Результаты опроса: Придать ли русскому языку статус государственного?

Голосовавшие
425. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Да

268 63.06%
  • Нет

157 36.94%

Тема: Придать ли русскому языку статус государственного?

Закрытая тема
Страница 49 из 622 ПерваяПервая ... 39 47 48 49 50 51 59 99 149 549 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 961 по 980 из 12427
  1. Вверх #961
    Борзописецъ Аватар для Скептик
    Артонис,
    А украинский язык действительно не причем, причем националисты и те, кто хочет другого переделать!
    Можете рьяного тупого паспортиста, который боится потерять свое место, назвать националистом? У вас извращенное понятие о национализме. Это - не национализм. Это госслужба, за которую держаться, чтобы ни хрена не делать и получать деньги.
    Кому тут в телевизор?

2. Вверх #962
    Постоялец форума
    В крыму есть организации, борющиеся за выход ис состава украины конституционным путем. На востоке это тоже зреет. Дядьки у власти понимают щекотливость момента и вдалбливают "украинское сознание" всем кому можно, чтоб не потерять свое удельное княжество, полученное в 91 году.
    It is good to be bad

3. Вверх #963
    User banned
    Цитата Сообщение от Indeets
    ... кого это и где заставляют говорить по-украински?...
    Витренко конечно полное ... и хватит о ней.
    А вот насчет "кого и где" -- далеко ходить не надо.
    На этом форуме, практически во всех "языковых" темах.

4. Вверх #964
    Постоялец форума
    Мне часто заявляют - ты родывся на украйыни, цэ твойа ридна мова и т.д.

ДУДКИ. Той страны, где я родился уже нет. Я носитель русского языка и по национальноти русский. И таких как я очень много. Просто политиканы бздят вынести этот вопрос на референдум. А националисты им подпевают.

Придание русскому языку статуса государственного никого не обяжет говорить на нем. Каждый будет иметь право выбора и я считаю, что это прально.

Всяческие националисты прячутся в сети, а вреале что то я не видел, чтоб в одессе открыто говорили на украинском. Потому, что были случаи мордобития только за украинские слова (сам видел как одна мадам за слово "одэса" разбила будку приезжей).

Я этого не поддерживаю и к этому не призываю, однако тот факт, что такие явления имеют место быть, говорит о том, что большинство (подавляющее!) одесситов являются носителями русского языка и я считаю наглостью попытки насильственного навязывания малороссийского диалекта.
    It is good to be bad

5. Вверх #965
    Местный правдолюб Аватар для Indeets
    Цитата Сообщение от Inky
    были случаи мордобития только за украинские слова (сам видел как одна мадам за слово "одэса" разбила будку приезжей).
    Мило.. очень убедительное свидетельство воспитанности "русскоязычной мадам". На украине уже не имеют права говорить по-украински, иначе - в морду ?
    Богом проклятая земля..... народ пожирает себя сам...
    Мне не 40, мне 18+22 года опыта :)...

6. Вверх #966
    Постоялец форума
    Санька, айда к нам! Щас вся мОлодеж у нас (бандитов - прим.). Политика - гнилое дело.
    (с) Свободный анархист Филипп.
    It is good to be bad

7. Вверх #967
    Новичок
    Цитата Сообщение от Inky
    В крыму есть организации, борющиеся за выход ис состава украины конституционным путем. На востоке это тоже зреет. Дядьки у власти понимают щекотливость момента и вдалбливают "украинское сознание" всем кому можно, чтоб не потерять свое удельное княжество, полученное в 91 году.
    Вот выхода Крыми из Украины я бы не хотел. Но завоевать себе сторонников и позиции этих организаций ослабить как раз можно было бы узаконив русский
    Владимир

8. Вверх #968
    Новичок
    Все одно треба буде шукати компроміс, а він однозначно буде десь посередині.
    А от на цю золоту середину, нажаль мало хто налаштований.[/b][/color]
    [quote]
    Вот именно ВЫ и не настроены на золотую середину. Золотая середина - мое любимое правило.

Так справа в тому, що все одно без переклада нікуди. Ну не може людина вивчити всі мови світу, щоб все читати в оригіналі. Тому переклад - абсолютно необхідна річ. Проте вважати його апріорі другим сортом - я не згідна.
    [quote]
    Так мы о русском или о всех языках мира? Опять уклонение от темы. Вы уже поняли и внутренне согласились (так мне кажется), что перевод это жеваный виноград, но спорит будете без конца.

