Тема: Одеса или Одесса

Закрытая тема
Страница 5 из 38 ПерваяПервая ... 3 4 5 6 7 15 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 81 по 100 из 741
  1. Вверх #81
    Не покидает форум Аватар для YOKO
    Цитата Сообщение от Че Бурашка
    хм. странно, не приходилось слышать. но все может быть.
    Например, мои родственники из Винницкой области частенько называют Одессу - "ОдЁсса", исключительно шутливо, без отрицательного подтекста
    Чув на власні вуха, так що можеш не сумніватися.
    У мене також родичі в вінницькій області живуть, хоча і називають Одесу Одесою. Зате "банку" - "слоіком", а "олію" - "гулій".
    Тут могла бути ваша реклама

2. Вверх #82
    Topper Harley
    гость
    Одессо

3. Вверх #83
    Частый гость
    А по-моему, то Одесситам виднее.. Как решат, так и запишем.

4. Вверх #84
    Не покидает форум Аватар для YOKO
    Цитата Сообщение от zet1
    А по-моему, то Одесситам виднее.. Как решат, так и запишем.
    Взагалі то, вірність написаного визначають не одесити, а лінгвісти.
    Тут могла бути ваша реклама

5. Вверх #85
    Частый гость
    Цитата Сообщение от YOKO
    Взагалі то, вірність написаного визначають не одесити, а лінгвісти.
    На украинском - Одеса
    на русском - Одесса
    И при чем тут лингвисты?

6. Вверх #86
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Маразм.
    Російською Одесса
    Українською Одеса
    Англійською Odesa.

Яка політика?! тільки правила кожної конкретної мови.
    Навіть найкращі стають згодом катами

7. Вверх #87
    User banned Аватар для ALKA
    Цитата Сообщение от Iрися
    Маразм.
    Російською Одесса
    Українською Одеса
    Англійською Odesa.

Яка політика?! тільки правила кожної конкретної мови.
    Ирыся Англицкою была Odessa,но тут влезла политика....Кстати об Odesa еще не все англичане знают.Хотя на картах поменяли....

8. Вверх #88
    Цитата Сообщение от ALKA
    Ирыся Англицкою была Odessa,но тут влезла политика....Кстати об Odesa еще не все англичане знают.Хотя на картах поменяли....
    Звісно.
    Тому шо раніше однією державною була російська мова. тому і всі міста транслітерувалися так як є в російській мові.
    Зараз державна мова змінилася, змінилася і транслітерація. Цілком логічно.
    Так само як і всіх українців за кордоном називають на ім'я українською. Наприклад, Андрій Шевченко, а не Андрей.

Дивна манера все і вся робити зручним для російської мови.
    Пам'ятаю, була відома гімнастка ЕвА Серано. Наголос в імені на останню голосну. Франзцузька ж гімнастка була. Так всі російські коментатори та спеціалісти її називали Єва з наголосом на першу голосну. Просто тому, що російській мові останнє ім'я більш звичне.
    І не хочу я, щоб моє ім'я змінювали тільки тому, що комусь там щось здається. Вже була подібна дискусія. І я наполягаю, що російською мовою мене треба називати ніяк інакше як Ирыся. Давайте ще всіх Джонів зробимо Іванами і буде всім щастя.

Не шукайте кримінал там, де його немає. Коли чую від російськомовних Одэса, лютую, адже наполягаю на тому, що російською Одесса і тільки так. Проте й українською тільки Одеса.
    Отаке.

9. Вверх #89
    Звісно.
    Тому шо раніше однією державною була російська мова. тому і всі міста транслітерувалися так як є в російській мові.
    Зараз державна мова змінилася, змінилася і транслітерація. Цілком логічно.
    Так само як і всіх українців за кордоном називають на ім'я українською. Наприклад, Андрій Шевченко, а не Андрей.

Дивна манера все і вся робити зручним для російської мови.
    Пам'ятаю, була відома гімнастка ЕвА Серано. Наголос в імені на останню голосну. Франзцузька ж гімнастка була. Так всі російські коментатори та спеціалісти її називали Єва з наголосом на першу голосну. Просто тому, що російській мові останнє ім'я більш звичне.
    І не хочу я, щоб моє ім'я змінювали тільки тому, що комусь там щось здається. Вже була подібна дискусія. І я наполягаю, що російською мовою мене треба називати ніяк інакше як Ирыся. Давайте ще всіх Джонів зробимо Іванами і буде всім щастя.

