся. Давайте ще всіх Джонів зробимо Іванами і буде всім щастя.
Не шукайте кримінал там, де його немає. Коли чую від російськомовних Одэса, лютую, адже наполягаю на тому, що російською Одесса і тільки так. Проте й українською тільки Одеса.
Отаке.
Ирыся а монголы реванш возьмут ? Опять орда.Англичанам учебники опять переписывать !Сообщение от Iрися
Почему украинцы игнорируют волю австрийского народа.Какой-то Видень!
А ?
Ирыся вы часто заграницей бываете ? Пурга про шевченко не надоела ? Меня называют как я представлюсь.Уж поверьте представляюсь не мЫкола !
А теперь про Андрия.уже с вами давно обкашляли что сам он по украинскому через пень колода.! Вот он и пример Джона.Давайте ще всіх Джонів зробимо Іванами і буде всім щастя.
Ну и новость... И сюда добрались! За что же нас так?Сообщение от ALKA
Испокон веков для иностранцев была Odessa! Пришел гегемон...
Ну как тут не возмущаться! Давят нас, давят!
Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
(с) Флобер
мне на всякие транскрипции и транслитирации и тд совершенно всё равно, если на то пошло то называть Андрея Андрием тоже не правильно, как и Одессу Одесой
интересно Олексею было бы приятно если его называли бы Лесик
а тема к политике никак не относиться, я ошибся разделом
Последний раз редактировалось Odalex; 22.01.2007 в 21:17.
Ант,да не волнуйтесь так.Им еще Ровно надо украинизировать.Почитайте СТК.Ужость ! Там даже мэр против....Сообщение от Ant
Да все я прочитал...
Все равно - радости маловато. Кертис еще спрашивает - ну чего вы возмущаетесь.
Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
(с) Флобер
А до чого тут монголи?! А орда?!Сообщение от ALKA
Ви мені краще поясніть, з якої радості англійською мовою Одеса має писатися з двома сс. Тільки так, щоб я повірила...
Щодо Шеви, то Ви вмикніть елементарно будь-який іноземний канал. Новини спорту. І якщо пощастить, і там згадуватимуть Шеву, то називатимуть його Андрієм. Так, як в паспорті. Як в усіх документах. Все елементарно просто. Не з усіма ж Шева знайомиться...
І ще, кожен з нас має право вигадувати, як його треба називати. А якого хтось виіршив, що він має право вирішувати, як буде називатися місто?! Чи не забагато честі?!
Є правила, які окремо для Одеси ніхто не вигадував і вигадувати не буде. І це цілком об'єктивно. Ан ні, то кожен чомусь вирішив, що він і тільки він істина в останній інстанції.
І знов ж таки, не шукайте поілтику там, де її немає.
Ох-йооо!Сообщение от Odalex
Нема меж українофобії і дебілізму...
Це ж треба ляпнути - Київ бачте вирішує, як їх місту називатися. Про "читается как" взагалі слів не добереш...
"Хахлы" букву отбирайут!!![]()
Нет лучшего средства для создания идиотов, чем алкоголь (Emil Kraepelin)
Таак..если я считаю что Одесса звучит лучше чем Одеса, я украинофоб, враг народа, и минус в репутацию..браво товарищи..
Гм...про Одессу....В конце 18 века на окраине Российской империи после победной войны русской армии был образван город ....Ирыся продолжать ? ....продолжу город рос,маленькая точка Odessa появилась на картах мореплавателей ,постепенно слава об этом городе разнеслась от Англоязычной Австралии до Англоязычной Канады , в его честь благодарными ковбоями был назван и городок в глубине Техасса выросший в сити Odessa,английские моряки пели мелодичные пестни" I love Odessa ! "Сообщение от Iрися
И Вдруууг!!!!... после 200 лет процветания молодую переспективную журналистку из Киева вдруг осенило ОБАНА ! Зачем в английском вторая S Дайте мне хоть один аргумент.Чтоб я поверила !
Город сник.........
ЗЫ.про остальное не по теме,нет смысла здесь.
Последний раз редактировалось ALKA; 22.01.2007 в 22:09.
Аааа... Все б добре, але...Сообщение от ALKA
Пропоную в такому випадку й повернути літеру ъ. Як мінімум. А то ж взяли і позбулися. А вона ж на старих картах фігурує. Який жах...
Якщо повернутися до тих самих карт, то треба дофіга міст перейменовувати. Де там міст, країн.
От коли все це зробити, тоді дозволяю й Одесі другу с додати.![]()
Так считайте сколько душе угодно или лично у Вас "Киев" "счёты" отбирает?Сообщение от Odalex
![]()
Кто и как называет город\страну у себя и на своём языке - это их дело, китайцы ж не обижаются, что их страну "Китаем" называют, что даже "на слух" не соответсвует "настоящему" названию этой страны.
А Одесса - украинский город и должен называться так, как он и назывался на украинском языке - "Одеса", что применимо только для украинского языка. А как называть город на других языках - дело носителей этих самых языков, в том числе и русского.
Ирыся Вы о чем ?????? Мы про английский говрим !Сообщение от Iрися
Взбодритесь,не спать !!!
.......Ладно Sliv zaschitan.
Социальные закладки