Я за те, щоб ніхто ніколи не забував своє коріння, як це намагалися зробити за часів Радянського Союзу - "Мой адресс не дом и не улица...".

А почему русские дорлжны забыть свои корни? Никто не против изучения украинского, не против его государственности. Русские не хотят русифицировать Украину? А наоборот...... Я уже писал

Російська мова - прекрасна мова. І вона є саме таким об'єднуючим моментом для РФ.

Русский может быть объединяющим не в РФ, а между государствами бывшего СССР. Но националистам это не нравится, впрочем это их проблемы, не нодо навязывать.

Те, що ідеально підходить до Бельгії наприклад, може абсолютно не підходити для Словенії, наприклад...[/b][/color]
    [quote]

А мне кажется после знакомства с Вашим мнением можно сделать, что Украине ничего не подходит, кроме 100% украинизации. Нет в мире страны, скоторый Вы можете взять пример.!

Я не пересмикую. Ви писали щодо введення в якості регіональної тільки російської мови. Чи я не права?!
    А у мене не все стосується тільки української мови. Див. вище.

Я приводил примеры не только русского языка, но если русский не вводить региональным, то другим языкам туда точно дорога заказана, т.к. нет другой народности в Украине в таком количестве и компактности как русские.

Та до чого тут демократія?! Ми живемо в соціумі, в якому існують певні правила. Ви ж дотримуєтесь правила дорожнього руху?! Я от зараз почну кричати, що перехід вулиці тільки на зелене світло обмежує мої права і це антидемократично. Що Ви про мене подумаєте?!
    І саме тому, в соціумі є багато речей, які можна назвати "за замовчуванням". Як налаштування на комп'ютері. Вам не подобаються - Ви змінюєте. Ось у чому демократія. А не в тому, що такі налаштування - тоталітаризм.
    Правила дорожного движения в нашем случае это Гражд. Кодекс. Вы его ранее не признали, Демократию тоже не признаете, придумали правила социума?
    Владимир

9. Вверх #969
    Не покидает форум Аватар для Iрися
    Артонис,
    Вот именно ВЫ и не настроены на золотую середину. Золотая середина - мое любимое правило.
    ТОбто?! Чому це Ви вирішили, що саме я не налаштована?!
    Так мы о русском или о всех языках мира? Опять уклонение от темы.
    А перекладають тільки з російської мови?!
    Вы уже поняли и внутренне согласились (так мне кажется), что перевод это жеваный виноград, но спорит будете без конца.
    Ні, не з ким не погоджувалась і ніколи не погоджусь. Якісний переклад - це самодостатній твір.
    І якщо від самого початку ставитись до перекладу, як до другого сорту, то нафіг взагалі читати?!
    Перепрешою, але це нагадує ситуацію: те, що Ви зготували повне лайно, але я з'їм, бо їсти хочеться... Тим більше, що це ще питання, хто істина в останній інстації вирішувати що "лайно", а шо - ні.

А почему русские дорлжны забыть свои корни? Никто не против изучения украинского, не против его государственности. Русские не хотят русифицировать Украину? А наоборот...... Я уже писал
    Ееееее, нічого не зрозуміла.
    По-перше, я десь писала, що саме росіяни мають забувати своє коріння?!
    По-друге, щодо "ніхто не проти", то уважно перегляньте попередні теми щодо цього питання в цьому розділі. Багато хто проти. Тому не розписуйтесь надалі за всіх.
    По-третє, чому фраза щодо русифікації України стоїть під знаком питання?! Це Ви у мене питаєте?! Якщо так, то я не знаю. Мені секрети державної політики РФ ніхто не розповідав. Може хочуть, а може й ні.
    По-четверте, про що Ви вже писали я так і не зрозуміла.

Русский может быть объединяющим не в РФ, а между государствами бывшего СССР. Но националистам это не нравится, впрочем это их проблемы, не нодо навязывать.
    Хм... А для того, щоб бути об'єднуючою, то її обов'язково вводити хоч на якомусь рівні у всіх країнах колишнього Союзу?! Це по-перше.
    По-друге, а чи не здається Вам, що зараз Ви нав'язуєте Україні та іншим країнам російську мову в якості всеоб'єднуючою?!
    По-третє, це так погано, якщо немає якоїсь однієї мови для всіх?! Тобто якщо користуватись цією логікою, то стосунки між країнами, які розмовляють однією мовою мають бути набагаток ращіми, аніж між тими країнами, де мови різні. Але Ви ж самі чудово розумієте, що це далеко не так.