Не шукайте кримінал там, де його немає. Коли чую від російськомовних Одэса, лютую, адже наполягаю на тому, що російською Одесса і тільки так. Проте й українською тільки Одеса.
    Отаке.
    Ирыся а монголы реванш возьмут ? Опять орда.Англичанам учебники опять переписывать !
    Почему украинцы игнорируют волю австрийского народа.Какой-то Видень!
    А ?
    Ирыся вы часто заграницей бываете ? Пурга про шевченко не надоела ? Меня называют как я представлюсь.Уж поверьте представляюсь не мЫкола !
    Давайте ще всіх Джонів зробимо Іванами і буде всім щастя.
    А теперь про Андрия.уже с вами давно обкашляли что сам он по украинскому через пень колода.! Вот он и пример Джона.

10. Вверх #90
    Почетный старожил

Цитата Сообщение от ALKA
    Ну и новость... И сюда добрались! За что же нас так?
    Испокон веков для иностранцев была Odessa! Пришел гегемон...
    Ну как тут не возмущаться! Давят нас, давят!
    Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
    (с) Флобер

11. Вверх #91
    Посетитель
    мне на всякие транскрипции и транслитирации и тд совершенно всё равно, если на то пошло то называть Андрея Андрием тоже не правильно, как и Одессу Одесой

интересно Олексею было бы приятно если его называли бы Лесик

а тема к политике никак не относиться, я ошибся разделом
    Последний раз редактировалось Odalex; 22.01.2007 в 21:17.

12. Вверх #92
    Цитата Сообщение от Ant
    Ну и новость... И сюда добрались! За что же нас так?
    Испокон веков для иностранцев была Odessa! Пришел гегемон...
    Ну как тут не возмущаться! Давят нас, давят!
    Ант,да не волнуйтесь так.Им еще Ровно надо украинизировать.Почитайте СТК.Ужость ! Там даже мэр против....

13. Вверх #93
    Почетный старожил

Да все я прочитал...
    Все равно - радости маловато. Кертис еще спрашивает - ну чего вы возмущаетесь.
    Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
    (с) Флобер

14. Вверх #94
    Цитата Сообщение от ALKA
    Ирыся а монголы реванш возьмут ? Опять орда.Англичанам учебники опять переписывать !
    Почему украинцы игнорируют волю австрийского народа.Какой-то Видень!
    А ?
    Ирыся вы часто заграницей бываете ? Пурга про шевченко не надоела ? Меня называют как я представлюсь.Уж поверьте представляюсь не мЫкола !

А теперь про Андрия.уже с вами давно обкашляли что сам он по украинскому через пень колода.! Вот он и пример Джона.
    А до чого тут монголи?! А орда?!
    Ви мені краще поясніть, з якої радості англійською мовою Одеса має писатися з двома сс. Тільки так, щоб я повірила...
    Щодо Шеви, то Ви вмикніть елементарно будь-який іноземний канал. Новини спорту. І якщо пощастить, і там згадуватимуть Шеву, то називатимуть його Андрієм. Так, як в паспорті. Як в усіх документах. Все елементарно просто. Не з усіма ж Шева знайомиться...

І ще, кожен з нас має право вигадувати, як його треба називати. А якого хтось виіршив, що він має право вирішувати, як буде називатися місто?! Чи не забагато честі?!
    Є правила, які окремо для Одеси ніхто не вигадував і вигадувати не буде. І це цілком об'єктивно. Ан ні, то кожен чомусь вирішив, що він і тільки він істина в останній інстанції.

І знов ж таки, не шукайте поілтику там, де її немає.

15. Вверх #95
    Постоялец форума Аватар для Operator
    Цитата Сообщение от Odalex
    а почему вдруг киев решает как нашему городу называться, и "Kyiv"ом я тоже восхищаюсь - читаеться как Куев))супер..
    Ох-йооо!
    Нема меж українофобії і дебілізму...

Це ж треба ляпнути - Київ бачте вирішує, як їх місту називатися. Про "читается как" взагалі слів не добереш...

