|
я не говорю о эстетическом виде данной одежды. несомненно любая вещь сделана рукамиэто красиво. дело в том что вышиванки имели чёткие территориальные традиции, от Новгорода до Киева, но у Запорожцев они не практиковались из за особенностей жизни деятельности и отсутствие ... женского начала в повседневной жизни
, а сама казаки были заняты более насущными делами чем украшения своего гардероба и "напудриванием носиков". то что сейчас активно пропагандируют как "украинскую" культуру это растягивание гуцульских традиций на всех. это на самом деле выглядит по клоунски.
только тогда когда все умрут, закончится Большая игра.
http://te.20minut.ua/news/112861Як депутат обласну універсальну бібліотеку перейменовував
Прийняти заяву міськради, що Тернопільську обласну універсальну бібліотеку потрібно перейменувати, запропонував міськраді депутат-“свободівець” Михайло Головко
Депутат вказав, що обурливим є те, що заклад досі носить ім'я радянського партійного діяча, комуніста Володимира Затонського. Пан Головко не знав, що чи не найбільшу бібліотеку області перейменували 17 років тому.
- До мене звернулися мешканці Тернополя, яких обурило те, що бібліотека носить ім'я Затонського. — обгрунтовував свою позицію депутат. — Його потрібно зняти. Є багато відомих українських діячів, ім'я яких може носити бібліотека. Наприклад, можна назвати її на честь Сковороди.
Після того пан Головко прочитав своїм колегам історичну довідку про те, хто такий Затонський, але депутати не сприйняли пропозиції. Подальші дебати супроводжувалися сміхом. Хтось почав витягувати свої читацькі квитки, в яких імені відомого комуніста не виявилося.
Немає там взагалі ніякого імені, а згадане прізвище зняли ще у 1991 році, — пояснив депутат міськради і начальник обласного управління культури водночас Григорій Шергей. — І хто ходить до бібліотеки, той знає.
Втім, пан Головко продовжував переконувати, що бібліотеку все-таки потрібно назвати ім'ям якогось із відомих українців. На це пан Шергей зазначив, що присвоїти ім'я у цьому випадку може лише Кабмін. На жаль дізнатися чи записаний пан Головко, як також інші депутати, до обласної універсальної наукової бібліотеки не вдалося. Надавати таку інформацію забороняє закон про бібліотеки та бібліотечну діяльність, вказав директор закладу Віктор Вітенко.
Комменты:
Гость: автолюбитель 14/03/2008 08:24
Надішліть цей матеріал великій поборниці української культури і мови, ідеологу Свободи пані Фаріон. Хай знає, який рівень культури у її партайгеноссе! А то пригадується як вона соромила тернополян у прямому ефірі ТВ4. А Головка треба записати в бібліотеку для дітей, там тихо, книжки є з картинками і ніякого подразливого імені нема на табличці.Гость: вован 14/03/2008 10:36
Головко позорить “Свободу” і не тільки. Може хтось і скаже що він молодий і ще не досвідченний, але люди які його знають блище можуть розказати багато цікавого. це дуже обмежена і неосвідченна людина, яка хоче тільки кількох речей грошей і слави. на рахунок першого то тут далеко не треба ходити просовує питання бізнесменів за відповідну плату. а на рахунок звізднячка то ще не було сесії де він не робив якусь заяву. деякі не просто смішні але й безглузді. на рахунок бібліотеки то Головко тут показав свою тупість і недолугість. скоро він запропонує прийняти заяву про голодування дітей в гондурасі і звинутить в цьому москалів
Чудову відео-екскурсію записав Ваш земляк Роман Білик в Івано-Франківському Обласному музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери.
Можете й Ви здійснити віртуальну подорож й дізнатись багато фактів стосовно "мирне" становлення червоної влади на теренах ЗУ.
В Івано-Франківську є Обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери.
Співробітник музею Василь Тимків розповідає про період репресії радянської влади на Прикрапатті в 1939-1941 роках - експозицію "Дем`янів Лаз", де на початку 1941 НКВС заховали там сотні трупів, замордованих краян - переважно авторитетних людей, еліти. Історики знайшли там 524 трупи, включно з дітьми (76 тіл).
З вантажівок крапала кров, вагітним жінкам розпорували животи і витягали ненароджених дітей. З могил витягали матерів з малими дітьми, похованими заживо, обмотаними колючим дротом разом.
"Цей народ знаходить більше задоволення в рабстві, ніж у свободі" (c)
Офигеть!
http://www.segodnya.ua/news/14252652.html
Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
(с) Флобер
Социальные закладки