А мне кажется после знакомства с Вашим мнением можно сделать, что Украине ничего не подходит, кроме 100% украинизации. Нет в мире страны, скоторый Вы можете взять пример.!
    Знов ж таки, що таке українізація України?! Давайте ще поговоримо про японізацію Японії та американізації Америки.
    Те, що дехто вважає українізацією, є просто державною підтримкою державної мови. Це, по-перше.
    По-друге, це Ви зараз викривляєте мої слова. Я сказала, що неможна сліпо дотримуватись одних правил та норм. Неможна наслідувати приклад однієї країни, тому що це дві різні країни.
    "Україна не Росія" (Л.Д.Кучма). Є чимало класних напрацювань в різних країнах світу. З однієї можна взяти одне, з іншої - друге і так далі. Брати приклад лише з однієї країни - це тупо.

Я приводил примеры не только русского языка, но если русский не вводить региональным, то другим языкам туда точно дорога заказана, т.к. нет другой народности в Украине в таком количестве и компактности как русские.
    По-перше, проблема не в тому, що хтось хоче чи не хочче вводити українську ака регіональну чи другу державну. Чи іншу мову. Проблема в доцільності.
    Розумієте, коли постає таке питання, я одразу кажу: Нафіг треба?! Не тому, що я така злобна націоналістка, а тому що від російськомовного оточення чую різні відповіді.
    Якби мені всі казали: це нам потрібно, я б навіть не питала навіщо. Але в мене немає ЖОДНОГО російськомовного друга, якому б це було потрібно. Всі спокійно спілкуються російською мовою, досягають чималих успіхів у кар'єрі і їх російськомовність ніколи не заважала і дискомфорту немає.
    І коли я бачу ТАКУ ситуацію, виникає, як на мене, цілком логічне питання: чому комусь це ТАК потрібно, а комусь - ні.
    Проблема ж не у кількості, а у бажанні тієї кількості.
    По-друге, що такого в регіональному статусі, чого немає на сьогодні в законах України?!

Правила дорожного движения в нашем случае это Гражд. Кодекс. Вы его ранее не признали, Демократию тоже не признаете, придумали правила социума?
    Я нічого не вигадувала. Будь-який кодекс чи закон, це ті самі правила соціума тільки узаконені. Є й такі, що неузаконені.
    Може мені ще написати скаргу у суд щодо прав людини через те, що більшість джинсів, які я купую на мене задовгі?! Чи може мені звернутися у міліцію і поскаржитися на підлітка, який не поступився старенькій бабусі місце у тролейбусі?!
    Демократія не в тому, що можна робити все що завгодно, а у наявності вибору.
    Це Ви у своїй родині можете до кожного ставитись як до особистості, а в державі, в якій живуть мільйони - це не реально.
    Розумієте, мене теж ображає, що можна не ходити на пари, не вчитись, але просто слкдати сесію і отримувати таку саму степендію як і ті, хто просто живуть в бібліотеках, і насправді класно навчаються. Але для держави, і той і другий - студенти, яким назначаються однакові за розміром стипендії. Інакше нізя. Хочеш більше, доведеться пахати ще більше і вигравти якісь гранти, іменні стипендії тощо.
    Отака держава паршива штука. І не я це вигадала. І не націоналісти, на яких ви посилаєтесь.
    Навіть найкращі стають згодом катами

10. Вверх #970
    Новичок
    Демократія не в тому, що можна робити все що завгодно, а у наявності вибору.

Так я пишу все ради того, чтобы была возможность ВЫБОРА. А все Ваши доказательства против этого!!!!

Золотая середина и демократия это и есть удовлетворить всех по макимуму, а а где не возможно сделать выбор по большинству! А правила социума это и есть правила большинства, принятые в данной группе.
    Мои высказывания все соответствуют этому!
    Ваши - против!