"Хахлы" букву отбирайут!!
    Нет лучшего средства для создания идиотов, чем алкоголь (Emil Kraepelin)

16. Вверх #96
    Посетитель
    Таак..если я считаю что Одесса звучит лучше чем Одеса, я украинофоб, враг народа, и минус в репутацию..браво товарищи..

17. Вверх #97
    Ви мені краще поясніть, з якої радості англійською мовою Одеса має писатися з двома сс. Тільки так, щоб я повірила...

А якого хтось виіршив, що він має право вирішувати, як буде називатися місто?! Чи не забагато честі?!
    Є правила, які окремо для Одеси ніхто не вигадував і вигадувати не буде. І це цілком об'єктивно. Ан ні, то кожен чомусь вирішив, що він і тільки він істина в останній інстанції.

І знов ж таки, не шукайте поілтику там, де її немає.
    Гм...про Одессу....В конце 18 века на окраине Российской империи после победной войны русской армии был образван город ....Ирыся продолжать ? ....продолжу город рос,маленькая точка Odessa появилась на картах мореплавателей ,постепенно слава об этом городе разнеслась от Англоязычной Австралии до Англоязычной Канады , в его честь благодарными ковбоями был назван и городок в глубине Техасса выросший в сити Odessa,английские моряки пели мелодичные пестни" I love Odessa ! "

И Вдруууг!!!!... после 200 лет процветания молодую переспективную журналистку из Киева вдруг осенило ОБАНА ! Зачем в английском вторая S Дайте мне хоть один аргумент.Чтоб я поверила !
    Город сник.........
    ЗЫ.про остальное не по теме,нет смысла здесь.
    Последний раз редактировалось ALKA; 22.01.2007 в 22:09.

18. Вверх #98
    Цитата Сообщение от ALKA
    Гм...про Одессу....В конце 18 века на окраине Российской империи после победной войны русской армии был образван город ....Ирыся продолжать ? ....продолжу город рос,маленькая точка Odessa появилась на картах мореплавателей ,постепенно слава об этом городе разнеслась от Англоязычной Австралии до Англоязычной Канады , в его честь благодарными ковбоями был назван и городок в глубине Техасса выросший в сити Odessa,английские моряки пели мелодичные пестни" I love Odessa ! "

И Вдруууг!!!!... после 200 лет процветания молодую переспективную журналистку из Киева вдруг осенило ОБАНА ! Зачем в английском вторая S Дайте мне хоть один аргумент.Чтоб я поверила !
    Город сник.........
    ЗЫ.про остальное не по теме,нет смысла здесь.
    Аааа... Все б добре, але...
    Пропоную в такому випадку й повернути літеру ъ. Як мінімум. А то ж взяли і позбулися. А вона ж на старих картах фігурує. Який жах...
    Якщо повернутися до тих самих карт, то треба дофіга міст перейменовувати. Де там міст, країн.
    От коли все це зробити, тоді дозволяю й Одесі другу с додати.

19. Вверх #99
    Постоялец форума Аватар для DesertLine
    Цитата Сообщение от Odalex
    Таак..если я считаю что Одесса звучит лучше чем Одеса...
    Так считайте сколько душе угодно или лично у Вас "Киев" "счёты" отбирает?

Кто и как называет город\страну у себя и на своём языке - это их дело, китайцы ж не обижаются, что их страну "Китаем" называют, что даже "на слух" не соответсвует "настоящему" названию этой страны.

А Одесса - украинский город и должен называться так, как он и назывался на украинском языке - "Одеса", что применимо только для украинского языка. А как называть город на других языках - дело носителей этих самых языков, в том числе и русского.

20. Вверх #100
    Аааа... Все б добре, але...
    Пропоную в такому випадку й повернути літеру ъ. Як мінімум. А то ж взяли і позбулися. А вона ж на старих картах фігурує. Який жах...
    Якщо повернутися до тих самих карт, то треба дофіга міст перейменовувати. Де там міст, країн.
    От коли все це зробити, тоді дозволяю й Одесі другу с додати.
    Ирыся Вы о чем ?????? Мы про английский говрим !
    Взбодритесь,не спать !!!
    .......Ладно Sliv zaschitan.

Закрытая тема
Страница 5 из 38 ПерваяПервая ... 3 4 5 6 7 15 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права