Не спростовуючи того факту, що потрібно платити за «товар чи послуги», але питання залишається відкритим рівень оплати. Як я бачу, після розмови з В.А., існує моє не розуміння, не побоюсь цього слова, «філософії» підходу до розрахунку кошторису витрат, я вперше зустрічає такий підхід до бюджетування. Приклад, витрати на миючі засоби та заходи на охорону праці. Виходить, що миючих засобів накупили «на рік вперед», як каже В.А.: «НЗ». А витрати включили на лютий місяць. Витрати охорони праці – це проходження курсів інженера з охорони праці спеціально під «Легіон». Це не вірний підхід в корні. По-перше курси, будь-які – це витрати фірми, а не наші проблеми, організовувати бізнес Легіону – це проблеми Легіона, а не наша. «Завтра» можна і курси водія, тракториста оплатити, експертів ….
Правильно, потрібно зробити одну статтю витрат: нарахування «ТО і ПР» чи на «МШП» і це значення повинно бути постійним щомісяця, щоб не деталізувати кожного місяця, що куплено і куди відрахована. Тим паче, дані витрати, якщо деталізувати, відносять до 3 групи послуг, що потребує укладання договору між сторонами (норма прямої дії). Що кожного місяця договір укладати будемо?
Щодо розмірів тарифів, здається існує «обережний оптимізм» порозуміння відносно обговорення статей витрат і їх розмір.
Крім того, дуже важливе питання, яке потребує обговорення, спочатку на форумі: ОСББ. Кожен хай висловиться, що він думає про створення ОСББ, якщо буде переважна більшість і розуміння в потребі створення, тоді запускаємо процес створення даної організації, де ми вже самі будемо визначати тарифи. Якщо бажання створити ОСББ відсутнє чи не достатнє, тоді будемо платити «Легіону», бо платити всерівно потрібно, без варіантів. Не соромтесь, не залишайтесь в стороні, обговорюємо.
Социальные закладки