Будьте самодостаточны по-настоящему, пишите свои песни, чтобы весь мир запел их, создайте лучшие в мире программы на украинском языке, создайте свое лучшее кино и весь мир заговорит по УКРАИНСКИ. Пользуясь чужими творениями для перевода это не самодостаточность, это зависимость и признание культуры чужой, что она выше. Было бы много своего создано, так и переводить ненадо было бы. И не надо забалтывать, что все языки не выучишь, что переводы нужны. Да лучшие произведения народов мира надо читать, приходится в переводе читать. Но мы сейчас о русском, который почти все в Украине знают!
    Националисты говорят о засилии русской культуры, а наштамповать компактов с лучшими укр. песнями не могут, можно подумать у Костенко нет денег или это сложная проблема. Почему я не могу купить песни Ивасюка, черемшину и др. в старом исполнекнии, а русских полно, Магомаев, Ободзинский?? Виноваты не русские, а как раз говоруны-националисты. работать надо!

У Вас талант забалтывать признаюсь есть. Вам неплохо работать в группах по изучению поведения людей когда на белое говорят черное. И доказывают им это, начинают верить, сомневаться в себе, был научный фильм об этом, очень кстати интересный.
    Владимир

11. Вверх #971
    Новичок
    Да, загляните в библию, там есть рассказ про Вавилонскую башню. Так вот бог людей это в наказание заставил говорить на разных языках, они перестали быть после этого сильными, перестали понимать друг друга, воевать стали.
    Владимир

12. Вверх #972
    Артонис,
    Так я пишу все ради того, чтобы была возможность ВЫБОРА. А все Ваши доказательства против этого!!!!
    Все залежить від ставлення. Як на мене, то дві бронзові медалі на ОІ для України - це успіх, а для когось величезна ганьба. І я, і та людина можемо навести безліч доказів на свою користь. Ну і що далі?!
    Щодо вибору, то він не може бути необмежаним.
    Наприклад, я хочу шоколадку. Йду в магазин, а там різноманітні, але всі з родзинками. Я родзинки не їм. У мене є вибір: піти геть, купити шоколадку, а потім звідти вишрябувати родзинки чи посваритися з менеджером, що в них такий обмежаний вибір. Так чи інакше вибір у мене є. Інша справа, що він мені не подобається...

Золотая середина и демократия это и есть удовлетворить всех по макимуму, а а где не возможно сделать выбор по большинству! А правила социума это и есть правила большинства, принятые в данной группе.
    Хм... Це дуже неоднозначні позиції. Вдовольнити всіх по максимуму нереально апріорі. Щодо виборів по більшості, то це також не завжди є вірним шляхом. Навіть здебільшого є хибним шляхом. Те що вигідно більшості, не завжди вигідна країні.
    А правила соціуму далеко не завжди правила більшості, навпаки - правила мегшості. Всі ці правила та норми вигадувались не вчора і навіть не позавчора, а тоді, коли силу мала меншість.

Будьте самодостаточны по-настоящему, пишите свои песни, чтобы весь мир запел их, создайте лучшие в мире программы на украинском языке, создайте свое лучшее кино и весь мир заговорит по УКРАИНСКИ.
    Хм... А нафіг?! Якщо лише на пострадянських теренах співають "пусть бегут неуклюже", а в усьому світі "Хеппі бьорздей", то отсання набагато краща?!
    Найпопулярніша книга всіх часів та народів - Біблія. Скільки людей її читали в оригіналі?!
    До того ж, краще-гірше це ДУЖЕ заангажовані поняття. Від того, що якусь пісню співає весь світ, вона шедвером не стає.
    Показуйте щодня дупу по ТВ і за тиждень в неї візьмуть інтерв'ю (с) Один відомий чувак.

Пользуясь чужими творениями для перевода это не самодостаточность, это зависимость и признание культуры чужой, что она выше. Было бы много своего создано, так и переводить ненадо было бы. И не надо забалтывать, что все языки не выучишь, что переводы нужны. Да лучшие произведения народов мира надо читать, приходится в переводе читать.
    Ой-йо... ну це Ви вже загнули. Культури не можуть бути кращими чи гіршими. кожна культура УНІКАЛЬНА і САМОДОСТАТНЯ. Можна звісно варитися виключно в одному культурному середовище, але то суттєво ТЕБЕ ж обмежує. І якщо я читаю Шекспіра це ще не значить, що українська література гірша за англійську. Так само не говорить про те, що росіська література не створила нічого краще, якщо там читають Гете.
    І я не заболтую Вас. Це Ви самі вже настільки заплутались, що де там... Самі ж кажете, що читати треба... А якщо треба, то користуючись Вашою логікою...

Но мы сейчас о русском, который почти все в Украине знают!
    Ну і що з того?! Тобто якщо російську мову перекладають на англійську - це нормально, а якщо на українську - нонсенс?! Чим Вам просто цей факт не подобається?!
    Националисты говорят о засилии русской культуры, а наштамповать компактов с лучшими укр. песнями не могут, можно подумать у Костенко нет денег или это сложная проблема.
    Не повірите, але це і справді проблема. І не маленька. Зверніться з такою пропозицією до будь-якої рекордингової компанії і вона вам скаже, що це невигідно, неформат тощо.
    Будь-який так званий соціальний продукт пробивається з ВЕЛИЧЕЗНИМИ труднощами.
    І знов ж таки, почне держава якось впливати на цю ситуацію, так почнуться крики: ґвалт! українізація!!!!

Почему я не могу купить песни Ивасюка, черемшину и др. в старом исполнекнии, а русских полно, Магомаев, Ободзинский?? Виноваты не русские, а как раз говоруны-националисты. работать надо!
    А до чого тут націоналісти?! Випуск компакт-дисків не прерогатива держави, цим займаються приватні компанії, а їх контролювати важко.
    Держава за всі роки незалежності палець о палець не вдарила, щоб підтримати українське.
    Я знайома з деякими українськими творчими особистостями. Так вони мені розказували, що українське для сучасних українських медіа - це второсортне апріорі. Що можна довго битися головою об стінку, доводячи що конкретний продукт вартий уваги. І безрезультатно. А от коли цей самий продукт залюбки беруть в Росії, вже й у наших розкриваються очі: ти ба, а і справді класно.
    Проблема України в тому, що ми і досі не можемо приймати власних рішень, самостійно вирішувати, що добре, а що погано. Невідомо звідки взятий і чомусь і досі живучий комплекс меншовартості. Нам чомусь треба озиратися на Москву, Брюсель чи Вашингтон. А що йде звідти, чомусь апріорі вважається супер-пупер та істиною в останній інстанції.
    І, на жаль, така позиція на сьогодні майже у всіх політичних сил, тому не треба звинувачувати націоналістів.

У Вас талант забалтывать признаюсь есть.
    та ні. Просто в мене аргументи вагоміші... :roll:
    Да, загляните в библию, там есть рассказ про Вавилонскую башню. Так вот бог людей это в наказание заставил говорить на разных языках, они перестали быть после этого сильными, перестали понимать друг друга, воевать стали.
    Взагалі-то, Біблія пишеться з великої літери. Так прийнято, в соціумі. :wink:
    Ваш приклад можу зрозуміти і так: пропозиція ввести другою російську мову (чи будь-яку іншу мову) - це крок на зустріч розбрату, який породила Вавілонська вежа. Тому єдина українська для України - це єдина можливість цьоо уникнути.
    От бачити, все залежить від точки зору... :wink:

13. Вверх #973
    Новичок
    У Вас талант извращать смысл, разрывать фразу на несколько и манипулировать ею. И примеры Ваши неудачны.
    Действуя Вашими методами:
    Вы хотите, чтобы в магазинах были шоколадки с изюмом (укр.), а если есть другие, то их надо убрать (рус). А я за то, что если уже есть (рус), то не трогать, но это не мешает завозить другие и не надо указывать хозяину какие завозить, что и требуют националисты. Прочитайте предыдущие сообщение добавить нечего!
    Владимир

14. Вверх #974
    Артонис,
    Вы хотите, чтобы в магазинах были шоколадки с изюмом (укр.), а если есть другие, то их надо убрать (рус).
    М'якість закінчується.
    Цитату в студію, де я б таке стверджувала. :evil:

А у Вас великий талант не чіпати тих моїх коментарів, які у Вашу концепцію не вписуються. Як Ви про коментуєте те, що далеко не всім російськомовним потрібен хоч якийсь особливий статус російської мови?!

15. Вверх #975
    Новичок
    Вы хороший агитатор за Януковича. Понимая, что с такими людьми консенсуса быть не может, демократии тоже, учета мнений и желаний других тоже, я уже не говорю о взаимопонимании. Значит надо идти за Януковича, хотя и очень не хочется.

Да 1 миллионый тираж МР3 диска дУмаю не больше 2 000 000 грн. и стоит. Что нет таких денег у того же КостенКО, чтобы оплатить проект? Да и деньги вернутся потом с прибылью!!!
    Владимир

16. Вверх #976
    Новичок
    Цитата Сообщение от Iрися
    Артонис,
    Вы хотите, чтобы в магазинах были шоколадки с изюмом (укр.), а если есть другие, то их надо убрать (рус).
    М'якість закінчується.
    Цитату в студію, де я б таке стверджувала. :evil:
    а ЭТО ИЗ СМЫСЛА ВИДНО. Уменя таких передернутых вами фраз полно было.

А у Вас великий талант не чіпати тих моїх коментарів, які у Вашу концепцію не вписуються. Як Ви про коментуєте те, що далеко не всім російськомовним потрібен хоч якийсь особливий статус російської мови?!
    Ну все комментировать я просто не успеваю, но и вы тоже, хоть и тщательнее чем я, но тоже выбрасываете многое.
    Владимир

17. Вверх #977
    Новичок
    А тем кому все пофиг, очень много и у рус. и у укр. А кто-то просто боится перемен и событий нехороших быть может, вспоминают Молдову. Приднестровье отделяться стала после навязывания народу языка румынского и перспекти вообще присоеденится к Румынам. Начали националисты. Сейчыс в Приднестровье три гос. языка и укр. в том числе. И Украина (укр. националисты) во многом поддерживала именно приднестровье.
    Владимир

18. Вверх #978
    Постоялец форума Аватар для Norman
    Артонис, ми не для того боролися за Україну, щоб нам зараз хтось нав'язав мову сусідньої держави. Бажаєте крові? Буде кров...Хочите відокремитися? Буде війна... Нетреба згадувати Придністровьє. Я проти війни, бо це буде громадянська війна. Не будіть лихо.
    Non pergam ad cetera!

19. Вверх #979
    Артонис,
    Вы хороший агитатор за Януковича. Понимая, что с такими людьми консенсуса быть не может, демократии тоже, учета мнений и желаний других тоже, я уже не говорю о взаимопонимании. Значит надо идти за Януковича, хотя и очень не хочется.
    За Януковича?!
    Вау... Ні, я сама за себе агітую... І якщо йти не хочеться, то я просто не йду...

Да 1 миллионый тираж МР3 диска дУмаю не больше 2 000 000 грн. и стоит. Что нет таких денег у того же КостенКО, чтобы оплатить проект? Да и деньги вернутся потом с прибылью!!!
    Я не знаю скільки це котштує, гадаю, що все ж таки більше. Тим не менш, це не вирішить проблеми. Пожежу однією пляшкою води не згасити.
    До того ж, чому Ви так активно обурювались на мої зауваження, що Росія могла б власним коштом побудувати кілька російських школ в Україні?! А от власним коштом чомусь пропонуєте Костенко випускати диски. Чому подвійні стандарти.
    До того ж, в Україні і так багато речей для популяризації української культури робиться і справді власним коштом, або за рахунок небайдужих. Від держави підтримки не дочекаєшся.

а ЭТО ИЗ СМЫСЛА ВИДНО.
    Вибачте, але мені не видно. Або цитату у студію, або Ви визнаєте, що сказали неправду.
    НЕ намагайтеся стверджувати, що Ви знаєте про те, ЩО я хочу сказати набагато краще за мене.
    Якщо я щось стверджую я пишу прямо і конкретно. А якщо ні - там того нема.

У вас є певний стереотип щодо мене і Ви все, що є, намагаєтесь причепити, щоб хоч якось підтверджувати цей стереотип. Це називається фальсифікацією.

А тем кому все пофиг, очень много и у рус. и у укр.
    Ну це дуже зручна відповідь. Якщо людина проти, значить їй просто пофіг.
    Чи може це знов ж таки ніяк не вписується в концепцію Вашу?! Ну ніяк туди не може вписатися той, факт, що якісь російськомовні українці не хочуть особливого статусу для української мови.

Ви мені нагадуєте панянку Вітренко, яка заявляла, що її народ, кожен громадянин України зі здоровим глуздом проголосую на можливому референдумі за надання російській мові статусу державної. Виходить, що якщо я проти, то в мене проблеми з глуздом?! Чи я не громадянин України. Якщо вихідні дані неправильні, результат правильним бути не може.

20. Вверх #980
    Постоялец форума
    Norman, Кровь - да, война - это хорошо, я не протифф :pifpaf2:
    It is good to be bad

Закрытая тема
Страница 49 из 622 ПерваяПервая ... 39 47 48 49 50 51 59 99 149 549 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права